QUOTE(grmarti @ 2011 05 03, 07:42)
Pusryčiams yra daug košių, o mano bėda ta, kad ryte aš sunkiai keliuosi ir mažai lieka laiko susiruošti ir papusryčiauti, tai bėgdama į darbą suvalgydavau juodos duonos sumuštinį su varškės sūriu, o dabar reiks kažkaip prisiversti anksčiau keltis į darbą ir gamintis pusryčius
Mėsos (kiaulienos, jautienos) mano valgiaraštyje visai nėra, o mano vyras meseėdis - dabar teks gaminti po du patiekalus kiekvienam atskirai
---
Kaip Jums sekasi laikytis valgiaraščio? Maitinatės tiksliai kaip nurodyta valgiaraštyje (valgot tuos maisto produktus, kurie yra nurodyti ir pagal svorį kiek yra nurodyta)? Ar galiu greipfruktą pakeisti kitu vasiumi, o lašišą kita žuvimi? Ar galima pusryčius valgyti vienos dienos, o pietus kitos dienos?
Ar nesakei šitų dalykų dietologei per konsultaciją?
Nes aš tik pradėjus pasakojimą iškart pradėjau nuo to, kad košių nevalgau
Visas dienas pusryčiams įrašė sumuštinius, košės jokios nėra nei vieną dieną, nei pusryčiams, nei kuriam nors kitam valgymui.
---
Aš šiuo metu valgiaraščio nesilaikau, o ir pas dietologę buvau tik pernai (prieš metus), tada pradėjau valgyti, pavalgiau gal mėnesį, prasidėjo šilti orai, atėjo vasara ir pradėjau labai norėti visokių dalykų, kurių valgiaraštyje kaip tyčia nebuvo
Taip po truputį, po truputį ir atitrūkau nuo jo
Bet dabar jau jaučiu, kad reikia vėl susiimt ir grįžt čia pas jus į kompaniją, vėl pradėti valgyti pagal planą ir nukratyti visus nereikalingus kg
Man dietologė sakė, kad vaisius galima keisti, tik reikia nepamiršti, kad obuolys=bet koks kitas vaisius, išskyrus bananą, jo per vieną kartą valgyti pusę, mango pusę, uogų stiklinę, jei arbūzą ar melioną, tai 200g atitinka tą užkandį
Dar sakė apie tuos kaitaliojimus patiekalų, kad griežtai
negalima keisti patiekalų iš kitų dienų (pvz. pusryčius valgyti pirmadienio, o pietus tarkim trečiadienio ir pan.). Keisti galima tik visą dieną, jei jau nori pietų kaip trečiadienį, tai ir pusryčius, ir vakarienę reikia trečiadienio valgyti. Ir tarkim pagal trečiadienio meniu valgyti, kad ir visą savaitę kasdien iš eilės, jei labai jau ten kažkas taip skanu
QUOTE(Creed @ 2011 05 03, 12:17)
Mano didesnio kaloringumo 1500 kcal ir mesytes nemazai 100-120 gko man visiskai uztenka ,pusryciams 2 kiausiniai yra
as tiek nesuvalgau
---
ir dienu patiekalus kaitalioju,kartais 2 dienas pietums ta pati valgau
Gydytoja sake,kad galiu taip daryti
Mano kaloringumas yra apie 1400kcal kasdien, bet maisto tikrai užtenka, mėsos yra kasdien (kas man labai svarbu)
ir vieną dieną yra nurodytas omletas iš 4 kiaušinių su daržovėm (2 porcijoms), tai aš to pusę omleto net nesuvalgau
---
Kaip keista, man sakė, kad jokias būdais negalima kaitalioti atskirų maitinimųsi, nebent tik visą dieną
Pas kurią gyd. buvai?