Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

Apklausa: Kas pildo deklaraciją (360 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Man iskilo klausimas: ar gali buhalterija savo nuoziura pritaikyti PNPD ?
Nes siandien atsidarau vyro pazyma, o ten PNPD pritaikytas per puse ir del to gaunasi nemaza grazinama suma g.gif

o ka daryt, jei 33 l. +270, o 46 langely- -270 g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norala: 29 balandžio 2011 - 21:34
QUOTE(Gemma @ 2011 04 28, 13:02)
turbut sumaiset su MPNPD. nes MNPD dekaracija pati paskaiciuos. jei vyras bedarbis galite taikytis sau pilnai uz vaikucius PNPD. tik parasykit kuri men gime vaikutis 2010 m.?

man dukra gime kovo men, sodroj uzklausiau jei vyras nedirba, ar taikys daba iskart pilnai, sake ne. tai reiskias kitamet as turesiu rasytis sau pilna - uz abu tevus ir susigrazinsiu kazkiek?

beja, issiskyriau pernai kovo men - nuo balandzio man taike 100 lt papildoma. tai gaunas 9 men = 900 + 150 ( uz 3 men su buvusiu kartu) ? jauciu mazai irasiau i deklaracija - tuos 150 ,,pameciau" kazzin kai tikrins - pataisyt reiks? nes pildziau pirmom dienom kai dalima tik padare pildyma, kolkas jokiu ziniu
Atsakyti
QUOTE(mama_x2 @ 2011 04 30, 00:56)
man dukra gime kovo men, sodroj uzklausiau jei vyras nedirba, ar taikys daba iskart pilnai, sake ne. tai reiskias kitamet as turesiu rasytis sau pilna - uz abu tevus ir susigrazinsiu kazkiek?

beja, issiskyriau pernai kovo men - nuo balandzio man taike 100 lt papildoma. tai gaunas 9 men = 900 + 150 ( uz 3 men su buvusiu kartu) ? jauciu mazai irasiau i deklaracija - tuos 150 ,,pameciau" kazzin kai tikrins - pataisyt reiks? nes pildziau pirmom dienom kai dalima tik padare pildyma, kolkas jokiu ziniu

i 17 laukeli jums vienai reikia rasyti 12*100+9*200=3000,arba per puse su vyru po 1500,bet kai vyras nedirbantis,tai galit visa sau taikyti.
Bet antram vyrui,tai pirma dukra?ar ir sunus bendras?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 30 balandžio 2011 - 07:18
QUOTE(norala @ 2011 04 29, 21:25)
Man iskilo klausimas: ar gali buhalterija savo nuoziura pritaikyti PNPD ?
Nes siandien atsidarau vyro pazyma, o ten PNPD pritaikytas per puse ir del to gaunasi nemaza grazinama suma  g.gif

o ka daryt, jei 33 l. +270, o 46 langely-    -270  g.gif

siaip buhalterija negali taikyti PNPD savo nuoziura. turi buti asmens prasymas, vaiku gimimo liudijimai, (skyrybu dokumentai, irodantys vaiko gyv.vieta). o puse pritaikyta ko? nes metu eigoj ir galima taikyti tik puse (pvz, jei vienas vaikas, tai kiekvienam is tevu galima taikyti tik po 50/men, o likusia suma galima prisitaikyti tik deklaruojant, kai kitas negalejo juo pasinaudoti) 4u.gif
idomu uz ka 46 langely jums skola (cia psd butu nepriemoka) g.gif

QUOTE(mama_x2 @ 2011 04 29, 23:56)

kai patikrins tai tikrai nepataisys to, ka jus iraset 17 langely. tokiu atveju reiktu paciai pataisyti ir siusti is naujo, norint daugiau susigrazinti, tiesa tai pavelins pinigeliu grazinima. o kaip jau rase, jei vyras tuos kelis menesius iki skyrybu nedirbo, tai galit pasiimti ir jo dali, ir is viso rasyti 3000 i 17 langeli
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 30 balandžio 2011 - 10:12
Sveiki, as su tokiu klausimu, jeigu pas mane 33 langeli +182, o 46 langelyje -360, tai man reikia pervesti jiems 360 lt, o tie kur su pliusu bus man grazinti, ar pervesti skirtuma? pirma kart man su minusu, bet cia uz tuos menesius kai buvau bedarbe, ir neprisiregistravusi birzoje :/
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 30, 07:08)
i 17 laukeli jums vienai reikia rasyti 12*100+9*200=3000,arba per puse su vyru po 1500,bet kai vyras nedirbantis,tai galit visa sau taikyti.
Bet antram vyrui,tai pirma dukra?ar ir sunus bendras?

QUOTE(Gemma @ 2011 04 30, 10:04)

kai patikrins tai tikrai nepataisys to, ka jus iraset 17 langely. tokiu atveju reiktu paciai pataisyti ir siusti is naujo, norint daugiau susigrazinti, tiesa tai pavelins pinigeliu grazinima. o kaip jau rase, jei vyras tuos kelis menesius iki skyrybu nedirbo, tai galit pasiimti ir jo dali, ir is viso rasyti 3000 i 17 langeli

pataisiau pati ir nusiunciau.

mano dukratik siemet gime, su antru vyru, kuris nedirba Lietuvoj. tai cia kitiem metam sitas atsides... abiem tai antras vaikas. su pirma zmona jis irgi issiskyres. ale sita reikala mes kitamet tvarkysim.

siemet tik uz pirmagimi tvarkau. zodziu - 3 men su pirmu vyru dar nebuvom issiskyre, tai po 50 lt uz juos, kitus 9 men jau po 100 lt isirasiau smile.gif
Atsakyti
Sveiki, padekite, nesusigaudau su MPNPD:

-Vyras vienas augina vaika is pirmos santuokos (as jo neivaikinusi)
-Mes abu turime du vaikus

As pildydama deklaracija, deklaravau 150x12=1800 Lt.
Ka turetu rasyti vyras? 100+100+50, ar 100+50+50 x12 ??

Jis dirbantis, as vaiku auginimo atostogose.

Is anksto dekoju 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2011 04 30, 22:47)
Sveiki, padekite, nesusigaudau su MPNPD:

-Vyras vienas augina vaika is pirmos santuokos (as jo neivaikinusi)
-Mes abu turime du vaikus

As pildydama deklaracija, deklaravau 150x12=1800 Lt.
Ka turetu rasyti vyras? 100+100+50, ar 100+50+50 x12 ??

Jis dirbantis, as vaiku auginimo atostogose.

Is anksto dekoju 4u.gif

jusu PNPD teisingai apskaiciuotas, jei jaunesnis vaikas gime ne 2010 m. smile.gif

o del vyro tai klausimelis: ar jis turi teismo dokumenta, kuriame nurodyta, kad vaiko gyvenamoji vieta yra su juo?
jei po skyrybu vaiko gyvenamoji vieta yra iforminta su tevu tuomet jo PNPD butu 300/men: 100 (uz pirma vaika, nes jis yra vienintelis vaiko augintojas ir jam priklauso pilnas NPD uz pirma vaika) + po 100 (uz antra ir trecia, 200 perpus su jumis). taigi is viso 300*12=3600
jei po skyrybu vaikui teismo paskirta gyvenamoji vieta yra su motina, tuomet jusu vyras negali taikytis uz ji NPD, net jei faktiskai jis yra vaiko augintojas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 30 balandžio 2011 - 23:42
QUOTE(Gemma @ 2011 04 30, 23:40)
jusu PNPD teisingai apskaiciuotas, jei jaunesnis vaikas gime ne 2010 m.  smile.gif 

o del vyro tai klausimelis: ar jis turi teismo dokumenta, kuriame nurodyta, kad vaiko gyvenamoji vieta yra su juo?
jei po skyrybu vaiko gyvenamoji vieta yra iforminta su tevu tuomet jo PNPD butu 300/men: 100 (uz pirma vaika, nes jis yra vienintelis vaiko augintojas ir jam priklauso pilnas NPD uz pirma vaika) + po 100 (uz antra ir trecia, 200 perpus su jumis). taigi is viso 300*12=3600
jei po skyrybu vaikui teismo paskirta gyvenamoji vieta yra su motina, tuomet jusu vyras negali taikytis uz ji NPD, net jei faktiskai jis yra vaiko augintojas  4u.gif

taip, jis turi teismo sprendima, kuriame nurodyta gyvenamoji vieta su vyru 4u.gif
Abu musu vaikai gime 2009 m.
Dar karta dekui uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
susinervinau, ir atbegau pas Jus... blush2.gif
tik siandien prisiminiau apie deklaravima doh.gif doh.gif doh.gif o jau man sake pazistama, kad jis pasibaige jau.....? ar tiesa...?

Mano situacija tokia: esu nedirbanti (niekur ir nedirbau) mokausi istestinese studijose, praetais metais, mama deklaruodama savo reikalus smile.gif deklaravo ir manaji moksla. O siais metais ji kaip ir as pamirso apie visas deklaracijas doh.gif klausimas ar dar galima deklaruoti ir kaip kas bus...?

Taip pat antra situacija: MB taip pat istestinese mokosi, nedirba, praeitisi metais neturejo laiko deklaruoti studiju, atsimenu buvau pasiskambinusi , mane pakonsuktavo, kad jei negali tai gali tada kitais metais, sake, kad jie vistiek matys...bet, kad ir siais metais nenuejo deklaruoti del tos pacios priezasties kaip ir as su mama. blush2.gif

tai dabar susinervinusi suku galva kaip cia kas bus... doh.gif tik dabar po ziemos miego atsibudau, ar kaip cia suprasti.... blush2.gif doh.gif doh.gif g.gif nesinori pinigeliu prarasti...

gal kuri pakomentuos , patars ka daryti...?

P.S. taip pat domina, ar reikia jiems nesti kvitus uz studijas kur moketa ar nereikia...?
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2011 05 01, 13:43)
Sveikos 4u.gif
susinervinau, ir atbegau pas Jus... blush2.gif
tik siandien prisiminiau apie deklaravima doh.gif  doh.gif  doh.gif o jau man sake pazistama, kad jis pasibaige jau.....? ar tiesa...?

Mano situacija tokia: esu nedirbanti (niekur ir nedirbau) mokausi istestinese studijose, praetais metais, mama deklaruodama savo reikalus smile.gif  deklaravo ir manaji moksla. O siais metais ji kaip ir as pamirso apie visas deklaracijas doh.gif  klausimas ar dar galima deklaruoti ir kaip kas bus...?

Taip pat antra situacija: MB taip pat istestinese mokosi, nedirba, praeitisi metais neturejo laiko deklaruoti studiju, atsimenu buvau pasiskambinusi , mane pakonsuktavo, kad jei negali tai gali tada kitais metais, sake, kad jie vistiek matys...bet, kad ir siais metais nenuejo deklaruoti del tos pacios priezasties kaip ir as su mama. blush2.gif

tai dabar susinervinusi suku galva kaip cia kas bus... doh.gif tik dabar po ziemos miego atsibudau, ar kaip cia suprasti.... blush2.gif  doh.gif  doh.gif  g.gif nesinori pinigeliu prarasti...
gal kuri pakomentuos , patars ka daryti...?

P.S. taip pat domina, ar reikia jiems nesti kvitus uz studijas kur moketa ar nereikia...?

1. Jeigu nėra prievolės deklaruoti tai galite pildyti ištisus metus, priims vistiek.
2. Jei neklystu deklaraciją teikti galima už 5 praėjusius metus.
3. Jei pildote elektroniniu būdu, tai kvitų niekam nešti nereikia. Tiesiog mama pildydama savo deklaraciją L priede nurodo jūsų asmens kodą. mirksiukas.gif

Atsakyti
Jeigu moteris visus 2010 m. buvo vaiko priziuros atostogose, ir Sodra mokejo,kitu jokiu pajamu neturejo, tai kaip gali buti, kad preliminarioj pajamu deklaracijoj ji dar VMI liko skolinga nemaza suma? Juk Sodra pajamu mokesti isskaito, tai kame reikalas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 01 gegužės 2011 - 21:21