ŽOZEFINA
Biskvitui ...2 kiaušiniai
150 g. rudojo cukraus ( dėjau DanCuker firmos )
180 pieno
250 razinų
15 g. sodos
200 g. miltų
pokiukas arba du vanilinio cukraus .
Pertepimui ...180 g. sviesto ( dėjau Saulutę )
50 g . cukraus pudros
100 g. rudojo cukraus
800 g . grietinėlės ( 35 - 36 proc.)
likerio Amaretas sulaistymui ( sunaudojau puse stiklinės ) .
Biskvitui ...
Razinas išmirkome vandenuke ir sumalame blenderiu iki piure konsistencijos .
Išplakame kiaušinio baltymus iki putų .
Dedame rudajį cukrų ( plakame ) , dedam trynius - plakam ( kelias sekundes ) .
Supilame pieną ( kambario temperatūros ) ir actu nugesintą sodą .
Išmaišome .
Visą šitą masė supilame į razinų piure , ir 30 sekundžių paplakame .
Atsargiai supilame vanilinį cukrų ir miltus , ir lopetėle palengva išmaišome .
Kepame 24 cm. skersmens formoje ( per du kartus ) du biskvitus , jei turite dvi vienodas darykite tai iš karto .
Temperatūra 200 C . kepimo laikas 15 - 17 min .
Atšalusius išimame iš formos , pjauname pusiau , gaunasi 4 lakšteliai .
Kremui .....
Sviestą su cukraus pudra išplakame iki purumo ( trumpam dedame į šaldytuvą , kad nors kiek atvėstu , bet nesustingtų ) .
Išplakame grietinėlę su ruduoju cukrumi .
Abudu lėtai sumaišome .
Galite įpilti Amareto likerio .
Biskvitus suliekime likeriu , pertepkime kremu .
Į šaldytuvą ( gulėjo ten 5 valandas ) .
P.S ....dariau iš pusės normos .... nevisprotė , nes ištirpo burnoje ...dar noriu jo .... nieko nekeisčiau recepte .
Šaltinis: koolinar.ru ir www.supermama.lt, foto Cipciuko