QUOTE(eliss @ 2011 04 20, 14:42)
hm,o man knyga labai patiko,ir filmas
Pirmą skaičiau knygą,net nežinojau,kad filmas yra,ir vadinosi "Nutapyta".Filmuose juk nebūtina viską atkartoti kaip knygoje.Ir "Teatras" patiko,tik va "Skustuvo ašmenys" nelabai.
Masako,kaip senų knygų mėgėjai,galiu parekomenduoti vieną knygą.Šiandien pas tėvus ieškojau vienos knygos,radau D.Kjuzek "Sakyk mirčiai "Ne".Manau,tau patiktų
Kitom tai nežinau...visos skaito tik naujas ir protingas knygas
Aš labiau prijaučiu senesnei literatūrai.
Aš Moemo turbūt penkias knygas skaičiau, ir visos patiko ("Skustuvo ašmenys" dar laukia). O Kjuzek esu kitą knygą skaičiusi ("Vien saulės negana"). Irgi įdomi buvo.
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 20, 16:59)
Jau kartojuosi (turbūt visiems mirtinai nusibodau
), bet įdėsiu įdomų straipsnį apie 2010 m. išleistas verstines knygas:
http://www.satenai.lt/?p=7670
Pati perskaičiau jį su didžiuliu malonumu. Juolab, kad nemažai jame paminėtų knygų pačios skaityta, ar nors kilnota.
Ačiū, įdomu buvo paskaityti. Tik nepatiko, kad "Ežio eleganciją" išpeikė. Ne tik vertimą (su tuo sutinku), bet ir pačią knygą- o ji man netgi labai patiko.
Šiaip tai galėtų daugiau apie blogus vertimus rašyti, kad būtų aišku, ko geriau neskaityti. Prisimenu vieną straipsnį apie kažkuriuos metus- buvo ne tik išvardintos tos knygos, bet ir nemažai citatų parašyta. Tai kartais taip išversta, kad net sunku patikėti. Gyvenime nepamiršiu, kaip vienoj knygoj vietoj žodžio "mūza" buvo išversta "pelė" (originalo kalba tie žodžiai skiriasi viena raide).