Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*57 namučiai

QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 22, 11:00)
Labas 4u.gif
Sveika prisijungusi 4u.gif
Kaip tik buvau prisiminusi, kad tu ją kažkada pardavinėjai, o tai reikštų, galbūt skaitei (arba bent bandei skaityti) smile.gif  Dar ir pagalvojau, kad smalsu, ar ji tau patiko mirksiukas.gif
Beje, kadangi jau mintinai išmokusi, kad tu nemėgsti žiaurumų knygose, tai noriu paklausti, o ar "Prancūziškame testamente" tau jie neužkliuvo?

Kad ,žinok,aš to žiaurumo kaip ir nepastebėjau g.gif dabar tie prisiminimai išblėsę,negaliu pasakyt.Knyga tai kaip ir jo biografija,kažkada perskaičiau jo interviu,kai buvo ,berods,į knygų mugę atvažiavęs,taip užsimaniau tos knygos smile.gif ir dabar dar pardavinėju,bet ,turbūt,liks mano lentynoj smile.gif
Jis tikrai tiesą rašė apie juodą automobilį,o tie karo vaizdai kažkaip man neįstrigo...nors dabar kažką atgaminu.Puiki knyga,todėl labai nustebau,kai kažkuri pacitavo nešvankybes iš "Moteris ,kuri laukė" unsure.gif Noriu perskaityt šitą knygą smile.gif
Sakau,tie žiaurumai žiaurumui nelygūs,žiūrėk,vienoj knygoj jų nepastebi,o kitos ir į rankas bijai paimt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 04 22, 16:30)
Kad ,žinok,aš to žiaurumo kaip ir nepastebėjau g.gif dabar tie prisiminimai išblėsę,negaliu pasakyt.Knyga tai kaip ir jo biografija,kažkada perskaičiau jo interviu,kai buvo ,berods,į knygų mugę atvažiavęs,taip užsimaniau tos knygos smile.gif ir dabar dar pardavinėju,bet ,turbūt,liks mano lentynoj smile.gif
Jis tikrai tiesą rašė apie juodą automobilį,o tie karo vaizdai kažkaip man neįstrigo...nors dabar kažką atgaminu.Puiki knyga,todėl labai nustebau,kai kažkuri pacitavo nešvankybes iš "Moteris ,kuri laukė" unsure.gif Noriu perskaityt šitą knygą smile.gif
Sakau,tie žiaurumai žiaurumui nelygūs,žiūrėk,vienoj knygoj jų nepastebi,o kitos ir į rankas bijai paimt rolleyes.gif

Sunku patikėti, kaip tu nepastebėjai joje žiaurumų blink.gif Aišku, kiekvienam žmogui įstringa, jį sujaudina, šokiruoja skirtingi dalykai. Sakykim mane tai, ką išskaičiau "Prancūziškame testamente" (o jos dar nepabaigiau skaityti), paveikė, įstrigo nepalyginamai daugiau nei kad kokioje "Jūros katedra" (kurią čia jūs kolektyviai svaidėt dėl žiaurių scenų). Čia aš būtent apie žiaurias scenas, kitais aspektais, žinoma, šių dviejų knygų lyginti negalima. Juk nebūtinai ta žiauri scena turi būti aprašyta smulkiai per kelis puslapius, kad žmogų paveiktų, kartais užtenka ir kelių eilučių. Ypač, kai žinai, kad tai tikra, neišgalvota. Ir kad tai buvo palyginus neseniai, visai arti mūsų.
Tik tos, kurios "Testamento" dar neskaitėt, nesusidarykit įspūdžio, kad tai itin žiauri knyga. Ne, anaiptol. Kaip knyga, kaip kūrinys, ji gan šviesi, pozityvi. Tik va kadangi aprašytas toks laikmetis (karas, pokaris) , tai žiaurumų tikrai neišvengta. Bet juk jie nėra knygos esmė, tai tik istorijos dalis.
O "Moteris, kuri laukė" nepalyginamai silpnesnė. Gerai, kad pati ją skaičiau prieš "Testamentą".
Jeigu dar nėra skaičiusi, "Prancūzišką testamentą" drąsiai rekomenduočiau Bianccai, net neabejoju, kad jai patiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 22 balandžio 2011 - 16:53
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 22, 17:51)
Sunku  patikėti, kaip tu nepastebėjai joje žiaurumų blink.gif

naa,mane labiau domino jo ir močiutės santykiai mirksiukas.gif labai gražiai aprašo.Dar gamtos vaizdai wub.gif ...
Tiesą sakant,man šita knyga daug geresnė už "Valymą" ax.gif Užtat ir pardaviau ją.Nežinau...nenorėjau jos namuose turėt unsure.gif Kaip keista...
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 04 22, 16:59)
naa,mane labiau domino jo ir močiutės santykiai mirksiukas.gif labai gražiai aprašo.Dar gamtos vaizdai wub.gif ...
Tiesą sakant,man šita knyga daug geresnė už "Valymą" ax.gif Užtat ir pardaviau ją.Nežinau...nenorėjau jos namuose turėt unsure.gif Kaip keista...

Kad ne blogesnė už "Valymą" tai tikrai drinks_cheers.gif Bet bent kol kas lyginti jų ir nenoriu. Be to autobiografiją bei rašytojos fantazijas lyginti kažkaip gal ir neišeina g.gif Tik tiek galėčiau pasakyti, kad "Prancūziškame testamente" spalvų ir atspalvių nepalyginamai daugiau nei "Valyme".
Taip, močiutės/anūko santykiai man irgi labai įstrigo. Būtent toji knygos dalis glosto man širdį skaitant. Ypatinga moteris buvo toji Šarlotė, ypatingai šioje knygoje ji ir pavaizduota. Ir knygos stilistika man labai priimtina.
Bet tos scenos, kurias jau minėjau, man pro akis irgi niekaip negalėjo praslysti. Tai knyga kaip ir pats gyvenimas. Dažniausiai nebūna juk tik balta, būna ir tamsesnių tonų. Va įdomu, kokia bus šios knygos pabaiga.
Įtariu, kad aš ją irgi pasiliksiu. Net nenumaniau, kad ši knyga tokia gera.
Atsakyti
pabaiga,manau,nustebins tave smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 22, 11:00)
"Prancūziškas testamentas" tikrai atsidurs mano mėgstamiausių ir rekomenduotinų sąraše. Labai stipri, įtaigi, dvasinga knyga. Ir vietomis itin sukrečianti.

Smagu, kad ir tau ji patinka. Mano nuomonė tokia pati. Užtat kai vis matau tokią gerą knygą prie nupigintų, pasidaro gaila, kad jos niekas nenuperka. Ingėnai, o tu skaitei jo "Žako Dormo žemė ir dangus"? Labai panaši tematika, ir beveik tokia pat gera. Mačiau ją šiandien Pegase nukainotą. Jei neskaitei, tikrai rekomenduoju.
O dėl tavo minėtų žiaurumų- aš juos prisimenu, nors skaičiau jau seniai. Ir "Žako..." panašių dalykų yra, ypač kai rašoma apie karo metus (ir kas man labiausiai įstrigo- kad žmonės žiauriausiai elgiasi ne su savo priešais, bet su savaisiais).
QUOTE(laTulipe @ 2011 04 22, 13:06)
tiesa, mačiau, apie Rotą kalbėjot. Panevėžy iki gegužės mėnesio visos knygos berods po 3 ir 5 Lt. Tik dar neteko užeit ir pažiūrėt, kas ten likę (kaip supratau, nuolaidos dėl to, kad knygynas persikelia į kitą vietą).

Buvau prieš kelias dienas- nieko ten nebelikę. Vos neapsiverkiau pagalvojusi, kiek gerų knygų būčiau galėjusi pigiau nusipirkti. ax.gif Bet kad nežinojau.

Šiandien visai neblogai apsiprekinau. Radau angliškai (aišku, nenaują) Maeve Binchy "This year it will be different" ("Šiais metais bus kitaip", apsakymų rinkinys) ir dvi Isabel Allende knygas (vieną naują, kitą ne)- "Mano išgalvota šalis", "Inesė".

O skaityti pradėjau "Dienoraštį raudonos odos viršeliais". Istorija įdomi, bet vertimas tai man labai kliūna. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 04 22, 17:19)
*Smagu, kad ir tau ji patinka. Mano nuomonė tokia pati. Užtat kai vis matau tokią gerą knygą prie nupigintų, pasidaro gaila, kad jos niekas nenuperka. Ingėnai, o tu skaitei jo "Žako Dormo žemė ir dangus"? Labai panaši tematika, ir beveik tokia pat gera. Mačiau ją šiandien Pegase nukainotą. Jei neskaitei, tikrai rekomenduoju.
O dėl tavo minėtų žiaurumų- aš juos prisimenu, nors skaičiau jau seniai. Ir "Žako..." panašių dalykų yra, ypač kai rašoma apie karo metus (ir kas man labiausiai įstrigo- kad žmonės žiauriausiai elgiasi ne su savo priešais, bet su savaisiais).

**Šiandien visai neblogai apsiprekinau. Radau angliškai (aišku, nenaują) Maeve Binchy "This year it will be different" ("Šiais metais bus kitaip", apsakymų rinkinys) ir dvi Isabel Allende knygas (vieną naują, kitą ne)- "Mano išgalvota šalis", "Inesė".

* Tai aš irgi tą patį pagalvojau drinks_cheers.gif, prisiminiau, kad matydavau šią knygą Vagoje nukainuotą. Širdį skauda, ne kitaip, kai tokios geros knygos niekam nereikalingos doh.gif
Reiks matyt pasikliauti tavo rekomendacija ir nusipirkti tą "Žako Dormo žemė ir dangus".

** Sveikinu su pirkiniais 4u.gif ir baltai pavydžiu Allende "Mano išgalvota šalis". Ji irgi mano planuose iš serijos "kada nors'.
Atsakyti
Reiks ir man po skudurynus prasisukt,gal ir kokių gerų knygų rasiu smile.gif tik gaila,kad nei angliškai,nei vokiškai nelabai suprantu,tik rusiškai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 04 22, 18:19)
Buvau prieš kelias dienas- nieko ten nebelikę. Vos neapsiverkiau pagalvojusi, kiek gerų knygų būčiau galėjusi pigiau nusipirkti.  ax.gif Bet kad nežinojau.

mąstyk, kad sutaupei laugh.gif (nebent tas knygas bet kuriuo atveju pirksi ax.gif )

o aš Valymą skaitau. dar tik 50 psl perskaičiau. Na, nepasakyčiau, kad labai kabina, bet kaip supratau, įdomumas ne iš karto ateina. Ir Zara man tokia keistoka g.gif vis dar nesuprantu, kokiu tikslu pas Alydę atėjo, nes, kiek supratau, mergina ją pažįsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 22 balandžio 2011 - 17:45
QUOTE(laTulipe @ 2011 04 22, 17:38)
mąstyk, kad sutaupei laugh.gif (nebent tas knygas bet kuriuo atveju pirksi  ax.gif )
o aš Valymą skaitau. dar tik 50 psl perskaičiau. Na, nepasakyčiau, kad labai kabina, bet kaip supratau, įdomumas ne iš karto ateina. Ir Zara man tokia keistoka  g.gif vis dar nesuprantu, kokiu tikslu pas Aldydę atėjo, nes, kiek supratau, mergina ją pažįsta.

Dar anksti daryti išvadas ir spėlioti mirksiukas.gif Skaityk toliau (ir viskas tau paaiškės). Nepamenu nuo kurios vietos, bet turbūt maždaug po 50 ar 80 psl. pasidaro kur kas įdomiau.
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 04 22, 18:38)
o aš Valymą skaitau. dar tik 50 psl perskaičiau. Na, nepasakyčiau, kad labai kabina, bet kaip supratau, įdomumas ne iš karto ateina. Ir Zara man tokia keistoka  g.gif vis dar nesuprantu, kokiu tikslu pas Aldydę atėjo, nes, kiek supratau, mergina ją pažįsta.

man nuo 100 psl. mazdaug prasideda gerumas ir idomumas (berods, nuo ten, kur pradedama pasakoti praeities istorija)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 22 balandžio 2011 - 17:53
QUOTE(Masako @ 2011 04 22, 17:44)
man nuo 100 psl. mazdaug prasideda gerumas ir idomumas (berods, nuo ten, kur pradedama pasakoti praeities istorija)

Taip, nuo tos vietos drinks_cheers.gif O ties kuriuo psl., jau ir nebepamenu.
Atsakyti