Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*57 namučiai

QUOTE(adžani @ 2011 04 10, 20:15)
Kur isvyksti? rolleyes.gif

Gyriausi seniau šiek tiek temoje, bilietukus turim į Estiją, iš ten kelsimės į Suomiją smile.gif tai kelias dienas ten, kelias ten... Iš viso 4 ar 5 dienos pilnos išeina, pati pasimetus esu kada grįžtu... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 10 balandžio 2011 - 19:24
user posted image
Štai ir aš su perskaityta knyga ir labai šviežiais įspūdžiais (baigiau prieš kelias valandas bigsmile.gif
Pirmiausia, noriu pasidalinti mintimi, jog knygos aprašas ir pavadinimas toks apgaulingas blush2.gif ėmiau ją su mintimi apie lengvą, sodrų meilės romaną, o gavau vaizdingą, prasmingą, subrendusį pasakojimą apie meilę, ištikimybę, aistrą ir paslaptį.
Bet apie viską iš pradžių. Baku, XX amžiaus pradžia. Dramatiškų įvykių fone užsimezga graži istorija: kilmingas musulmonų jaunuolis Ali ir krikščionė kunigaikštytė Nino pamilsta vienas kitą. Meilė patiria daug išbandymų, netgi išbandymu žmogžudyste. Nino pagrobiama. Ali, laikydamasis papročio, turėtų nužudyti ne tik varžovą, bet ir sužadėtinę...
Skaitant knygą niekaip manęs nepaleido mintis, jog kaip klaidingai ir neteisingai mes suprantame musulmonų pasaulį. Kažkodėl viešumon keliamos dramatiškos vyrų ir moterų skyrybos, grobiami vaikai. Tačiau ar tai tik musulmonų problema? tai viso pasaulio problema. Mums atrodo, kad dykrų, smėlio žmonės, besimeldžiantys ir žmonas slepiantys po parandžomis, čadromis išgyvena nuobodų gyvenimą, nepatiria to kažko, ką patiriame mes- demokratiški, laisvi vakariečiai. Bet man atrodo, kad visai ne taip. Skaitydama šią knygą mintimis gretinau su Anitos Amirrezvani Gėlių krauju thumbup.gif abi nuostabiai vaizdingo, nuostabiai sodrios spalvų, kvapų, vaizdų. Ir...aistros..taip..subtiliai., vos vos pradengus čadros kraštą pasakojama aistringa dviejų jaunų žmonių meilė: jis bučiuoja jai akis, ji mazgoja jam kojas. Tokia meilės išraiška, bet ji aistringa, ji karšta, kaip karštos kaukaziečių širdys. Kažkada mano senyvo amžiaus teta pasakė: anksčiau buvo mažiau mylavimos, bet daugiau pagarbos ir daug meilės. Šiais laikais pagarbos neliko, meilės šiek tiek, bet užtat mylėjimosi tiek daug..... Ir tokie teisingi pasirodė žodžiai. Kaži ar fizinės meilės (o gal tik veiksmo g.gif išraiška gali būti vadinama meile. Gal aš didelė, beviltiška ( g.gif ) romantikė, bet mane sužavėjo Ali meilė Nino...man pasirodė, kad jis ją myli kur kas daugiau nei ji jį, bet taip gal ir turi būti 4u.gif sako, kad vyras turi moterį mylėti labiau....
Sužavėjo graži, sklandi kalba, besiliejanti kaip vanduo iš upės, tai rašymo talentas thumbup.gif tik paskaitykit ... ,,Slinko dienos kaip ant siūlo suverti rožinio karoliukai" 4u.gif taip ir knyga- slinko tarsi šilko siūlas- sklandžiai, įdomiai, prikaustančiai 4u.gif
Pabandžiusi ieškoti daugiau informacijos ir vos įvedusi paieškos žodį, knygos pavadinimą, gavau daug įvairių rezultatų, o vaizdų paieška taip pat atvėrė daug įdomios informacijos- pažvelkit, vien kiek įvairių šios knygos viršelių įvairiose šalyse. Pasirodo, tai daugeliui pasaulio skaitytojų žinoma knyga. Tik mes tik dabar sužinojom..ir dėkoju savo smalsumui, kuris nugalėjo ir pasiėmiau šią knygą, nes paskaičius anotaciją, nebūčiau susidomėjusi... Rekomenduoju, vertinu ***** iš 5 4u.gif pakolkas, tai mano šių metų atradimas bigsmile.gif

,,Lazda turi du galus. Viršutinį ir apatinį. Apvertus viršutinis galas atsoduria apačioje, o apatinis viršuje. Pati lazda nuo to nė kiek nepasikeičia"
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 04 10, 20:13)
Skaitant knygą niekaip manęs nepaleido mintis, jog  kaip klaidingai ir neteisingai mes suprantame musulmonų pasaulį. Kažkodėl viešumon keliamos dramatiškos vyrų ir moterų skyrybos, grobiami vaikai. Tačiau ar tai tik musulmonų problema? tai viso pasaulio problema.

Stikliuk, labai gražus atsiliepimas thumbup.gif , šaunuolė mirksiukas.gif

O dėl tos minties, kad mes klaidingai suvokiame musulmonų pasaulį, tai noriu pasakyti, kad gal ne visi jį taip ir suvokiame, kaip kad tu rašei mirksiukas.gif Taip, galbūt dauguma taip suvokia, bet tikrai ne visi. Bent aš jaučiuosi jau išaugusi iš tų tikrų istorijų, "akių" serijos, perdaug jų prisiskaičiau ir jau daugiau nebenoriu to purvo unsure.gif Ir knygose apie Rytus, apie musulmonus ieškau šiek tiek daugiau, nei tik juos juodinančių istorijų. Tarkim, mano pačios noras skaitant rytietiškos tematikos knygas yra pažinti ir pabandyti suprasti, o ne teisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 10 balandžio 2011 - 20:29
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 10, 21:28)
Stikliuk, labai gražus atsiliepimas thumbup.gif , šaunuolė mirksiukas.gif

ačiū 4u.gif
bet, kas tos mes, supratusios, kad akių serija tik akių dūmimas, arba viena medalio pusė. Mes, tik nedidelė dalis ax.gif didžioji, manau tradiciškai bijo musulmonų. Kodėl? kas nepažįstama, tas baugu rolleyes.gif kita vertus, baugiai atrodo, kad vyrai muša žmonas ir pan..o tūlas lietuvis girtas kaimietis ar nemuša? pameta su krūva vaikų...musulmonas niekada neleistų, kad jo vaikai alktų, elgetautų rolleyes.gif žinia, su musulmonybe mažai asmeniškai tesu susidūrusi, tačiau, manau, kad nereikia skubėti teisti.... unsure.gif

Ali r Nino man labai patiko. Manau, kad norėčiau turėti ją savo lentynoje thumbup.gif ši knyga greta Gėlių kraujo labai tiktų 4u.gif
vaizdingumas neatpasakytas- skaičiau kaip jie dviese gyveno aūle, Degestane ir toks jausmas, kad ir pati valgiau ožkos sūrį, gėriau šaltinio vandenį, stebėjau juos aistros apimtus kaimo pirkioje ant persiško margo kilimo blush2.gif
ir keista, aš, miesto vaikas, kuriam reikia šurmulio, veiksmo, žmonių, norėjau pasilikti ten, tarp kalnų, skaitant taip gera buvo, dūšia nurimo.....stebuklinga 4u.gif ačiū knygai ir autoriui, kuris, beje, nežinomas, nes tiksliai nežinoma, kas slepiasi po šiuo slapyvardžiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 10 balandžio 2011 - 20:44
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 09, 23:59)
Kiek teko girdėti, būtent "Karalienės sesuo" iš tos serijos ir yra pati įdomiausia. Aš ją vienintelę teskaičiau (ir sąmoningai rinkausi būtent šią pažinčiai su Philippa Gregory). Visai patiko, nors skaityti kažką daugiau iš šios serijos noro visgi nesukėlė. Galbūt dar  ir todėl, kad šiaip nemėgstu serijalų biggrin.gif  (nei knygose, nei filmuose ).
Manau, kad tavo mamai dovana patiks mirksiukas.gif

thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

Gyvenimas - tai laukimas,besikeičiančiose laukimo salėse...

Knyga man patiko,galvojau,kad ji visai apie kitką,paskaičius anotaciją.Tikrai nemaniau,kad apie... g.gif kas skaitė,mane supras,nenoriu atskleist smile.gif Nors skaitant vis toliau,man kirbėjo mintis kame čia reikalas...Viskas taip gražiai,paprastai parašyta,yra neblogų minčių,kurias būtų galima išsirašyti.Bet to nedariau,pamiršau,tik viena įstrigo.
Rekomenduoju smile.gif
Atsakyti

Labas sekmadienio vakaras mirksiukas.gif

Sphinx labai labai daili tema wub.gif

Registras su ta pačia Isabel Allende "Sala po vandenynu", nes netyčia savaitgalis baisiai užimtas pasitaikė, tai nebebuvo laiko kada užbaigt knygą, nors ir liko labai labai nedaug puslapių.

QUOTE(Myntė @ 2011 04 07, 22:31)
Sielos sparnai-ten juk jau ne 12 pasakoja,o 30 o gal ir daugiau moteris ,keista,kad man taaaip patiko o tau neitin,na kiek zmoniu tiek nuomoniu zinoma.
Nugi kad ne, jauna mergužėlė ten labai jau brandžias mintis liejo, o mama jos tokia labiau vėjavaikiška atrodė. Na, ne esmė, gal aš ką ne taip supratau, senai tą knygą skaičiau, tai labai tiksliai visko nebepamenu.

QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 08, 12:30)
Negalėjau nepasidalinti rastu straipsniu apie Drakulos pilį:
http://gyvenimas.del...e.d?id=44034023
Man čia labai gražu rolleyes.gif
Labai labai norėčiau tokį pily pasivaikščioti ir kokį vakarą prie žvakių praleist wub.gif

QUOTE(Tomutė @ 2011 04 08, 18:07)
tai galvoju arba nemoku giliau pazvelgt arba tikrai rasytoja per daug nusirase trecioj daly. noriu jusu nuomones apie trecia dali?
Čia mano mintys apie šią trilogiją: My Webpage

QUOTE(ylksis @ 2011 04 08, 21:15)
dabar pradėsiu skaityti "Romeo ir Džuljeta":)
Man labai labai patiko "Romeo ir Džuljeta" kai ją skaičiau wub.gif

QUOTE(Glimer @ 2011 04 10, 09:36)
sakyciau filmas nuo knygos nelabai skyresi ir tai ir tai buvo idomu
Man tai Meyer knygos ir jų ekranizacija labai skiriasi, knygos daug daug kartų geresnės, ta prasme išsamiau perteikia visus jausmus, mintis. Filmai labai sugrūsti, sutrumpinti, daug kas nepasakyta, neparodyta, nepaaiškinta, labai jau sufilminta, kad paprasčiausiai būtų daugiau veiksmo ir žiūrovui būtų įdomiau žiūrėt. Tai, aišku, suprantama, neparodysi visko, kas knygose parašyta, ypatingai tą minčių skaitymą ir visus su tuo susijusius bajerius. Tiems, kas dar visgi neturėjo jokių reikalų su Saulėlydžio serija, aš tai rekomenduočiau iš pradžių perskaityti knygas, o tik tada žiūrėti filmus.

QUOTE(Stikliukas @ 2011 04 10, 21:13)
user posted image
Koks nuostabus atsiliepimas wub.gif ir kaip jis mane pradžiugino, nes turiu šią knygą ir dabar labai nekantrausiu ją paimti į rankas, kad jau taip sulyginai ją su knyga "Gėlių kraujas", kuri man nepaprastai patiko wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 10 balandžio 2011 - 22:21
Labas rytas rolleyes.gif

Gal kam iš vilniečių įdomu bus smile.gif

http://www.facebook....112018768880270
Atsakyti

Puikus ir labai išsamus atsiliepimas. thumbup.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2011 04 11, 07:45)
Labas rytas  rolleyes.gif
Gal kam iš vilniečių įdomu bus smile.gif

Ir vėl Vilnius,gyvenčiau Vilniuj,bėgčiau tekinom. bigsmile.gif
Atsakyti
user posted image

oho koks atsiliepimas thumbup.gif bigsmile.gif

QUOTE(eliss @ 2011 04 10, 21:59)
user posted image
Knyga man patiko,galvojau,kad ji visai apie kitką,paskaičius anotaciją.Tikrai nemaniau,kad apie... g.gif kas skaitė,mane supras,nenoriu atskleist smile.gif Nors skaitant vis toliau,man kirbėjo mintis kame čia reikalas...Viskas taip gražiai,paprastai parašyta,yra neblogų minčių,kurias būtų galima išsirašyti.Bet to nedariau,pamiršau,tik viena įstrigo.
Rekomenduoju smile.gif

Dziugu, kad tau patiko smile.gif
Taip taip, siukstu negalima atskleisti TO DALYKO... nono.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 11 balandžio 2011 - 08:01
QUOTE(adžani @ 2011 04 11, 08:24)
Ir vėl Vilnius,gyvenčiau Vilniuj,bėgčiau tekinom.  bigsmile.gif

Aš pati noriu nueiti, bet kaži kaip čia man su darbais bus, gal susiderinsiu tą dieną laisvą smile.gif
Atsakyti
user posted image
Štai ir aš su perskaityta knyga ir labai šviežiais įspūdžiais (baigiau prieš kelias valandas bigsmile.gif

skaičiau šią knygą smile.gif http://www.rasyk.lt/...-nino/4009.html
Atsakyti