QUOTE(Daisiuke @ 2013 05 22, 09:46)
laba diena
as ir jungsiuos greit prie jusu
labai nudziugau cia rado kazkurios merginos zinute kad Dietos sistemos dietologes pradejo kaune konsultuot.. jau planavau kazkaip i vilniu vaziuot..
mano istorija tokia kd labai senai kovoju su antsvoriu..kazkada studentavimo laikais vaziavau pas dietologe Pipiraite ir jos pgalba prdeju mest svori. veliu nebuvo galimybes vazinet i vilniu tai taip ir uzsimete bet savo jegom nueiau beveik 30kg.veliau per kelis metus po biski augo...galiausiai pirmas nestumas atnese labai daug o numest nesigavo (maitindama ne tik kad nekrito svoris o dar ir augo) veliau numeciau savo jegom vel 15kg...antras nestumas..vel atnese DAUG (nors visa laika kontroliavau mityba). maitinimas pridejo dar 10kg..(man mistika kaip kitoms nukrebta)
na ir visumoj dabar turiu ka turiu..riek numest apie 40kg tm kad butu jau normalu (o pagal kmi manau ir daugiau).. dar lyg bandziua pati tvarkytis..bet supratau akd nesigauna..labai sunkiai krenta netgi laikantis tvarkingai..ir suzinojau aks tai tikriusiai itakoja - ogi atsirado cukrinis diabetas. (su abiem nestumais turejau nestukiu diabet kuris po pirmojo gimdymo isnyko po antrojo panasu kad ne)..tyrimai jau rodo, nors ner tragiski, bet jau matyt pradzia, arba jau sutrikimas geras....taigi pasakiau - VISKAS, cia jau reik profesionalo pagalbos, kuris patartu ne tik del svorio, bet ir del gyvenimo su diabetu ir tinkamos mitybos..tad nusprendziau vel kreiptis i dietologe D. Pipiraite. Beliek laukti..nes kaune tik karta per menesi buna o geguzes men jau vietu ner, todel laukiu birzelio, tada registruosiuos...
laba diena.
Galiu suteikt nemokamą
konsultaciją, (jei tik leisit) nes mano vyro cukraus problemos jau praeityje ir niekad negrįš. Tol, kol jis to norės.
Antro tipo cukrinis diabetas vystosi tuomet , kai organizme nuolat yra insulino perteklius, tai yra augimo hormono perteklius ir insulino receptoriai, gelbėdami organizmą nuo per didelio augimo, tampa nejautrūs jam. Taigi tai ne padidinto cukraus kraujyje liga, bet padidinto augimo liga. Antro tipo diabetu dažniausiai serga nutukę žmonės, pirmojo tipo daugiau normalaus svorio arba sumažinto. Antro tipo diabetu sergančiojo kraujyje vienu metu yra daug ir cukraus, ir insulino. Pirmojo daug tik cukraus......
.....Šiuolaikinė medicina sako, kad antro tipo diabetas nepagydomas, nes ji gydo ne priežastį, bet pasekmę mažina cukraus kiekį kraujyje. Tikrovėje reikia mažinti insulino gamybą ir cukraus lygis kraujyje nukris savaime.
va, mes taip ir padarėme-
sumažinom insulino išskyrimą ir cukrus greit"nusileido" iki normos. Ir cholesterolis iš paskos. Be jokių vaistų
Didžiausia ir baisiausia beveik visų dietologų klaida yra siūlymas valgyti po nedaug, bet dažnai. Tai yra nenatūralu. Taip palaikomas aukštas insulino lygis, žmogus pusiau alkanas, o
riebalai iš atsargų negali būti naudojami energijos gamybai, kol insulino lygis aukštas. Vos atsisakius užkandžiavimų ir apribojus angliavandenius (kurie irgi yra per didelio insulino išskyrimo priežastis) insulino lygis krenta ir organizmas persijungia ant riebalų deginimo. Man pačiai lašinukai tirpo po 5 kg/mėn. Ir po metų dar nė gramas nesugrįžo, nes aš daugiau neužkandžiauju.
Esmė, kodėl, baigus laikytis dietos numestas svoris grįžta, yra išdėstytas
knygoje rusiškai.
Lietuviškai dalis informacijos yra išversta ir galit susirasti, į gooogle suvedusios
Babkin. Viršsvoris ir nutukimas
Daugelio jūsų
problemų pradžia užkandžiavimas ir to sąlygotas dažnas insulino išskyrimas.
tik apie tai nekalba nė vienas dietologas...
Tad, iki priims dietologas, galit išmėginti insulino išskyrimo mažinimo metodą ir pamatyti rezultatus.
O tada gal ir pas dietologą nebereiks eit.