Merginos o veliant is karsinio ar sluoksnos klojimas vienodas? Turiu kelias pamokeles kaip tapkutes klojamos is sluoksnos idomu pasidare ar veliant is karsinio taspats? Nu niekaip neiseina vienodai sukloti sluoksnius Suprantu, kad ranka turi igusti, bet gal as ne taip darau?
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 04 16, 11:08)
Bet su prisiūta oda, skalbti jau bus nebegalima.
o kodel?
as tai skalbciau - tik rankom. gal ta oda pradzioj siurkstesne/kietesne butu, bet kaip slepetej, manau prasinesiotu
Nežinau, gal ir galima skalbti. Paprastai odinių batų ar pirštinių nieks neskalbia, tai man kažkaip peršas išvada, kad tai neskalbiama . Jei naudot batsiuvio odą (aš tokią sau užsisiuvus), tai ji jau ir taip labai stora, jei dar pakietėtų, net nežinau kas būtų. Be to kaip išdžiovint . Odos lyg ant šilumos šaltinio dėt negalima, raitosi, traukiasi, o jei be radiatoriaus, tai vilna+oda turėtų labai ilgai džiūt... Bet gal ir neteisingos tokios išvados ...
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 04 16, 17:42)
Nežinau, gal ir galima skalbti. Paprastai odinių batų ar pirštinių nieks neskalbia, tai man kažkaip peršas išvada, kad tai neskalbiama . Jei naudot batsiuvio odą (aš tokią sau užsisiuvus), tai ji jau ir taip labai stora, jei dar pakietėtų, net nežinau kas būtų. Be to kaip išdžiovint . Odos lyg ant šilumos šaltinio dėt negalima, raitosi, traukiasi, o jei be radiatoriaus, tai vilna+oda turėtų labai ilgai džiūt... Bet gal ir neteisingos tokios išvados ...
teisingos, teisingos, zinoma, kad oda pasunkina prieziura, bet ai, ten koki karta galima ir iskalbti, sonus labiau patrinant
o va su paklijuotais padukais jau blogiau (namie nesioju tokius), ale ten velgi kiti pliusai.
QUOTE(laguna @ 2011 04 16, 11:13)
Merginos o veliant is karsinio ar sluoksnos klojimas vienodas? Turiu kelias pamokeles kaip tapkutes klojamos is sluoksnos idomu pasidare ar veliant is karsinio taspats? Nu niekaip neiseina vienodai sukloti sluoksnius Suprantu, kad ranka turi igusti, bet gal as ne taip darau?
Aš pasveriu, kad kiekvienai šlepetei būtų vienodas kiekis vilnos. O tada jau kloju sluoksniais, kurie pakankamai gražiais atsiskiria nuo viso gabalo. Karšinio taip smulkiai plėšyt nereikia. Jis kaip sluoksniuotas rankšluostis. Reik atskirt iš to vientiso karšinio tokiais plakiais pagal šablono dydį.
QUOTE(žollia @ 2011 04 16, 18:24)
Aš pasveriu, kad kiekvienai šlepetei būtų vienodas kiekis vilnos. O tada jau kloju sluoksniais, kurie pakankamai gražiais atsiskiria nuo viso gabalo. Karšinio taip smulkiai plėšyt nereikia. Jis kaip sluoksniuotas rankšluostis. Reik atskirt iš to vientiso karšinio tokiais plakiais pagal šablono dydį.
Dekui , o as vandute plesau
Man panašiai buvo su pirmom šlepetėm, tai puikiai suprantu tave. Tik aš karšiny ieškojau plaukelių krypties
QUOTE(žollia @ 2011 04 16, 21:44)
Man panašiai buvo su pirmom šlepetėm, tai puikiai suprantu tave. Tik aš karšiny ieškojau plaukelių krypties
O tai ne , yra ta kryptis
QUOTE(žollia @ 2011 04 16, 20:44)
va tai tau aš kokiose 3 pirmose ieškojau ir įžvelgiau net dabar pagalvojus tai net nežinau ką įžvelgiau, nes dariau iš lietuviško karšinio tokių sulipusių gniužuliukų, kuriuos man wool atsiuntė kaip spalvoto karšinio rinkinį... Pažiūriu į tas tapkes ir pati nusistebiu savo buvusiu atkaklumu...
QUOTE(laguna @ 2011 04 16, 21:14)
Dekui , o as vandute plesau
QUOTE(žollia @ 2011 04 16, 21:44)
as plesau, niekada nekloju gabalu per visa sablono dydi. Man taip gaunasi tolygiau, o ir uz krastu vienodai daugmaz iseina.
QUOTE(kadabra @ 2011 04 17, 09:49)
as plesau, niekada nekloju gabalu per visa sablono dydi. Man taip gaunasi tolygiau, o ir uz krastu vienodai daugmaz iseina.
Va, yra ir plėšančių, kaip Kadabra . Man tai gražiau susikloja tokiais didesniais dedant ir paskui tik pakraščius nuplėšau dėl lygumo. Kiekvienas ieško savo kelio. Dabar jau kažkaip ir keisti tokie elementarūs, atrodo, klausimai. O tada pradžioj:oh . Kai iš interneto mokaisi, tai taip ir būna: kiekviena smulkmena yra kaip didžiulė mįslė.
Suvėliau iš ciklameninės BG tokias 35 dydžio. Dabar džiūna. Beveik neslinko plaukas. Greit apsisukau Ir kibo ir vėlėsi gerai. Tik, matyt, iš pločio reikėjo ploniau dėliot, nes sunkiau traukėsi.
Čia iš BG karšinio, kuris man nelabai patiko. Sluoksna tos pačios spalvos geriau vėlėsi.