Įkraunama...
Įkraunama...

Dietologai 5 tema

QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 10 30, 19:19)
Nelabai aktyvi tėmelė kažkodėl  rolleyes.gif

Rytoj einu pas gyd. Kliukaitę, nes nebesusitvarkau savarankiškai su savo svoriu  doh.gif Gal kas nors irgi laikosi nesenai pagal dietologės meniu ir norėtų kartu tai daryti? Turiu omenyje palaikymą  mirksiukas.gif

as as smile.gif buvau pas Dobrovolskiene, jau gavau meniu, maitinuos nuo treciadienio, pameciau jau 1 kg bigsmile.gif na pirma diena buvo labai lengva, antra sunkesne, sian ryte isvis valgyt norejau labai ... sakau reik kad organizmas priprastu bent savaite, po savaites lengviau bus, sveriau 75,5 kg (sian 74,5kg), ugis 167, man gydytoja net iki 70 sako uzteks, bet iki 65 butu idealu, na o as noreciau iki 63 kokiu, tai nera labai daug, manau per kokius 4-5 menesius pasieksiu savo tiksla, siaip esu gan pazengusi dietus ir svorio metimo srity , savarankiskai numeciau 18 kg praeitais metais, bet kai nustojau dietintis, grizo 5 kg, del to nusprendziau kad reik pagalbos, ir ismokt maitintis normaliai, meniu patinka man, visi produktai prie kuriu esu pripratus, porcijos irgi dideles, apie 400-500g, pirma diena net vos tilpo viskas, siandien jau jauciu bus pats tas smile.gif)) dar as sportuoju, tai sudare man butent skirta ir tai dienai kai einu i sporta, jokiu iskrovos dienu nera (gal del to kad planuoju vaikeli, tai teoriskai betkuri menesi galiu but nescia, ir iskrovu nereikia? g.gif )
o tu dar negavai meniu tikriausiai? kaip tau praejo susitikimas, kiek numest reikia, gerai kad ejai pas kita gydytoja, galesim dalintis info, ir pasisemt kazka viena is kitos, nes mano tikslas butent ismokt teisingai maitintis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KaZantipA: 01 lapkričio 2013 - 10:13
QUOTE(KaZantipA @ 2013 11 01, 11:04)
as as smile.gif buvau pas Dobrovolskiene, jau gavau meniu, maitinuos nuo treciadienio, pameciau jau 1 kg  bigsmile.gif na pirma diena buvo labai lengva, antra sunkesne, sian ryte isvis valgyt norejau labai ... sakau reik kad organizmas priprastu bent savaite, po savaites lengviau bus, sveriau 75,5 kg (sian 74,5kg), ugis 167, man gydytoja net iki 70 sako uzteks, bet iki 65 butu idealu, na o as noreciau iki 63 kokiu, tai nera labai daug, manau per kokius 4-5 menesius pasieksiu savo tiksla, siaip esu gan pazengusi dietus ir svorio metimo srity , savarankiskai numeciau 18 kg praeitais metais, bet kai nustojau dietintis, grizo 5 kg, del to nusprendziau kad reik pagalbos, ir ismokt maitintis normaliai, meniu patinka man, visi produktai prie kuriu esu pripratus, porcijos irgi dideles, apie 400-500g, pirma diena net vos tilpo viskas, siandien jau jauciu bus pats tas smile.gif)) dar as sportuoju, tai sudare man butent skirta ir tai dienai kai einu i sporta, jokiu iskrovos dienu nera (gal del to kad planuoju vaikeli, tai teoriskai betkuri menesi galiu but nescia, ir iskrovu nereikia?  g.gif )
o tu dar negavai meniu tikriausiai? kaip tau praejo susitikimas, kiek numest reikia, gerai kad ejai pas kita gydytoja, galesim dalintis info, ir pasisemt kazka viena is kitos, nes mano tikslas butent ismokt teisingai maitintis  4u.gif

Kaip malonu, kad prisijungei smile.gif Ir dar mes panašių duomenų smile.gif Mano ūgis 166, dabartinis svoris 71 kg. Prieš penkis metus svėriau 73 su trupučiu, bet su dietologės (Pipiraitės) pagalba buvau numetusi svorio iki 65, paskui truputi prieaugau, po to vėl numečiau savarankiškai iki 63 kg (buvau visiškai atsisakiusi duonos, kepinių visokių, makaronų, ryžių ir visų kitų kruopų, išskyrus grikius (kuriuose nėra glitimo)). Bet po poros metų bendro gyvenimo su draugu vėl priaugau doh.gif , nes mes abu tokie - vienas kitą išvedam iš teisingo kelio lotuliukas.gif Tai tokia priešistorė. Penktadienį lankiausi pas gydytoją dietologę Eglę Kliukaitę. Tiesą pasakius pirmasis susitikimas labai patiko. Išėjau su geru nusiteikimu, kad pasieksiu savo tikslą. Nors tiesą pasakius apie tikslą kiek tiksliai kg reikia numesti mes nekalbėjom. Ji sake, kad tai neesminis dalykas - esminis dalykas apimtys (jas išmatavo), pakomentavo per kurias vietas yra per daug, o kur normaliai smile.gif Ir kokių realių apimčių galiu tikėtis. Tai vat, laukiu dabar meniu thumbup.gif Atsiųs ateinančios savaitės pradžioj. Be mitybos plano, dar papildomai eisiu irgi sportuoti. Aš lankysiu kalanetiką - savo mėgstamiausią sportą, jei taip galima tai pavadinti. O ką tu sportuoji? Beje, aš apie vaikelį irgi galvoju, po kokių metų arba kaip Dievas duos. Dėl to ir noriu pataisyti figūrą pries vaikelį ir per nėštumą norėčiau, kad prižiūrėtų dietologė.

Beje, sveikinu su pirmuoju -1 kg 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Ožiaragė-: 03 lapkričio 2013 - 13:27
as einu i sale, ten begioju, dabar apie 20 min, bet noriu ko daugiau galu gale pasiekt, nes kai pavasari begiodavau, jau buvau ipratus iki 40 begt, labai pasitempe kunas tuomet, patiko man, ir paskui darau ant treniruokliu pratimus kojoms, presui, as biski pagal save pakoregavau plana, nes kai sportuoji vakarais reik baltymus valgyt, o meniu nera to, bet pagrinde laikisiuos dietologes, man reikejo postumio tokio, ir as ji gavau, ir sldumynu jokiu nevalgau, nieko smile.gif na as taip uzsidegiau tuo svorio metimu ir sportu, kad jeigu dabar pastociau biski sugriutu mano planai biggrin.gif bet kita vertus gal ir gerai, kai ties to neuzsiciklini, nes visad maniau kai panoresiu vaiko - pist ir pastosiu, pasirodo nera taip lengva biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
as galvoju prie senojo valgiarascio sugrizt. o gal ir man vertetu vel nuvyks konsiltacijai g.gif bet kad dabar labai brangu pas Gaveleinę.
pati laikaus jau kuris laikas bet labai letai krenta ir tai per men gal koks 1 kg ukrito, bet nepilnai laikausi valgiarascio, tiesiog ji pakoregavau pagal save. gal del to taip sunkiai krenta tas svoris. g.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2013 11 03, 20:28)
as einu i sale, ten begioju, dabar apie 20 min, bet noriu ko daugiau galu gale pasiekt, nes kai pavasari begiodavau, jau buvau ipratus iki 40 begt, labai pasitempe kunas tuomet, patiko man, ir paskui darau ant treniruokliu pratimus kojoms, presui, as biski pagal save pakoregavau plana, nes kai sportuoji vakarais reik baltymus valgyt, o meniu nera to, bet pagrinde laikisiuos dietologes, man reikejo postumio tokio, ir as ji gavau, ir sldumynu jokiu nevalgau, nieko smile.gif na as taip uzsidegiau tuo svorio metimu ir  sportu, kad jeigu dabar pastociau biski sugriutu mano planai biggrin.gif bet kita vertus gal ir gerai, kai ties to neuzsiciklini, nes visad maniau kai panoresiu vaiko - pist ir pastosiu, pasirodo nera taip lengva biggrin.gif biggrin.gif

Man kaip tik dietologe ir sake, kad nereikia uzsiciklinti ties kilogramais ir svorio metimu.
As tai paprasiau isskirtinio maitinimosi plano lotuliukas.gif Klausinejo ka megstu, ko ne, kada valgau ir pan. Tai paprasiau, kad meniu sudarytu taip,kad darbo dienom nereiktu daug gaminti, tik savaitgaliais arba vakarais ir kad nereiketu per pietus valgyti tokio maisto, kuri darbe reiketu sildyti mikrobangu krosneleje, as esu pries jas nusiteikusi pries cool.gif Ir dar paprasiau, kad savaitgali viena diena itrauktu latte kava su pyrago gabaleliu. Negaliu as be tos kavos, o be to ir nesinori uzdarytai namuose sedeti, ta prasme, kad galeciau iseiti I miesta pasimegauti savaitgaliu su draugu ar drauge.
O kodel neprasai, kad dietologe sudarytu meniu taip kaip noretum? Ta prasme, kad vakare baltyminio maisto butu? Nes mano dietologe uzsirase visus vitaminus ir maisto papildus kokius geriu (gydytoju israsytus), kad sudarytu teisinga meniu, kad ko netruktu ar nebutu per daug. Tai ir tavo atveju panasiai turetu buti.

P.S. sveikinu del begiojimo, as tai tiesa pasakius nesu tokia istverminga, tiksliau neturiu valios tokiam sportui.
Atsakyti
QUOTE(NeringaJ @ 2013 11 03, 21:51)
as galvoju prie senojo valgiarascio sugrizt. o gal ir man vertetu vel nuvyks konsiltacijai  g.gif  bet kad dabar labai brangu pas Gaveleinę.
pati laikaus jau kuris laikas bet labai letai krenta ir tai per men gal koks 1 kg  ukrito, bet nepilnai laikausi valgiarascio, tiesiog ji pakoregavau pagal save. gal del to taip sunkiai krenta tas svoris.  g.gif

As tai stengiausi grizti prie senojo valgiarascio, bet nepavyko...nelabai krito svoris, be to maitinimosi iprociai pasikeite, daug ko nemegstu pagal senaji valgiarasti. As dziaugiuosiu, kad nuejau pas dietologe vel, nes gavau nauju patarimu, be to turesiu meniu pagal megstama maista, tai ne taip sunku bus laikytis. (tik as pas kita dietologe nuejau del susiklosciusiu aplinkybiu).
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 11 03, 22:00)
Man kaip tik dietologe ir sake, kad nereikia uzsiciklinti ties kilogramais ir svorio metimu.
As tai paprasiau isskirtinio maitinimosi plano  lotuliukas.gif  Klausinejo ka megstu, ko ne, kada valgau ir pan. Tai paprasiau, kad meniu sudarytu taip,kad darbo dienom nereiktu daug gaminti, tik savaitgaliais arba vakarais ir kad nereiketu per pietus valgyti tokio maisto, kuri darbe reiketu sildyti mikrobangu krosneleje, as esu pries jas nusiteikusi pries  cool.gif  Ir dar paprasiau, kad savaitgali viena diena itrauktu latte kava su pyrago gabaleliu. Negaliu as be tos kavos, o be to ir nesinori uzdarytai namuose sedeti, ta prasme, kad galeciau iseiti I miesta pasimegauti savaitgaliu su draugu ar drauge.
O kodel neprasai, kad dietologe sudarytu meniu taip kaip noretum? Ta prasme, kad vakare baltyminio maisto butu? Nes mano dietologe uzsirase visus vitaminus ir maisto papildus kokius geriu (gydytoju israsytus), kad sudarytu teisinga meniu, kad ko netruktu ar nebutu per daug. Tai ir tavo atveju panasiai turetu buti.

P.S. sveikinu del begiojimo, as tai tiesa pasakius nesu tokia istverminga, tiksliau neturiu valios tokiam sportui.

na as sakiau kad sportuoju, ir kad man didziausia problema yra ta, kad nesugalvoju kaip man maitintis butent pries ir po treneruote, nes einu po darbo iskart, na apibendrinus mano vizita pas ja, nesu patenkinta simta proc, bet 90 proc esu smile.gif del to kad gavau spiri ir uzsidegiau vel mest ir siekt savo tikslu, ir dl to kad atradau nauju patiekalu, bendra suvokima del maisto derinimo, pamaciau kad valgau mazai darzoviu, ir kaip nesinoretu t o pripazint - reikia skaiciuoti kalorijas, nieko naujo matyt nera sugalvota ...

del sporto , pries du metus, as gyvenime nebuciau patikejus kad maza to kad sportuosiu, tai dar kad man tai ir patiks, visa gyvenima nekenciau sportuoti, mokykloj buvau visa gyvenima atleista nuo fizinio, prie visko priprantama smile.gif

vat ir as nenoriu ties kg uzsiciklint, mastau net nebesvertis g.gif
Atsakyti
Gavau meniu! Puikus maistas parinktas, bus vienas malonumas laikytis. thumbup.gif
Eisiu siandien i parduotuve pirktis maisto. Beje meniu daaauuug darzoviu.

Dienos norma 1300 - 1400 kcal. O kokia jusiske norma?
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 11 04, 14:14)
Gavau meniu! Puikus maistas parinktas, bus vienas malonumas laikytis.  thumbup.gif
Eisiu siandien i parduotuve pirktis maisto. Beje meniu daaauuug darzoviu.
Dienos norma 1300 - 1400 kcal. O kokia jusiske norma?

mano 1450, irgi daug darzoviu smile.gif
Atsakyti
Na, kokie rezultatai per savaitę? Mano - 1 kg thumbup.gif Galėtų taip kiekvieną savaitę, bet aišku, taip nebus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 11 12, 11:35)
Na, kokie rezultatai per savaitę? Mano - 1 kg  thumbup.gif Galėtų taip kiekvieną savaitę, bet aišku, taip nebus  cool.gif

man per pirmą mėnesį buvo -6, paskui -4, paskui jau -2 biggrin.gif o dabar dar lėčiau krenta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 11 12, 12:36)
man per pirmą mėnesį buvo -6, paskui -4, paskui jau -2 biggrin.gif o dabar dar lėčiau krenta smile.gif

Is liniuotes matosi, kad nelabai jau daug ir truksta iki norimo tikslo. Saunuole thumbup.gif
Atsakyti