Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*57 namučiai

Sveikos naujoje jaukioje temoje 4u.gif Registruojuosi su S. Collins "The Mockingjay". Ne mažiau įtraukianti nei pirmos dvi knygos thumbup.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 08, 22:30)

Arčibaldas Kroninas "Kepurininko pilis".

Kepurininko pilis man labai patiko. Dramatiška ir liūdna šeimos istorija, prie ko gali privesti tironas tėvas...

QUOTE(Daugiskaita @ 2011 04 09, 12:01)
Taip! Net nuvaryti į kapus.  cool.gif  cool.gif 
Arjumand Banu Begum, kitaip Mumtaz Mahal, kurios garbei pastatytas Tadžmahalas, mirė gimdydama keturioliktą vaiką.
Na, kuri norėtų dabar mirti gimdydama n-tąjį vaiką?  g.gif  g.gif

Apie tokias meiles sklando mitai, legendos... Kas slepiasi giliau, praskleidus čadras, parandžas?.. Baimė, nuolankumas, skausmas, tiek fizinis tiek dvasinis ir visiškas beteisiškumas...
Ir kodėl tokios meilės istorijos mūsų neįkvepia?  g.gif  g.gif

Moterų padėtis tuose kraštuose ir šiais laikais nepavydėtina, tai ką jau kalbėti apie "anuos" laikus?
Papildyta:
P.s. Atsvara toms meilės istorijoms galėtų būti Arundhati Roy, Mažmožių dievas. Manome, gerokai realiau atspindi kultūrinius lyčių santykius nei "tų" laikų legendos.

Galiu tik pritarti drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Stikliukas @ 2011 04 10, 22:13)

Ačiū 4u.gif Nepaprastai intriguojantis atsiliepimas bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytas

Dar kartą ačiū už pagyrimus aciuks.gif Džiaugiuosi, kad jums patiko mirksiukas.gif

QUOTE(marakeš @ 2011 04 11, 09:07)

Įlindau pažiūrėti, ką ten gero turi blush2.gif Įdomios eilės, man patiko mirksiukas.gif O ypač "kai nebūsiu" - žinok, žodis žodin mano mintis surašei ax.gif

Savaitgalį perskaičiau Mary Higgins Clark "Pasiimk mano širdį" ir Benoit Dureurtre "Mergaitė ir cigaretė". Pirmoji pasirodė pernelyg nuspėjama, praktiškai jokios intrigos nepajutau g.gif Antroji dar nežinau, patiko ar ne. Bandysiu kurt išsamesnius atsiliepimus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sphinx @ 2011 04 11, 10:31)
Benoit Dureurtre "Mergaitė ir cigaretė". Pirmoji pasirodė pernelyg nuspėjama, praktiškai jokios intrigos nepajutau g.gif Antroji dar nežinau, patiko ar ne. Bandysiu kurt išsamesnius atsiliepimus biggrin.gif

Aš šią ne taip seniai bandžiau skaityt, bet numečiau, visai ko kito tikėjausi aš iš jos... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sphinx @ 2011 04 11, 11:31)
Labas rytas
Benoit Dureurtre "Mergaitė ir cigaretė". Pirmoji pasirodė pernelyg nuspėjama, praktiškai jokios intrigos nepajutau g.gif Antroji dar nežinau, patiko ar ne. Bandysiu kurt išsamesnius atsiliepimus biggrin.gif

Man tai buvo vienas iš nusivylimų doh.gif Nors anotacija žadėjo daug, kūrinys pasirodė visai neįtikinantis schmoll.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Labai graži tema thumbup.gif Ačiū autorei Sphinx 4u.gif

Naujoje temoje registruojuosi su krūvele knygų:
1. S. Rushdie "Paskutinis Mauro atodūsis". Kažko pirmasis šimtas puslapių skaitėsi sunkokai, daug alegorijų, nors pats pasakojimas įdomus. Tikiuosi, kad įsiskaitysiu, ir jau toliau seksis lengviau
2. H. Wassmo "Tora. Beodis dangus", 3 dalis
3. Vis dar skaitinėju po vieną K. Sajos apsakymus "Niekam nenusileisiu"

QUOTE(Tomutė @ 2011 04 08, 18:07)
Tik ka baigiau Wassmo toros ,,beodis dangus,, .pirmos 2 dalys lengvai praslydo, trecioji sita irgi uzkabino bet atvirai pasakius puse knygos nesupratau... tai galvoju arba nemoku giliau pazvelgt arba tikrai rasytoja per daug nusirase trecioj daly. noriu jusu nuomones apie trecia dali?  g.gif  blush2.gif

Kaip tik skaitau šią, man tai labai patinka ši autorė ir "Toros" trilogija lengvai skaitosi. Nelabai žinau, ko ten yra nesuprasti g.gif

QUOTE(Stikliukas @ 2011 04 10, 12:29)
man kažkas sakė, kad už-darant senas kaimų bibliotekas, tas knygas nurašė, išmetė, o vadinamieji biznieriai susirinko ir bizniuką daro unsure.gif

Kaimo bibliotekos užsidarinėja jau seniai, pas mus kažkada netgi buvo surengtas išpardavinėjimas jų knygų. Bet ant visų jų buvo bibliotekos antspaudai, tik dar šalia jų, buvo uždėtas antspaudas "Leista parduoti".

Atsakyti

Labas rytas mirksiukas.gif

QUOTE(Magnė @ 2011 04 11, 11:10)
Kaip tik skaitau šią, man tai labai patinka ši autorė ir "Toros" trilogija lengvai skaitosi. Nelabai žinau, ko ten yra nesuprasti g.gif
Žinok, kai perlipsi į antrą šios knygos pusę pati pamatysi, kad pasidaro stipriai nebeaišku kas tos vargšiukės Toros galvelėj ir dūšelėj dedas unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Masako @ 2011 04 11, 08:00)
oho koks atsiliepimas thumbup.gif  bigsmile.gif
Dziugu, kad tau patiko smile.gif
Taip taip, siukstu negalima atskleisti TO DALYKO... nono.gif

Berods žinau, apie kokią detalę jūs kalbate biggrin.gif Jau kažkur pageltonintu tekstu tuos niuansus buvau išskaičiusi.

QUOTE(kiršė @ 2011 04 11, 09:00)
Kepurininko pilis man labai patiko. Dramatiška ir liūdna šeimos istorija, prie ko gali privesti tironas tėvas...

Sakyčiau, pakankamai slegianti knyga... Viskas joje atrodo be jokių prošvaiščių. Galvoju, kad ją pabaigus, reiks pasiieškoti kažkokios linksmesnės, pozityvesnės knygos.

QUOTE(Magnė @ 2011 04 11, 10:10)
Naujoje temoje registruojuosi su krūvele knygų:
1. S. Rushdie "Paskutinis Mauro atodūsis". Kažko pirmasis šimtas puslapių skaitėsi sunkokai, daug alegorijų, nors pats pasakojimas įdomus. Tikiuosi, kad įsiskaitysiu, ir jau toliau seksis lengviau

Nenoriu išgąsdinti, bet būtent pirmasis šimtas puslapių šioje knygoje ir yra lengviausi (bent jau man) ... Šiaip tikrai nėra lengva šio autoriaus kūryba. Nors iš trijų skaitytų S. Rushdie knygų būtent ši man pasirodė lengviausia ir įdomiausia.

Labai užsinorėjau šios naujai išleistos Allende knygos:
http://www.knyguklub...mp;anid=cdb9514
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 11 balandžio 2011 - 10:42
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 11, 12:41)
Nors iš trijų skaitytų S. Rushdie knygų būtent ši man  pasirodė lengviausia ir įdomiausia.

o man turbut sunkiausios buvo Zeme po jos kojomis ir Setoniskos eiles
(skaiciau visas lietuviskai kiek yra)
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 11, 11:41)
Nenoriu išgąsdinti, bet būtent pirmasis šimtas puslapių šioje knygoje ir yra lengviausi (bent jau man) ... Šiaip tikrai nėra lengva šio autoriaus kūryba. Nors iš trijų skaitytų S. Rushdie knygų būtent ši man  pasirodė lengviausia ir įdomiausia.

QUOTE(LEEja @ 2011 04 11, 12:31)

"Paskutinis Mauro atodūsis" - tai pirma mano skaitoma S.Rushdie knyga. Tikiuosi, kad nors ir skaitosi sunkiai, įdomumo knyga nepristigs. Šiaip ar taip - vis tiek skaitysiu iki galo.

Ingėnai, o ar esi skaičiusi kažką iš Allendes kūrybos???
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 04 11, 09:02)
Aš pati noriu nueiti, bet kaži kaip čia man su darbais bus, gal susiderinsiu tą dieną laisvą smile.gif

Eik tik jeigu bus galimybė. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnė @ 2011 04 11, 09:10)

Man ši iš visų jo skaitytų labiausiai patiko ir tikrai lengvai ir įdomiai skaitėsi.

QUOTE(LEEja @ 2011 04 11, 10:31)

Dėl 'Šetonišku eilių' sutinku. Aš irgi gana sunkiai su jom stumiausi. O 'Žemė po jos kojomis' žadu skaityti labai artimu metu. Tik nutariau skaityti ne lietuviškai, o angliškai.
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2011 04 11, 11:31)

Nei vienos iš tų dviejų nesu skaičiusi. "Šėtoniškas eiles", nors ir girdėjau, kad labai sunki knyga, visgi norėčiau pabandyti skaityt. Tik pirma reikia ją iš kažkur gauti biggrin.gif O va "Žemė po jos kojom" kažkodėl nė netraukia (jos anotacija nesudomino).
Iš trijų skaitytų Rushdie knygų sunkiausia pasirodė "Gėda". Ir, tiesą sakant, nelabai ji man tepatiko cool.gif

QUOTE(Magnė @ 2011 04 11, 12:38)
Ingėnai, o ar esi skaičiusi kažką iš Allendes kūrybos???

Kol kas skaičiau tik jos vieną iš naujausių "Sala po vandenynu". Desertui laikau Allende trilogiją, ir iš jos labai daug tikiuosi smile.gif (tiksliau, kol kas teturiu pirmąsias dvi tos trilogijos dalis).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 11 balandžio 2011 - 14:15