Įkraunama...
Įkraunama...

Dietologai 5 tema

QUOTE(giedrrre @ 2011 04 26, 09:57)
As irgi uzsirasiau jau pas jusu mineta gydytoja  smile.gif  Tik laaaabai negreitai eisiu  g.gif  O po sav isvaziuojam i kelione ALL INCLUSIVE  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  Reiks kazkaip aukot tuos gardumynus  bigsmile.gif

Labas, o kada konsultacija? Ir aš ilgai laukiau, kažkur apie mėnesį. Valgyk kelionėje viską, svarbu nepersivalgyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Nusprendziau,kad reikia pasilaikyti dietos (pirma kart gyvenime),nes po gimdymo lipo lipo kg,kol prilipo 10 kg ir ne pirmyn,nei atgal biggrin.gif Taigi nuejau pas Pipiraite ir pradesiu jos sudarytos dietos laikytis,kol kas pusryciu persivalgiau doh.gif Ir si vis dieta nors 1500kcal tik,bet man tiek visko daug atrodo..Manau,kad laikytis sunku nebus,nes traukos picoms,kinieciams,saldumynams niekada neturejau,tik va kaimiskiems lasinukams,obuoliams po 7-8 kasdien blush2.gif ,tai teks mazint ju kieki biggrin.gif Pati gydytoja labai faina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2011 04 27, 09:51)
Sveikos 4u.gif

Nusprendziau,kad reikia pasilaikyti dietos (pirma kart gyvenime),nes po gimdymo lipo lipo kg,kol prilipo 10 kg ir ne pirmyn,nei atgal  biggrin.gif Taigi nuejau pas Pipiraite ir pradesiu jos sudarytos dietos laikytis,kol kas pusryciu persivalgiau doh.gif Ir si vis dieta nors 1500kcal tik,bet man tiek visko daug atrodo..Manau,kad laikytis sunku nebus,nes traukos picoms,kinieciams,saldumynams niekada neturejau,tik va kaimiskiems lasinukams,obuoliams po 7-8 kasdien blush2.gif ,tai teks mazint ju kieki biggrin.gif Pati gydytoja labai faina thumbup.gif

Sveika prisijungus į mūsų būrį drinks_cheers.gif Tai šiandien Tau pirmoji valgiaraščio diena?
Aš tai valgiaraščio vis dar negavau, tai valgau kaip įprasta, kartais sugriešiju blush2.gif

Papildyta:
Įdomu kaip sekasi Serenai, seniai girdėta.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2011 04 27, 12:30)
Sveika prisijungus į mūsų būrį drinks_cheers.gif Tai šiandien Tau pirmoji valgiaraščio diena?
Aš tai valgiaraščio vis dar negavau, tai valgau kaip įprasta, kartais sugriešiju blush2.gif

Papildyta:

Aha,siandien pirmoji,va pietus ruosiuosi,vistiena,darzoves ir ryziai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2011 04 26, 10:34)
Labas, o kada konsultacija? Ir aš ilgai laukiau, kažkur apie mėnesį. Valgyk kelionėje viską, svarbu nepersivalgyti mirksiukas.gif

Sveika, man geguzes 22 lyg... smile.gif Labai toli, bet labai laukiu, nes po dukrytes, tai kai liko 8 kg, tai nei pirmyn, nei atgal, nors sportuoju ir stengiuosi sveikai maitintis... Bet matyt kazka ne taip darau... Nu zinau, kad kartais ''pagriesiju" biggrin.gif Bet tik kartais. todel galvoju, kad su gyd. pagalba man bus lengviau smile.gif Zinosiu tiksliai, o ne is savo galvos. schmoll.gif Nes dietu is interneto pvz as nelabai megstu, jos nebutinai atitinka mano poreikius, todel noriu labai kad sudarytu asmeniska programa. Cia kaip ir sporte, bendra programa buna tik pradzioj, po to kiekvienas gauna asmenine mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2011 04 27, 12:30)

Papildyta:

Aš labai nesireiškiu, nes nelabai man sekasi blush2.gif Prieš Velykas laikiausi valgiaraščio savaitę - nukračiau apie 2 kg, per Velykas atsipalaidavau sad.gif Priaugau tuos pačius 2 kg... sad.gif taip kad labai neturiu kuo pasididžiuoti ir pasidžiaugti... Bet dabar vėl susiėmiau, ir stengiuosi toliau laikytis smile.gif Sunkoka kažkaip, bet gerai kad apetitas mažesnis kai oras šiltas, tikiuosi kaip nors kaip nors įšoksiu į ritmą...

Visoms bepradedančioms ir senbuvėms linkiu sėkmės ir valios smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Serena*: 28 balandžio 2011 - 17:12
As,kadangi neturiu namuose svarstykliu ir nezadu ju pirkti biggrin.gif ,paprasciausiai laikysiuos dietos,kas ,bent kol kam man labai lengva,netgi maisto kartais per daug atrodo,nesuvalgau visko g.gif ,o pasisversiu,tik nuejusi pas gydytoja, po menesio,tausosiu savo nervus biggrin.gif
Atsakyti
Creed šaunuolė thumbup.gif Aš irgi panašiai manau, svarstykles turiu, bet ant jų nelipu biggrin.gif Žiūrėsim kaip čia bus ir kada bus smile.gif

grmarti, gal jau gavot valgiaraštį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Serena*: 02 gegužės 2011 - 17:01
QUOTE(*Serena* @ 2011 05 02, 17:00)
Creed  šaunuolė  thumbup.gif  Aš irgi panašiai manau, svarstykles turiu, bet ant jų nelipu  biggrin.gif  Žiūrėsim kaip čia bus ir kada bus smile.gif

grmarti, gal jau gavot valgiaraštį?

Labas rytas 4u.gif Valgiaraštį gavau tik prieš savaitgalį, bet jis labai mažo kaloringumo 1100-1200, kai pasvėriau maistą, tai man mažokai gavosi... Laikausi tik nuo vakar, ir tai vakar dienos valgymas ne visai atitiko valgiaraštį, dar nesusipirkau visų maisto produktų... Pusryčiams yra daug košių, o mano bėda ta, kad ryte aš sunkiai keliuosi ir mažai lieka laiko susiruošti ir papusryčiauti, tai bėgdama į darbą suvalgydavau juodos duonos sumuštinį su varškės sūriu, o dabar reiks kažkaip prisiversti anksčiau keltis į darbą ir gamintis pusryčius g.gif Mėsos (kiaulienos, jautienos) mano valgiaraštyje visai nėra, o mano vyras meseėdis - dabar teks gaminti po du patiekalus kiekvienam atskirai verysad.gif Ir valgiaraštyje daug patiekalų, kokių aš anksčiau nesu gaminus, receptai yra valgiaraštyje, teks išmokti gaminti. Bet žadu laikytis nurodyto valgiaraščio, matyt jis sudarytas taip, kad organizmas būtų aprūpintas visais reikalingais komponentais. Ir aišku noras atrodyti geriau, tilpti į savo drabužius, o ne vis kaskart pirktis didesnius...
Kas mane nustebino, tai numatytas sekantis vizitas po trijų savaičių, bijau, kad dar nebus rezultatų unsure.gif

Kaip Jums sekasi laikytis valgiaraščio? Maitinatės tiksliai kaip nurodyta valgiaraštyje (valgot tuos maisto produktus, kurie yra nurodyti ir pagal svorį kiek yra nurodyta)? Ar galiu greipfruktą pakeisti kitu vasiumi, o lašišą kita žuvimi? Ar galima pusryčius valgyti vienos dienos, o pietus kitos dienos?
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2011 05 03, 08:42)
Labas rytas 4u.gif Valgiaraštį gavau tik prieš savaitgalį, bet jis labai mažo kaloringumo 1100-1200, kai pasvėriau maistą, tai man mažokai gavosi... Laikausi tik nuo vakar, ir tai vakar dienos valgymas ne visai atitiko valgiaraštį, dar nesusipirkau visų maisto produktų... Pusryčiams yra daug košių, o mano bėda ta, kad ryte aš sunkiai keliuosi ir mažai lieka laiko susiruošti ir papusryčiauti, tai bėgdama į darbą suvalgydavau juodos duonos sumuštinį su varškės sūriu, o dabar reiks kažkaip prisiversti anksčiau keltis į darbą ir gamintis pusryčius  g.gif Mėsos (kiaulienos, jautienos) mano valgiaraštyje visai nėra, o mano vyras meseėdis - dabar teks gaminti po du patiekalus kiekvienam atskirai verysad.gif Ir valgiaraštyje daug patiekalų, kokių aš anksčiau nesu gaminus, receptai yra valgiaraštyje, teks išmokti gaminti. Bet žadu laikytis nurodyto valgiaraščio, matyt jis sudarytas taip, kad organizmas būtų aprūpintas visais reikalingais komponentais. Ir aišku noras atrodyti geriau, tilpti į savo drabužius, o ne vis kaskart pirktis didesnius...
Kas mane nustebino, tai numatytas sekantis vizitas po trijų savaičių, bijau, kad dar nebus rezultatų unsure.gif

Kaip Jums sekasi laikytis valgiaraščio? Maitinatės tiksliai kaip nurodyta valgiaraštyje (valgot tuos maisto produktus, kurie yra nurodyti ir pagal svorį kiek yra nurodyta)? Ar galiu greipfruktą pakeisti kitu vasiumi, o lašišą kita žuvimi? Ar galima pusryčius valgyti vienos dienos, o pietus kitos dienos?

Mano didesnio kaloringumo 1500 kcal ir mesytes nemazai 100-120 gko man visiskai uztenka ,pusryciams 2 kiausiniai yra blink.gif as tiek nesuvalgau biggrin.gif ,ir kadangi as nemegstu gaminti,taip ir pasakiau,tai man labai jau nesudetinga viska pasidaryti,dazniausiai salotos,troskintos darzves su virta mesyte,kruopos,saltibarsciai,sumustiniai. Laikausi daugmaz tikslai,bet kartais priesnakcius pralesdziu,nes ju paprasciausiai nenoriu,ir dienu patiekalus kaitalioju,kartais 2 dienas pietums ta pati valgau 4u.gif Gydytoja sake,kad galiu taip daryti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2011 05 03, 12:17)
Mano didesnio kaloringumo 1500 kcal ir mesytes nemazai 100-120 gko man visiskai uztenka ,pusryciams 2 kiausiniai  yra blink.gif as tiek nesuvalgau biggrin.gif ,ir kadangi as nemegstu gaminti,taip ir pasakiau,tai man labai jau nesudetinga viska pasidaryti,dazniausiai salotos,troskintos darzves su virta mesyte,kruopos,saltibarsciai,sumustiniai. Laikausi daugmaz tikslai,bet kartais priesnakcius pralesdziu,nes ju paprasciausiai nenoriu,ir dienu patiekalus kaitalioju,kartais 2 dienas pietums ta pati valgau 4u.gif Gydytoja sake,kad galiu taip daryti rolleyes.gif

Pas Tave ir naktipiečiai yra? rolleyes.gif pasisekė rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2011 05 03, 07:42)
Pusryčiams yra daug košių, o mano bėda ta, kad ryte aš sunkiai keliuosi ir mažai lieka laiko susiruošti ir papusryčiauti, tai bėgdama į darbą suvalgydavau juodos duonos sumuštinį su varškės sūriu, o dabar reiks kažkaip prisiversti anksčiau keltis į darbą ir gamintis pusryčius  g.gif Mėsos (kiaulienos, jautienos) mano valgiaraštyje visai nėra, o mano vyras meseėdis - dabar teks gaminti po du patiekalus kiekvienam atskirai verysad.gif
---

Ar nesakei šitų dalykų dietologei per konsultaciją? g.gif Nes aš tik pradėjus pasakojimą iškart pradėjau nuo to, kad košių nevalgau biggrin.gif Visas dienas pusryčiams įrašė sumuštinius, košės jokios nėra nei vieną dieną, nei pusryčiams, nei kuriam nors kitam valgymui.
---
Aš šiuo metu valgiaraščio nesilaikau, o ir pas dietologę buvau tik pernai (prieš metus), tada pradėjau valgyti, pavalgiau gal mėnesį, prasidėjo šilti orai, atėjo vasara ir pradėjau labai norėti visokių dalykų, kurių valgiaraštyje kaip tyčia nebuvo biggrin.gif Taip po truputį, po truputį ir atitrūkau nuo jo doh.gif Bet dabar jau jaučiu, kad reikia vėl susiimt ir grįžt čia pas jus į kompaniją, vėl pradėti valgyti pagal planą ir nukratyti visus nereikalingus kg smile.gif
Man dietologė sakė, kad vaisius galima keisti, tik reikia nepamiršti, kad obuolys=bet koks kitas vaisius, išskyrus bananą, jo per vieną kartą valgyti pusę, mango pusę, uogų stiklinę, jei arbūzą ar melioną, tai 200g atitinka tą užkandį 4u.gif
Dar sakė apie tuos kaitaliojimus patiekalų, kad griežtai negalima keisti patiekalų iš kitų dienų (pvz. pusryčius valgyti pirmadienio, o pietus tarkim trečiadienio ir pan.). Keisti galima tik visą dieną, jei jau nori pietų kaip trečiadienį, tai ir pusryčius, ir vakarienę reikia trečiadienio valgyti. Ir tarkim pagal trečiadienio meniu valgyti, kad ir visą savaitę kasdien iš eilės, jei labai jau ten kažkas taip skanu laugh.gif

QUOTE(Creed @ 2011 05 03, 12:17)
Mano didesnio kaloringumo 1500 kcal ir mesytes nemazai 100-120 gko man visiskai uztenka ,pusryciams 2 kiausiniai  yra blink.gif as tiek nesuvalgau biggrin.gif
---
ir dienu patiekalus kaitalioju,kartais 2 dienas pietums ta pati valgau 4u.gif Gydytoja sake,kad galiu taip daryti rolleyes.gif

Mano kaloringumas yra apie 1400kcal kasdien, bet maisto tikrai užtenka, mėsos yra kasdien (kas man labai svarbu) lotuliukas.gif ir vieną dieną yra nurodytas omletas iš 4 kiaušinių su daržovėm (2 porcijoms), tai aš to pusę omleto net nesuvalgau schmoll.gif
---
Kaip keista, man sakė, kad jokias būdais negalima kaitalioti atskirų maitinimųsi, nebent tik visą dieną mastau.gif
Pas kurią gyd. buvai? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 03 gegužės 2011 - 18:21