Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*57 namučiai

QUOTE(caralaite @ 2011 04 11, 18:10)
Sakyčiau, kad paršeliai nesvarbu biggrin.gif Skaitant "Šėtoniškas eiles" labai lengva suvokti kodėl jam paskelbė fatvą ir apie ką triukšmas.
Kaip didelė Rushdie gerbėja ir net biškį giminė biggrin.gif (mes vieną dieną gimę) siūlyčiau atkreipt dėmesį į kažkodėl čia dar neminėtą jo knygą - "Vidurnakčio vaikai". Ji nėra "lengva", kaip nėra nė viena jo knyga. O ypatinga tuo, kad aprašomi Indijos nepriklausomybės paskelbimo įvykiai. Man atrodo, šioje Rushdie knygoje galima rasti tai, kas išbarstyta visose kitose smile.gif

Gal mes rečiau tą knygą minim, bet ją žinom mirksiukas.gif "Vidurnakčio vaikai", kiek suprantu, bene sunkiausiai randama Rushdie knyga (jei neskaičiuoti "Šėtoniškų eilių"). Ir, jei gerai supratau, viena iš geresnių jo knygų.
Ameniškai aš ją pasilikau desertui rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 04 11, 20:13)
Na, tema ne apie kontracepciją, todėl pasakysime tik tiek, kad "anais" laikais taip pat būta pakankamai efektyvių apsisaugojimo priemonių.  cool.gif  cool.gif

o by the way tada i abi temas pataikysiu: juk rutu darzelis musu folklore ir yra asociacija i kontracepcija. kodel ji taip augina, priziuri, puoseleja apdainuoja?
kas nezino - rutu nuoviras ar trauktine ar kazkas tokio - buvo nestumo nutraukimui naudojama
ir kai tai zinai - tekstas tuomet visai kitaip skamba biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 11, 20:16)
Gal mes rečiau tą knygą minim, bet ją žinom mirksiukas.gif  "Vidurnakčio vaikai", kiek suprantu, bene sunkiausiai randama Rushdie knyga (jei neskaičiuoti "Šėtoniškų eilių"). Ir, jei gerai supratau, viena iš geresnių jo knygų.
Ameniškai aš ją pasilikau desertui  rolleyes.gif

aha, Bookeri jis uz ja gavo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 11 balandžio 2011 - 18:18
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 04 11, 18:13)
Na, tema ne apie kontracepciją, todėl pasakysime tik tiek, kad "anais" laikais taip pat būta pakankamai efektyvių apsisaugojimo priemonių.  cool.gif  cool.gif

Kitas dalykas - papročiai ir pasaulėžiūra.
"Anais" laikais vyro paskirtis buvo "tokia", moters - "anokia". Kas neatlikdavo paskirties, buvo nenormalus, nereikalingas, nemylimas. (Čia kalbam tiek apie vyrus, tiek apie moteris.) Visa tai buvo siejama su abiejų lyčių fiziniu gebėjimu susilaukti palikuonių.

Šiais laikais yra priemonių apsisaugoti nuo nepageidaujamų nėštumų, taip pat yra priemonių susilaukti palikuonių, kai natūraliai fiziškai tai beveik neįmanoma. Fizinė meilės išraiška (pratęsti giminę) tarsi nueina į antrą planą. Iškyla tarpusavio supratimo, lygiateisiškumo siekis. (Na, kuri gi moteris šiais laikais nusižeminus tarnaus vyrui, nesitikėdama nė menkiausio dėmesio?) Meilė siejama tiek fizinės, tiek dvasinės partnerystės ryšiais.

Išvada: meilė - socialinis jausmas, ji kinta kultūros kontekste. Štai todėl ir kyla sarkazmas dėl "anų" laikų meilės idealizavimo.  cool.gif  cool.gif

Bet meilė yra MEILĖ! Ir nieko čia daugiau nepasakysi.  tongue.gif  tongue.gif

Ieškančioms gražios, nesudėtingos meilės siūlytume  Išmintingoji Eloiza, taip pat paremta istoriniais faktais; Veneros gimimas, įkvėpta renesanso meno...  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Tai buvo tų priemonių drinks_cheers.gif , teko apie tai skaityti (ir būtent grožinėje literatūroje).
Bet tas daugiavaikiškumas buvo paminėtas būtent prie knygos Rytų tematika, galbūt netesingai supratau tavo pasisakymo reikšmę mirksiukas.gif
O "Veneros gimimas" man labai patiko thumbup.gif Ypač tai, kad ypatingą vietą knygoje užima menas rolleyes.gif , ne tik meilė.
Prie panašaus pobūdžio knygų labai tinka ir "Mergina su perlo auskaru".

QUOTE(LEEja @ 2011 04 11, 18:19)
o by the way tada i abi temas pataikysiu: juk rutu darzelis musu folklore ir yra asociacija i kontracepcija. kodel ji taip augina, priziuri, puoseleja apdainuoja?
kas nezino - rutu nuoviras ar trauktine ar kazkas tokio - buvo nestumo nutraukimui naudojama

Apie tą nuovirą žinojau. Bet mat nebuvau suvedusi visko į vieną tašką , kodėl tie rūtų darželiai ir vainikėliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2011 04 11, 18:19)
Ech, perfrazavus vieną šmaikštų posakį, nevartokite "po to", vartokite vietoj "to"... lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Reikia pribaigti vieną didelį darbą, bet rankos nebesitiesia. doh.gif Netikėtai teko susitikti šiandien Stikliuką, persimetėm keliais žodžiais. Ir nusipirkau "Pegase" "Dienoraštį raudonos odos viršeliais" - man ji taip patiko, kad norėjosi savo turėt. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 04 11, 18:59)
marakeš = manukoshe  bigsmile.gif ?
skaičiau šį atsiliepimą 4u.gif man patiko thumbup.gif

Šiandien bibliotekoje pasiėmiau knygą Dienoraštis raudonais odos viršeliais 4u.gif bandysim skaityti...some day blush2.gif nedasikasu per darbus ax.gif

turiu daug virtualių asmenybių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daite @ 2011 04 11, 19:38)
Reikia pribaigti vieną didelį darbą, bet rankos nebesitiesiadoh.gif Netikėtai teko susitikti šiandien Stikliuką, persimetėm keliais žodžiais. Ir nusipirkau "Pegase" "Dienoraštį raudonos odos viršeliais" - man ji taip patiko, kad norėjosi savo turėt.  ax.gif

sutapimas, o aš ją pasiėmiau iš bibliotekos bigsmile.gif beje, o kiek knygyne kaštavo? bigsmile.gif Beje, daite, žinok rinkausi tuos straipsnius skaitykloj, skubėjau, o parėjus radau emailą, kad paskaitos rytoj nebus doh.gif kaip nekenčiu kai taip atsitinka doh.gif
QUOTE(marakeš @ 2011 04 11, 19:53)
turiu daug virtualių asmenybių biggrin.gif

biggrin.gif
Atsakyti
Mum tai buvo paskaite apie praktiškus rūtų panaudojimo būdus laugh.gif (čia taip iš temos išplaukė hihihi.gif )
Atsakyti
QUOTE(Tibė @ 2011 04 11, 20:33)
Mum tai buvo paskaite apie praktiškus rūtų panaudojimo būdus laugh.gif (čia taip iš temos išplaukė hihihi.gif )

lotuliukas.gif
dabar užsigalvojau,o ką davė Vienuolio Veronikai (paskenduolei) dėl nestuke.gif išvengimo g.gif kažką davė, bet nepamenu ką blush2.gif g.gif
Atsakyti
Esu skalna atsiliepimą apie Elif Shafak "Bastard of Istanbul".

Kuo labiau "Tyto alba" reklamuoja šią knygą, tuo blogiau aš apie ją galvoju biggrin.gif. T.y. - knyga visai miela, nesunkiai skaitoma, bet tik tiek! Kai ją kiša kaip šiuolaikinės turkų literatūros šedevrą, tai aš nesutinku! Čia jums ne Pamuk'as, tas, kad ir nuoboda, bent rašyt moka. O šita nelabai. Arba taip - kai kurie skyriai nuostabūs, o kiti - lyg mokinukės pakeverzoti.
Kadangi skaičiau originalo (rašė angliškai) kalba, tai turiu pastebėt kad autorė serga ta pačia liga kaip ir daugelis tų šalių rašytojų - anglų kalba itin įmantri ir netgi varginanti, lyg iš tiesų būtų ieškojus kuo rečiau vartojamų žodžių (čia vertėjos į lietuvių k. pastebėjimas, ne mano smile.gif).
Pamenu, pradėjus skaityt džiūgavau sutikus pačią simpatiškiausią heroję -Zeliha - per daugel metų. Gaila, bet jos linija nebuvo pagrindinė.
Knyga išėjo rytietiška - perkrauta detalių ir siužetinių vingių, kurių daliai atskleisti akivaizdžiai nebeužteko vietos.
Mano didžiausia pretenzija šitai knygai - armėnų genocido aprašymas. Gali būti, kad aš, kaip mažos, ujamos (bent mes taip įsivaizduojam smile.gif) tautos atstovė nesu šioj vietoj objektyvi, bet man Shafak požiūris į armėnų genocidą ir ypač - į jų diasporas užsienyje pasirodė "valdiškas" ir nejautrus, netgi smarkiai šaržuotas. Man atrodo armėnai turėtų itin smarkiai įsižeisti. Taip sakant - norėjo pakutenti turkų valdžiai nervus tą aprašinėdama - pakuteno, grasino jai net teismu. Gi dabar, kiek teko skaityti, ponia Shafak ir turkų valdžia kuo gražiausiai sutaria, pagarbiai viena apie kitą atsiliepia.
Knyga įdomi, viskas su ja labai gerai, tik į šedevrų kategoriją jos kelti tai jau nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo caralaite: 11 balandžio 2011 - 19:40
QUOTE(Tibė @ 2011 04 11, 20:33)

Nepriminkit man rutu,man nuo ju alergija. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 04 11, 20:38)
Nepriminkit man rutu,man nuo ju alergija. doh.gif

hihihi.gif
man taip pat biggrin.gif per vestuves net nesegiau rūtų vainikėlio lotuliukas.gif na, aš išvis nenorėjau to vainikėlio ...esu prieš melą, tai meluoti nenorėjau ax.gif ale įkalbinėjo labai giminės, kad kaip čia ne pagal tradicijas, nes vestuvės buvo tokios tradicinės blush2.gif tai man pusseserė padarė gražų vainikėlį iš eglės šakelių biggrin.gif o kad ne rūtos, pasiteisinau, jog man alergija (o taip ir yra biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 11 balandžio 2011 - 20:03