Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*57 namučiai

QUOTE(amber123 @ 2011 04 14, 20:07)
is tos serijos: zinojau, kad jis gali pagrobt vaikus, bet va isvaziavau tik 5min i parde ir blecha pavoge.. koks netiketumas blink.gif  doh.gif ne nu juokas pro asaras..

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Dienos fraze... Net draugui paskaiciau. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 14 balandžio 2011 - 20:14
Mano paskutinė perskaityta knyga - Arto Paasilinna „Kaukiantis malūnininkas“. Kaip ir visos šio autoriaus knygos, be išimties patiko ir šioji. Galbūt net labiausiai patiko (o perskaičiau jau ketvirtą, paskutiniąją, į lietuvių k. išverstą šio autoriaus knygą, daugiau nebėėėėr verysad.gif ). Man pasirodė, kad šioje knygoje ironijos, sarkazmo mažiausia. Pvz. jei į „Grupinės savižudybės magiją" žiūrėjau su jumoru, vos ne kiekviena situacija man kėlė šypseną, tai „Kaukiantis malūnininkas“ privertė gerokai susimąstyti... Nagi labai panašu į realų gyvenimą. Aišku, gerokai hiperbolizuota, spalvos sutirštintos, Paasilinna, kaip visada, savame stiliuje. Bet viskas gan tikra.
Ir labai labai patiko knygos pabaiga. Pagalvojau - na taip jiems ir reikia biggrin.gif

O dabar pradėjau skaityti Sauliaus Tomo Kondroto "Žalčio žvilgsnis". Džiaugiuosi, kad ji papuolė į mano rankas, nes knyga tikrai maloniai nustebino thumbup.gif Labai sodri, vaizdinga knygos kalba. Netgi atradau knygoje kažką panašaus į magiškąjį realizmą bigsmile.gif . Daitė neseniai stebėjosi radusi magiškojo realizmo vokietės kūrinyje, o pasirodo, net toli ieškoti jo nereikia bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2011 04 14, 20:14)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Dienos fraze... Net draugui paskaiciau. lotuliukas.gif

Pritariu drinks_cheers.gif , topinė frazė biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 14 balandžio 2011 - 20:19
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 14, 21:17)
Mano paskutinė perskaityta knyga - Arto Paasilinna „Kaukiantis malūnininkas“

O kaip tau Kortazaro knyga patiko?
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 04 14, 20:26)
O kaip tau Kortazaro knyga patiko?

Nelabai patiko...
Gerokai keistos tos istorijos g.gif Nei ten man labai juokinga buvo, nei ką g.gif Nežinau, ar čia tik ši knygelė tokia, ar Cortazaras ne mano skonio. Dar turiu jo "Žaidžiame klases", tik vis nesiryžtu jos skaityti. Kažkokia intuicija, kad galiu suklupti ar nusivilti.
Nors naujausią jo apsakymų rinktinę, jei kada pakliūtų į rankas, gal bandyčiau skaityt.
Atsakyti
Sveikos  4u.gif pagaliau uzbegau pranest ka baigiau ir ka pradejau skaityt biggrin.gif taigi! Baigiau per 3d Susitike dykumoje.

Dabar pradejau skaityt Uzkalnio Kelioniu istorijos bigsmile.gif kol kas labai patinka.. man tinka ir patinka jo humoro jausmas visu pirma thumbup.gif

Ačiū už komentarą , nemanau ,kad ją skaitysiu ax.gif
Čia tavo knyga Užkalnio ? ax.gif nepardavinėsi? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 14, 19:34)
Nelabai patiko...
Gerokai keistos tos istorijos g.gif Nei ten man labai juokinga buvo, nei ką g.gif Nežinau, ar čia tik ši knygelė tokia, ar Cortazaras ne  mano skonio. Dar turiu jo "Žaidžiame klases", tik vis nesiryžtu jos skaityti. Kažkokia intuicija, kad galiu suklupti ar nusivilti.
Nors naujausią jo apsakymų rinktinę, jei kada pakliūtų į rankas, gal bandyčiau skaityt.

Bent man jo 'Žaidžiame klases' labai patiko, o '62 Pasidaryk pats' dar labiau. Šiandiena įsigijau jo 'Žaidimas baigtas'. Apsakymų rinkinys, bet kaip ir visos knygos pagrįstas žaidimo forma. Beja, ši apsakymų rinktinė laikoma reikšmingiausia XXa Lotynų Amerikos literatūroje. Šiaip tikrai siūlyčiau pamėginti skaityti dar.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 04 14, 20:44)
Bent man jo 'Žaidžiame klases' labai patiko, o '62 Pasidaryk pats' dar labiau. Šiandiena įsigijau jo 'Žaidimas baigtas'. Apsakymų rinkinys, bet kaip ir visos knygos pagrįstas žaidimo forma. Beja, ši apsakymų rinktinė laikoma reikšmingiausia XXa Lotynų Amerikos literatūroje. Šiaip tikrai siūlyčiau pamėginti skaityti dar.

Na dar bandysiu, nenurašau smile.gif
Labiausiai norėčiau pažintį pratęsti nuo apsakymų rinkinio. Nes apsakymai apsakymais, romanai, manau, vistiek sudėtingiau g.gif
Čia aš nekokią nuomonę pareiškiau apie jo "Kronopų ir garsenybių istorijos". Betgi tai labai subjektyvu.
Atsakyti
Labas vakaras. 4u.gif Baisiai neturiu laiko skaitymui - nei knygų, nei forumo. g.gif
QUOTE(Dorifore @ 2011 04 14, 12:16)
Kas dar, ai vakar visai netyčia spaudinėdama TV kanalus užtaikiau "ant laidos" apie Agata Kristi. Tai taip įdomiai parodė, apie jos gyvenimą, kur gyveno, ką mėgo, kaip pradėjo rašyti, kaip išgarsėjo ir t.t. Taip patiko, kad nusprendžiau paskaityti jos knygų, turiu kelias namie.  ax.gif

Kristi jau nuo jaunystės laikų man išlikusi mėgstamiausia detektyvų meistre. bigsmile.gif Nors esu detektyvų nemėgėja, bet jos knygas skaitau pasigardžiuodama - supraskit, veža, ir viskas. biggrin.gif

is tos serijos: zinojau, kad jis gali pagrobt vaikus, bet va isvaziavau tik 5min i parde ir blecha pavoge.. koks netiketumas blink.gif  doh.gif

Ak, oi! lotuliukas.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 14, 21:17)
O dabar pradėjau skaityti  Sauliaus Tomo Kondroto "Žalčio žvilgsnis".

Truputėlis agitacijos: puiki, šita puiki!! cool.gif Kas vis dar mąsto, jog lietuvių kūryba vis neišbrenda iš agrarinės literatūros kulto - tegul paskaito Kondrotą. bigsmile.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 14, 21:34)
Dar turiu jo "Žaidžiame klases", tik vis nesiryžtu jos skaityti. Kažkokia intuicija, kad galiu suklupti ar nusivilti.

Žinok, "Žaidžiame klases" ne iš kelmo spirta. cool.gif Gerai, stipri, skaitytina ne vieną kartą. (Nors vis tiktai - neužkabino manęs Kortasaro fenomano kabliukas. mirksiukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Biancca: 14 balandžio 2011 - 21:01
QUOTE(Biancca @ 2011 04 14, 21:00)
*Truputėlis agitacijos: puiki, šita puiki!! cool.gif Kas vis dar mąsto, jog lietuvių kūryba vis neišbrenda iš agrarinės literatūros kulto - tegul paskaito Kondrotą. bigsmile.gif

**Žinok, "Žaidžiame klases" ne iš kelmo spirta. cool.gif  Gerai, stipri, skaitytina ne vieną kartą. (Nors vis tiktai - neužkabino manęs Kortasaro fenomano kabliukas. mirksiukas.gif )

* Taigi, šioje knygoje žiūrima per visai kitokią prizmę. Iš lietuvių autorių kūrybos turbūt nieko panašaus nesu skaičiusi.

**Tai aš tikiu, kad stipri. Bet vat ir bijau, kad man nebūtų per stipri unsure.gif
Aš vis dar pamenu, kokių citatų iš jos Fatimaaliiiaa buvo čia pabarsčiusi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 14, 21:34)
Nelabai patiko...
Gerokai keistos tos istorijos g.gif Nei ten man labai juokinga buvo, nei ką g.gif Nežinau, ar čia tik ši knygelė tokia, ar Cortazaras ne  mano skonio. Dar turiu jo "Žaidžiame klases", tik vis nesiryžtu jos skaityti. Kažkokia intuicija, kad galiu suklupti ar nusivilti.

Aš šiandien turėjau šiek tiek laiko, tai paskaičiau kelias istorijas. Nieko nesupratau, iš serijos ar aš durna, ar tu durnas blink.gif Bandysiu šį vakarą tęsti toliau, bet kažkokia įdomi ji unsure.gif
Atsakyti
Ingenai, aha, Zalcio zvilgsnis - nepaprastai gera, atsimenu, skaiciau ir vis negalejau patiketi, kad jos autorius - lietuvis bigsmile.gif Tik tiek, kad visiskai turinio neatsimenu - skaiciau gal pries koki desimtmeti..Reiketu dar karta..

O kaip Kepurininko pilis, jau perskaitei? Ji manes dar laukia. rolleyes.gif

Pradejau Moemo Skustuvo asmenis.
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2011 04 14, 17:32)
Ar ne Masako ją gyrė g.gif

zinoma, gyre. bigsmile.gif O tu, eliss, esi ka S. Lagerliof skaicius? Tau turetu patikti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 14 balandžio 2011 - 21:37
QUOTE(Masako @ 2011 04 14, 21:36)
O kaip Kepurininko pilis, jau perskaitei? Ji manes dar laukia. rolleyes.gif

Aha, perskaičiau. Įtraukianti istorija, bet pats rašymo stilius tai labai paprastas. Labai jau niūri ir beviltiška knyga , o jos galas tai ypatingai slegiantis.

Šeštadienį 23.20 val. per TV3 rodys "Nerimo dienos" pagal Richard Yates knygą.
Manau, žiūrėsiu smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 14 balandžio 2011 - 21:53