Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiosios dieta

QUOTE(Geneve @ 2008 03 28, 11:47)
[sveikutes,
manau kad labai mane i takoja visi aplilnkiniai , pagal kuriuos nestumas ne  pasiteisinimas neprisilaikyti dietu......
o dar is vyro puses dvi gimikaites neseniai gimde ir sugebojo vos 8 -9kg priaugti ...
pasirodo europoj paskutiniais gydytoju nurodymais nestumo metu neturime priaugti daugiau nei 9 kg....

Mergaites, nu gal nepradekim nors nestumo metu laikytis dietos....nu as nesakau, kad reikia ryt kaip karvei, bet pvz. 1000 kcal tikrai yra mazai nestuke.gif ....juk auganciam vaikuciui reikia maisto medziagu. 1000kcal dieta yra ne nescios moters dieta, kuria ir tai ne kiekviena istveria unsure.gif
Ypac svorio reikia moterims, kuriu svoris pries nestuma buvo mazas......jei moteris labai stambi, tai tik tada reikia prisiziuret ka valgai.
Man tai net baisu skaityt, kai ne tik, kad ne nesciom kazkokie kuno svorio standartai yra, bet dar ir nestuke.gif beje 9 kg tikrai yra mazai...sveika ir normalu yra priaugti 12 kg 4u.gif
Atsakyti
atrodo jau kazkur minejau, cia yra lentele http://mamka.ru/calendars/ves.html
apsiskaiciuojat virsuj KMI iki nestumo, ir lentelej ziurit jau kam atitinkat.

o siaip ir lenteles nera rodiklis... viskas individualu.
na..gal patarimas nepasiduoti "edimo" priepuoliams.. ? g.gif
nors ir man buna, kad nesu alkana, o rankos ir akys nori ...ir valgai, nors skrandis pilnas.
tai va, tas nera gerai manau
Atsakyti
aš tai manau, kad negalima dietos laikytis, jei norisi valgyti, reikia valgyti schmoll.gif tiesa, pavyzdžiui jei aš vėlai vakare prieš pat miega užsimanau valgyti, nepuolu kepsnių kimšti - suvalgau porą saujų dribsnių ar virtų ryžių ar pusę sumuštinio... o saldumynų jau vėl valgau lotuliukas.gif nors pirmus 4,5 mėnesio nenorėjau ir tik prieš porą savaičių vėl poreikis atsirado hihihi.gif bet stengiuosi apsiribot vienu ar dviem saldumynais per dieną hihihi.gif o mėsos, daržovių, pieno, uogų ir kitų naudingų dalykų neriboju visai - kiek norisi, tiek kemšu.
Atsakyti
QUOTE(sizike @ 2008 07 05, 23:51)
aš tai manau, kad negalima dietos laikytis, jei norisi valgyti, reikia valgyti  schmoll.gif

drinks_cheers.gif jei mama alkana , tai ir vaikutis alkanas biggrin.gif O beje nestumo metu medziagu apykaita truputi pagreiteja, todel ir maisto medziagu daugiau reikia 4u.gif O be to gi visosnorim, kad leliai butu sveiki 4u.gif
Atsakyti
as irgi visad buvau pamisus del savo svorio, jei priaugdavau koki kg iskart kita ryte stadione krosus ilgiausius begiojau doh.gif bet kai pastojau nustojau stebet savo svori, bent jau kolkas blush2.gif ir tikrai nezadu ribot maisto ar laikytis dietu, nes tai galesiu padaryt po gimdymo, o dabar svarbiausia lialiaus sveikatele wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Geneve @ 2008 03 28, 11:47)
[sveikutes,
manau kad labai mane i takoja visi aplilnkiniai , pagal kuriuos nestumas ne  pasiteisinimas neprisilaikyti dietu......
o dar is vyro puses dvi gimikaites neseniai gimde ir sugebojo vos 8 -9kg priaugti ...
pasirodo europoj paskutiniais gydytoju nurodymais nestumo metu neturime priaugti daugiau nei 9 kg....

del 9 kg. visiskai nesutinku, nes kiekvienos moters organizmas ivairiai reaguoja i nestuma, cia negali buti standartu - nes svori sudaro ne tik priaugti "riebaliukai", bet ir placenta, vaisius, vandenys ir t.t kazkas net rase kiek apytiksliai, be to vienu organizmas linkes kaupti skyscius, kitu ne... tas itakoja bendra svori -
taip kad skamba kraupiai tokios normos...
reikia valgyti viska tik su saiku 4u.gif
Atsakyti
Nelabai įsivaizduoju kaip per visą nėštumą tepriaugti sesis kg.Dar tik įpusėjau, o jau turiu aštuonis blush2.gif
Atsakyti
per pirma nestuma priaaugau 22kg, po gimdymo taip ir liko 9kg doh.gif laukiames antro, dar tik ipusejau o jau +6kg doh.gif neisivaizduoju kaip tureciau dietos laikytis, kad apetitas pas mane toks zveriskas, pavalgau-po valandos vel alkana jauciuosi doh.gif
Atsakyti
nors tik 2 menesis ima matytis kad apvaleju.. verysad.gif nors ir valgau sveikai: dievinu garintas darzoves, vaisius, pilnagrudzius patiekalus, nevalgau mesos tik zuvi ( esu semivegetare) o pieno produktus visus pakeiciau i neriebius -NIEKO doh.gif vistiek auga svoris nors tu ka.. doh.gif tai sakiau busiu kaip "zvaigzde" biggrin.gif priaugsiu kad ir 20kg o po neshtumo shturmuosiu sporto sales ! bigsmile.gif nes as siaip ish prigimties liekna tai man tik judejimo stoka manau augina svori.. blush2.gif
Atsakyti
per pirma nestuma priaugau 12 kg., o po gimdymo liko tik 1 priaugtas kilogramelis. Dietu jokiu nesilaikiau, bet ir uz du nevalgiau. Na ziuresiu kiek si kart priaugsiu, nors iki siol tik ir likes tas pats 1 kilogramas.
Atsakyti
jau priaugau 16kg bet per apsileidimą smile.gif ale kažkaip nu ką darysi... gims vaikas susigriebsiu smile.gif Bet plaukų dėl to nuo galvos nesirausiu smile.gif pirmas gal ir paskutinis kartas gyvenime kai galiu sau leist ką noriu smile.gif o kg ne akmeniniai, ištirpinsiu smile.gif
Atsakyti
O as per savo du menesiu jau beveik 10 priaugau (ir kodel anksciau manes gydytoja nepasvere verysad.gif ).... ir siaip stora, o dabar visai schmoll.gif Jeigu neprivalgau, kad net sonai braska, tai ziauriai pykina, nieko negaliu daryti.
Gal kas zino, kiek nesciai per diena kaloriju reik? O gal kas turi patirties, kaip bunant nesciai truputi sublogti, nes manau, kad jeigu dar priaugsiu, tai manes nei kojytes, nei nugaryte nebelaikys....

Noreciau sportuoti, bet negalima kol kas. Gal paskui sveikata leis tikiuosi...
Atsakyti