Oi, ačiū visoms tie ratai ant medvilnės daryti O foną dariau su tokiais nutekėjimais, žinot, kaip būna kai ant sauso šilko tepi dažais ir jie taip įdomiai išdžiūsta čia jų beveik nesimato, reiktų iš arčiau nufotografuot tik truputį nesigavo su ta žalia linija virš Eglės galvos, turėjo būt lenkta, o išėjo tiesi, per vėlai pastebėjau
AlinaRS tikrai grazus darbelis, spalvu perejima tikrai pirmas darbas?
Susidėliojusi mozaika vat cia tai darbo ideta, originalu, grazu, net labai
Mingailiux mano manymu tie bruksniukai gauti su vasku padengi plota vasku, isdziuvus atsargiai palauzai ir i suskilimus daza dedi.
dar galima pusiau sausu teptuku nupiesti
Susidėliojusi mozaika vat cia tai darbo ideta, originalu, grazu, net labai
Mingailiux mano manymu tie bruksniukai gauti su vasku padengi plota vasku, isdziuvus atsargiai palauzai ir i suskilimus daza dedi.
dar galima pusiau sausu teptuku nupiesti
Mingailiux, si technika vadinasi KRAKLE, jei skaitai rusu kalba, daug info rasi suvedus per rusiskus puslpapius paieskojusi
Trumpai - dangiama vasku, storu sluoksniu, po to lauziama, dazoma dazais, nuvalomas perteklius dazu, po to nuimamas vaskas kaip iprasta.
Paprasta gudrybe nenaudojant vasko - imamos pakulos, mirkamos i dazus ir lengvai pridedamos prie silko, vietoj pakulu galima naudoti ir tuos siulus kuriais apviniojamos geliu puokstes
Sekmes darbuose
Trumpai - dangiama vasku, storu sluoksniu, po to lauziama, dazoma dazais, nuvalomas perteklius dazu, po to nuimamas vaskas kaip iprasta.
Paprasta gudrybe nenaudojant vasko - imamos pakulos, mirkamos i dazus ir lengvai pridedamos prie silko, vietoj pakulu galima naudoti ir tuos siulus kuriais apviniojamos geliu puokstes
Sekmes darbuose
QUOTE(Defliune @ 2011 04 22, 11:33)
Mingailiux, si technika vadinasi KRAKLE, jei skaitai rusu kalba, daug info rasi suvedus per rusiskus puslpapius paieskojusi
Sekmes darbuose
Sekmes darbuose
Oj, aciu uz isamu paaiskinima. O jei su vasku, tai turbut reikia pirma padengti silpnai fona (bent jau tame paveiksle), o tada deti vaska. Ar ten ji uzdejus ir sulauzius paeina dazai po apacia ir tas fonas gaunasi savaime?
Einu skaityti kas ta Krakle (rusiskai )
Mingailux tą kraklę (skilinėjimą) darai jau kaip baigiamąjį kai viskas nutapyta. Pilnai vašku padendi visą plotą o tada laužai paspausdama, sulaužius tepami norimos spalvos dažai ir skudurėliu valomas perteklius . Aš čia įmetu savo seną darbelį su tuo skilinėjimu šaka. Vat kaip sulaužyti gražiai man čia sunku paiškinti , reikia bandyti Galima dar braižyti su adata, bet man tas nelabai patiko
~ella~ su didziuliu malonumu perziurejau ten sudetus tavo darbus - nuostabus darbai gal dar kur yra daugiau? tikra atgaiva....!
QUOTE(~ella~ @ 2011 04 22, 14:42)
Mingailux tą kraklę (skilinėjimą) darai jau kaip baigiamąjį kai viskas nutapyta. Pilnai vašku padendi visą plotą o tada laužai paspausdama, sulaužius tepami norimos spalvos dažai ir skudurėliu valomas perteklius . Aš čia įmetu savo seną darbelį su tuo skilinėjimu šaka. Vat kaip sulaužyti gražiai man čia sunku paiškinti , reikia bandyti Galima dar braižyti su adata, bet man tas nelabai patiko
VA jetus kaip man tas darbas jusu patiko. Jau anksciau buvau issisaugojus ji kompe. Labai grazu Net nepagalvojau kad cia su vasku. Is viso nesumasciau kaip taip padaroma. Aciu labai uz info
O tai pala, kaip su tuo vasku. Atsimenu mokyklos laikais tai tirpdydavom zvakes, lydydavom, paskui su kazkuo piesdavom aisku ne ant silko (jezau kaip seniai tas buvo, jau nebepamenu nieko). O cia is kur tas vaskas (gi nebe tie laikai, kad zvakes tirpdyti)? Ir kuom jis dengiamas? Yra kokie spec. teptukai?
Turbut jau simta kartu apie tai buvot kalbejusios, bet fizizkai neimanoma perskaityti visu temu, kas buvo iki siol Soriukas, jei uzduodu durnus klausimus
Mingailiux klausimai visai ne kvaili o normalūs Teptukai paprasčiausi kokių negaila. Didesniam plotui naudojau platesnius, kad greičiau padengčiau. Vaškas- žvakės paprastos baltos. Su tikru natūraliu vašku nebandžiau teko skaityti, kad jis riebokas, palieka pėdsakus ant šilko. Viena ką padariau tai pasiieškojau žvakių ilgų paprastų ant kurių radau dar ir sudėtį - dalis parafino dalis vaško. Pirkau rodos Senukuose, lietuviškos (kaži kokia ind. įmonė gamina). Gal ir yra pirkti kažkokio spec. vaško, bet man visai tiko tas senovinis žvakių tirpdymas O štai vonelę elektrinę žvakėms tirpdyti, norėčiau įsigyti Svajoju
DaivaV, ačiū smagu, kai žmonėm patinka ne tik šiuolaikiški darbai, bet ir su liaudies motyvais
Ella, tavo darbai labai įdomūs, ir šilko, ir dekupažo
Ella, tavo darbai labai įdomūs, ir šilko, ir dekupažo
QUOTE(~ella~ @ 2011 04 22, 15:51)
Mingailiux klausimai visai ne kvaili o normalūs Teptukai paprasčiausi kokių negaila. Didesniam plotui naudojau platesnius, kad greičiau padengčiau. Vaškas- žvakės paprastos baltos. Su tikru natūraliu vašku nebandžiau teko skaityti, kad jis riebokas, palieka pėdsakus ant šilko. Viena ką padariau tai pasiieškojau žvakių ilgų paprastų ant kurių radau dar ir sudėtį - dalis parafino dalis vaško. Pirkau rodos Senukuose, lietuviškos (kaži kokia ind. įmonė gamina). Gal ir yra pirkti kažkokio spec. vaško, bet man visai tiko tas senovinis žvakių tirpdymas O štai vonelę elektrinę žvakėms tirpdyti, norėčiau įsigyti Svajoju
Aciukas
Labas rytas
As vis dar su tuo vasku turiu klausimuka. Gal ir durnas klausimas, bet kaip vaska islydyti (buitinemis salygomis, be spec. aparatu)? Deti i kazkoki bliuda zvake ir ant ugnies? O ku daryt kai pas mane indukcine virykle ir nera uzgnies, ir i bet koki bliuda neidesi, nes reikia spec. puodu indukcinems viryklems (gaila gadinti man savo gerus puodus) Gal yra kitokiu budu islydyti viska?
Ir dar vienas klausimas. Kai jau sulauzysiu vaska, uzdesiu dazus, i tuos tarpelius visas susigers, kaip ta vaska nuimti?
As vis dar su tuo vasku turiu klausimuka. Gal ir durnas klausimas, bet kaip vaska islydyti (buitinemis salygomis, be spec. aparatu)? Deti i kazkoki bliuda zvake ir ant ugnies? O ku daryt kai pas mane indukcine virykle ir nera uzgnies, ir i bet koki bliuda neidesi, nes reikia spec. puodu indukcinems viryklems (gaila gadinti man savo gerus puodus) Gal yra kitokiu budu islydyti viska?
Ir dar vienas klausimas. Kai jau sulauzysiu vaska, uzdesiu dazus, i tuos tarpelius visas susigers, kaip ta vaska nuimti?
Susidėliojusi mozaika, tik kvailiui gali nepatiktį gražiai padarytas darbas. O motyvas neturi reikšmės. Mano galva svarbu atlikimas ir meniškumas