Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*57 namučiai

QUOTE(katilina @ 2011 04 21, 19:15)
Aišku. Aš prieš kelias dienas vieną nusipirkau, bet ji septyniolikta eilėj. Tai įdomu, ar verta ją skaityti, neperskaičius ankstesnių. O tema (nusikaltimai viduramžiais, kai kurie parašyti pagal tikras bylas) labai įdomi, nedaug tokių knygų ir yra, tai man nelabai norisi laukti.  smile.gif

Tai čia bus iš jo serijos "Knights Templar Mysteries". Čia truputi pasedėjau ir pasigilinau į kai kurias knygas, tai gali būti, kad esu skaičiusi jo "The Last Templar". Bet tai buvo prieš gerokus penkis metus ir jei po teisybę nelabai jau ir atsimenu, bet aprašymas labai pažįstamas ir vietomis net turinys iškyla. Bet nieko konkretaus g.gif
Aš tavo vietoje bandyčiau skaityti smile.gif kadangi mane tokios temos domina, tai nekreipčiau kad ne nuo pirmos pradedu. O šiaip gal ten knygos paskiromis bylomis parašytos g.gif
Atsakyti
Sveikos drinks_cheers.gif as registruojuos su baigta skautyt A. Uzkalnio Kelioniu istorijos
user posted image
Ilgai neblevyzgodama galiu pasakyt, kad labai patiko 4u.gif aiskiai, tiesiai sviesiai viska isdejo zmogelis, idomu buvo skaityt biggrin.gif man tiko ir patiko jo humoro jausmas thumbup.gif daug naudingos ir idomios info.. nuo kaip issirinkt viesbuti iki kuo idomi Nida biggrin.gif labiausia istrigo toks momentas, apie tai net seniau nesusimasicau.. kad is tikro juk seniau kai budavo tie automatai limonadu ir t.t tai ten gi pastatydavo stiklines, nuplauna ale ir geria kiti.. fu.. o taip skanu budavo.. dabar kai pagalvoju, tai slykstoka lotuliukas.gif seip tikrai rekomenduoju sita knyga thumbup.gif bus idomu palygint su Kelione i Irana. O dabar pradejau skaityt Moteru kupe.. kol kas nekabina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2011 04 21, 21:27)
kad is tikro juk seniau kai budavo tie automatai limonadu ir t.t tai ten gi pastatydavo stiklines, nuplauna ale ir geria kiti.. fu.. o taip skanu budavo..

Ir ka jis ta tema naujo parase? Simta kartu jau tai aptarta ivairiais pavidalais internete mastau.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 21 balandžio 2011 - 20:31
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 04 21, 21:22)
Tai čia bus iš jo serijos "Knights Templar Mysteries". Čia truputi pasedėjau ir pasigilinau į kai kurias knygas, tai gali būti, kad esu skaičiusi jo "The Last Templar". Bet tai buvo prieš gerokus penkis metus ir jei po teisybę nelabai jau ir atsimenu, bet aprašymas labai pažįstamas ir vietomis net turinys iškyla. Bet nieko konkretaus  g.gif
Aš tavo vietoje bandyčiau skaityti smile.gif kadangi mane tokios temos domina, tai nekreipčiau kad ne nuo pirmos pradedu. O šiaip gal ten knygos paskiromis bylomis parašytos  g.gif

Tai tau išvis gerai, pradėjai nuo pačios pirmos. smile.gif Nors kiekvienoj knygoj skirtingos bylos, du pagrindiniai "detektyvai" tie patys, tai truputį baisu, kad, nežinodama jų istorijos, galiu kai ko nesuprasti. Bet vis tiek greičiausiai skaitysiu.

QUOTE(Masako @ 2011 04 21, 21:30)
Ir ka jis ta tema naujo parase? Simta kartu jau tai aptarta ivairiais pavidalais internete  mastau.gif biggrin.gif

O aš pritariu Amber, man knyga irgi labai patiko. Aišku, ji labai subjektyvi, bet parašyta tikrai įdomiai, nebuvo nė vieno nuobodaus skyriaus. Tiesa, keli dalykai truputį papiktino, bet čia jau grynai nuomonių nesutapimas.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 04 21, 21:46)
O aš pritariu Amber, man knyga irgi labai patiko. Aišku, ji labai subjektyvi, bet parašyta tikrai įdomiai, nebuvo nė vieno nuobodaus skyriaus. Tiesa, keli dalykai truputį papiktino, bet čia jau grynai nuomonių nesutapimas.

as neskaiciau, tai nei pritariu, nei nepritariu, o rimtai klausiu, ka jis apie tai naujo pasake laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2011 04 21, 19:30)
Ingenai, dar prisiminiau viena knyga , kurioje heroje susijusi su muzika. 4u.gif

Ačiū 4u.gif Pasiskaitinėsiu apie ją.

Dabar mėgaujuosiu (jau įpusėjau) Andrei Makine "Prancūzišku testamentu". Ech, kaip ši knyga man patinka rolleyes.gif Knyga sužavėjo subtiliu jausmingumu, sentimentalumu, poetiškumu. Labai mano skonio thumbup.gif Patinka kur kas labiau už jo „Moteris, kuri laukė“, „Moteris“, man rodos, nepalyginamai silpnesnė g.gif (nors ir "Moters" tikrai nenurašau, man patiko ir toji patiko, tik kur kas mažiau).

O dukrai prieš miegą skaitau Keneto Greihemo "Vėjas gluosniuose". Pati nebuvau jos skaičiusi savo vaikystėje, nupirkau dukrai prisikaičiusi gerų atsiliepimų. Dukrai, kiek supratau, patinka, bet man pačiai tai nelabai unsure.gif Stilius geras, kalba graži, bet visai nekabina manęs kol kas tos žvėrelių istorijos, nežinau, kame reikalas g.gif Skaitydama ją nuobodžiauju biggrin.gif Užkliuvo, kad daugoka šioje knygelėje gamtos aprašymų ( o aš kaip ir nesu didelė jų mėgėja).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 21 balandžio 2011 - 21:10
Laba,

Perskaičiau O. Henry. Išminčių dovanos. kaip čia jau ne viena rašė, tokia gerai nuteikianti knyga. Vaizdeliai iš XIX a. Amerikos kasdienybės apie graudžių ir juokingų žmonių gyvenimus. Apie turtuolius ir vargšus. Apie kasdienybę ir šventes. Apie niekšiškumą ir pasiaukojimą. Autorius taip talentingai piešia tuos vaizdus, kad nebesvarbus nei to laikmečio sentimentalumas, nei perdėtas autoriaus tikėjimas žmogaus gerumu. Knyga patiko netgi man, šiaip nelabai mėgstančiai apsakymus. Net jei po kiek laiko neprisiminsiu visų apsakymų turinio, tikrai dar ilgai prisiminsiu ypatingą knygos dvasią.

Dabar skaitau Colleen McCullough. Nepadori aistra, kažkaip pamiršta knyga, palyginti su kitomis tos autorės knygomis. Kažkas iš mūsų skaitė (ai, dabar pažiūrėjau, linamog), tai aš irgi jau seniai norėjau perskaityti. Knyga tokia iš karto įtraukianti, įtariu, bus gera.
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 04 21, 21:50)
as neskaiciau, tai nei pritariu, nei nepritariu, o rimtai klausiu, ka jis apie tai naujo pasake laugh.gif

Gal ir nieko naujo, bet kartais gerai, kai kas primena žinomus, bet šiek tiek pamirštus dalykus. smile.gif

user posted image
Gabija Grušaitė "Neišsipildymas"

Ką tik ją pabaigiau, tai skubu ką nors parašyti, nes ateinančiom dienom gali nebelikt laiko ar noro. Knyga tikrai patiko. Nors pradėjus skaityti atrodė, kad bus dar vienas romanas apie nieką, filosofavimai be jokios prasmės, kai pagaliau įsivažiavau, nuomonė visiškai pasikeitė. Knygos centre- jauna lietuvaitė Rugilė, jos ne visai standartinis gyvenimas, ne visai standartinis mąstymas ir ne visai standartiniai santykiai. Ji gyvena Paryžiuje, Barselonoje, Londone. Dažnai prisimena gimtąjį Vilnių. Apie Lietuvą ir lietuvius turi savo aiškią, nebūtinai teigiamą nuomonę, tačiau išsako ją be jokio pykčio ar paniekos (kas gana būdinga kai kuriems mūsų tautiečiams, pvz. Užkalniui smile.gif). Ji nėra laiminga, kaip ir dauguma esančių aplink ją, tačiau ir jai pasitaiko gražių ir pakilių akimirkų.

Iš tikrųjų nei knygos siužetas, nei jos veikėjai nėra kažkas naujo literatūroje. Panašių pavyzdžių galima rasti nemažai. Bet man patiko pati knygos atmosfera, ganėtinai liūdna, melancholiška, tačiau ne visai beviltiška. Stebino rašytojos (kuri gimusi 1987 m.) išprusimas, daugelio skirtingų dalykų išmanymas (net nesu tikra, ar supratau visas jos aliuzijas). Labiausiai patiko knygos kalba. Graži, švari, vaizdinga, o kartu ir šiuolaikiška. Žodžiu, mergina tikrai talentinga, ir tikiuosi, kad dar ne vieną knygą parašys ateityje.

Pabaigai keletas gražių ištraukėlių:

"Pasiėmusi pintinėlę keliaudavau į turgų ir grįžusi užsiimdavau virtuvės alchemija. Iš pradžių mano aistrą gaminti skatino noras stebinti, vėliau visa tai virto praktine magija ir kartais atrodė, kad groju cinamonu ir grietinėle, kad improvizuoju įpylusi šaukštą baltojo vyno, kad pipirai ir obuoliai sudaro akordą, o kalendros išbaigia harmoniją".

"Žmonės išgyvena skausmą, nes alkis numarina jų sugebėjimą jausti netektį. Tik dabar supratau, kad alkis ir troškulys suklijuoja skilusias sielas ir uždega žvėrišką ugnį, kuri veda per holokausto stovyklas, per pilietinius karus, per išpardavimus Oksfordo gatvėje. Gyventi užsimanai tik tuomet, kai nebegalvoji, ar verta, o sukandęs dantis ieškai vandens atsigerti griuvėsiuose, kurie anksčiau buvo tavo gyvenimas".

Atsakyti
Sveikos smile.gif
prisijungiu ir aš prie skaitančiųjų tarpo 4u.gif
vakar baigiau D.Gabaldon "Svetimšalės" 2 dalį, mane šitą knyga labai jau užkabino.. toks gerulis moteriškas romanas blush2.gif laukiu nesulaukiu tolimesnių dalių.
artimiausiu metu pradėsiu tą naująją "Padermę".
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 04 21, 22:26)
Dabar skaitau Colleen McCullough. Nepadori aistra, kažkaip pamiršta knyga, palyginti su kitomis tos autorės knygomis. Kažkas iš mūsų skaitė (ai, dabar pažiūrėjau, linamog), tai aš irgi jau seniai norėjau perskaityti. Knyga tokia iš karto įtraukianti, įtariu, bus gera.

Taip, as skaiciau. Lauksiu atsiliepimu.
Turi mano knygos nauja lentynele naujuose namuose, siandien nufotografuosiu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 04 21, 22:26)

ooooo, noriu. bigsmile.gif Patinka man sita autore.

Pamirsau pasakyt, kad prie akcijiniu vagoj padetos K. Thorvall trilogijos pirmosios knygos: Jaunystes atabradai. Signes istorija, Nerimo seselyje
Moterisku knygu, seimyniniu istoriju megejoms - good.gif

eliss, Skaitanti, esat skaiciusios?

Tesiant kalba apie skandinavu literatura, labai susidomejau T.Flygt Akmenu spardytoju - man rods, man turetu patikt, ale kazkaip kaina didoka vis tik pasirode blush2.gif Gal kas skaitet?
Papildyta:
mergicos, vel turiu klausima/ prasyma durna blush2.gif
Gal kas netycia isivaizduojat, kiek Sapnu valgytoju stiklo knygos galetu sverti? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 22 balandžio 2011 - 07:40
Labas rytas 4u.gif neturiu laiko skaityt visai, tik troleibusuose imu knygą į rankas laugh.gif

gegyte, sveikinu su 10tukais 4u.gif ir labai linkiu, kad tas vienas likęs universitetas tave priimtų smile.gif

katilinos perskaitytą knygą rašausi į norimas bigsmile.gif
Atsakyti