QUOTE(geguzevasaris @ 2008 08 17, 19:57)
Nelabai paprastas tas atsakymas, deja...
Mano atveju, tai turėčiau valgyti daug mažiau negu iki nėštumo, nes anksčiau niekas į kūną neidavo, o dabar nesuprantu-valgau tiek pat , maistą labai renkuosi pgl visas rekomendacijas , nevalgau saldumynų , vakarais po šešių (o anksčiau visa tai dariau) -ir niekaip negaliu sustabdyt svorio didėjimo Netelpu į jokias lenteles, viršiju normas kas mėnesį Vadinasi keičiasi medžiagų apykaita, jos tempai ir todėl nėra taip paprasta atsakyti į šį klausimą
Mano atveju, tai turėčiau valgyti daug mažiau negu iki nėštumo, nes anksčiau niekas į kūną neidavo, o dabar nesuprantu-valgau tiek pat , maistą labai renkuosi pgl visas rekomendacijas , nevalgau saldumynų , vakarais po šešių (o anksčiau visa tai dariau) -ir niekaip negaliu sustabdyt svorio didėjimo Netelpu į jokias lenteles, viršiju normas kas mėnesį Vadinasi keičiasi medžiagų apykaita, jos tempai ir todėl nėra taip paprasta atsakyti į šį klausimą
Nuo saldumynų tai nelabai tas storėjimas priklauso, aš nemėgstu saldžiai, bet vistiek su svoriu kautis tenka gana smarkiai. Man geriausias būdas buvo mažint mėsos ir duonos racione, plius valgyt daugiau sriubos (aišku riebi kopūstienė nėra dietinis valgis, bet reikia kartais).
Tiesa, pvz sultys iš pakelio tai vos ne tas pats kas saldumynai, nes dažnai į juos labai daug cukraus/saldiklių dadedama.