sveikos
QUOTE(Masako @ 2011 04 14, 11:34)
Nu ka,
Leeja, as tavo likimo drauge - kankinuosi su nudnuoju zanudnuoju
Mano Michaeliu - ne veltui buvo tokia nuojauta, kad man sis romanas nelips
Tiesiog visiskai nesinori "eiti prie knygos"
Kazkodel ziauriai nekabliuoja pats rasymo stilius..Elini karta isitikinau, kad man svarbiau ne pati tema, o kaip ji atskleista
O man ji taip ir liko nuograuža
QUOTE(sphinx @ 2011 04 14, 11:35)
Torgny Lindgren "Dorė Biblija"
Elias Canetti "Susižvalgymai"
neblogai tu čia apsiprekinai
Šias dvi esu skaičiusi."Dorė biblija" atsimenu, kad patiko ir viršelis toks man prie dūšios tiko, kartais net pagalvodavau gera knyga nesulaukė skaitytojų dėmesio,kad iki tokios kainos nupigino.
Canetti "Susižvalgymai" - tai jo atsiminimai apie tai kaip jis rašė kai kuriuos kūrinius, susitikinėjo su kitais rašytojais, dalyvavo savo skaitymų rateliuose.
Beje turiu tau pasakyti, kad ši knyga yra jo trilogijos trečioji dalis . Tai dar prie visų gėrių teks nusipirkti "Išgelbėtą liežuvį"
Aš pati nežinodama ją perskaičiau o po to sužinojau, kad tai trečioji autobiografijos dalis. Pirmoji ir antroji tada kai skaičiau dar buvo neišverstos į liet. k.
Dabar neperseniausiai baltos lankos išleido pirmą dalį "Išgelbėtas liežuvis". Antroji "Fakelas ausyje" dar neišversta ir neaišku, kada pasirodys.
http://www.baltoslan...u...41&menu=105
O šiaip Canetti esi skaičiusi, kad ją nusipirkai?
Jei ne tai pabandyk kada prie progos Canetti "Apakimas ". Ši man labai patiko, įsimintina knyga, nors jau labai seniai skaičiau. Kada tai buvo forume anoj temoje plačiai aptarinėjama ši knyga. Atsimenu ir Leeja ją skaitė , atrodo, ir jai patiko".
" Apakimas" - tai apie bibliofilą, jo aklą perdėta domėjimąsį knygom, nesusikalbėjimą.
Knygų mėgėjom siūlyčiau šia pasidomėti. Šiaip knyga patiktų sunkiasnės literatūros mėgėjom.Per vidurį galį šiek tiek atpalaiduotį, pabaiga irgi gera.
Apie perskaitytas knygas , gal jau ryt parašysiu.Gerų knygų perskaičiau, o atsiliepimus parašyti deja neprisiruošiu. Dabar su vaiku reikia lėkt laukan kol geras oras.O vakare vyresnioji egzaminams ruošiasi, tai kompas griežtai užimtas.
O per tą laiką kol buvau dingusi perskaičiau :
F.Pessoa "Poezijos rinktinė" , A. Andriuškevičiaus "Rašymas dūmais"(esė), M.Starkaus "Tuk, tuk Indija", C. Ruiz Zafon "Angelo žaidimas", S.Moemo "Viską sudėjus", Chesterfield "Laiškai sūnui".
Registruojuos su "Stambulo pavainike" ir "Kaimo mergaičių trilogija"