Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namučiuose

QUOTE(Juma81 @ 2011 05 03, 14:42)
Gal galit patarti tokiu klausimu. Turiu 2 vnt. tokių vazonėlių gėlėms (forma ne tokia, bet raštas ir spalva tokie):
http://www.askovita....,detail/id,649/
Dabar norėčiau tokio stiliaus didelio vazono, bet nerandu pirkt. Pagalvojau, kad gal ir pačiai pavyktų tokį pasidaryti iš paprasto molinio vazono. Kaip manot? Kokia būtų darbų eiga?

Ir šitie visai nieko:
Tamsus:
http://www.askovita....,detail/id,481/
Šviesus:
http://www.askovita....,detail/id,468/

paprastus molinius vazonėlius panašiai gali pasidaryt dekupažo technika, jei kada domėjaisi apie tai ar bandei. Pasidaryt nėra labai sunku, tik reikia priemones susipirkt ir jei niekad nemėginai, gali nelabai pavykt iš pradžių. Jei sodinsi tiesiai į molinį vazoną, tai iš pradžių reikia gerai paruosš, nes per laiką išorines sieneles išmes pūslėm nuo vandens.
Darbo eiga būtų tokia:
1. nugruntuoti vazono išorę ir vidų su gruntu, po to išorę ir vidų nulakuoti saunų laku, kuris atsparus vandeniui.
2. po to išorinį paviršių sušiaušti su švitriniu popieriumi, tada jau galima dažyti norima spalva akriliniais dažais. Nelabai įžiūriu pirmą vazoną, ar ten yra skeldėjimas ar ne. Panašų blizgantį sendinto aukso paviršių galima padaryt užtepus auksinę sendinimo pastą.
3. nulakuoti akriliniu laku, paskutinį sluoksnį galima lakuoti vandeniui atspariu laku, pvz, saunu laku, kad nebijotų vandens.
Kiti vazonai daromi panašiai, tik ten naudojamos 2 spalvos ir vienkomponentis skeldėjimas, kuris ir padaro tuos suaižymus. Pirma dažoma tamsia spalva, po to tepamas vienkomponentė skeldėjimo priemonė, jai išdžiūvus, dažoma šviesia spalva ir lakuojama 4u.gif
Atsakyti
Dabar aš prašau jūsų patarimo ax.gif Nusipirkau iš sendaikčių toršerą, reikia jį naujinti, nes labai jau gaubtas apšiuręs. Norečiau padaryt tokį patį, bet niekaip neišmąstau kokią medžiagą imt. Iš vidinės gaubto pusės turėtų būti atspari karščiui plėvėlė, yra tokia pirkt Artmanijoje, bet iš vienos pusės lipni, tad jei iš išorinės gaubto pusės dedu medžiagą, ji manau prilips prie plėvelės g.gif Gal ant plėvelės klijuot kokia paprastą ploną medžiagėlę ir tada iš kitos medžiagos daryt plisiukus. O gal daryt be plisiukų, medžiaga aptraukt ir viskas. Bet labai jau noris pasidaryt tokį patį koks buvo. Gal kas naujinot panašų gaubtą?

http://public.fotki....veiksl0375.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mute: 03 gegužės 2011 - 20:37
QUOTE(Arvile' @ 2011 05 03, 08:36)
mesk ta lietuviska kukluma i sona ir pabandyk  mirksiukas.gif  juk niekas uz tai i galva neduos  mirksiukas.gif

Mes vaziuosim savaitgali prikti dazu laiptinei, laukia galvos skausmas  doh.gif gal, jei bus kada, pabandysiu nufotografuoti ir ideti foto, gal pasiulyst kokia ideja... Dabar mastau arba apie garstyciu, arba alyvu spalvos koki nors atspalvi  g.gif


As pats tikriausias kuklios lietuvaites pavyzdys thumbup.gif

O kodel tai galvos skausmas? Ir kodel butent apie sias spalvas mastai?
Laiptine as laikau ta grandimi, kuri jungia kazkokia patalpa apacioje su kazkokia patalpa virsuje, todel man graziausia (o ir paprasciasia), kai si "trijule" yra vienos ir tos pacios spalvos.
Ar tos patalpos apacioje ir virsuje dar nenudazytos?

QUOTE(mamaSandra @ 2011 05 03, 13:59)
Na sutariau su meistru, kad po kelių dienų ateis pasižiūrėti. Kaip supratau - patirties jis turi, tai tikiuosi patars ką daryti.
Sienas dažyčiau Rowanbest dažais.Kaip supratau iš produktų aprašymo, tai jau dažytoms sienoms yra baltas gruntas, kuris nelabai leidžia skverbtis senajai spalvai. O dažyti ko gero tektų 3 kartus, kad išgauti norimą spalvą.
Bet kuriuo atveju - manau, kad šie dažai pateisins mano lūkesčius, atsiliepimai apie juos tik labai geri.


Po meistro apsilankymo lauksime ziniu ka pasirinkote: tapetus ar dazus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 03 gegužės 2011 - 21:21
QUOTE(mamagabi @ 2011 05 03, 21:18)
As pats tikriausias kuklios lietuvaites pavyzdys thumbup.gif 

tada ieskok drasesnio kompaniono (menedzerio) pradziai. Jei tikrai tai noretum daryti, kodel atidelioti vien tik del kuklumo.
Atsakyti
QUOTE(Mute @ 2011 05 03, 21:33)
Dabar aš prašau jūsų patarimo ax.gif  Nusipirkau iš sendaikčių toršerą, reikia jį naujinti, nes labai jau gaubtas apšiuręs. Norečiau padaryt tokį patį, bet niekaip neišmąstau kokią medžiagą imt. Iš vidinės gaubto pusės turėtų būti atspari karščiui plėvėlė, yra tokia pirkt Artmanijoje, bet iš vienos pusės lipni, tad jei iš išorinės gaubto pusės dedu medžiagą, ji manau prilips prie plėvelės g.gif  Gal ant plėvelės klijuot kokia paprastą ploną medžiagėlę ir tada iš kitos medžiagos daryt plisiukus. O gal daryt be plisiukų, medžiaga aptraukt ir viskas. Bet labai jau noris pasidaryt tokį patį koks buvo. Gal kas naujinot panašų gaubtą?

http://public.fotki....veiksl0375.html

jei isuksi dabartines kartos lempute,tai yra nekaitrine,nereikes specialios medziagos ,gi naujos lemputes sviecia del duju esanciu jose ,o ne del kaitinancio siulo,kuri matome senesneje lempoje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bunsha: 03 gegužės 2011 - 22:45
QUOTE(mamagabi @ 2011 05 03, 21:18)
O kodel tai galvos skausmas? Ir kodel butent apie sias spalvas mastai?
Laiptine as laikau ta grandimi, kuri jungia kazkokia patalpa apacioje su kazkokia patalpa virsuje, todel man graziausia (o ir paprasciasia), kai si "trijule" yra vienos ir tos pacios spalvos.
Ar tos patalpos apacioje ir virsuje dar nenudazytos?
Po meistro apsilankymo lauksime ziniu ka pasirinkote: tapetus ar dazus smile.gif

Pas mus ta laiptine yra tokia savotiska patalpa smile.gif Nes mes gyvename bute antrame aukste, o iejimas i ji per laiptine, kuria naudojames tik mes. Taigi, atidarius namo lauko duris yra gal tik vieno kvadratinio metro aikstele ir iskart kyla status laiptai i virsu. Tada ten yra dar viena aikstele, jau didesne (kokiu 3 kv.m), kur dabar pas mus stovi sena sekcija su is jos padarytom knygu lentynom. Tada dar keli laiptukai i virsu ir vel aikstele su durim i buta. Ten yra taip vadinamas "suns kambariukas" biggrin.gif Kur stovi jo maisto indai, kilimelis ir panasiai... Kadangi lubos labai aukstos, tai laiptinej dar padarytas toks jos erdves padalinimas, tarsi antras aukstas), kur mes laikom visokius daiktus (uzgyvenom uzsienyje, o pakolkas neturim kur panaudoti) ir ten pastoviai atrodo netvarka doh.gif Galvojom su vyru arba kokia uzuolaida padaryti, kad uztraukti ir paslepti ta visa betvarke, arba padaryti lentynas, kur butu galima tvarkingai sudeti pintus krepsius ir juose paslepti bent dali daiktu. Bet pakolkas norim bent sienas persidazyti, nes dabar dalis sienu yra iskalta medinem lentutem, o kita dalis tinkuotos ir dazytos tokia neaiskia ryskia spalva doh.gif Realiai laiptine yra tarsi atskira erdve nuo buto. Bute vyrauja sviesios spalvos... Ziurinejau ivairias nuotraukas ir garstyciu arba alyvu atspalviai visai idomiai pasirode klasikinio interjero kontekste g.gif
O galvos skausmas del to, kad sunku bus issirinkti atspalvi smile.gif Maciau dabar akcija dazams "Moki vezi", tai gal reiks nusipirkt keleta ir pabandyt kaip prie musu apsvietimo atrodo... Kadangi pirma laiptines dalis su staciais laiptais yra siaura ir tamsi (del to erdves padalijimo daiktams pasideti) , o virsutinej aikstelej yra didelis langas ir ten sviesu.

Na ir prirasiau cia lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvile': 04 gegužės 2011 - 08:19
QUOTE(mamagabi @ 2011 05 01, 14:50)
rolleyes.gif

O is ko ta planuojama sienele butu ir kokio dydzio (plocio ir aukscio)?

Del spalvines gamos - na kaip cia graziau, bet griezciau pasakius NE! mirksiukas.gif
Dabar tai superine grazi klasikine (country) patalpa, kuri gali tokia grazi ir islikti, bet ja galima ir labai grietai persistengus sugadinti blink.gif 
Paveikslu kolekcija, ju grupe vienoje vietoje, savaime isskirs ta siena is kitu, ji ir taip taps akcentine, todel tikrai nera jokio reikalo jos daryti kitokios.
As cia kalbu kalbu, dedu dedu pavyzdzius, kad jei norite vientisu elegantisku namu, dazykite namus viena spalva arba artimais/deranciais atspalviais.
Na o jei norite siuolaikiskai lietuviskai, tai kiekvienam kambaryje viena siena butinai reiktu nudazyti skirtingai mirksiukas.gif

Butu mano valia, as ne tik sia virtuves/svetaines patalpa, bet ir visa hola (is kurio dabar fotkinta) dazyciau ta pacia spalva. Taip visi kiti sprendimai (mediena,  plyteles, apvadai, durys, baldai, uzuolaidos ir t.t) bus zymiai lengvesni, nes viena deres su kita, viskas tarpusaves deres!!! thumbup.gif
AR MANE SUPRANTATE bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Renkantis skirtingas sienu spalvas ir skirtingas grindu dangas, gali gautis taip verysad.gif :
user posted image

O pasirinkus vienodas, taip smile.gif:
user posted image

Kaip kitaip paaiskinti net nebeismanau mastau.gif



mamagabi viska aiskiai supratau, ka saket drinks_cheers.gif
pirminiai planai tokie smile.gif :
1.ta sienele tai butu elementari siena, ji butu apie 1.80m. lygiai toki pat kaip priesais iki lango ir tada gautusi U forma 1,80/3,10/1,80?ir kaip mamagabi siulo saldytuvas dar prie tos sieneles uz lango prie pietu stalo?
2.hola kadangi bendras atviras dalinai 1a. ir 2a., svetaine ir virtuve daryti bendros sienu spalvos.Galvoju rusva arba gelsva atspalvi g.gif ?
3.grindys visur vienodos rusvos ar pilksvos ar balksvos (akmens mases vaizdo) plyteles?
4.lubos (balkiai) ir durys baltos arba kokio rusvo ar gelsvo vos atspalvio?

buciau labai dekinga, kad padetumet sudet viska protingai, nes cia dar toks tik minciu kratinys ir nemazai klaustuku ties kiekvienu punktu unsure.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valpurgija: 04 gegužės 2011 - 10:42
QUOTE(Arvile' @ 2011 05 04, 08:53)
Pas mus ta laiptine yra tokia savotiska patalpa smile.gif Na ir prirasiau cia  lotuliukas.gif


Tai jau tikrai, kad savotiska smile.gif

QUOTE(valpurgija @ 2011 05 04, 11:39)
mamagabi viska aiskiai supratau, ka saket  drinks_cheers.gif
pirminiai planai tokie  smile.gif :
1.ta sienele tai butu elementari siena, ji butu apie 1.80m. lygiai toki pat kaip priesais iki lango ir tada gautusi U forma 1,80/3,10/1,80?ir kaip mamagabi siulo saldytuvas dar prie tos sieneles uz lango prie pietu stalo?
2.hola kadangi bendras atviras dalinai  1a. ir 2a., svetaine ir virtuve daryti bendros sienu spalvos.Galvoju rusva arba gelsva atspalvi  g.gif ?
3.grindys visur vienodos rusvos  ar pilksvos ar balksvos (akmens mases vaizdo) plyteles?
4.lubos (balkiai) ir durys baltos arba kokio rusvo ar gelsvo vos atspalvio?

buciau labai dekinga, kad padetumet sudet viska protingai, nes cia dar toks tik minciu  kratinys ir nemazai klaustuku ties kiekvienu punktu unsure.gif  ax.gif


Del sieneles - jei bus auksta iki lubu, tai graziai atvirai erdvei, kokia dabar turite, bus amen smile.gif
As daryciau tik pusine, apatiniu spinteliu aukscio:
user posted image

user posted image

Arba, jeigu norima virtuvinius reikalus siek tiek pridengti nuo svetaines, su paaukstinimu (plati pusbario lentyna ir kedes nebutini):
user posted image

Viena bendra spalva -liuks thumbup.gif , o stai del atspalvio lengviau galvoti tada, kai jau apsispresite del grindu (plyteles ar medis) ir baldu (virtuvinio) spalvos.
Ar planuojate visur (ir svetaineje) deti plyteles? g.gif

Del balkiu dazymo - daug kas priklauso i koki stiliu linkstate: jei daugiau i country, su didesniu sendinimo efektu ir tamsesniais baldais, tai ir balkiai gali likti rusvi ar sviesiai beicuoti. Kitaip tariant - jie gali likti matomi, kaip patalpos akcentas.
O jei norisi "svarios" klasikos ir kad lubos butu maziau matomos, tada viska galima dazyti baltai.
Pora pavyzdziu:
user posted image

user posted image

Virtuveje labai svarbus ir pagrindiniu elementu (sald., plautuves ir kaitlentes)isdestymas: paimi is saldytuvo >nuplauni>pjaustai>verdi/kepi.
Tada galimas ir toks variantas, kai saldytuvas arciau "po ranka", o ne kampe:
user posted image
Kaip kad siame pvz. spinteles:
user posted image

O kampe tada atsitastu patogi spinta produktams:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 04 gegužės 2011 - 12:41
QUOTE(mamagabi @ 2011 05 04, 12:03)
Del sieneles - jei bus auksta iki lubu, tai graziai atvirai erdvei, kokia dabar turite, bus amen smile.gif
As daryciau tik pusine, apatiniu spinteliu aukscio:
Arba, jeigu norima virtuvinius reikalus siek tiek pridengti nuo svetaines, su paaukstinimu (plati pusbario lentyna ir kedes nebutini):
Viena bendra spalva -liuks thumbup.gif , o stai del atspalvio lengviau galvoti tada, kai jau apsispresite del grindu (plyteles ar medis) ir baldu (virtuvinio) spalvos.
Ar planuojate visur (ir svetaineje) deti plyteles?  g.gif

Del balkiu dazymo - daug kas priklauso i koki stiliu linkstate: jei daugiau i  country, su didesniu sendinimo efektu ir tamsesniais baldais, tai ir balkiai gali likti rusvi ar sviesiai beicuoti. Kitaip tariant - jie gali likti matomi, kaip patalpos akcentas.
O jei norisi "svarios" klasikos ir kad lubos butu maziau matomos, tada viska galima dazyti baltai.
Pora pavyzdziu:
user posted image

aciu mamagabi uz idejas 4u.gif ...bandysiu pasipiest virtuvini be sienos ir su paaukstinimu kad uzstotu truputi spinteliu pavirsius smile.gif tik man uzkliuvo vienoj foto ten kriaukle, o virsuj tai ner spinteles indams, kazi ar patogu ten det krana g.gif
tikrai desim visur 1a. plyteles, paskutineje foto palikau specialiai, nes ten ir yra va plyteles ir baltos lubos, labai panasu ko noreciau, nes labiau linkstu i klasika , o ne i contry ax.gif
baldu spalvos noreciau riesuto, kazkada turejau nebloga foto, einu paieskosiu, kad butu aiskiau mano aiskinimai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valpurgija: 04 gegužės 2011 - 12:37
mamagabi, neatsizaviu Jusu skoniu, patarimais ir darbais - fantastika. Perskaiciau jau beveik visas temas - kaip as cia anksciau neuztikau? Kol Cobre neatsikrauste i sodu tema, net neitariau, kad cia tokios puikios diskusijos vyksta.

o dabar prasau nuomones vienu klausimu blush2.gif - del kamstiniu grindu. Man jos turi vieninteli pliusa - jomis malonu vaikscioti. Kalbu apie antraji namo auksta. Siaip musu interjeras netaiko i joki grieztai apibrezta stiliu, nors sau mintyse juokais vadinu "tarpukario Kauno klestejimo laikotarpis bigsmile.gif "- akcentiniai baldai seneliu palikimas arba pirkti atitinkamo stiliaus.
jei butu galimybe - vienareiksmiskai rinkciausi medines grindis, bet, taciau, deja, del isskaiciuotu laiptu ir duru auksciu tokiu irengti negalim. Kiliminemis dangomis ir sintetinemis ir naturaliomis jau atsidziaugem... Laminatas man..., na kaip cia pasakyt... nemegstu jokiu imitaciju. Na neberandu jokiu daugiau variantu, o po metu - kitu tas grindis keisti reikes. Sienos balintos kavos, plintusai, durys, baldai pas mus antrame aukste - balti arba sviesus. Bijau kad tas kamstis kaip isoks visiskai ne i tema, tai nei begt nei rekt. Is kitos puses viliuosi, kad gal bus tokios visiskai neutralios grindys, kad net nekris i akis is isipaisys.
Nugi patarkit man, nes visai nusikamuosiu dvejodama biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 04 gegužės 2011 - 12:45
smile.gif va
user posted image
Papildyta:
QUOTE(mamagabi @ 2011 05 04, 12:03)
Virtuveje labai svarbus ir pagrindiniu elementu (sald., plautuves ir kaitlentes)isdestymas: paimi is saldytuvo >nuplauni>pjaustai>verdi/kepi.
Tada galimas ir toks variantas, kai saldytuvas arciau "po ranka", o ne kampe:
user posted image


idomi ideja su saldytuvu bigsmile.gif

kaitlente planuoju ties 3.10m. siena per viduri...tada galvoju kur kriaukle g.gif
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 05 04, 14:41)
"tarpukario Kauno klestejimo laikotarpis bigsmile.gif "


wub.gif dievinu ta reikala, nes pasigroziu ka cia mergaites provansisko ar amerikonisko daro, bet tai man taaaaaip tolima ir nenaturalu blush2.gif O tie laikai tokie artimi, isigere i krauja kartu vaikystes vasarom, praleistom smetoniskose lovose, lobiu isekojimas is to laiko atkeliavusioje spintoje wub.gif ... Oi, uzkabinote ta jautria styga doh.gif

Kas link kamstiniu, tai as uz. Jei neikrovete saves i tas grieztas ribas atitinkamo laikotarpio, tada kodel ne. Tik as rinkciausi tas brangesnes, kur yra ivairesniu atspalviu ir kur ne tos plokstes dideles, o atskirom lentom. Labai atidziai rinkciausi atspalvi, rasta ir manau bus puiku. Tik vat tikriausiai ne jas turite omenyje, nes jos lyg ir tokio storio, kokio galima ir masyva rinktis. paklotas po jomis irgi rekomenduojamas berods, tai issikeltu tokiu atveju. O tos dideles plokstes kamscio ir tas tradicinis atspalvis man pigokai atrodo. Bet cia jau ko gero tik mano skonis, vizijos ir visi kiti panasus labai subjektyvus veiksniai toki poziuri lemia, jei jums tai neatrodo, tai tiesiog i paskutini sakini nekreipkite demesio. O jei finansai labai spaudzia, tada tas brangesnis variantas zenkliai musa per kisene. Ot as patareja doh.gif biggrin.gif
Atsakyti