JO su tuo svoriu laaaabai individualu, mano nėštumas į pabaigą ir svorio priaugau tiek kiek reikia pagal normas, nors per savo neilgą gyvenimą supratau nuo ko man auga svoris ir galiu save kontroliuoti Pirma ir pagrindinė taisyklė galiojanti visoms yra: SVARBU NEPERSIVALGYTI Ir dar viena taisyklė labai tikusi man tiek prieš nėštumą tiek jo metu: valgyti tik tada kai IŠ TIESŲ esu alkana ir nekišti visko iš eilės vien dėl to kad "aš nėščia ir man dabar jau galima" Buvo laikas (kažkur 16-22sav) kai be proto norėjau visko, sugebėjau atsispirti apgundai ryti be sustojimo - dabar jau tos pagundos nebejaučiu, pripratau prie to kiekio kurį suvalgydavau ir nebūdama nėščia, tiesiog pradėjau rinktis sveikesnį, geresnės kokybės maistą ir tiek
visu 100 proc. pritariu InGRIDUTIA ...valgydama saikingai maziukui savajam tikrai nepakenksi ...tuo paciu netgi padesi jam ir ypac sau paciai ...juk neprisikimsusi iki tokio lygio, kad negali pajudeti, geriau jausies, turesi daugiau energijos ...daugiau suderinto lengvesnio maistelio, gryno oro ir busim visos grazios, be per didelio ansvorio bei turesim sveikus:mama
QUOTE(indruska+ @ 2007 12 24, 12:47)
sveikutes man svoris labai aktuali tema,nes ir taip turiu antsvorio
as irgi turiu truputi daugiau, nei reiketu...
O kiek tu jau priaugai (jeigu priaugai aisku )
Gal kuri zino, kokia subalansuota dieta nestumo metu? Pvz skaiciau kazkokioje temoje apie tinima, kad jei nescia labai istinus - gine skiria dieta.. Tai kokia ta dieta gal kas zino?
Dietos laikytis neštumo metų tikrai negalima Maitintis reikia sveikai, įvairiapusiškai, kad nepritrūktų jokių vitaminų ir mineralų.
O sportuoti galima tik tuomet, jei prieš sportavai, bet kruvius kiek sumažinti. ir sportuoti nebent pirmus 3 mėn. Arba tinka dar specialios mankštos baseine, joga
O sportuoti galima tik tuomet, jei prieš sportavai, bet kruvius kiek sumažinti. ir sportuoti nebent pirmus 3 mėn. Arba tinka dar specialios mankštos baseine, joga
o kodel dietos laikytis negalima? nebent neteisingai suprantat savoka 'dieta', taigis ir jos gali laikytis kaip laikos debetikai, sergantys ivairiom inkstu ligomis, sportuojantys ir t.t. geriausia pasiklaust pas tave priziurincia gydytoja, kuri patars bent jau tyrimu duomenimis remdamasi (gal kraujas nusilpes, gal permazai svorio priaugama, gal kalcio trukumas...)
Antrą kartą gyvenime galiu valgyti ka noriu (nes antras nestumas ) ir tikrai to neatsisakysiu Visalaik galvoju ka dedu i burna, o dabar gana, nors kelis menesiu lepinsiu skrandi ir jokiu dietu
Aš ir save lepinau - rezultatas +30 kg.
QUOTE(Keja @ 2008 03 18, 09:29)
Antrą kartą gyvenime galiu valgyti ka noriu (nes antras nestumas ) ir tikrai to neatsisakysiu Visalaik galvoju ka dedu i burna, o dabar gana, nors kelis menesiu lepinsiu skrandi ir jokiu dietu
O va aš kaip tik priešingai, LABAI bijau priaugti daug svorio Mat dar iki turėjau 10 kg antsvorio, tai jei dar po prisidės keliolika ar keliasdešimt, nusižudysiu Tad dabar skaičiuoju kiekvieną kąsnį Rezultatas - 5 mėn dar nepriaugau nei vieno kg
Žiūrint kaip supranti žodį dieta ir žodį lepinimasis...
Viso nėštumo metu aš privengiau prieskonių- jų nei norėjau nei man jų galima buvo, vengiau rūkyto, labai sūraus, sintetinio maisto... Rezultatai: dėkui dievui: nepykino, jaučiausi žvali, pailsėjusi, netinau... Tiesa stengiausi išgerti reikiamą kiekį vandens.
O šiaip- na neatsisakydavau pyragaičių, saldainių, tačiau ne kiekvieną dieną aišku jais lepinausi.
Viso nėštumo metu aš privengiau prieskonių- jų nei norėjau nei man jų galima buvo, vengiau rūkyto, labai sūraus, sintetinio maisto... Rezultatai: dėkui dievui: nepykino, jaučiausi žvali, pailsėjusi, netinau... Tiesa stengiausi išgerti reikiamą kiekį vandens.
O šiaip- na neatsisakydavau pyragaičių, saldainių, tačiau ne kiekvieną dieną aišku jais lepinausi.
O as kaip durnele laikiausi dietos (nezinojau, kad jau esu pastojusi) Ir dar apie 10 kg pavyko numesti (tiesiog sumazinau porcijas, skaiciuodavau kcal ir vakarais nieko nevalgydavau).
O dar aktyviai sportavau (nors anksciau nesu to dariusi ) beto dar ir pirti buvau ir soliariume lankiasi Dabar labai bijau pasekmiu
Man dar tik 3 savaites
Paguoskit ar pagąsdinkit mane, nezinau ka daryt???
Pas ginekologe kaip suprantu (is jusu postu) eiti dar anksti
O dar aktyviai sportavau (nors anksciau nesu to dariusi ) beto dar ir pirti buvau ir soliariume lankiasi Dabar labai bijau pasekmiu
Man dar tik 3 savaites
Paguoskit ar pagąsdinkit mane, nezinau ka daryt???
Pas ginekologe kaip suprantu (is jusu postu) eiti dar anksti
sveikos nestukes,
as irgi "atsipalaidavau" nestumo pradzioj, dabar esu kaip kiaule : didziules slaunys ir zandai, nors krutine ne kiek nepadidejo kaip nesiojau 75 A taip ir benesioju;)))
dabar valgau tiek kiek ir pries nestuma :stengiuosi nevirsyti 1000 kcl per diena...
kitaip (kaip mama sako) i kiaulyniu gretas istosiu.....
o i septinto menesio pabaiga net toks ispudis susidaro, kad vien nuo vieno jogurto ir keliu suvalgytu vaisiu svoris auga...kazkoks absurdas.....
as irgi "atsipalaidavau" nestumo pradzioj, dabar esu kaip kiaule : didziules slaunys ir zandai, nors krutine ne kiek nepadidejo kaip nesiojau 75 A taip ir benesioju;)))
dabar valgau tiek kiek ir pries nestuma :stengiuosi nevirsyti 1000 kcl per diena...
kitaip (kaip mama sako) i kiaulyniu gretas istosiu.....
o i septinto menesio pabaiga net toks ispudis susidaro, kad vien nuo vieno jogurto ir keliu suvalgytu vaisiu svoris auga...kazkoks absurdas.....