Na kepiau pirma kart Napaleona, ot privargau pirma kart pasidariau tesla paploteliams,tai gavosi visiskas s...kai pradejo kept, bele kiek susitrauke, nu zodziu, supratau savo klaida.Dabar pasidariau is naujo tai viskas liuks gavosi, tik va man idomu kiek jum paplociu gaunasi is vienos normos, nes recepte raso net 12vnt., o man gavosi tik 6 ir tikrai plonyciai, gal tie 12 labai mazi? tai gavau darytis dar viena norma.
QUOTE(Milux @ 2011 05 23, 22:37)
Na kepiau pirma kart Napaleona, ot privargau pirma kart pasidariau tesla paploteliams,tai gavosi visiskas s...kai pradejo kept, bele kiek susitrauke, nu zodziu, supratau savo klaida.Dabar pasidariau is naujo tai viskas liuks gavosi, tik va man idomu kiek jum paplociu gaunasi is vienos normos, nes recepte raso net 12vnt., o man gavosi tik 6 ir tikrai plonyciai, gal tie 12 labai mazi? tai gavau darytis dar viena norma.
napoleonas mano seimoje pats einamiausias tortas. siaip tortu ir visokiu kitokiu saldymynu nevalgau, bet napoleono torta viena galeciau visa suryti.
pagal koki recepta kepete? Paplociu skaicius priklauso nuo to kokio dydzio torta darete. Visada kepu ne maza torta (28 cm ) ir is pilnos normos man gaunasi 10 -12 paplociu.
Papildyta:
QUOTE(salexa @ 2011 05 23, 20:28)
Labukas, vaziuosime birzeli i vestuves ir norime iskepti torta dvieju aukstu. Kepsiu napoleona, pagal n metu kepama recepta. Tik butu klausimukas, kaip padaryti kad tortas atrodytu graziai dvieju aukstu,koks skersmuo turetu buti abieju tortu?
Nezianau kaip istikruju turetu buti, bet as kai kepu dvieju aukstu torta, tai patinis buna 28 cm, o virsutinis 18 cm. Nes tokias formas turiu tai tokiu matmenu ir kepu.
Papildyta:
salexa, va pasiskaityk cia viskas trumpai ir aiskiai kaip taisiklingai sufotmuoti daugiaauksti torta , 64 zinute
http://www.supermama...?...78104&st=60
Mamka, o jus pagal koki kepat? vakar dar praziurejau receptukus, tai daugumai ir 6 paplociai gaunasi, o va pagal kuri as kepiau parasyta kad 12, tai tie paplociai iskociojami isvis permatomi tada kepiau pagal sita
Tešlai reikia:
- 700 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 500 g naminio sviesto,
- 5 šaukštų šviežios naminės grietinės,
- 50 g konjako,
- 1 kiaušinio,
- 7 g druskos
Tešlai reikia:
- 700 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 500 g naminio sviesto,
- 5 šaukštų šviežios naminės grietinės,
- 50 g konjako,
- 1 kiaušinio,
- 7 g druskos
QUOTE(laimita @ 2011 05 23, 22:27)
man asmeniskai Beatos sokoladinis mano megstamiausias.
cia tas karamelinis sokoladinis? nes tik toki radau? bet man reikia be maskarpones surio o gal yra koks kitoks?
man neatidaro adrijos sokoladinio torta gal kas turit issisaugojusios recepta
QUOTE(Milux @ 2011 05 24, 08:57)
Mamka, o jus pagal koki kepat? vakar dar praziurejau receptukus, tai daugumai ir 6 paplociai gaunasi, o va pagal kuri as kepiau parasyta kad 12, tai tie paplociai iskociojami isvis permatomi tada kepiau pagal sita
Tešlai reikia:
- 700 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 500 g naminio sviesto,
- 5 šaukštų šviežios naminės grietinės,
- 50 g konjako,
- 1 kiaušinio,
- 7 g druskos
Tešlai reikia:
- 700 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 500 g naminio sviesto,
- 5 šaukštų šviežios naminės grietinės,
- 50 g konjako,
- 1 kiaušinio,
- 7 g druskos
pagal sudeti tikrai turetu buti daugiau paplociu negu 6. Daug miltu, daug sviesto
QUOTE(Milux @ 2011 05 24, 06:57)
Mamka, o jus pagal koki kepat? vakar dar praziurejau receptukus, tai daugumai ir 6 paplociai gaunasi, o va pagal kuri as kepiau parasyta kad 12, tai tie paplociai iskociojami isvis permatomi tada kepiau pagal sita
Tešlai reikia:
- 700 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 500 g naminio sviesto,
- 5 šaukštų šviežios naminės grietinės,
- 50 g konjako,
- 1 kiaušinio,
- 7 g druskos
Tešlai reikia:
- 700 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 500 g naminio sviesto,
- 5 šaukštų šviežios naminės grietinės,
- 50 g konjako,
- 1 kiaušinio,
- 7 g druskos
As kepu pagal si recepta http://www.supermama...?...42355&st=12 18 zinute , visada be vargo gaunasi 10 paplociu, o jei labai pasisitengiu tai ir 12 gaunasi.
QUOTE(Bossi @ 2011 05 24, 06:50)
pagal sudeti tikrai turetu buti daugiau paplociu negu 6. Daug miltu, daug sviesto
tai ir nesuprantu, taip, visko daug, bet jos daug nesigauna, iskocioju iki 2-3mm storio lakstus, 28 cm skersmens ir lieka dar siek tiek trupiniams
QUOTE(mamkaa @ 2011 05 24, 07:00)
As kepu pagal si recepta http://www.supermama...?...42355&st=12 18 zinute , visada be vargo gaunasi 10 paplociu, o jei labai pasisitengiu tai ir 12 gaunasi.
matot, tas receptas su kepimo milteliais, tai aiskus turbut, galima iskociot iki visisko plonumo ir jie siek tiek pakyla, o be kepimo milteliu tai jie neiskyla daugiau, siek tiek pasipucia
labukas,
mergaites, gal kuri turit cipciuko tel.nr.?norim vestuvem torta uzsakyt
mergaites, gal kuri turit cipciuko tel.nr.?norim vestuvem torta uzsakyt
Vakar kepiau "Sokoladine simfonija" . Nu nesigavo visiskai
Kadangi neturejau 20 cm skersmens tortines, kepiau ji 24 cm skersmes. BET:
Biskvitas iskilo apie 3 cm, todel teko ji perpjauti tiesiog pusiau, nes gremzti kazka nebuvo prasmes;
I krema nedejau kiausiniu tryniu kaip rasoma, bet man ju kazkaip ir neprireike, viskas gerai sustingo, tik kremo buvo laaabai mazai ir labai ploni sluoksniai gavos. Kita karta reikes dvigubinti kremo normas arba isigyti mazesne tortine;
Virsutini biskvita dejau ant pravesusio kremo, tai jis neprilipo:( Visas ciuozia nuo virsaus;
Biskvito niekuo nesulaisciau, jis gavos per puse perpjovus gan storas ir man sausas valgant, nes kremo nedaug. Maniau, kad nors truputi kremo prisigers, nes pyliau ji vos silta, bet ne kiek nesusigere.
Reziume: Siaip tortas be galo skanus , tiek biskvitas, tiek kremas, tik truksta slapumo ir tinkamo dydzio tortines
Kadangi neturejau 20 cm skersmens tortines, kepiau ji 24 cm skersmes. BET:
Biskvitas iskilo apie 3 cm, todel teko ji perpjauti tiesiog pusiau, nes gremzti kazka nebuvo prasmes;
I krema nedejau kiausiniu tryniu kaip rasoma, bet man ju kazkaip ir neprireike, viskas gerai sustingo, tik kremo buvo laaabai mazai ir labai ploni sluoksniai gavos. Kita karta reikes dvigubinti kremo normas arba isigyti mazesne tortine;
Virsutini biskvita dejau ant pravesusio kremo, tai jis neprilipo:( Visas ciuozia nuo virsaus;
Biskvito niekuo nesulaisciau, jis gavos per puse perpjovus gan storas ir man sausas valgant, nes kremo nedaug. Maniau, kad nors truputi kremo prisigers, nes pyliau ji vos silta, bet ne kiek nesusigere.
Reziume: Siaip tortas be galo skanus , tiek biskvitas, tiek kremas, tik truksta slapumo ir tinkamo dydzio tortines
QUOTE(Milux @ 2011 05 24, 08:36)
tai ir nesuprantu, taip, visko daug, bet jos daug nesigauna, iskocioju iki 2-3mm storio lakstus, 28 cm skersmens ir lieka dar siek tiek trupiniams
matot, tas receptas su kepimo milteliais, tai aiskus turbut, galima iskociot iki visisko plonumo ir jie siek tiek pakyla, o be kepimo milteliu tai jie neiskyla daugiau, siek tiek pasipucia
matot, tas receptas su kepimo milteliais, tai aiskus turbut, galima iskociot iki visisko plonumo ir jie siek tiek pakyla, o be kepimo milteliu tai jie neiskyla daugiau, siek tiek pasipucia
ne ta recepta ziurejote, juk prasiau kad 18 zinute, o jus ziurejote 13 zinute. nebandziau as to su kepimo milteliais, atrodo tai labai skaniai.
QUOTE(mamkaa @ 2011 05 24, 07:44)
ne ta recepta ziurejote, juk prasiau kad 18 zinute, o jus ziurejote 13 zinute. nebandziau as to su kepimo milteliais, atrodo tai labai skaniai.
ot vista issisaugojau receptuka, bet va ziuriu jus kociojate visiskai plonai, permatomai, reiks man ir taip tada bandyt na kur jau su kepimo milteliais, man rodos gal jau cia nera to tikrojo napaleono receptas Zodziu uzvede ta snapaleonas mane, dabar bandysiu visokius receptus iseiles
mamkaa, o tas 18 receptas ar traškus tie blynai būna? MB labai mėgsta Napaleoną, bet jam turi būti traškūs Ir dar, prieš kiek laiko galima išsikepti tuos lakštus? Ir dar Suteptas turi ilgai stovėti, ar nebūtinai