QUOTE(meow @ 2011 07 21, 12:28)
Laba diena, prieš porą mėnesių praradau vaikelį. pradėjau tirtis ir endokrinologė liepė pasidaryti progesteroną ir kitus hormonus, nes įtaria autoimuninį tiroiditą.
23 CD pasidariau ir jo rodiklis 0,494 ng/ml (folikulo f 0,27-1,5; ciklo pikas 0,8-3; liutaelinė 1,7-27; postmenopauzė 0,1-0,8). pagal normas mano atitinka arba pirmą, arba paskutinį. kadangi dar iki menopauzės toli, tai man buvo folikulo fazė tuo metu. bet nesuprantu, ar čia gerai? stengiuosi vėl pastoti ir todėl labai rūpi. iki ėjimo pas endokrinologę dar daug laiko...
būčiau dėkinga, jei kuri man paaiškintumėt...
Sveika,
As neseniai irgi dariausi hormoninius tyrimus - tokiu kaip tavo metu (21-23 cd kazkur diena) Progesterono skaiciai buvo 1,79. Pagal viska tokios ciklo dienos jau yra liutaeline faze - i norma dar vos vos itilpau, bet tai aiskiai rode, kad Ovuliacija nevyksta. Tavo atveju reiketu daugiau hormoniu tyrimu ciklo pradzioje, reiketu eiti pas gine echoskopuotis - paziuretu ar auga folikulai, ar nera kitu sutrikimu ir t.t. Is vieno tyrimo nelabai gali ka spresti, nors jis rodo, kad tikrai per zemas. Arba kitas variantas - tavo Ovuliacija vyksta zymiai veliau, nei 15 cd (gal but ir vyksta 23 cd), o tas yra neretas reiskinys tarp mergaiciu. Tai geriausiai isaiskintu echoskopija, geriausia ja darytis mazdaug apie 12-13 cd.