Įkraunama...
Įkraunama...

Šilko tapyba

Sveikos ir sveiki,
Daiva V labai simpatiškas vaškinis darbelis. Žaviuosi darbštumu.

Laimonai, nesikuklink, smagus rytietiškas motyvas, gražus darbelis.

Paskaičiau apie Nacos problem dėl piešinio ant lino. Turiu Giotto flomasterius, tik pas mane jie skirti daugiau dekoravimui ant stiklo, medžio ir t.t. (Mano komplektas 6 sp kainavo apie 10 Lt). Vakar vakare juos išbandžiau ant senos paklodės skiautės, palikau nakčiai. Ryte paskalbiau ir drungnu ir karštu vandeniu, kažkiek išsiplovė. Jeigu būčiau pabrūžinus su lygintuvu gal ir būtų geresnis efektas. Yra Giotto flomasteriai skirti tik tekstilei. Viena pažįstama su jais labai gražiai išpiešė skėtį, niekaip netvirtino to piešinio, jau daugiau kai dveji metai lietus nenuplovė.
O aš dažus šilkui naudoju ir piešdama ant odos, ant lygesnių odų visai gerai dengia. Manau, kad ant lino visai šilko dažai tikrai laikys gerai.

Atsakyti
aciu, mergaites, uz pagyras wink.gif)
gan ilgokai darbavausi prie sito darbelio. plius dar kai vaikas nakciai uzmiega. taciau knieti kazka naujo vel daryti.....
Atsakyti
QUOTE(nilenilenile @ 2011 06 07, 09:54)
Viena pažįstama su jais labai gražiai išpiešė skėtį, niekaip netvirtino to piešinio, jau daugiau kai dveji metai lietus nenuplovė.
O aš dažus šilkui naudoju ir piešdama ant odos, ant lygesnių odų visai gerai dengia. Manau, kad ant lino visai šilko dažai tikrai laikys gerai.

Nijole, o jus dazus kokius naudojote? lygintuvinius? ar garinius?
Atsakyti
Tik lygintuvinius dazus, Javana ir rusiskus Decola, dar kelis prancuziskus naudojau. As labai nedaug ir piesiau, o dar padariau didele pertrauka prie silko, bijau, kad suges dazai tai visur juos ir bandau.

Silka piesti man labai smagu, bet nesinori kad darbai namie uzsiguletu. O piesti tik kad piesti labai jau brangus tas malonumas.
Atsakyti
Na štai jeigu kam reikės tai įdedu savo dukters darbo pavyzdį ir mediumo nuotrauką. Atsiuntė ji man tik vieną pavyzdėlį nors turi daugiau ir žymiai įdomesnių čia tai vampyrė kažkokia doh.gif doh.gif bigsmile.gif Taigi tapyta ant tamsaus taškuoto trikotažo akriliniais dažais + mediumas. Viskas paprasta makt į akrilą - makt į mediumą, net nežiūrint proporcijų tongue.gif Skalbta net nežinau kiek kartų- darbas senas. Ant medvilnės ar lino tapyti būtų dar patogiau juk galima į siuvimo lankelį įdėti o su trikotažu sunkiau - nepatogu labai.
user posted image

user posted image

P.s., dažų be abejo nereikia padauginti, tapoma po truputėlį sluoksniukais nes jei varyti riebiai bus stora kieta ir skilinės. Vienu žodžiu darbo oho kiek, vargiai ar susigundysiu, man geriau šilkas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~ella~: 07 birželio 2011 - 12:46
biggrin.gif Matyt jai tai smagiausias piesinys biggrin.gif Puikiai pasidenges thumbup.gif

Del lino - tai tinka lygintuviniai dazai, o gariniai netinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Naca, kaip manote, jei piesti ant pashminos skaros irgi piesti su lygintuviniais?
Atsakyti
O kas ta pashmina skara ? blush2.gif
Atsakyti
Pashmina jeigu gerai pamenu, tai silko ir vilnos derinys, tokias skaras daznai galima nusipirkti Maximoje. As ja butent ten ir pirkau.

Pashminos buna skirtingos - skirtingu vilnu, skirtingos kainos. Dar turiu pora siunciausi is HonKongo, is kalnu ozku vilnos smile.gif

Va mano pabandymas ant tokios skaros smile.gif
user posted image

Turiu drobine suknele, noriu ir ja ispaisyti, kai tik leliukai duos smile.gif
Atsakyti
Zinau, kad ant vilnos lygintuviniai dazai nesilaiko schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos. Aš dažniausiai tik skaitau, nu bet dabar turiu ką pasakyt. biggrin.gif Ant trikotažo ir medvilnės paišau tekstiliniais dažais, jeigu jų turiu, jeigu ne - maišau su šilko, darausi atspalvius. Per trikotažo "griovelius" šilko dažai nuolat bando bėgt, todėl sudėtingiau, o ant lino - liuks, tik reikia sausesniu teptuku, geriau paskui 2 sluoksniu paryškint mirksiukas.gif Skalbiu 40-50. Viskas liuks. Stengsiuos pataisyt abu vienu metu blink.gif sulūžusius fotikus ir pasirodyt 4u.gif
Atsakyti
Daivuk, ačiū 4u.gif Tavo darbelį jau spėjau pagirti Tavo temukėj wub.gif aš užlinkčiau bepiešdama... rastų kas nugruvusių po sopka hah.gif

Laimantai, žiauriai gerai padirbėta. Apskritai, šis motyvas man labai patinka, gal dėl to, kad smulkios detalės reikalauja daug darbo mirksiukas.gif

Atsakyti