Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*57 namučiai

Sveikos,

Su Šv. Velykoms.smile.gif

Aš tai dabar skaitau Šekspyro dramas "Romeo ir Džuljeta", "Otelas", "Makbetas":)
Atsakyti
QUOTE(ylksis @ 2011 04 24, 19:05)
Aš tai dabar skaitau Šekspyro dramas "Romeo ir Džuljeta", "Otelas", "Makbetas":)

bigsmile.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gafsa @ 2011 04 24, 20:30)
berods,skandinavų autorės(nepamenu,nors tu ką doh.gif ) romanas "Motina".

Karina Mikaelis, dane. Puiki knyga.
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 04 22, 16:58)
kur tas JU knygynas? bigsmile.gif

Kaip čia tau pasakius, einant pro G9, posūkis prieš paštą, kur tie laiptai yra. Eini toliau, ten rašytojų sąjunga, negi nežinai jų baro biggrin.gif kur bohema renkas ax.gif Nepamenu dabar gatvės, bet tikrai lengva rast, pagooglink mirksiukas.gif

QUOTE(daite @ 2011 04 22, 20:35)
Vakar vakare pradėjau Paasilinnos "Grupinės savižudybės magija".  thumbup.gif

Labai įdomu, ar tau patiks mirksiukas.gif

QUOTE(linamog @ 2011 04 23, 17:41)
Sveikos, parsinesiau "Miserere". Kaina tai griuk is kedu. Lai tik pabando nepatikt. unsure.gif

Nu žinok turėsiu didelę nuoskaudą, jei apie ją blogu paminėsi blink.gif Jei ką, tai švelniau taip rolleyes.gif

Aš šiandi atsispausdinau Užkalnio knygą pirmą. Paskaičiau 20psl ir užmigau ax.gif Ne, ne tikrai ne iš nuobodumo, mažai miegojau biggrin.gif Bet stilius rašymo tai toks sakyčiau tik šiek tiek daugiau nei Davainės lygio ax.gif Žiūrėsim, kaip toliau
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 04 25, 00:17)
Kaip čia tau pasakius, einant pro G9, posūkis prieš paštą, kur tie laiptai yra. Eini toliau, ten rašytojų sąjunga, negi nežinai jų baro  biggrin.gif kur bohema renkas  ax.gif Nepamenu dabar gatvės, bet tikrai lengva rast, pagooglink  mirksiukas.gif

Sirvydo gatvė. Nū tikrai, Masako, Suokalby nesi sėdėjus? biggrin.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(ylksis @ 2011 04 24, 21:05)

Čia paskaitai kažkokiai ar savo malonumui? smile.gif
Atsakyti
aišku, paskaitai, visuotinės literatūrai, savo malonumui kažkaip labai neatrandu laiko skaityti:) Tik kartais dar paskaitau kelis romano lapus:)
Atsakyti
Sveikos aš jau įpusėjau Bėgantis paskui aitvarą thumbup.gif
QUOTE(Dorifore @ 2011 04 25, 00:17)

Aš šiandi atsispausdinau Užkalnio knygą pirmą. Paskaičiau 20psl ir užmigau  ax.gif Ne, ne tikrai ne iš nuobodumo, mažai miegojau  biggrin.gif Bet stilius rašymo tai toks sakyčiau tik šiek tiek daugiau nei Davainės lygio  ax.gif Žiūrėsim, kaip toliau

atsispausdinai? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguonytė @ 2011 04 25, 12:46)
Sveikos aš jau įpusėjau Bėgantis paskui aitvarą  thumbup.gif

Šita gera... Ir filmas toks visai nieko.
Aš parsinešiau pilkąsias sielas (kažkas apie jas čia rašė), bet dar nepradėjau, labai laiko nėra unsure.gif
Ir pabaigiau Metus Provanse, lengva, šmaikšti, pažintinė... Patiko rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _night_: 25 balandžio 2011 - 13:37
Sveikos drinks_cheers.gif bigsmile.gif kaip Velykos? as nzn ka daryt, nu nekabina manes Moteru kupe.. gal ir jum taip is pradziu buvo? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguonytė @ 2011 04 25, 12:46)
atsispausdinai?  g.gif  biggrin.gif

Aha, aš turiu PDF formate ją, atsispausdinau pirmus 20psl, perskaičiau, dabar ant kitos pusės toliau spausdinsiu. Taupau popierių biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos visos ax.gif

Tiek daug atsiliepimų skaičiau apie šią knygą ir visi tokie geri, tad nusprendžiau ir aš perskaityti šią knygą ir sužinoti, kuo ji tokia ypatinga.

Sovietinės okupacijos paveikta Estija išgyvena ne pačius geriausius laikus. Istorijos centre- seserys Alydė ir Ingelė. Pastarajai auksu virsdavo viskas, prie ko tik prisiliesdavo (aišku, perkeltine prasme), tad nejučia Alydė ėmė pavydėti seseriai, o dar prisidėjo meilė Ingelės vyrui Hansui, kurios niekas, net bėgantys metai ir suvokimas, kad jis niekada jos nemylės, nesugebėjo ištrinti. Tuo tarpu 1992 m. , Estijai ne per seniausiai paskelbus nepriklausomybę, Alydės Trū namų kieme atsiranda dvidešimtmetė rusė Zara- prekybos žmonėmis auka, kuri smarkiai sutrikdo vienišos namų šeimininkės gyvenimą. Pamažu yra atskleidžiama istorija ir didžiulė klaida, kuri nulėmė ne tik Alydės šeimos, bet ir tolimesnių kartų gyvenimą… Galiausiai ima aiškėti, kad Zara- dar ir kaip susijusi su moteriške, apie kurią ir sukasi visa ši istorija.

Klaida. Neseniai skaitytame Ian McEwan ,,Atpirkime” taip pat buvo klaida, tad nejučia imu svarstyti: kuri baisesnė?.. Bet priėjau prie išvados, kad jos pernelyg panašios. Ir čia, ir ten sesuo seseriai sugadina gyvenimą, ir čia, ir ten viskas buvo daroma dėl meilės, tik jos stiprumas skirtingas. Tiek Brioni ,,Atpirkime“, tiek Alydė ,,Valyme” visą gyvenimą jautė padariusios klaidą, kone nusikaltimą.

„Žmonės visuomet stengiasi apsivalyti“, – šitaip knygos pavadinimą aiškina knygos „Valymas“ autorė. Valymas – Stalino aukų trėmimas į Sibirą. Išsivalyti pirmiausia siekia prievartą, smurtą ir kaltę patyrę asmenys. To laikmečio gyvenimas- žiaurus, pažįstamas ir lietuviams. Be abejo, pati to nepatyriau- gimiau jau nepriklausomoje Lietuvoje, tad viso to baisumo negaliu suvokti, nes niekas to negali suprasti, kol pats nepagyvena tokiomis sąlygomis. Sofi Oksanen aprašė drebančius gyventojus, kurie nežino, kada bus išvežti, nenumano, ar kitą rytą dar bus savo namuose, nežino, kiek tuo metu, kai pvz.: valgo, yra prievartaujama vaikų ir moterų, kiek vyrų, besislapstančių miškuose miršta nuo kulkos ar bado. Alydė bandė išgyventi, ji pasirinko tinkamą vyrą, tinkamą sprendimą. Ji privalo gyventi, nerodydama savo nuomonės- juk gali būti, kad taip galvoti jai nepritinka-, nerodydama savo jausmų.

Ir Hansas. Skaičiau ir niekaip negalėjau suvokti, kaip galima šitaip gyventi. Iš viso, ar tai gyvenimas?.. Per dienų dienas sėdėti pasislėpus, būti tik su savo mintimis- kiek laiko prireikia, kad išprotėtum, kad pradėtum tikėti tuo, kuo nori tikėti? Ar toks gyvenimas, net ne gyvenimas, o paprasčiausias egzistavimas, yra ko nors vertas?

Dabar matau, kad knyga visgi palietė labiau nei man iš pradžių pasirodė. Nors 5/5 neduodu, nes pritrūko man kažko.. Gal labiau išplėtoto Zaros paveikslo, Ingelės gyvenimo toli nuo Alydės.

4u.gif
Atsakyti