Sveikos mergynos
Norieciau paklaust, jei darbe buvo pritaikytas PNPD, nors ir uz viena menesi, tai dekl-joje, 17 langely butinai rodyti ta dali PNPD kuria pasinauduota? o jau kiek nepasinauduota, tik tiek perkelti galima kitam tevui...
pastebejau kad VMI del to PNPD ir patys "parinasi", kurie pas juos pilde, ta PNPD dalino per puse abiems tevams, nesvarbu visa isnaudojo ar ne...
QUOTE(Gemma @ 2011 04 26, 21:37)
* negalima mamai uz antra vaikuti taikytis po 200/men priklauso tik 150/men - 100 mamos dalis (200/2) ir 50 tecio (100/2), nes jam tai pirmas vaikas.
** jei vyras dirbantis, jam greiciausiai bus darbe pritaikytas PNPD uz vaikuti. reiktu patikrinti jo pazymoje stulpelyje "Faktiskai pritaikytas PNPD" jei jam ten irasyta 600 lt, tai mama taikytis sau gali tik savo dali PMPD, jei ten irasyta 0, tuomet gali teikti vyro deklaracija, kur 17 langely bus 0, arba su atspausdinta pazyma eit i VMI "santykiu aiskintis"
** jei vyras dirbantis, jam greiciausiai bus darbe pritaikytas PNPD uz vaikuti. reiktu patikrinti jo pazymoje stulpelyje "Faktiskai pritaikytas PNPD" jei jam ten irasyta 600 lt, tai mama taikytis sau gali tik savo dali PMPD, jei ten irasyta 0, tuomet gali teikti vyro deklaracija, kur 17 langely bus 0, arba su atspausdinta pazyma eit i VMI "santykiu aiskintis"
na tetei ten irgi antras vaikas- tik pirmas is kitos santuokos (kadangi moka alimentus- sau uz ji nieko netaiko, ar vistiek uz ta antra kaip uz pirma, jam priklauso po 50lt?)
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 27, 07:41)
na tetei ten irgi antras vaikas- tik pirmas is kitos santuokos (kadangi moka alimentus- sau uz ji nieko netaiko, ar vistiek uz ta antra kaip uz pirma, jam priklauso po 50lt?)
Jam pirmas vaikas(jo),todel jam reikejo taikit sau tik 50 lt.
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 04 26, 21:50)
Sveikos mergynos
Norieciau paklaust, jei darbe buvo pritaikytas PNPD, nors ir uz viena menesi, tai dekl-joje, 17 langely butinai rodyti ta dali PNPD kuria pasinauduota? o jau kiek nepasinauduota, tik tiek perkelti galima kitam tevui...
pastebejau kad VMI del to PNPD ir patys "parinasi", kurie pas juos pilde, ta PNPD dalino per puse abiems tevams, nesvarbu visa isnaudojo ar ne...
cia nuo situacijos priklauso, manyciau. jei zmogus visus metus dirbo ir jam uz viena menesi taike PNPD, tuomet tikrai reikia rodyti tai, ka pritaike, o kitas sutuoktinis gales pasinaudoti likusiu nepanaudotu PNPD.
kitas atvejis, jei zmogus dirbo viena menesi, kitus 11 pvz stovejo darbo birzoj. tuomet jo pagrindinio MNPD uzteks, kad neliktu skolingas valstybei, ir dar greiciausiai susigrazins, o visa jo PNPD galima taikyti kitam sutuoktiniui
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 27, 06:41)
as galvociau, kad vis delto tik 50/men priklausytu. kadangi GPM istatyme 20 str. visur akcentuojama savoka "auginami vaikai", kadangi pirmo vaiko vyras neaugina, tai antras jo vaikas tampa pirmu auginamu. nors jei VMI nesikabino, kad prisitaikyta per daug, tai gal ir klystu.
Padėkit man susigaudyti. Pildau tėvui deklaraciją kaip turinčiam verslo liudijimą. ir iškilo klausimų dėl to PSDĮ Metinė suma yra 864. Kadangi tėvas prekiauja ne visas dienas tai ir sveikatos darudimą moka tik už šias dienas taigi nesusidaro 864 per metus. O tai kaip dabar jam reikia sumokėti likusia sumą nes langelyje yra suma su - ženklu kaip ir reiktu gražinti. Bet kažkaip mokesčių inspekcijoje sakė, kad kadangi jis turi 30 metu darbo stažą tai gali mokėti sveikatos draudimą tik už tas dienas kai dirbo. Jei išsiųsiu tokią deklaraciją tai jinai bus su - ženklu. Nebežinau kaip dabar daryti.
QUOTE(Dakie @ 2011 04 27, 11:53)
Padėkit man susigaudyti. Pildau tėvui deklaraciją kaip turinčiam verslo liudijimą. ir iškilo klausimų dėl to PSDĮ Metinė suma yra 864. Kadangi tėvas prekiauja ne visas dienas tai ir sveikatos darudimą moka tik už šias dienas taigi nesusidaro 864 per metus. O tai kaip dabar jam reikia sumokėti likusia sumą nes langelyje yra suma su - ženklu kaip ir reiktu gražinti. Bet kažkaip mokesčių inspekcijoje sakė, kad kadangi jis turi 30 metu darbo stažą tai gali mokėti sveikatos draudimą tik už tas dienas kai dirbo. Jei išsiųsiu tokią deklaraciją tai jinai bus su - ženklu. Nebežinau kaip dabar daryti.
2010 m turint vesrslo liudijima nors viena diena menesi, reikia uz ji visa moketi 72 litus, cia tik nuo 2011 metu mokama tik uz dienas, jei kitur draustas ar dirba
QUOTE(norala @ 2011 04 27, 12:43)
O jeigu dabar iki geguzes 1 d. nepateikiu deklaracijos, tai ja galima teikti tik kita pavasari, ar anksciau
galima teikti bet kada ateinancius 5 metus. bet jei jums yra prievole teikti (esate valstybes tarnautoja, turejote verslo liudijima, vykdete individualia veikla, pardavete turta ar kt.) ir nepateiksite laiku, galite uzsidirbti administracini teises pazeidimo protokola. jei, jums gaunasi moketinas GPM ar PSD, ir nesumokesite iki 05.02, tai nuo 05.03 prades skaiciuoti delspinigius.
QUOTE(Gemma @ 2011 04 27, 14:10)
galima teikti bet kada ateinancius 5 metus. bet jei jums yra prievole teikti (esate valstybes tarnautoja, turejote verslo liudijima, vykdete individualia veikla, pardavete turta ar kt.) ir nepateiksite laiku, galite uzsidirbti administracini teises pazeidimo protokola. jei, jums gaunasi moketinas GPM ar PSD, ir nesumokesite iki 05.02, tai nuo 05.03 prades skaiciuoti delspinigius.
ne, nera butinybes man deklaruoti, netgi, tureciau atgauti apie 300 lt. GPM, ,nes turiu gyvybes draudima taciau, kadangi nesu tikra ( dar vis ), ar VMI pazyma yra teisinga, ( Sodra niekaip neusiziuri savo "galu") , tai linkusi geriau palaukti, negu skubeti deklaruoti, dabar susigrazinti, o kitais metais dar daugiau grazinti jiems atgal Na, tokia jau ta situacija
Reiskia , galiu nors ir rudeni deklaruoti, ar ne ?
QUOTE(norala @ 2011 04 27, 13:13)
Reiskia , galiu nors ir rudeni deklaruoti, ar ne ?
taip, galite pernai vienai pazistamai deklaravom lapkricio ar gruodzio menesi, tai sugražino pinigelius labai greit, gal per 1-1,5 savaites
QUOTE(Sawanna @ 2011 04 27, 13:34)
Sveiki,
norejau paklausti gal kas zino, ar yra koks terminas nuo deklaracijos pateikimo, per kiek laiko VMI grazina pinigus? Ar gali tempti kiek nori?
norejau paklausti gal kas zino, ar yra koks terminas nuo deklaracijos pateikimo, per kiek laiko VMI grazina pinigus? Ar gali tempti kiek nori?
jei pateiksite deklaracija iki 05.02, galutinis terminas, kada turi grazinti pinigelius, bus 07.31.
jei pateiksite po 05.02, tuomet pagal istatyma VMI turi isnagrineti deklaracija per 90 d.
http://mic.vmi.lt/do...e_id=1000001919
gal mane kas apsviestu- as gaunu socialine parama, tai mano visai seimai papildomai privaloma ir FR0001P priede deklaruoti gautas pajamas? ar uztenka metines pajamas?
gal mane kas apsviestu- as gaunu socialine parama, tai mano visai seimai papildomai privaloma ir FR0001P priede deklaruoti gautas pajamas? ar uztenka metines pajamas?
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 27, 14:51)
na, nuorodoj raso, kad deklaruoti privalo tie, kurie pageidaujantys gauti, o ne gaunantys.
o siaip yra temele sukurta atskira "mažas pajamas gaunančios šeimos". gal ten mergaites daugiau zinos?
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 27, 15:51)
Tai man jau visai galvele susisuko
o gaunant soc. pasalpa, ji taip pat turi atsispindeti deklaracijoje ?