Sveikos, kepiau (degustacijai - namams) "Juoda miška" (Aseni). Na ką aš galiu pasakyti. Dariau šeštadieni, valgėm sekmadieni. Sekmadieni jis visiems atrodė "žiauriai" saldus, net MB mėgstantis šokoladą sakė, kad jam per saldu. Bet pirmadieni jau visi valgėm pilna burna, o antradieni į "dantis viens kitam žiūrejom", kad tik per daug nesuvalgytume Vienu žodžiu SKANUS. Jis toks šokoladinis šokoladas
Tik va keli pastebėjimai. Kai reikia pilti, antrame sluoksnyje, tirpinta šokoladą, tai ji reiktu gerai atvėsinti, nes pirmame sluoksnyje esanti plakta grietinelė, veikiama šilumos, tyžta. Šiaip aš apskritai į grietinėlę įdėčiau standiklio tam, kad grietinele stabilesne butu, nes ir vyšnios skysti čiut paleidžia. Bet čia tik mano pastebėjimas toks
Vaišinu, atsiprašau, labai plonai atpjoviau
]My
QUOTE(Bijuna @ 2011 05 04, 08:52)
Sveikos, kepiau (degustacijai - namams) "Juoda miška" (Aseni). Na ką aš galiu pasakyti. Dariau šeštadieni, valgėm sekmadieni. Sekmadieni jis visiems atrodė "žiauriai" saldus, net MB mėgstantis šokoladą sakė, kad jam per saldu. Bet pirmadieni jau visi valgėm pilna burna, o antradieni į "dantis viens kitam žiūrejom", kad tik per daug nesuvalgytume Vienu žodžiu SKANUS. Jis toks šokoladinis šokoladas
aš jį irgi kepiau man tikrai labai skanus buvo
o dėl saldumo,tai tikrai saldus.mat mes valgėm ketvirtadienį jį o vienam svečiui teko dar šeštadienį paskanauti,tai irgi gyrė, ir jai buvo gaivus jis visai,o ne saldus tai ir nesupratau,kam saldus,kam gaivus
Cukraus deti pagal skoni i tortus... ten tam juodam miske jo ryskaii per daug.
Kaip gali dėti pagal skoni, kai nežinai koks jo turi būti skonis Aš jau pasimokiau (Cypciuko pamokymas) "Pirmą kartą kepti griežtai pagal receptą, sekančius jau koreguoti galima pagal save"
Tą saldumą labai duoda tas šokoladas, juk 2 plytelės dedasi
Merginos, man niekas neatsako i klausima pateikta kitoje temoje, gal Jus žinote ar "Napoleonas" tas pats kaip "Seklyčia"
Tą saldumą labai duoda tas šokoladas, juk 2 plytelės dedasi
Merginos, man niekas neatsako i klausima pateikta kitoje temoje, gal Jus žinote ar "Napoleonas" tas pats kaip "Seklyčia"
nnnnn+ k ir dar ne per seniausiai vėl išdiskutuota apie juodo miško saldumą, vos keli puslapiai atgal, sąraše man rodos netgi komentarai atskirai pridėti dedu vos tris šaukštus cukraus vienam indeliui grietinėlės, o šokoladą visada pilu karštą, kai tik ištirpsta, apačioje esanti grietinėlė ko gero buvo nedaplakta iki standumo kaip reikiant, nes biskvitas sulaiko karštį ir tikrai netįžta
kartais nelabai pavyksta ir pagal receptą daryti pvz,dariau mamos dienai napoleoną pagal asseni iš vaikystės bet nedėjau razinų ir riešutų nes tarp valgytojų buvo kas jų visai nevalgi,ir būtų neragavę torto spanguolių ir nedėjau,bet vistiek tortas buvo superinis kas ragavo labai patiko
Nu gi gyveni ir mokaisi
prašau pagalbos manęs prašo riebaus torto nu tikrai labai riebių ir nedarius, gal galit kas ką patarti?? būčiau labai dėkinga
Griliažinis, kai kam ir turtingas kavos tortas riebus, Kijevo tortas, visi tie, kur sviestiniai kremai viduj RiMami kažkokį Rudens simfonija ar kaip vadinosi toks šokoladinis atsimenu buvo įdėtas...
Man pvz. Žozefina jau prie riebiu stovi
QUOTE(zuliaska @ 2011 05 04, 16:13)
prašau pagalbos manęs prašo riebaus torto nu tikrai labai riebių ir nedarius, gal galit kas ką patarti?? būčiau labai dėkinga
manau tiktu betkuris,i kuri ieina sviestinis kremas.ir jei jau nori riebaus,tai kremo turetu buti daugiau nei biskvito
QUOTE(Olesta @ 2011 05 04, 16:23)
Griliažinis, kai kam ir turtingas kavos tortas riebus, Kijevo tortas, visi tie, kur sviestiniai kremai viduj RiMami kažkokį Rudens simfonija ar kaip vadinosi toks šokoladinis atsimenu buvo įdėtas...
Man tai sitie neriebus bet va tortas Nevezis pagal Cipciuka, tai labai skanus, bet riebus tai ohoho. Bet super skonis. Ir dar tie tikrieji Napoleonai, kaip ponios Kavarskienes, tai neragavus, bet sako kad labai riebus..