Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiosios dieta

QUOTE(alize @ 2009 02 02, 11:59)
kai pati tokia smulkute esi, tai organizmas pradzioj bando priaugti iki reikiamo svorio, o tada jau tik ir vaikiukui pradeda augti...

drinks_cheers.gif Prieš pirmą savo nėštumą buvau labai sukūdusi (ne savo noru). Svėriau mažiau nei reikėtų pagal ūgį. Kai pastojau, svoris pradėjo augti nuo pat pirmų savaičių, tačiau pilvas pasirodė tik 6 mėn. Manau, kad pirma atsistatė normalus svoris, o tik po to jis ėmė didėti dėl nėštumo. Priaugau 20 kg.
Atsakyti
QUOTE(Grazinatorius @ 2009 02 12, 17:08)
Kiek žinau tai nėra visiška tiesa kad Anglijoje nekreipia dėmesio į svorį, nematuoja svorio kiekvieno apsilankymo metu, bet matuotų jeigu tavo kūno masė pirmo apsilankymo metu būtu per didelė arba per maža ir jeigu vėliau ginekologui kiltų įtarimas kad tavo svoris pradėjo pavojingai didėti.  Tiesiog pas juos neprivaloma matuoti kiekvieno apsilankymo metu normalaus svorio nėsčiosioms.



As sakau tai, nes pati gyvenu tenai ir lankausi pas akusere ir ligoninej pas gydytojus. Kazkodel niekas net nesureagavo kai pasakiau kad per viena menesi man nukrito 6 kg. O po to irgi nulis emociju. kad vos iki 30 savaites svoris is viso nejudejo is vietos. Man ligoninej daktare pati pasake, kad svoris ne rodiklis. Na zinoma, jei buciau labai nutukusi, gal ir lieptu ziuret ka valgau kad svoris neaugtu, o del labai staigaus svorio augimo, tai tikrai ziuretu, nes cia jau gali buti susije su kitais susirgimais.

Nors mano nuomone yra ta pati, nesvarbu, kad as labai mazai priaugau, galima sakyti isviso nieko, nes seno svorio nesusigrazinau. Bet vaikiukas yra normalaus svorio 3.300 kg.
Atsakyti
QUOTE(*juodaplauke* @ 2007 07 20, 09:35)
sveikutes.As skaitau ir  pavydziu toms mamytems kurios nieko beveik nepriauga.
Mano organizmas linkes i kaupima- tai jau mane genuose.visa laika su tuo kovojau .numesdavau koki 10 kg ir paskui visi atgal sulipdavo su + 
Tai va dabar per si men ziauriai daug priaugau.O per visa nestuma jau + 19 kg. Tai net bijau kas bus toliau.Aisku nelabai buciau kreipus i tai demesio.Nes tikrai save raminau kad tai del nestumo,pasikeite hormonai,vaikiukas nori valgyti.Aisku man dadejo tai jog turejau 2 men. praleisti lovoje del gresiancio.Ir seip labai sunkus nestumas su skausmais dideliais.Nekimsau saldumynu tikrai jai koki saldainuka suvalgau tai tik prie arbatos.
Esme yra tame kad mano ginekologe ne puse zodzio man nesake. O vakar nusiunte i dienini stacionara del biletenio ir ten gydytoja vos neispludo manes.Pradejo tyciotis, neisklause manes iki galo,zemino ir panasiai.Grizusi namo praverkiau gal kokias 3 h. Ramino visi kas tik galejo.Vyras inirses ant jos buvo juodai.
Istikruju as manau kad gydytojai negali taip elgtis su moterim- ir ypac su nesciom.Juk man nervuotis tai ypac negalima.Ji  turi tureti taktiskumo ir graziai pateikti savo nuomone ir tai ka nori pasakyti. Nieko as nesakyciau kada ji viska butu grazioj formoj ir taktiskai issakiusi.JI man  liepe iskrovos diena daryti  1k. per savaite ir valgyti tik arbuza.Nevalgyti  astriu,suriu,rukytu,keptu,druskos ir pan....
PRASAU PASAKYKIT KA APIE TAI MANOT?IR KA MAN DARYTI? AR JUMS YRA TAIP NUTIKE KAD TAIP ZIAURIAI SU JUMIS SNEKETU?

labas, man irgi tas pats buvo, tik kad as visai nepriaugau daug to svorio, bet daktare ismaste kad as pabrinkus, (pas mane ant veido nuo vaikystes kapiliarai labai arti odos)todel taip ir atrodo, ir per kiekviena apsilankyma dieniniam ji vis man kartoja kaip reikia figura priziuret, ir klausia ar dariau ta iskrovos diena, o kai pasakau kad ne irgi kreivai ziuri schmoll.gif dzin man ta figura db, noriu kad mazyliui viskas gerai butu, ypac kai suvalgau kanors saldaus, jis labai smagiai man pakutena pilveli thumbup.gif o kokioj klinikoj lankai ta dienini?
Atsakyti
nu cia tai jau virsune! daryt iskrova per nestuma,tai gal dar dietos daktare patars laikytis lotuliukas.gif kad sulieknetum per nestuma? nesamone tikrai
Atsakyti
žinot, aš studijų metu lankiau nėštumo ir gimdymo fiziologijos paskaitas. Tai galiu parašyt savo susidarytą įspūdį, kodėl gydytojos kai kurios nemėgsta daug priaugusių svorio. Per paskaitą gydytoja kalbėjo, kad jie labai nemėgsta storų, apkunių moterų, nes jos sunkiau gimdo. Taip yra todėl kad daug priaugusioji dažniausiai mažiau juda, turi silpnesnius preso raumenis..Taigi turbūt dėl to kai kurios gydytojos ir laido komentarus, bet visgi šnekėti su paciente tokiu tonu, kad paskui toji kelias dienas verktų, tai pasibaisėtina schmoll.gif
o dėl iškrovos dienos, tai viena dienelė per savaitę tikrai nepakenks, jei tuo metu nebus badaujama, o valgomas 1-2 produktai ar tiesiog šiaip lengvesnis maistas, mažesnis jo kiekis 4u.gif
Atsakyti
Riboti reiktu saldumynus, bulkas ir bulvinius patiekalus..
Pirmo nestumo metu priaugau +22 kg (po sporto, dietiniu maistu 6 metus sakiau, kad noriu patirti: ka reiskia valgyti, ko uzsimanai, o ne kas sveika bigsmile.gif )

Po gimdymo lygiai 11 men meciau laaaabai sunkiai uzsilikusius 10 kg. Ir vooos tik pasiekiau mergautini svori...- pastojau vel. Bet iprotis valgyti grudus, vaisius, salotas, darzoves, zuvi isliko ir dabar. Jokiu saldumynu!!! Nenoriu, aciu dievui! Tad per 13 sav. pasunkejau 1.5 kg. Mano svajone butu priaugti protingai ne daugiau kaip 15 kg...Bet kartais i pabaiga ir nuo oro svoris auga...
Atsakyti
QUOTE(fresija @ 2009 02 13, 14:22)
nu cia tai jau virsune! daryt iskrova per nestuma,tai gal dar dietos daktare patars laikytis lotuliukas.gif kad sulieknetum per nestuma? nesamone tikrai

Patikėk tikrai, yra tokių medikų, kurie nėščiosioms siūlo iškrovos dietas. Prieš pirmą nėštumą buvau labai kūda. Kai pastojau, svoris nuo pat pradžių ėmė sparčiai augti. Antroje nėštumo pusėje, akušerė (ne gydytojas) man pareiškė, kad priaugu per daug svorio ir liepė kartą per sav. laikytis iškrovos dietos. Valgyti tik obuolius doh.gif Žinoma jokios iškrovos dietos nesilaikiau. Iš viso priaugau 20 kg. Gimdymas buvo natūralus ir lengvas. Visi priaugti kg bemaitinant vaiką labai greitai nukrito.
Atsakyti
QUOTE(ermentruda @ 2008 11 28, 13:32)
As per pirma nestuma priaugau 10 kg, bet praejus menesiui po gimdymo svoris istirpo , o dar po dvieju menesiu dar ir iminusa nuejo. Numeciau dar penkis kilus nuo svorio pries nestuma. O per antra nestuma priaugau net 21 kg, ir negaliu pasakyt kad valgiau kitaip. Tikejausi kad tie kilogramai taip pat istirps, bet deja net po metu maitynimo krutimi liko +7 kg. Taigi trecia nestuma pradejau jau +7 kg. Dabar man 24 sav. ir prisidejo +3 kg., kas bus iki galo ziuresim. Noriu pasakyt , kad ne vien valgymas itakoja svori (bet prisiziuret ka valgai vistiek reikia).

Tai šį nėštumą l. mažai tepriaugai. Man tik 21 savaitė, o jau priaugau 6,5 kg. Labai nenorečiau viršyti 10kg riba, bet nieko nepadarysi. Manau, kad teks
Atsakyti
nelabai temuke juda,gal niekas nepriauga per daug tongue.gif as pastojau 68, linkusi kaupti riebaliukus, vien nuo minties jei priaugciau 30kg pasidarydavo silpna. Nedarau aisku iskrovu, bet stengiuosi valgyti virta maista, varske,jogurta, rytais visada avizine kose su medum, nes zinau jei paleisciau vadeles butu baisu,ir nemanau kad svekiau lelytei butu nuo tu lasinuku.Mums jau 29sav priaugau 8-9kg manau tikrai nepermazai(gal net per daug),bet kartligiskai nestresuoju, dar i 5 tikiuosi tilpt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Princec @ 2008 11 11, 15:53)
Sveikos,
Reikes ir man to vandenuko daugiau vartot, nors siaip visada buteliukas salia tai gurksnoju, manau tikrai geriau nei su kiekvienu blogumu begt uzvalgyt.
Manau siais nepokario metais galima reguliuoti savo svori nekenkiant maziukui, tiek daug literaturos, ir padarytu tyrimu, kad nuo sveiko maisto ir priaugame sveikai ir tikrai ne lasinuku. As tai stengiuosi ir pamankstinti kojelias ir pasivaikscioti ilgiau,aisku treniruoklius ir krosiukus meciau. Oi turiu pavyzdi, kad ir baisiau nebuna,trumpai, drauge buvo liekna grazi, per nestuma priaugo34kg, atrode be zodziu, gydytoja 5-tam men liepe laikytis dietos,vyras pastoviai priekaistavo(issiskyre,kaip dabar sako ji kad viskas susuvede i svori.) turejo ziauriu komplikaciju gimdymo metu. As manau, kad save lepinti reikai nekenkiant leliui, nes ko mes norim sveiko vaikelio ar kruvos problemu, neturiu nieko pries "pasilepinusias", bet nereikai persistengti. As pastojau 67kg(turiu to riebaliuko), mums dar tik 3men, bet stengsiuos priaugti norma. Sekmes musu pilvukams nestuke.gif

tikrai netikiu, kad visko priezastis - svoris.
as per pirma nestuke.gif priaugau daug, 27kg, bet juos numeciau per 3 menesius, o paskui dar 13kg, kurie kaip augo taip ir krito ne is sio, nei is to.
dabar mums 15 sav, priaugau 3kg, manau per daug. bet taip maitintis kaip pries nestuke.gif tikrai negaliu leisti sau del mazylio pilvelyje. jeigu gyveni pusbadziu ir pradedi valgyti (ne esti) svoris augs ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(maumė @ 2009 02 16, 17:32)
Per paskaitą gydytoja kalbėjo, kad jie labai nemėgsta storų, apkunių moterų, nes jos sunkiau gimdo. Taip yra todėl kad daug priaugusioji dažniausiai mažiau juda, turi silpnesnius preso raumenis..

Nu jau dėl mažesnio judėjimo, tai norėtųsi paprieštarauti. Per pirmą nėštumą sau netikėtai priaugau 30 kg, bet iki paskutinės dienos kuičiausi daržuose prie namų, jau saviškiai juokėsi, kad darže pagimdysiu doh.gif Bet kažkaip paskutiniai priaugti kg nukrito, kai mažė pradėjo vaikščioti (tiksliau bėgioti, nes iki šiol nelabai vaikšto).
Dabar svėrė, kai buvo 11 sav - 62 kg - dar mažiau nei prieš nėštumą, nes šįkart koks tai šleikštulys kankina. Tikiuosi išvengti tų 30 kg, bet jei ir kartosis, tai bėgant paskui du, manau, pamesiu ir tuos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 16 kovo 2009 - 15:21
QUOTE(laukinukė @ 2009 03 16, 16:17)
Nu jau dėl mažesnio judėjimo, tai norėtųsi paprieštarauti. Per pirmą nėštumą sau netikėtai priaugau 30 kg, bet iki paskutinės dienos kuičiausi daržuose prie namų, jau saviškiai juokėsi, kad darže pagimdysiu  doh.gif Bet kažkaip paskutiniai priaugti kg nukrito, kai mažė pradėjo vaikščioti (tiksliau bėgioti, nes iki šiol nelabai vaikšto).
Dabar svėrė, kai buvo 11 sav - 62 kg - dar mažiau nei prieš nėštumą, nes šįkart koks tai šleikštulys kankina. Tikiuosi išvengti tų 30 kg, bet jei ir kartosis, tai bėgant paskui du, manau, pamesiu ir tuos.

niekas ir nesako kad visada aptukusi mažiau juda, bet juk tokia tendencija yra - ir nieko keisto nes turbūt sutiksite kad priaugus 30 sunkiau judėt nei priaugus 10 kg..taigi ir gimdyt sunkiau.be abejonės NE KIEKVIENU ATVEJU mirksiukas.gif Juk kitom gydytojai nei žodžio nesako, nors jos ir daug priauga.
Atsakyti