Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgalumas

tai aisku lb gerai kai pasveiksta 100 proc, bet cia insultas tai tik kaip pasekme aneurizmos( vienos is pagrindiniu smegenu aortos klipavimas ir t.t) tai rasant skunda reiktu prasyt pakartotines komisijos, as nlb suprantu nes pirma kart su tuo susiduriu
Atsakyti
Aneurizmas vienoje ar kitoje vietoje turi apie 90% žmonių, tik patys to nežino, kol nebūna nuodugniai ištiriami. Negaliu nieko teigti nematydama žmogaus ir med.išrašų, tačiau galbūt suklipavus aneurizmą, jei nėra jokių kitų liekamųjų reiškinių, žmogus reabilitavosi ir socialiai prisitaikė prie aplinkos.
Informaciją apie NDNT išvadų apskundimą rasite čia, rašant skundą reikia skųsti sprendimą , t.y. motyvuotai parašyti, kodėl nesutinkate su NDNT sprendimu, o į pakartotinę komisiją tokiu atveju pakvies ir taip.
Atsakyti
Esu rašius skundą, siunčiate jį tai pačiai teritorinei NDT, o jie paskui persiunčia aukščiau. Kviesti niekas nekviečia, nagrinėja pagal pateiktus dokumentus.
Jei Jūs galvojate, kad neteisingai nustatėte - skųskite. Yra kriterijai pagal kuriuos nustato neįgalumą, internete juos galima rasti- tai rašydami tuo ir remkitės.

jei skundas nepadės, rinkite vėl visus dokumentus ir kreipkitės pakartotinai dėl neįgalumo nustatymo.
Atsakyti
beda didziausia tame, kad pas daktarus su lydimu zmogumi neileidzia ko pasekoje neissako visu nusiskundimu viska meluoja kad viskas gerai o daktaramas aisku dar geriau nes maziau reikia daryti tyrimu t.y. isvis nedaryti... ir kai neurologas pasako kad neturi tos ligos kodo apraso tai is vis nesuprantu kaip toki darba dirba ir nemato nieko apart savo nosies... kai net sunku pazeti ligos visa istorija paskaityti ...
tas motyvuotai tai kaip parastas zmogus nieko neismanatis apie ligos anamnezes ir t.t gali parasyti motyvuotai. kas tokiu atveju gali padeti parasyti?
aciu uz jusu atsakymus ir pagalba
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2014 11 10, 09:51)
Kviesti niekas nekviečia, nagrinėja pagal pateiktus dokumentus.

Jei reikia, kviečia.
QUOTE(labuxe @ 2014 11 10, 10:59)
beda  didziausia tame, kad pas daktarus su lydimu zmogumi neileidzia

Tai kad įleidžia, nebent pats žmogus nenori unsure.gif Keiskit gydytoją.
Atsakyti
neurologas neileidzia bet kad jau velu jau prirase nesamoniu, seimos taip pat... galyra vienas koks lietuvoj geras bet cia ziuriu pas mus mieste nera... arba del to kad nieka snepamokejo niekur...
Atsakyti
Tai jei tikrai yra problemos su sveikata, pirmiausiai susitvarkykit dokumentus, tyrimus, kad kortelėje būtų išrašai, gydymo eiga ir t.t., nes skundo atveju bus remiamasi tais pačiais dokumentais, nieko nepešite.
Atsakyti
Manau, politika tokia, kad mazinti nedarbingu zmoniu skaiciu. Juk niekas is esmes nepasikeicia, zmogaus sveikata nepasikeicia, bet isvada tokia. Popierius keiciasi, ir tiek. Manau, reikia rasyti apeliacija.
Atsakyti
Apeliacija nieko nepakeis, pirmiausia turi būti tvarkingi dokumentai, kurių pagrindu skiriamas neįgalumas, teisingai ir išsamiai užpildytas siuntimas į NDNT. Jei nėra funkcijų aprašymų, vertinimo, išsamios anamnezės ir pan.dalykų, nėra ko skųst. O visus tuos dalykus pildo šeimos gydytojas, remdamasis secialistų išvadomis.
Atsakyti
sveikos ,gal kisu nosi ne i savo reikalus bet gal zinot kiek 2 grupes invalidui priklauso dirbti?kokios jo teises kokia darbdaviui is jo nauda ,bes pas mus tai darbe zmogus turi grupe iki pat pensijos o jis jaunas ,protiskai truputi atsilikes tai dirba 8valandas kartu su mumis ,matosi pavargsta bet matos nelabai zino ka jis gali ir ko ne .darbe visiskai su juo kartu dirbantys nesiskaito ,ne valdzia ,nuolat ji gazdina kad nueis ir pasakys kad blogai dirba ,darbininkas tikrai nekazin koks bet kad patys virsininkai mato o laiko tai gal mazesnius mokescius uz ji reik moket uz ji ?tiesiog gaila ziureti
Atsakyti
Viskas priklauso nuo NDNT išvadų - t.y. to, kas surašyta baltame lape. Darbo laikas gali būti ribojamas, gali būti neribojamas, gali būti ribojami kažkokie judesiai, krūviai, darbo laikas (pvz., draudžiamas naktinis darbas) - viskas priklauso nuo negalės pobūdžio.
Sąžiningam darbaviui naudos kažin ar yra, darbo vietos kaina ta pati, tik žmogus gauna keliasdešimt Lt daugiau į rankas nei kitas su tokiu pat DU "ant popieriaus". Nesąžiningam patogu - jei žmogus nesusigaudo, gali nesumokėti viso DU, gali nesiskaityti, be to, visi žinom, kad turintys protinę negalę dažnai yra fiziškai stipresni.
Nežinia, kodėl jis dirba pas jus - dėl to, kad lengva išnaudoti, dėl to, kad darbdavys sąmoningas ir suvokia, kad tokiam žmogui nelengva darbo rinkoje ir galimybės įsidarbinti kitur gali būti ribotos... Bet kokiu atveju tyčiotis iš žmogaus nevalia, tačiau jei norite padėti, įvertinkite visus už ir prieš, kad neatsitiktų taip, jog žmogus neteks darbo ir paskui nesusiras jokio. Ko gero, teisingiausias žingnis būtų ne ginti jo teises (gal jam viskas gerai, blogai atrodo tik Jums iš šalies), tačiau kalbėtis su "ne valdžia", suteikusia sau didesnes teises - teisę tyčiotis iš silpnesnio.
Atsakyti
Sakykit,o prasitesiant neigaluma,ar reikia prabuti "ant biuletenio" 120 dienu ar ne? g.gif
Atsakyti