Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*57 namučiai

QUOTE(luiziana @ 2011 04 08, 19:41)
*Nu kam iskart sleptis,draugaut va galiu pasiulyti  biggrin.gif ,nes  panasios esam...daznai ir man taip buna,nuo trileriu ir detektyvu ilgam negaliu pabegti  ax.gif

Net nebuvau girdejusi apie ja,neteko skaityti ir jokiu nuomoniu girdeti .

Ar tikrai idomi?

Ustinovos man nuobodesni,Marininai lygiu kol kas nera,is rusu imant  mirksiukas.gif

biggrin.gif Draugausim bigsmile.gif

Daskovos pirma dalis patiko,tikrai paini tokia,bet kai antros niekaip nerandu,tai ir negaliu konkreciai pasakyti kas ir kaip ten

Tai taip ,Marinina tikrai pirmoje vietoje,bet ir Ustinova galima skaityti smile.gif Butinai dar ir su M.Briker susipazinsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Creed: 08 balandžio 2011 - 22:44
Trumpai,apie paskutiniu metu perskaitytas knygas:

M.Walters "Skulptore" detektyvas,kur nusikaltelis jau nuteistas,bet ar tikrai tikrasis?Tai bando issiaiskinti rasytoja,kuriai liepta parasyti knyga apie nuteistaja Skulptore-mamos ir sesers zudike. Visi romano herojai su savais kabliukais,-ir rasytoja,ir jos surasti liudininkai..Skaiciau ir speliojau speliojau,ar tikrai ji nuzude,o gal ne,o tai kas tada?Man patiko,ir siurpuliukai vietomis nugara begiojo beskaitant.

M.Walters "Rugsties kvartalas" tai greiciau,itempto siuzeto trileris,detektyvo cia nedaug,bet veiksmo,nezinios,laukimo kas bus uztenka.Atstumtuju kvartalas-cia gyvena,senukai,vienisos motinos,nuobodziaujantys apkvaise nuo narkotiku paaugliai buriasi i gaujas,tokiame rajone apgyvendinamas pedofilas,dingus mergaitei,vietiniai rajona pavercia karo lauku,policija negaliu sutramdyti,nes pastatytos barikados,todel suktis is padeties turi patys ten gyvenantys,kurie nepritaria riausems.Skaityti nenuobodu,tik mane truputi erzino,tos mergytes paieska,kaip iskrintanti is konteksto atrode g.gif bet autore nenusivyliau,dabar dar laukia kita jos knyga "Bangolauzis" thumbup.gif

I.Sundaresan "Dvidesimtoji zmona"-perskaicius,pirma mintis buvo tokia-ech,kokia meile biggrin.gif 16-17 a. Indija,tikrai faktais paremtoje knygoje,pasakojama grazuoles Mehr un Nisos gyvenimo istorija,jos ir imperatoriaus Dzahangyro meiles istorija. Pasirodo,ir tais laikasi,moteris ir meile, gali daug ka..Knygoje daug to meto paprociu aprasymo,istorijos. Daug prabangos,daug ir ziaurumo..Na ir zinoma meile,dabar jau aisku,kieno pedom seke Sah Dzahanas,kuris buvo to paties Dzahangyro sunus,savo mylimajai pastates Tadz Mahali wub.gif Skaitant daugiausia sunkumu sukele vardu gausa,ivairiausiu pareigu pavadinimai,giminystes rysiu painiava,nors ir ziurejau i geneologini medi,vistiek painiojausi blush2.gif Yra ir "Dvidesimtosios zmonos" tesinys "Roziu svente",jei isleis skaitysiu,kad ir kaip painiotusi tie vardai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Creed: 08 balandžio 2011 - 23:27
Labas rytas registruojus su Sally Beauman "Meiles peizazas".
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2011 04 08, 23:15)
Pasirodo,ir tais laikasi,moteris ir meile, gali daug ka. / Sah Dzahanas,kuris buvo to paties Dzahangyro sunus,savo mylimajai pastates Tadz Mahali wub.gif
Taip! Net nuvaryti į kapus. cool.gif cool.gif
Arjumand Banu Begum, kitaip Mumtaz Mahal, kurios garbei pastatytas Tadžmahalas, mirė gimdydama keturioliktą vaiką.
Na, kuri norėtų dabar mirti gimdydama n-tąjį vaiką? g.gif g.gif

Apie tokias meiles sklando mitai, legendos... Kas slepiasi giliau, praskleidus čadras, parandžas?.. Baimė, nuolankumas, skausmas, tiek fizinis tiek dvasinis ir visiškas beteisiškumas...
Ir kodėl tokios meilės istorijos mūsų neįkvepia? g.gif g.gif

Moterų padėtis tuose kraštuose ir šiais laikais nepavydėtina, tai ką jau kalbėti apie "anuos" laikus?
Papildyta:
P.s. Atsvara toms meilės istorijoms galėtų būti Arundhati Roy, Mažmožių dievas. Manome, gerokai realiau atspindi kultūrinius lyčių santykius nei "tų" laikų legendos.
Atsakyti
Spinhs, labai graži tema 4u.gif Man tas pirmas paveikslėlis wub.gif

Šiek tiek atitrūkau nuo Detstalkerio serijos, nes tik 6 knygas turiu, ieškosiu likusių keturių. Ir paėmiau į rankas Fred Vargas "Neptūno vėjai". Myliu komisarą Adamsbergą wub.gif
Atsakyti
Labas, merginos 4u.gif

QUOTE(Creed @ 2011 04 08, 23:15)
Trumpai,apie paskutiniu metu perskaitytas knygas:
I.Sundaresan "Dvidesimtoji zmona"-perskaicius,pirma mintis buvo tokia-ech,kokia meile biggrin.gif 16-17 a. Indija,tikrai faktais paremtoje knygoje,pasakojama grazuoles Mehr un Nisos gyvenimo istorija,jos ir imperatoriaus Dzahangyro meiles istorija. Pasirodo,ir tais laikasi,moteris ir meile, gali daug ka..Knygoje daug to meto paprociu aprasymo,istorijos. Daug prabangos,daug ir ziaurumo..Na ir zinoma meile,dabar jau aisku,kieno pedom seke Sah Dzahanas,kuris buvo to paties Dzahangyro sunus,savo mylimajai pastates Tadz Mahali wub.gif Skaitant daugiausia sunkumu sukele vardu gausa,ivairiausiu pareigu pavadinimai,giminystes rysiu painiava,nors ir ziurejau i geneologini medi,vistiek painiojausi blush2.gif Yra ir "Dvidesimtosios zmonos" tesinys "Roziu svente",jei isleis skaitysiu,kad ir kaip painiotusi tie vardai biggrin.gif

Šitą galbūt kada nors ir norėčiau perskaityti. Juolab kad Indijos kultūrai aš nesu abejinga. Bet kadangi tų norų yra be galo daug, kelčiau šią knygą visgi į norimų perskaityti sąrašo galą.

QUOTE(Daugiskaita @ 2011 04 09, 10:01)
P.s. Atsvara toms meilės istorijoms galėtų būti Arundhati Roy, Mažmožių dievas. Manome, gerokai realiau atspindi kultūrinius lyčių santykius nei "tų" laikų legendos.

Va jau "Mažmožių dievas" tai viena iš mylimiausių mano knygų rolleyes.gif "Dvidešimtosios žmonos" neskaičiau, bet įsivaizduoju, kad ji tokio tipo kaip "Šilko kelio karalienė", "Paskutinis haremas" etc. Taigi visai ne tas svoris, lyginant jas su "Mažmožių dievu" ( Arundhati Roy knyga neabejotinai turi išliekamosios vertės, o tos visos istorijos , manyčiau, tik skaitinukai laisvalaikiui).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 09 balandžio 2011 - 12:02
QUOTE(Mona187 @ 2011 04 08, 20:47)
Luiziana, o kaip pasirodyti savo knygų skirtukus? Reikia kioekvieną fotografuoti (arba kartu sudėjus)? g.gif

Nelabai supratau klausimo,kur tu juos nori pasirodyti? Ar cia ar Bloge? Jei Bloge,tai zinoma fotografuok po viena,taip geriau gali atskleisti skirtuko grozi,nes kruvoje nelabai ziurisi,ir automatiskai is toliau eina ji iziureti ,nes norint sutalpinti visus skirtukus i viena kadra,atstumas fotografuojant jau nutolinamas,nebeiseina arciau pritraukti objektyvo ir pan...O jei nori pasirodyti cia,tai manau gal geriau viska i viena ar dvi foto sutalpinti,kad neuzimtu temoje daug vietos,nes kitoms gal tai gali pasirodyti lygu offtopicui,nors as taip neskaitau,juk skirtukai susije su knygomis biggrin.gif

QUOTE(Creed @ 2011 04 08, 22:44)
Butinai dar ir su M.Briker susipazinsiu smile.gif

Paskui pranesk,ar verta pazindintis biggrin.gif

P.S. Pasakiska tema,labai grazi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luiziana: 09 balandžio 2011 - 12:09
QUOTE(adžani @ 2011 04 08, 22:17)
Aš vėl su pirkiniu. doh.gif  blush2.gif
Šnipas kuris grįžo iš šalčio.

Paimsiu, jeigu paskui parduosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 04 09, 14:28)
Paimsiu, jeigu paskui parduosi  4u.gif

Knygų nepardavinėju. blush2.gif Man dabar ,,šnipinė" manija. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes. Sugundėt mane su "Dvidešimtoji žmona",tai jaučiu pirksiu smile.gif juolab,kad ten susije su Indija..Dievinu šią šalį.
Atsakyti
"Rūgšties kvartalą" buvau pradėjęs skaityti ir nepabaigiau, kažkodėl neužkabino.
Atsakyti
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 04 09, 11:01)

Legendos man patinka rolleyes.gif ,o "Mazmoziu dievas",deja, liko kaip grauztukas,nesugebejau pabaigti ,si knyga veike,kaip super migdomieji blush2.gif unsure.gif
Kiekvienam savo 4u.gif
Atsakyti