Įkraunama...
Įkraunama...

Dietologai 5 tema

QUOTE(varnikė @ 2013 04 17, 09:27)
labai domina, kaip pas Romeraite sekesi, ar maloni, ar ipute entuziazmo?  ax.gif

Tikrai maloni, simpatiškas žmogus. Laukiu dabar savo mitybos plano. Tikrai nesigailiu, kad ją pasirinkau. Entuziaszmo įpūtė, nors man ir pačios motyvų jau pakanka ax.gif Valanda laiko greit prabėgo pas ją, nors išgirdau daug ko, ką jau ir pati žinau (turbūt kaip ir visos besidominčios svorio mažinimu), bet žinias pagilino, paaiškino, kas dėl ko.
Atsakyti
QUOTE(ritukej @ 2013 04 12, 10:06)

ngc.lt atmečiau, nes ten dietologė Aiva Vaivarienė. Googlej informacijos daugiau apie jos homeopatiją nei apie dietologiją. Čia mano asmeninis pasirinkimas. Gal ji gera dietologė, kas ten žino...

DIETOLOGAI
Vaivarienė ne dietologė blink.gif
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2013 05 01, 20:29)
DIETOLOGAI
Vaivarienė ne dietologė blink.gif

Juolab gerai, kad nepasirinkau jos bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif jungiuosi ir aš į jsų būrį, vakar buvau pas dietologę, dabar nekantriai laukiu valgiaraščio smile.gif jau užsisakėm maisto svarstykles ir garų puodą smile.gif
Atsakyti
gavau šiandien valgiaraštį ir tiesą sakant esu daugiau nei patenkinta thumbup.gif net nustebau kiek ten maisto ir kokia įvairovė, ir matau tikrai nebadausiu smile.gif net kartą į savaitę galėsių ledų ir pora saldainių suvalgyti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tiesa kaloringumas 1400-1500 kcal.
tikiuosi pavyks visko laikytis ir kolkas tikrai optimistiškai nuteikė ax.gif
Atsakyti
Giedre, o kokiam tu mieste ir pas kurią dietologę buvai?
Linkiu sėkmės teisingai maitinantis thumbup.gif
Man asmeniškai vakarais sunkiausia atsilaikyti, tai dar išgeriu kefyro ir kokį obuolį ar morką sukramsnoju.
Atsakyti
QUOTE(ritukej @ 2013 05 22, 09:08)
Giedre, o kokiam tu mieste ir pas kurią dietologę buvai?
Linkiu sėkmės teisingai maitinantis  thumbup.gif 
Man asmeniškai vakarais sunkiausia atsilaikyti, tai dar išgeriu kefyro ir kokį obuolį ar morką sukramsnoju.

Vilniaus dietologijos centre, pas Kliukaitę
Atsakyti
laba diena

as ir jungsiuos greit prie jusu smile.gif labai nudziugau cia rado kazkurios merginos zinute kad Dietos sistemos dietologes pradejo kaune konsultuot.. jau planavau kazkaip i vilniu vaziuot..

mano istorija tokia kd labai senai kovoju su antsvoriu..kazkada studentavimo laikais vaziavau pas dietologe Pipiraite ir jos pgalba prdeju mest svori. veliu nebuvo galimybes vazinet i vilniu tai taip ir uzsimete bet savo jegom nueiau beveik 30kg.veliau per kelis metus po biski augo...galiausiai pirmas nestumas atnese labai daug o numest nesigavo (maitindama ne tik kad nekrito svoris o dar ir augo) veliau numeciau savo jegom vel 15kg...antras nestumas..vel atnese DAUG (nors visa laika kontroliavau mityba). maitinimas pridejo dar 10kg..(man mistika kaip kitoms nukrebta) smile.gif na ir visumoj dabar turiu ka turiu..riek numest apie 40kg tm kad butu jau normalu (o pagal kmi manau ir daugiau).. dar lyg bandziua pati tvarkytis..bet supratau akd nesigauna..labai sunkiai krenta netgi laikantis tvarkingai..ir suzinojau aks tai tikriusiai itakoja - ogi atsirado cukrinis diabetas. (su abiem nestumais turejau nestukiu diabet kuris po pirmojo gimdymo isnyko po antrojo panasu kad ne)..tyrimai jau rodo, nors ner tragiski, bet jau matyt pradzia, arba jau sutrikimas geras....taigi pasakiau - VISKAS, cia jau reik profesionalo pagalbos, kuris patartu ne tik del svorio, bet ir del gyvenimo su diabetu ir tinkamos mitybos..tad nusprendziau vel kreiptis i dietologe D. Pipiraite. Beliek laukti..nes kaune tik karta per menesi buna o geguzes men jau vietu ner, todel laukiu birzelio, tada registruosiuos...
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2013 05 22, 09:46)
laba diena

as ir jungsiuos greit prie jusu smile.gif labai nudziugau cia rado kazkurios merginos zinute kad Dietos sistemos dietologes pradejo kaune konsultuot.. jau planavau kazkaip i vilniu vaziuot..

mano istorija tokia kd labai senai kovoju su antsvoriu..kazkada studentavimo laikais vaziavau pas dietologe Pipiraite ir jos pgalba prdeju mest svori. veliu nebuvo galimybes vazinet i vilniu tai taip ir uzsimete bet savo jegom nueiau beveik 30kg.veliau per kelis metus po biski augo...galiausiai pirmas nestumas atnese labai daug o numest nesigavo (maitindama ne tik kad nekrito svoris o dar ir augo) veliau numeciau savo jegom vel 15kg...antras nestumas..vel atnese DAUG (nors visa laika kontroliavau mityba). maitinimas pridejo dar 10kg..(man mistika kaip kitoms nukrebta) smile.gif na ir visumoj dabar turiu ka turiu..riek numest apie 40kg tm kad butu jau normalu (o pagal kmi manau ir daugiau).. dar lyg bandziua pati tvarkytis..bet supratau akd nesigauna..labai sunkiai krenta netgi laikantis tvarkingai..ir suzinojau aks tai tikriusiai itakoja - ogi atsirado cukrinis diabetas. (su abiem nestumais turejau nestukiu diabet kuris po pirmojo gimdymo isnyko po antrojo panasu kad ne)..tyrimai jau rodo, nors ner tragiski, bet jau matyt pradzia, arba jau sutrikimas geras....taigi pasakiau  - VISKAS, cia jau reik profesionalo pagalbos, kuris patartu ne tik del svorio, bet ir del gyvenimo su diabetu ir tinkamos mitybos..tad nusprendziau vel kreiptis i dietologe D. Pipiraite. Beliek laukti..nes kaune tik karta per menesi buna o geguzes men jau vietu ner, todel laukiu birzelio, tada registruosiuos...

šaunuolė kad apsisprendei, linkiu stiprybės smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 05 22, 09:51)
šaunuolė kad apsisprendei, linkiu stiprybės  smile.gif  4u.gif

dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2013 05 22, 09:46)
laba diena

mano istorija tokia kd labai senai kovoju su antsvoriu..kazkada studentavimo laikais vaziavau pas dietologe Pipiraite ir jos pgalba prdeju mest svori. veliu nebuvo galimybes vazinet i vilniu tai taip ir uzsimete bet savo jegom nueiau beveik 30kg.veliau per kelis metus po biski augo...galiausiai pirmas nestumas atnese labai daug o numest nesigavo (maitindama ne tik kad nekrito svoris o dar ir augo) veliau numeciau savo jegom vel 15kg...antras nestumas..vel atnese DAUG (nors visa laika kontroliavau mityba). maitinimas pridejo dar 10kg..(man mistika kaip kitoms nukrebta) smile.gif na ir visumoj dabar turiu ka turiu..riek numest apie 40kg tm kad butu jau normalu (o pagal kmi manau ir daugiau).. dar lyg bandziua pati tvarkytis..bet supratau akd nesigauna..labai sunkiai krenta netgi laikantis tvarkingai..ir suzinojau aks tai tikriusiai itakoja - ogi atsirado cukrinis diabetas. (su abiem nestumais turejau nestukiu diabet kuris po pirmojo gimdymo isnyko po antrojo panasu kad ne)..tyrimai jau rodo, nors ner tragiski, bet jau matyt pradzia, arba jau sutrikimas geras....taigi pasakiau  - VISKAS, cia jau reik profesionalo pagalbos, kuris patartu ne tik del svorio, bet ir del gyvenimo su diabetu ir tinkamos mitybos..tad nusprendziau vel kreiptis i dietologe D. Pipiraite. Beliek laukti..nes kaune tik karta per menesi buna o geguzes men jau vietu ner, todel laukiu birzelio, tada registruosiuos...

laba diena.
Galiu suteikt nemokamą mirksiukas.gif konsultaciją, (jei tik leisit) nes mano vyro cukraus problemos jau praeityje ir niekad negrįš. Tol, kol jis to norės.

Antro tipo cukrinis diabetas vystosi tuomet , kai organizme nuolat yra insulino perteklius, tai yra augimo hormono perteklius ir insulino receptoriai, gelbėdami organizmą nuo per didelio augimo, tampa nejautrūs jam. Taigi tai ne padidinto cukraus kraujyje liga, bet padidinto augimo liga. Antro tipo diabetu dažniausiai serga nutukę žmonės, pirmojo tipo – daugiau normalaus svorio arba sumažinto. Antro tipo diabetu sergančiojo kraujyje vienu metu yra daug ir cukraus, ir insulino. Pirmojo – daug tik cukraus......
.....Šiuolaikinė medicina sako, kad antro tipo diabetas nepagydomas, nes ji gydo ne priežastį, bet pasekmę – mažina cukraus kiekį kraujyje. Tikrovėje reikia mažinti insulino gamybą ir cukraus lygis kraujyje nukris savaime.

va, mes taip ir padarėme- sumažinom insulino išskyrimą ir cukrus greit"nusileido" iki normos. Ir cholesterolis iš paskos. Be jokių vaistų
Didžiausia ir baisiausia beveik visų dietologų klaida yra siūlymas valgyti po nedaug, bet dažnai. Tai yra nenatūralu. Taip palaikomas aukštas insulino lygis, žmogus pusiau alkanas, o riebalai iš atsargų negali būti naudojami energijos gamybai, kol insulino lygis aukštas. Vos atsisakius užkandžiavimų ir apribojus angliavandenius (kurie irgi yra per didelio insulino išskyrimo priežastis) insulino lygis krenta ir organizmas persijungia ant riebalų deginimo. Man pačiai lašinukai tirpo po 5 kg/mėn. Ir po metų dar nė gramas nesugrįžo, nes aš daugiau neužkandžiauju.
Esmė, kodėl, baigus laikytis dietos numestas svoris grįžta, yra išdėstytas knygoje rusiškai.
Lietuviškai dalis informacijos yra išversta ir galit susirasti, į gooogle suvedusios Babkin. Viršsvoris ir nutukimas
Daugelio jūsų problemų pradžia užkandžiavimas ir to sąlygotas dažnas insulino išskyrimas.
tik apie tai nekalba nė vienas dietologas... schmoll.gif
Tad, iki priims dietologas, galit išmėginti insulino išskyrimo mažinimo metodą ir pamatyti rezultatus.
O tada gal ir pas dietologą nebereiks eit.
Atsakyti
aciu uz patarimus, taciau as tokio tipo zmogus, kuis megsta mediku konsultacijas smile.gif (beje pati domiuos meicina)...

manau kiekvieno atvejuis yra asmeniskas i kas tinka vienam nebutinai tinka visiems.. as gal per smarkiai dar ivardinau, ner pas mane dar baisia, gal tik sutrikimas..esme tokia, kad po aisto praejus 2 valandoms, arba ytinis cukrus pas mane ya noralus..o gliukozes toleravimo testai blogi (atsakymas apie 12). Padarius glikuota - jis irgi nomalus. Taigi, ealiai pacio diabeto gal dar skaitosi ir nera, tik jau sutrikimas - kasa nesusitvarko su dideliu kiekiu gliukozes...juk faktas kad as kasdienineje mityboje nevatoju didelio kiekio kaip per tyrima. tai manau viskas kontroliuojama. tik seimos gydytoja baisia pergyvena i supilde dokumentus jau taip kad i diabetininku sarasus papuolu smile.gif nos po pirmojo tyimo endokrinologe liepe dar plaukt..dabar laukiu talono vel konsultacijai..

beje del uzkandziavimu..na nezinau ka vadinsim uzkandziavimu...jei piespiecius ir pavakaius - gal..bet pvz man dietologes sudarytame senajama valgiarastyje enr jokiu uzkandziavimu..buvo trys pagrindiniai valgymai ir vienas uzkandis - kazkoks vaisius. bet ji budavo galima pijungt tarkim prie pietu meniu. o be to ir siaip kiek paciai iseidavo likytis, kaip tik uzkandziavimu budavo nedaug , nes tiesiog tam neturiu laiko.

dietologes man eik ne cukams reguliuot (tm ya gydytojai endokrinologai), man ji eikalinga svorio maziniui kas aisku labai smakiai itakoja ir diabeta ir tikai jm nepadeda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daisiuke: 22 gegužės 2013 - 12:04