Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*57 namučiai

QUOTE(Masako @ 2011 04 14, 22:39)
zinoma, gyre.  bigsmile.gif O tu, eliss, esi ka S. Lagerliof skaicius? Tau turetu patikti ax.gif

taip,esu skaičius "Portugalijos karalius",man patiko,gera knyga smile.gif

Ingenai,o tu pažiūrėk "Nerimo dienos",geras filmas,ypač pabaiga smile.gif O vat knygos neskaičiau,pagal atsiliepimus,tai nekokia rolleyes.gif

Vakar paskaičiau apie Rendell "Vaikeliai girioje",turėjau jos "Pamergę",tai nelabai man,net nebaigiau.Bet va žiūriu Pedro Almodóvaro filmas „Virpantys kūnai“ pagal jos knygą,kaip įdomu,nes geras yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 04 15, 08:49)
Nu prireklaminot su ta Tarp pilku debesu lotuliukas.gif  Suintrigavot, net nubegau istrauka paskaitinet, ir ka - atsiprasau, bet neeeeee biggrin.gif
Primityvu, dirbtina, pavirsutiniska, neitikinama.

Sitas tai uzmuse:
"<...> Stalinas ateme is manes ir namus, ir teti. O dabar dar - ir gimtadieni.<...>"

Pigu  unsure.gif
Bet, tiesa sakant, kazkaip nesistebiu, kad amerikonams patinka..  g.gif

Primena mokyklinukų skaitinius g.gif Čia gal jaunimui literatūrą? biggrin.gif

QUOTE(linamog @ 2011 04 15, 08:59)
"Svytejimas" man buvo didziulis nusivylimas, primityvus ir nieko neatskleidziantis, su knyga nepalyginsi.

drinks_cheers.gif Būčiau neskaičiusi knygos, būčiau nieko nesupratusi.

QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 15, 10:51)
Labas  4u.gif
Na aš kai vakar pamačiau anonsą, visgi galvoju žiūrėti (tik kad vėlokai rodo g.gif ). Nes jau vien geri aktoriai ką reiškia.
Knyga skaitėsi sunkokai ir gan nuobodžiai, tikiuosi, filmas toks neturėtų būti.

Bandysiu ir aš sulaukt ax.gif

Grįžau iš bibliotekos (tai jau virsta manija doh.gif) Radau:
Saulius Tomas Kondrotas "Žalčio žvilgsnis"
Valdas Papievis "Eiti"
Graham Swift "Vandenų žemė"
Micaela von Marcard "Patriarchas"
Ernestas Hemingvėjus "Fiesta"
ir "Anapus upės, medžių ūksmėje"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sphinx: 15 balandžio 2011 - 14:23
QUOTE(sphinx @ 2011 04 15, 15:22)
Primena mokyklinukų skaitinius g.gif Čia gal jaunimui literatūrą? biggrin.gif

sake panos, kad taip.
Rimtai tau primena? g.gif As tai sakyciau, kad jaunimas ir durnimas - nera tapatu biggrin.gif Nemanau, kad jaunimo literatura privalo buti primityvi ir pavirsutiniska biggrin.gif Juk paprasta ir prasta - skirtingos savokos, o cia, IMHO, panasu butent i pastaraji varianta, deja.. unsure.gif

Geru knygu parsinesei smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 15 balandžio 2011 - 14:40
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 14, 21:17)
O dabar pradėjau skaityti  Sauliaus Tomo Kondroto "Žalčio žvilgsnis". Džiaugiuosi, kad ji papuolė į mano rankas, nes knyga tikrai maloniai nustebino  thumbup.gif Labai sodri, vaizdinga  knygos kalba. Netgi atradau knygoje kažką panašaus į magiškąjį realizmą bigsmile.gif .

Man taip buvo skaitant Vidmantės Jasukaitytės "Stebuklinga patvorių žolė" (kuri irgi priskiriama magiškajam realizmui). Skaičiau ir stebėjausi, kad tai lietuvės parašyta knyga. Ir buvo keista, kad nieko apie tokią gerą knygą iki tol nebuvau girdėjusi.

QUOTE(sphinx @ 2011 04 15, 15:22)
Saulius Tomas Kondrotas "Žalčio žvilgsnis"
Valdas Papievis "Eiti"
Micaela von Marcard "Patriarchas"
Ernestas Hemingvėjus "Fiesta"
ir "Anapus upės, medžių ūksmėje"

Labai neblogai. thumbup.gif Lauksiu tavo nuomonės apie Papievį ir Hemingvėjų.
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 04 15, 15:37)
sake panos, kad taip.
Rimtai tau primena? g.gif  As tai sakyciau, kad jaunimas ir durnimas - nera tapatu biggrin.gif  Nemanau, kad jaunimo literatura privalo buti primityvi ir pavirsutiniska  biggrin.gif  Juk paprasta ir prasta - skirtingos savokos, o cia, IMHO, panasu butent i pastaraji varianta, deja.. unsure.gif

Geru knygu parsinesei smile.gif

Aš ten tik truputį paskaičiau ax.gif Gal ir tavo tiesa, kad skirta amerikiečiams - jie viską mėgsta fast biggrin.gif

QUOTE(katilina @ 2011 04 15, 15:41)
Labai neblogai.  thumbup.gif  Lauksiu tavo nuomonės apie Papievį ir Hemingvėjų.

Prisiskaičiau rekomendacijų mirksiukas.gif biggrin.gif Pasistengsiu parašyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 04 15, 12:58)
Ingenai,o tu pažiūrėk "Nerimo dienos",geras filmas,ypač pabaiga smile.gif O vat knygos neskaičiau,pagal atsiliepimus,tai nekokia rolleyes.gif

Pabaiga tai ir knygoje įspūdinga, labai dramatiška, vien dėl pabaigos verta skaityti. Nors vieną priekaištą knygos autoriui dėl knygos pabaigos turiu. Mano supratimu buvo kai kas nelogiška ir neatskleista.

QUOTE(sphinx @ 2011 04 15, 14:22)
Valdas Papievis "Eiti"

Įdomu, kaip tau patiks Papievio ir Swifto knygos.
Swifto knygą turiu, bet kirba nuojauta, kad ji gan nelengva unsure.gif , kažkaip rankos link jos taip ir nesitiesia.

QUOTE(Masako @ 2011 04 15, 14:37)
Nemanau, kad jaunimo literatura privalo buti primityvi ir pavirsutiniska  biggrin.gif  Juk paprasta ir prasta - skirtingos savokos, o cia, IMHO, panasu butent i pastaraji varianta, deja.. unsure.gif

drinks_cheers.gif
Juk kiek geros klasikos jaunimui ir vaikams yra prirašyta, tik spėk skaityti.
Ko jau ko, bet gerų knygų vaikams ir jaunimui ir sovietiniais laikais netrūko. Gal net daugiau buvo, nei dabar . Ir lietuvių autoriai (ypač senosios kartos) yra prirašę labai daug gerų knygų paaugliams/vaikams.

QUOTE(katilina @ 2011 04 15, 14:41)
Man taip buvo skaitant Vidmantės Jasukaitytės "Stebuklinga patvorių žolė" (kuri irgi priskiriama magiškajam realizmui). Skaičiau ir stebėjausi, kad tai lietuvės parašyta knyga. Ir buvo keista, kad nieko apie tokią gerą knygą iki tol nebuvau girdėjusi.

Įsitraukiau ir Jasiukaitytės knygą į norimas perskaityti. Nieko nesu šios autorės skaičiusi.
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2011 04 15, 10:30)
Sveikos  drinks_cheers.gif nu va.. o as maniau sudominau biggrin.gif
ne  schmoll.gif baik juokus, as Uzkalnio neparduosiu biggrin.gif tik va del ko nesutinku su juo, tai del Nidos..  biggrin.gif nu ka as zinau.. moket tukstancius uz tai, ka jis ten aprase: neskanu maista ir .tt vien del to kad ramu.. tai jau geriau i Turkija kokia palekt atokesni kurorta biggrin.gif bet cia tik mano nuomone..

Visiškai su tavim sutinku. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 14, 14:15)
Kurią Pamuko knygą skaitysi?
Nekaltybės muziejus bigsmile.gif ir tiek, kiek perskaičiau man labai labai patinka thumbup.gif
QUOTE(eliss @ 2011 04 14, 17:32)
visai neseniai apie tą knygą rašiau,kažkaip niekas neužmatė rolleyes.gif
jei nepameluosiu,šią knygą,berods,mačiau Kaune,knygų komise.Ar ne Masako ją gyrė g.gif

galiu užtikrinti, kad praėjusį šeštadienį ta knyga komise Urmo bazėj dar tikrai buvo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 15 balandžio 2011 - 15:59
Skaitydama Kondroto "Žalčio žvilgsnis" radau gražią citatą apie meilę, kuria ir norėjau pasidalinti smile.gif

"Galvok apie mane, kai pūs vėjas ir lis lietus. Kai išgirsi čiulbant paukščius, Gaurusi, galvok apie mane. Tegul žolė tau nuolat mane primins. Kai būsi alkanas ar ištroškęs, manyk, kad dėl manęs išalkai ar ištroškai. Visur matyk mane, visur girdėk mano balsą. Užuosk visur mano kvapą. Gerdamas vyną, galvok, kad toks yra mano skonis. Jeigu ant tavęs kris medžio šešėlis, galvok, kad tai mano plaukai. Žiūrėdamas į dangų, galvok, kad tokia yra mūsų meilė."

O rytoj ketinu sudalyvauti Vyt. Landsbergio knygos „Rudnosiuko istorijos“ pristatyme (be abejo, kartu imsiu ir savo atžalą smile.gif ). Labai jau patiko man ši knygelė, negaliu praleisti tokios progos bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos biggrin.gif

savaitgalį skaitysiu ,,Atpirkimą''.

O dabar ateinu papasakot apie filmą ,,Vanduo drambliams'', nes manau, kad jums bus visai įdomu. mirksiukas.gif geltonuoju, jei kartais kas nenori išgirst ax.gif Tai va, ką galiu pasakyti, tai kartais labai nervino Pattinson'as doh.gif nežinau, gal jam tiesiog taip reikėjo vaidinti, bet ta pati mimika visuose filmuose pradeda atsibosti. Ir kai kur taip reikėjo, kad jis ką nors pasakytų, o jis tiesiog tyli.. doh.gif Patiko Augustą vaidinęs aktorius- taip įtikinamai jis vaidino. O apie patį siužetą: smagu, kad visos scenos buvo iš knygos, gal tik kažkurioj vietoj buvo pamaišyta. Bet visgi pradžia kiek ištęsta pasirodė, o į pabaigą kone visus įvykius sudėjo- na, per greitai ten viskas išsirutuliojo. Senukas pasirodo tik pradžioje ir pabaigoje- tik tam, kad pradėtų ir užbaigtų istoriją smile.gif apibendrindama galiu pasakyti, kad visai patiko, be abejo, knyga geriau. Žiūrėjom tryse: dvi iš mūsų buvo skaičiusios knygą, viena- ne, tai pastaroji kai kurias vietas ,,įkirto'' miglotai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 15, 18:54)
Skaitydama Kondroto "Žalčio žvilgsnis" radau gražią citatą apie meilę, kuria ir norėjau pasidalinti smile.gif
"Galvok apie mane, kai pūs vėjas ir lis lietus. Kai išgirsi čiulbant paukščius, Gaurusi, galvok apie mane. Tegul žolė tau nuolat mane primins. Kai būsi alkanas ar ištroškęs, manyk, kad dėl manęs išalkai ar ištroškai. Visur matyk mane, visur girdėk mano balsą. Užuosk visur mano kvapą. Gerdamas vyną, galvok, kad toks yra mano skonis. Jeigu ant tavęs kris medžio šešėlis, galvok, kad tai mano plaukai. Žiūrėdamas į dangų, galvok, kad tokia yra mūsų meilė."

Labai gražu drinks_cheers.gif 4u.gif

Aš dabar skaitau "Metai Provanse", patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 04 15, 19:23)
sveikos  biggrin.gif

savaitgalį skaitysiu ,,Atpirkimą''.

O dabar ateinu papasakot apie filmą ,,Vanduo drambliams'', nes manau, kad jums bus visai įdomu.  mirksiukas.gif geltonuoju, jei kartais kas nenori išgirst  ax.gif Tai va, ką galiu pasakyti, tai kartais labai nervino Pattinson'as  doh.gif nežinau, gal jam tiesiog taip reikėjo vaidinti, bet ta pati mimika visuose filmuose pradeda atsibosti. Ir kai kur taip reikėjo, kad jis ką nors pasakytų, o jis tiesiog tyli..  doh.gif Patiko Augustą vaidinęs aktorius- taip įtikinamai jis vaidino. O apie patį siužetą: smagu, kad visos scenos buvo iš knygos, gal tik kažkurioj vietoj buvo pamaišyta. Bet visgi pradžia kiek ištęsta pasirodė, o į pabaigą kone visus įvykius sudėjo- na, per greitai ten viskas išsirutuliojo. Senukas pasirodo tik pradžioje ir pabaigoje- tik tam, kad pradėtų ir užbaigtų istoriją  smile.gif apibendrindama galiu pasakyti, kad visai patiko, be abejo, knyga geriau. Žiūrėjom tryse: dvi iš mūsų buvo skaičiusios knygą, viena- ne, tai pastaroji kai kurias vietas ,,įkirto'' miglotai  smile.gif

Sveikos 4u.gif vat man tas ir nepatiko,kad ne toks aktorius parinktas Džeikui..reikėjo tokio lengvesnio. Gal kokio DiCaprio,ar kaip ten jis. O aš vis dar "kelyje"...jau 100psl.liko..bučiau jau pabaigus jei ne tos raidės.
Atsakyti