Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*57 namučiai

Laba diena 4u.gif
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 04 10, 16:31)
Vakar tik atsisėdau pavartyti ir paskaitinėti Fernback 'Palaimos namai', tai jau šiandiena į pabaiga einu su ja  blink.gif Nugi labai patinka.

Manes irgi si knyga laukia bigsmile.gif Galvoju ar ja pradeti skaityti ,ar Gabaldon "Svetimsales" 2 dali rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 04 10, 12:29)
O aš vakar apsilankiau Knygų komise URMO bazėj unsure.gif

naujesnių gali paieškot senamiesty,'žmonių knygos',tik ten,aišku,ir kainos šiek tiek didesnės.Bet man ten patiko,atmosfera visai kitokia nei Urmo komise
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 04 10, 16:59)
naujesnių gali paieškot senamiesty,'žmonių knygos',tik ten,aišku,ir kainos šiek tiek didesnės.Bet man ten patiko,atmosfera visai kitokia nei Urmo komise

drinks_cheers.gif tikrai taip ir jų dalis knygų su kainom sudėta sena.lt wub.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 04 10, 13:47)
Oho.  blink.gif

kas biggrin.gif g.gif
QUOTE(eliss @ 2011 04 10, 15:59)

QUOTE(Aguonytė @ 2011 04 10, 16:05)
drinks_cheers.gif  tikrai taip ir jų dalis knygų su kainom sudėta sena.lt wub.gif

nežinojau, reiks pračekint kada kai būsiu vėl Kaune biggrin.gif gal mesteltumėt sena.lt nuorodą g.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 04 10, 17:59)
kas biggrin.gif  g.gif
nežinojau, reiks pračekint kada kai būsiu vėl Kaune biggrin.gif gal mesteltumėt sena.lt nuorodą g.gif ačiū 4u.gif

http://www.sena.lt/s...ai/zmoniuknygos , ten fainai pardavėja tokia paslaugi pasidomi , papasakoja , jauki vietelė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 04 10, 14:36)
tikiuosi, kad greitai ją išvers į lietuvių kalbą  bigsmile.gif

berods ją žada išleisti gegužės mėnesį. Va šitam tinklapį galima stebėti tokio pobūdžio knygų išleidimą: http://naktiespasaulis.lt/
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 04 08, 22:17)
Aš vėl su pirkiniu. doh.gif  blush2.gif
Šnipas kuris grįžo iš šalčio.

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 04 08, 22:59)
vat ir man labai bus įdomu, nes pati esu ją pasiskolinusi.

Kaip tik perskaičiau šitą John Le Carre knygą. Baiginėjau ją stovėdama, kol vakar servise vyrukas mano auto darkė biggrin.gif.
Taigi - įtraukia, bet ta visa "komunistinė ideologija" man dirbtinoka pasirodė. Žinoma, reikia įvertinti kad rašoma apie 60-tuosius metus, gal tada tie ideologiniai pagrindai tikrai daugiau grojo šaltajame kare. Istorija susukta labai gudriai, visiems, kurie skaitydami detektyvus bando atspėt kaip baigsis turėtų patikt, nes atspėti visus vingius vargiai įmanoma.
Griebiausi šios knygos, "Šnipas, kuris sugrįžo iš šalčio", nes man be galo patiko filmas pagal kitą Le Carre knygą, "Ištikimasis sodininkas". Aišku, negalima lygint nesulyginamų dalykų, tačiau to inteligentiškumo, gilių įžvalgų ir persmelkiančios viso to šnipinėjimo beprasmybės (kas mane sakyčiau sukrėtė filme) knygoje aš neaptikau. Buvo ten pabaigoj bandymas pafilosofuoti, tačiau neįtikinantis (man).
Mano rekomendacija - reiktų skaityti pirmiausia dėl siužeto ir kažin kokių atradimų nesitikėti smile.gif.
Atsakyti
Trumpai apie dvi paskutines knygas:

Graham Swift "Į dienos šviesą"- romanas apie buvusį policininką, dirbantį privačiu detektyvu. Daugiausia pasakojama apie įvykius, nutikusius, kai ėmėsi vienos klientės vyro sekimo. Jau gana anksti aišku, kuo tai baigėsi, tačiau viskas pamažu atskleidžiama knygos pabaigoj. Ši istorija manęs visai nesudomino, jo jausmai tai moteriai irgi neįtikino. Daug įdomiau buvo skaityti apie pagrindinio herojaus santykius su šeima- žmona, dukterimi, tėvais ir įvairias istorijas apie juos. Didelis knygos pliusas- ji parašyta gerai ir skaitosi labai lengvai, nors, tiesą sakant, perskaičius buvo tik viena mintis- išbandyti romane aprašytą (labai "skaniai") coq au vin patiekalo receptą. smile.gif

Lucia Etxebarria "Meilė, smalsumas, prozakas ir abejonės"- romanas apie tris jaunas moteris- tris seseris ir jų skirtingus gyvenimus, kuriuos jungia vienas bendras dalykas- visos trys jaučiasi labai nelaimingos ir nepatenkintos savo kasdieniu egzistavimu. Visos trys turi aiškią (ir, pasirodo, labai netikslią) nuomonę viena apie kitą ir tik knygos pabaigoj suvokia, kad yra ganėtinai panašios. Pakankamai pesimistiška (išskyrus paskutinį skyrių) ir liūdna knyga, kai kurios vietos man labai priminė "Prozako kartą". Pirmiausia, ką pagalvojau perskaičiusi- kad mūsų (ir konkrečiai mano) nuomonė apie, atrodo, net neblogai pažįstamus žmones ir jų tikrasis gyvenimas ir jausmai- dažnai du visiškai skirtingi dalykai.

Aistuliaa, jei tau abi šios rašytojos knygos vienodai patiko, tai man visai kitaip- "Beatričė ir dangiškieji kūnai" padarė nepalyginamai didesnį įspūdį. Gal kad pati Beatričė pasirodė daug artimesnė man už tas tris seseris, gal šiaip knyga buvo įdomesnė ir labiau tinkamu laiku skaityta.

O dabar pradėsiu Gabijos Grušaitės "Neišsipildymą".
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

QUOTE(Stikliukas @ 2011 04 10, 11:29)
Ingėnas, kad pasikeitusi biggrin.gif  bigsmile.gif stebėjau visu, bet man gražiausi tai ta sena Venecijos kaukė ir princesė su varle 4u.gif

O man naujasis avataras labai patinka ir, atrodo, tinka smile.gif
Princesė su varle gal kada nors dar grįš, irgi simpatiškas, bet naujausias man visgi žaismingesnis (o tokio šiuo metu ir norėjau).

QUOTE(caralaite @ 2011 04 10, 17:19)
Griebiausi šios knygos, "Šnipas, kuris sugrįžo iš šalčio", nes man be galo patiko filmas pagal kitą Le Carre knygą, "Ištikimasis sodininkas". Aišku, negalima lygint nesulyginamų dalykų, tačiau to inteligentiškumo, gilių įžvalgų ir persmelkiančios viso to šnipinėjimo beprasmybės (kas mane sakyčiau sukrėtė filme) knygoje aš neaptikau. Buvo ten pabaigoj bandymas pafilosofuoti, tačiau neįtikinantis (man).

"Ištikimasis sodininkas" filmas man irgi labai patiko thumbup.gif , net nežinojau, kad ir tokia knyga yra g.gif Per google jos neradau. Ar yra ši knyga išversta į lietuvių kalbą? Jei taip, tai gal labai seniai išleista g.gif

QUOTE(katilina @ 2011 04 10, 17:25)
Lucia Etxebarria "Meilė, smalsumas, prozakas ir abejonės"- romanas apie tris jaunas moteris- tris seseris ir jų skirtingus gyvenimus, kuriuos jungia vienas bendras dalykas- visos trys jaučiasi labai nelaimingos ir nepatenkintos savo kasdieniu egzistavimu. Visos trys turi aiškią (ir, pasirodo, labai netikslią) nuomonę viena apie kitą ir tik knygos pabaigoj suvokia, kad yra ganėtinai panašios. Pakankamai pesimistiška (išskyrus paskutinį skyrių) ir liūdna knyga, kai kurios vietos man labai priminė "Prozako kartą". Pirmiausia, ką pagalvojau perskaičiusi- kad mūsų (ir konkrečiai mano) nuomonė apie, atrodo, net neblogai pažįstamus žmones ir jų tikrasis gyvenimas ir jausmai- dažnai du visiškai skirtingi dalykai. 

Šitą tai visai norėčiau perskaityti.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 10, 19:14)
"Ištikimasis sodininkas" filmas man irgi labai patiko thumbup.gif , net nežinojau, kad ir tokia knyga yra g.gif Per google jos neradau. Ar yra ši knyga išversta į lietuvių kalbą? Jei taip, tai gal labai seniai išleista g.gif

Knyga yra, bet lietuviškai neleista. Ir aš jos neskaičiau, tik filmą mačiau. O skaičiau tik šitą "Šnipą" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo caralaite: 10 balandžio 2011 - 18:56
Labas 4u.gif aš po savaitgalio Druskininkuose, vaidinau, kad dirbau smile.gif

Trumpam pasisveikinu ir greitai vėl dingsiu - laukia mano kelionė wub.gif

Nežinau kokią knygą imti skaityti, nes vien autobuse kelionė 9 valandos... doh.gif

sphinx, balionas už naują temą 4u.gif tos nuotraukos kokios fantastinės biggrin.gif

Į plepių topus nebepatenku verysad.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 10 balandžio 2011 - 19:11
QUOTE(Stikliukas @ 2011 04 10, 17:59)

Tas ka apie knygas pasakojai. biggrin.gif

QUOTE(caralaite @ 2011 04 10, 18:19)
Kaip tik perskaičiau šitą John Le Carre knygą. Baiginėjau ją stovėdama, kol vakar servise vyrukas mano auto darkė biggrin.gif.

Aciu,uz atsiliepima,kazkaip neatmusei noro man ja perskaityti. bigsmile.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2011 04 10, 20:00)
Nežinau kokią knygą imti skaityti, nes vien autobuse kelionė 9 valandos...  doh.gif

Kur isvyksti? rolleyes.gif
Atsakyti