Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*57 namučiai

QUOTE(Dorifore @ 2011 04 14, 12:16)
Kas dar, ai vakar visai netyčia spaudinėdama TV kanalus užtaikiau "ant laidos" apie Agata Kristi. Tai taip įdomiai parodė, apie jos gyvenimą, kur gyveno, ką mėgo, kaip pradėjo rašyti, kaip išgarsėjo ir t.t. Taip patiko, kad nusprendžiau paskaityti jos knygų, turiu kelias namie.  ax.gif

O as zurnale "Legendos" skaiciau apie Astrida Lindgren, irgi idomu buvo, su nuotraukom - ir garbiam amziuj buvo nenustygstanti vietoj senuciuke, laipiodavo po medzius. bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

QUOTE(Masako @ 2011 04 14, 11:34)
Nu ka, Leeja, as tavo likimo drauge - kankinuosi su nudnuoju zanudnuoju Mano Michaeliu - ne veltui buvo tokia nuojauta, kad man sis romanas nelips g.gif Tiesiog visiskai nesinori "eiti prie knygos" doh.gif  Kazkodel ziauriai nekabliuoja pats rasymo stilius..Elini karta isitikinau, kad man svarbiau ne pati tema, o kaip ji atskleista g.gif

O man ji taip ir liko nuograuža blush2.gif

QUOTE(sphinx @ 2011 04 14, 11:35)
Torgny Lindgren "Dorė Biblija"
Elias Canetti "Susižvalgymai"

neblogai tu čia apsiprekinai smile.gif
Šias dvi esu skaičiusi."Dorė biblija" atsimenu, kad patiko ir viršelis toks man prie dūšios tiko, kartais net pagalvodavau gera knyga nesulaukė skaitytojų dėmesio,kad iki tokios kainos nupigino.
Canetti "Susižvalgymai" - tai jo atsiminimai apie tai kaip jis rašė kai kuriuos kūrinius, susitikinėjo su kitais rašytojais, dalyvavo savo skaitymų rateliuose.
Beje turiu tau pasakyti, kad ši knyga yra jo trilogijos trečioji dalis . Tai dar prie visų gėrių teks nusipirkti "Išgelbėtą liežuvį" smile.gif

Aš pati nežinodama ją perskaičiau o po to sužinojau, kad tai trečioji autobiografijos dalis. Pirmoji ir antroji tada kai skaičiau dar buvo neišverstos į liet. k.
Dabar neperseniausiai baltos lankos išleido pirmą dalį "Išgelbėtas liežuvis". Antroji "Fakelas ausyje" dar neišversta ir neaišku, kada pasirodys.

http://www.baltoslan...u...41&menu=105

O šiaip Canetti esi skaičiusi, kad ją nusipirkai?
Jei ne tai pabandyk kada prie progos Canetti "Apakimas ". Ši man labai patiko, įsimintina knyga, nors jau labai seniai skaičiau. Kada tai buvo forume anoj temoje plačiai aptarinėjama ši knyga. Atsimenu ir Leeja ją skaitė , atrodo, ir jai patiko". ax.gif
" Apakimas" - tai apie bibliofilą, jo aklą perdėta domėjimąsį knygom, nesusikalbėjimą.
Knygų mėgėjom siūlyčiau šia pasidomėti. Šiaip knyga patiktų sunkiasnės literatūros mėgėjom.Per vidurį galį šiek tiek atpalaiduotį, pabaiga irgi gera.

Apie perskaitytas knygas , gal jau ryt parašysiu.Gerų knygų perskaičiau, o atsiliepimus parašyti deja neprisiruošiu. Dabar su vaiku reikia lėkt laukan kol geras oras.O vakare vyresnioji egzaminams ruošiasi, tai kompas griežtai užimtas.

O per tą laiką kol buvau dingusi perskaičiau : F.Pessoa "Poezijos rinktinė" , A. Andriuškevičiaus "Rašymas dūmais"(esė), M.Starkaus "Tuk, tuk Indija", C. Ruiz Zafon "Angelo žaidimas", S.Moemo "Viską sudėjus", Chesterfield "Laiškai sūnui".

Registruojuos su "Stambulo pavainike" ir "Kaimo mergaičių trilogija"
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 04 14, 12:16)
Trečia, labai ieškau pirkti šių knygų, jeigu kas turit, šaukit  ax.gif  4u.gif
Selma Lagerlof "Liovenšioldų žiedas. Šarlota Liovenšiold. Ana Sverd"
Yra čia: http://www.sena.lt/g...na_sverd/151249
Čia ne aš parduodu. hihihi.gif
Atsakyti
Sveikos,
Ar kas skaitėt Rūtos Šepetys "Tarp pilkų debesų"? Ar patiko knyga? Perskaičiau šiandien delfyje, kad dvi savaites iš eilės romanas pateko i "New York Times" bestselerių sąrašą.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 04 14, 13:27)

Reikia naujesnio leidimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ina8001 @ 2011 04 14, 13:33)
Sveikos,
Ar kas skaitėt Rūtos Šepetys "Tarp pilkų debesų"? Ar patiko knyga? Perskaičiau šiandien delfyje, kad dvi savaites iš eilės romanas pateko i "New York Times" bestselerių sąrašą.

čia http://www.betweenshadesofgray.com/ galima pasižiūrėti graudulingą knygos pristatymą (anglų kalba).
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2011 04 14, 13:24)
neblogai tu čia apsiprekinai smile.gif
Šias dvi esu skaičiusi."Dorė biblija" atsimenu, kad patiko ir viršelis toks man prie dūšios tiko, kartais net pagalvodavau gera knyga nesulaukė skaitytojų dėmesio,kad iki tokios kainos nupigino.
  Canetti "Susižvalgymai" - tai jo atsiminimai apie tai kaip jis rašė kai kuriuos kūrinius, susitikinėjo su kitais rašytojais, dalyvavo savo skaitymų rateliuose.
  Beje turiu tau pasakyti, kad ši knyga yra jo trilogijos trečioji dalis . Tai dar prie visų gėrių teks nusipirkti "Išgelbėtą liežuvį"  smile.gif

Aš pati nežinodama ją perskaičiau o po to sužinojau, kad tai trečioji autobiografijos dalis. Pirmoji ir antroji tada kai skaičiau dar buvo neišverstos į liet. k.
Dabar neperseniausiai baltos lankos išleido pirmą dalį "Išgelbėtas  liežuvis". Antroji "Fakelas ausyje" dar neišversta ir neaišku, kada pasirodys.

http://www.baltoslan...u...41&menu=105

O šiaip Canetti esi skaičiusi, kad ją nusipirkai?
  Jei ne tai pabandyk kada prie progos Canetti "Apakimas ". Ši  man labai patiko, įsimintina knyga, nors jau labai seniai skaičiau. Kada tai buvo forume anoj temoje plačiai aptarinėjama ši knyga. Atsimenu ir Leeja ją skaitė , atrodo, ir jai patiko". ax.gif
  " Apakimas" - tai apie bibliofilą, jo aklą perdėta domėjimąsį knygom, nesusikalbėjimą.
Knygų mėgėjom siūlyčiau šia pasidomėti. Šiaip knyga patiktų sunkiasnės literatūros mėgėjom.Per vidurį galį šiek tiek atpalaiduotį, pabaiga irgi gera.

Skaičiau jo "Išgelbėtas liežuvis" visai neseniai. Patiko, nors ir sunkiai skaitėsi ax.gif "Apakimą" tai lyg ir skaičiau kažkada, bet visai nieko nepamenu, teks vėl kada imt paskaityt. O "Susižvalgymų" šiaip nepalnavau pirkt (kol antros dalies neskaičiau), bet labai pigiai buvo, tai paėmiau blush2.gif Na, tikiuosi, sulauksim ir antrosios Canetti trilogijos dalies g.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 04 14, 12:37)
čia http://www.betweenshadesofgray.com/ galima pasižiūrėti graudulingą knygos pristatymą (anglų kalba).
A, vargo nenukamuota amerikonka (atsieit, lietuvė) bando populiariai perteikti genocido aukų išgyvenimus. Ir vėl spekuliatyvūs kliedesiai skaudžios istorijos faktų tema. doh.gif doh.gif
Bet reklama klasiška. Gal gimsta lietuviškoji "jodi picoult"? hihihi.gif hihihi.gif

Pirmiau siūlytume paskaitinėti šitą knygą: http://www.sena.lt/a..._susaude/138793
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 04 14, 13:36)
Reikia naujesnio leidimo  ax.gif
Man patinka antikvaras - kompaktiškas ir kvepia "amžiumi". biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 14 balandžio 2011 - 12:58
A, vargo nenukamuota amerikonka (atsieit, lietuvė) bando populiariai perteikti genocido aukų išgyvenimus. Ir vėl spekuliatyvūs kliedesiai skaudžios istorijos faktų tema. doh.gif doh.gif

Gal jūs ir teisi, mano nuomonė panaši smile.gif Bet vis dėl to įdomu būtų perskaityti...
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 04 14, 13:58)
Man patinka antikvaras - kompaktiškas ir kvepia "amžiumi".  biggrin.gif

drinks_cheers.gif sutinku visu 100 proc. aš kaip tik medžioju senesnius leidinius. Esu vis dar paieškose seno Anos Kareninos varianto 4u.gif

Šiandien eilinį kartą supratau, kokie skirtingi mūsų visų skoniai. Kankinau kankinau Dienoraštis raudonais odos viršeliais ir nutariau nebesikankinti lotuliukas.gif tebus ,,graužtukas" . O štai daitei taip patiko, kad net įsigijo sau asmeniškai g.gif o man niekaip schmoll.gif

Dabar kibsiu į kovą su Orhan Pamuk biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 14 balandžio 2011 - 13:05
QUOTE(Dorifore @ 2011 04 14, 13:16)
Kas dar, ai vakar visai netyčia spaudinėdama TV kanalus užtaikiau "ant laidos" apie Agata Kristi. Tai taip įdomiai parodė, apie jos gyvenimą, kur gyveno, ką mėgo, kaip pradėjo rašyti, kaip išgarsėjo ir t.t. Taip patiko, kad nusprendžiau paskaityti jos knygų, turiu kelias namie.  ax.gif

QUOTE(linamog @ 2011 04 14, 13:23)
O as zurnale "Legendos" skaiciau apie Astrida Lindgren, irgi idomu buvo, su nuotraukom - ir garbiam amziuj buvo nenustygstanti vietoj senuciuke, laipiodavo po medzius. bigsmile.gif

Skaičiau abiejų šių rašytojų biografijas ax.gif M. Stromstedt “Astridos Lindgren biografija” nerealiai patiko, nukelia į kažkokį kitą pasaulį wub.gif Turbūt geriausia 2010 m. mano knyga blush2.gif
o L. Thompson "Agata Kristi. Angliška mįslė" šiek tiek sunkiau ėjosi, bet finale vis tiek rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti