Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

Apklausa: Kas pildo deklaraciją (360 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Sidabra @ 2011 05 01, 22:20)
Jeigu moteris visus 2010 m. buvo vaiko priziuros atostogose, ir Sodra mokejo,kitu jokiu pajamu neturejo, tai kaip gali buti, kad preliminarioj pajamu deklaracijoj ji dar VMI liko skolinga nemaza suma? Juk Sodra pajamu mokesti isskaito, tai kame reikalas?

Gali buti,kad pritaike jai per dideli NPD,arba gal i 17 laukeli neteisingai suma irase.
Atsakyti
Sveikos,

buvau pamirsus deklaruoti metu pradzioj parduotus akciju fondus, kur ir kaip juos reik deklaruot? blush2.gif Kaip supratau reikia GPM308T pildyt, bet ten keistai neleidzia irasyt 12, o visos pajamos tik su NT veikla susijusios, o tai kur tada vertybiniai popieriai? Aciu labai uz atsakyma 4u.gif

Galiu pati atsakyti smile.gif Reikia pildyti GPM308N forma (nes sios pajamos yra neapmokestinamos)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ba_Bochka: 01 gegužės 2011 - 22:41
QUOTE(Gemma @ 2011 04 30, 11:04)
siaip buhalterija negali taikyti PNPD savo nuoziura. turi buti asmens prasymas, vaiku gimimo liudijimai, (skyrybu dokumentai, irodantys vaiko gyv.vieta). o puse pritaikyta ko? nes metu eigoj ir galima taikyti tik puse (pvz, jei vienas vaikas, tai kiekvienam is tevu galima taikyti tik po 50/men, o likusia suma galima prisitaikyti tik deklaruojant, kai kitas negalejo juo pasinaudoti)  4u.gif

na, ir as taip galvojau...
vyras sako, kad jis tikrai jokio prasymo nerase g.gif
o pritaikyta puse viso metinio PNPD ( neziurint, kiek yra "auginamu" vaiku smile.gif
del to, kadangi as prisitaikiau didesne dali PNPD, dabar jam gaunasi nemazas minusas doh.gif
reiks sakyt, kad eitu i buhalterija, rasytu prasyma, kad visai netaikytu PNPD metu eigoje smile.gif
Atsakyti
Prasau pagalbos issiaiskinti su tom PSD imokom. nes nesugebejau su vmi konsultantu nieko issiaiskinti.
Situacija:

viena auginu vaika iki 8 m.
2010 m sausi - lapkricio 20 d. dirbau pagal vadinamaji etata. Tai kaip suprantu, PSD imokos uz ta laika yra sumoketos darbdavio ir man nieko primoketi nereikia?

nuo 2010 11 20 iki 2010 12 31 dirbau tik pagal autorine sutarti. Ar uz ta 1,5 men man reikia kazka sumoketi? ar tik uz 1 men? Kaip suskaiciuoti, kiek sumoketi? Ar ismokedamas autorini, darbdavys nesumoka ir to PSD? (ankstesniame darbe, kai buvo TIK autorinis atlyginimas, buhalterija sake, kad PSD turim sumoket TIK uz ta menesi, kuri negavome JOKIO AUTORINIO atlyginimo. O jei gavom - tai sedim ramus ir niekam nieko nemokame...)
Kaip yra is tikruju?
Ir - kaip autorini atlyginima gaunantiems isskaiciuojami ar ne, tie NPD ir kitoks dar mokestis?

Visai pasimetusi. Aciu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2011 05 02, 09:42)
na, ir as taip galvojau...
vyras sako, kad jis tikrai jokio prasymo nerase g.gif
o pritaikyta puse viso metinio PNPD ( neziurint, kiek yra "auginamu" vaiku  smile.gif
del to, kadangi as prisitaikiau didesne dali PNPD, dabar jam gaunasi nemazas minusas  doh.gif
reiks sakyt, kad eitu i buhalterija, rasytu prasyma, kad visai netaikytu PNPD metu eigoje  smile.gif

na, paprastai buhalteres buna pasiruosusios tuos prasymus ir idarbinant kartu su visais kitais dokumentais pakisa pasirasyt. gal tiesiog demesio vyras neatkreipe g.gif
tokiu atveju, turbut geriausia prasyti, kad visai netaikytu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niktė: 02 gegužės 2011 - 14:06
Laba diena, pritaikiau mnpd uz vaikus viska vyrui, kadangi jis mokesciu sumoka gerokai daugiau, ir jam pinigelius jau sumokejo.Ir pas ji ir pas mane faktiskai pritaikytas mnpd ne visas, taigi jeigu pas mane visgi is 1000 priklausanciu pritaikyta 450, ar yra tikimybe, kad kitais metais as liksiu skolinga valstybei?Kaip manote?Savo deklaracija as siunciau, siuo metu dar laukiu pinigeliu.mes esame susituoke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneagne848: 02 gegužės 2011 - 11:53
QUOTE(agneagne848 @ 2011 05 02, 11:47)
Laba diena, pritaikiau mnpd uz vaikus viska vyrui,  kadangi jis mokesciu sumoka gerokai daugiau, ir jam pinigelius jau sumokejo.Ir pas ji ir pas mane faktiskai pritaikytas mnpd  ne visas, taigi jeigu pas mane visgi is 1000 priklausanciu pritaikyta 450, ar yra tikimybe, kad kitais metais as liksiu skolinga valstybei?Kaip manote?Savo deklaracija as siunciau, siuo metu dar laukiu pinigeliu.mes esame susituoke.

cia apie kuriuos metus eina kalba? 2010? ar 2011? ir prie ko cia tie kiti metai?
tai kiek jus rasete vyrui: 2000 i 17 langeli? o sau i 17 kiek?

pagal tai, ka matau is jusu profilio, jums abiems kartu priklauso 2000 lt MPNPD. o kaip ji pasidalinsite jau judvieju reikalas. tik ziurekite, kad per abieju deklaracijas 17 langeliu suma butu lygi 2000, o 33 ir 46 langeliuose teigiama suma arba 0.

o apie kitus metus pagalvosite, kai jie ateis 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, o kada mazdaug galima tiketis pinigelius gauti?
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2011 05 02, 20:25)
Sveiki, o kada mazdaug galima tiketis pinigelius gauti?

jei deklaravote iki 05.02, pinigus atgausite iki 07.31.
jei deklaravote 05.03 ir veliau, atgausite per 90 dienu, nuo pateikimo dienos.

o siaip si tema skirta konsultacijoms, o pasiplepejimams apie tai, kas kada kiek ir ko atgavo yra atskira tema sukurta: nuoroda cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 02 gegužės 2011 - 21:22
QUOTE(Gemma @ 2011 05 02, 22:20)
jei deklaravote iki 05.02, pinigus atgausite iki 07.31.
jei deklaravote 05.03 ir veliau, atgausite per 90 dienu, nuo pateikimo dienos.

o siaip si tema skirta konsultacijoms, o pasiplepejimams apie tai, kas kada kiek ir ko atgavo yra atskira tema sukurta: nuoroda  cool.gif

Ieskojau ten pat, bet ko gero paieskos zodziai neatitiko...
Esu jums dekinga 4u.gif
Jei nesunku patalpinkit pirmame psl sia nuoroda, nes as pirmiausia visada ieskau ten 4u.gif
Atsakyti
sakykit, kur įrašyti gautas pajamas jeigu žmogus prekiavo turguje pagal verslo liudijimą?
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2011 05 03, 19:04)
sakykit, kur įrašyti gautas pajamas jeigu žmogus prekiavo turguje pagal verslo liudijimą?

Ligtais P priede.pacioj apacioj.
Atsakyti