Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*57 namučiai

QUOTE(marakeš @ 2011 04 20, 11:09)
Filmo nemačiau - knyga man nepatiko ne dėl tų neatitikimų, tiesiog ji (mano skoniui) pernelyg davatkiška. o jau ypač pabaiga labai neskaniai susiskaitė. O filmas turėtų būti labai gražus, tapybiškas – taip jį įsivaizduoju. Ne?

Taip, šiltas jaukus ir... labai ištęstas. mirksiukas.gif
Atsakyti
biggrin.gif
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 20, 11:58)
Na man asmeniškai knygos kalba tai tikrai nepasirodė nei vaizdinga,  nei turtinga, tokia gan paprasta g.gif Galbūt mano susidariusį įspūdį  įtakojo ir tai, kad šią knygą skaičiau po prieš tai neseniai skaitytų Peter Høeg, Jose Saramago, Arto Paasilinna,  Jeffrey Eugenides, Julio Cortazar knygų. Kai skaitai tikrai kokybišką literatūrą, paėmus po jos silpnesnę knygą skirtumas labai jaučiasi ir krenta į akis. Jeigu prieš Kepurininką būtų skaityta krūvelė detektyvų ar šiaip kokios neypatingos knygos, galbūt ir aš nesikabinėčiau prie išraiškos priemonių.

O šiaip tai man peršasi tokia mintis, kad net ir primityvumą mes kiekviena kitaip suprantam mirksiukas.gif

tikrai jau tas "silpnumo" supratimas - reliatyvus dalykas g.gif
Ir as pries tai juk gan rimta literatura skaiciau: I. Murdoch, S. Undset, S. Lagerliof, Moema... g.gif Va Moemas tarpais tai paprastas kaip trys kapeikos. Jis mane ir traukia tuo savo paprastumu. Pvz., ima ir paraso tiesiog toki sakini :"Gyvenimas buvo geras" biggrin.gif
Kepurininko, bent jau kol kas, tikrai primityvoku nepavadinciau. (Beje, primityvu ir paprasta - juk irgi nera tapatus dalykai smile.gif ). Ispudingi gamtos, aplinkos, meiles scenos aprasymai smile.gif Pats pasakojimo stilius tai toks paprastokas, bet tai juk anaiptol nereiskia, kad automatiskai ir silpnas, primityvus... g.gif

QUOTE(marakeš @ 2011 04 20, 12:01)
leisiu sau Savūnės atsiliepimą pacituoti:

swoon.gif
Nu niekaip nesusiejau The painted veil su Dazytu vualiu doh.gif doh.gif doh.gif O pasirodo, filmas jo knygos motyvais?? Vis tik idomu butu paskaityt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 20 balandžio 2011 - 11:17
QUOTE(marakeš @ 2011 04 20, 11:09)
Filmo nemačiau - knyga man nepatiko ne dėl tų neatitikimų, tiesiog ji (mano skoniui) pernelyg davatkiška. o jau ypač pabaiga labai neskaniai susiskaitė. O filmas turėtų būti labai gražus, tapybiškas – taip jį įsivaizduoju. Ne?

Na taip, panašiai. Bet tikrai ne ką iš jo teatsimenu blush2.gif Tik tiek, kad labai patiko ir buvo graži, skoningai pateikta meilės istorija su tragiška baigtimi.
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 04 20, 12:16)
Nu niekaip nesusiejau The painted veil su Dazytu vualiu doh.gif  doh.gif  doh.gif  O pasirodo, filmas jo knygos motyvais?? Vis tik idomu butu paskaityt.

paskolintau, bet tu lenkiškai neskaitai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 04 20, 12:09)
O filmas turėtų būti labai gražus, tapybiškas – taip jį įsivaizduoju. Ne?

aha, filmas tai man labai patiko wub.gif (E. Nortona isvis labai megstu, ir Naome visai nieko..abu geruose filmuose paprastai vaidina g.gif )

QUOTE(Gegytė @ 2011 04 20, 12:11)
Taip, šiltas jaukus ir... labai ištęstas. mirksiukas.gif

eik tu, niekaip taip neapibudinciau unsure.gif aprasei kaip kazkokia banalia romantiska komedija biggrin.gif

Beje, kaip faina del iskaitos. saunuole thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 20 balandžio 2011 - 11:28
QUOTE(Masako @ 2011 04 20, 11:16)
tikrai jau tas "silpnumo" supratimas - reliatyvus dalykas g.gif
Ir as pries tai juk gan rimta literatura skaiciau: I. Murdoch, S. Undset, S. Lagerliof, Moema... g.gif Va Moemas tarpais tai paprastas kaip trys kapeikos. Jis mane ir traukia tuo savo paprastumu. Pvz., ima ir paraso tiesiog toki sakini :"Gyvenimas buvo geras" biggrin.gif
Kepurininko, bent jau kol kas, tikrai primityvoku nepavadinciau. (Beje, primityvu ir paprasta  - juk irgi nera tapatus dalykai smile.gif ). Ispudingi gamtos, aplinkos, meiles scenos aprasymai smile.gif Pats pasakojimo stilius tai toks paprastokas, bet tai juk anaiptol nereiskia, kad automatiskai ir silpnas, primityvus... g.gif

Na aš ir neteigiu, kad paprasta =primityvu. Dažnai aš pati kartoju frazę "Grožis slypi paprastume" (tik gal paprastai ją taikau kalbėdama ne apie knygas, apie kitus dalykus).
Ir nesiryžtu teigti, kad "Kepurininko pilis" yra primityvi, betgi pritarčiau minčiai , kad jos paprastumas artėja primityvumo (tačiau galbūt tos plonytės ribos taip ir neperžengia). O yra ir artėja juk nėra tapatu mirksiukas.gif
Va kai rašai apie įspūdingus gamtos, aplinkos, meilės scenų aprašymus šioje knygoje, man sukeli nuostabą blink.gif Nežinau, kame priežastys, bet aš pati tokių dalykų tikrai neužfiksavau g.gif blush2.gif
Įdomumo dėlei (nes pati tos knygos nebeturiu, tai ir pavartyti negaliu) gal gali įmesti kokią citatą?

Papildyta:
QUOTE(Masako @ 2011 04 20, 11:21)
eik tu, niekaip taip neapibudinciau unsure.gif aprasei kaip kazkokia banalia romantiska drama biggrin.gif

Man jis irgi tikrai nepasirodė ištęstas drinks_cheers.gif
Turbūt statyčiau į vieną gretą šalia "Šilko" pagal Baricco knygą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 20 balandžio 2011 - 11:29
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 20, 12:28)
Įdomumo dėlei (nes pati tos knygos nebeturiu, tai ir pavartyti negaliu) gal gali įmesti kokią citatą?

na, imkim kad ir pirmus tris puslapius, kupinus poezijos, - net nezinau, kuria vieta nurasyt bigsmile.gif
Papildyta:
ka tik snekejau telefonu del spintos pirkimo - kad snekam puse valandos su dedule, kad snekam, kad diskutuojam, o pasirodo, apie skirtingas spintas is skirtingu skelbimu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 20 balandžio 2011 - 11:38
man šiandien kalbadienis biggrin.gif
user posted image
va kokį daiktą pasidirbau naktį biggrin.gif ir šiaip labai ryški aš šiandien biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 04 20, 11:38)
na, imkim kad ir pirmus tris  puslapius, kupinus poezijos, - net nezinau, kuria vieta nurasyt bigsmile.gif

Nurašyk tą vietą, kuri tau pačiai atrodo gražesnė mirksiukas.gif
Tauta reikalauja įrodymų ! Juokauju lotuliukas.gif
O šiaip argi daug šioje knygoje tų aplinkos, gamtos aprašymų g.gif Man rodos, jie užima vos mažytį procentėlį knygos turinio. Meilės scenų aprašymų, tai gerai pamenu, mizeris.

Na va , panos, tam ta tam, sakiau, kad Philippe’o Claudelio romanas „Pilkosios sielos“ kažkas toooookio bigsmile.gif thumbup.gif
http://www.llvs.lt/?...tem=457&lang=lt
Kokia aš laiminga biggrin.gif , kaip tik prieš kelias dienas juk minėjau, kad visai norėčiau, kad ši knyga laimėtų Metų verstinės knygos rinkimus. Dar dviejų iš to šešetuko neskaičiau, bet iš skaitytų keturių manau , kad laimėtoja verta to.
O antrą ir trečią vietą užima kitos dvi man labai patikusios "Stambulo pavainikė" ir "Mečetės namai". Vadinasi, gal mano skonis ne toks jau ir tragiškas biggrin.gif
Atsakyti
Gali buti, kad tu gamtos, aplinkos ir meiles aprasymu mazai biggrin.gif Pati nedaug teperskaiciau dar, tai negaliu uz visa knyga sneketi smile.gif Bet kol kas niekaip neapsiverstu liezuvis kazkur ikisti ta "primityvu" biggrin.gif

Pvz., tokia citatele:

Akinanti saules sviesa nutvieske visa Klaido zemupi nuo Glazgovo iki Portdorano; ji liejosi ant Overtono, Deroko ir Ardfilano miestu, kurie, issideste tarp Vintono ir Dorano kalvu, buvo lyg derlingos zemes trikampio desiniajame upes krante trys virsuniu taskai; ji nusviete ir sena Livenfordo miesteli, kuris, stovedamas Liveno ir Klaido santakoje, lygiai pusiau dalijo to trikampio pagrinda. O glamonejami sios neiprastai malonios silumos zmones ten dirbo, tinginavo, plepejo, murmejo, apgaudinejo, meldesi, mylejosi ir gyveno.
Ta grazu ankstyvo geguzes menesio ryta virs Livenfordo, alsiame ore tingiai kabejo reti debesu pluosteliai, bet paskui, vakarop, sie lengvuciai voratinkliu siulai eme pamazu judeti. Pakiles siltas vejelis`stume juos per dangu, o nuputes uz akiracio, pats nusileido ant miestelio, pirmiausia paliesdamas istorine uola, zymincia ta vieta, kur Livenas susilieja su tevu Klaidu. Uola stovejo kaip koks orientyras, iskiles opalinio dangaus fone, tartum sustingusi milzinisko dramblio figura. Siltas vejelis apsuko kelis kartus apie uola, o paskui greitai nuskriejo tvankiomis, skurdziomis Naujamiescio gatvelemis, paklajojo tarp aukstu stapeliu, siubuojanciu kranu ir styranciu nuogais sonkauliais dar nebaigtu statyti laivu triuksmingose "Letas ir K" laivu statyklose, palei upes ziotis. O tada, kaip ir dera tokioje svarbioje gatveje, kurioje yra miestelio rotuse, mokykla ir parapijos baznycia, vejelis letai nuplauke Cerc stritu, kol vel istrukes laisven sauniai svystelejo i placia miesto aikste ir lyg susimastes nubangavo tarp abipus Hai strito issidesciusiu krautuviu ir pagaliau izenge i kilimingesni gyvenamuju namu kvartala - Nokshila. Bet jam greitai nusibodo svaistytis apie veju nugairintas raudono smiltainio terasas ir judinti vijoklius ant senu akmeniniu sienu; jis pasiilgo lauku platybes ir pasuko tolyn nuo juros, klajodamas tarp graziai sutvarkytu turtingu vilu Velhole, vesindamas raudonskruostes pelargonijas, augancias apskrituose loveliuose, priesais kiekvienus namus. Taip nerupestingai slinkdamas graziu keliu is sio elegantisko rajono i laukus, vejelis staiga atsimuse i paskutini sios gatves nama ir tuojau atveso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 20 balandžio 2011 - 12:14
Na gerai, čia gražu drinks_cheers.gif
Bet nepamenu, kad to grožio knygoje būtų daug. Arba mano atmintis visai atrofavosi (o gali būti ir taip biggrin.gif ).
Atsakyti
Ingenai, aciudie karsta.gif laugh.gif
Na, ziuresiu, kaip ten toliau bus biggrin.gif

(kazkodel nepavyksta citatoje pataisyti, kad butu nuo eilutes krasto tarpai.. doh.gif tiek to..)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 20 balandžio 2011 - 12:18