Įkraunama...
Įkraunama...

Dietologai 5 tema

[quote=Finna,2013 03 10, 12:29]
O kiek varškės antru atveju per dieną galima suvalgyti?
---

180 gr. (paprastai po tiek pakeliuose buna).
Atsakyti
Kažkas domėjosi dėl Kauno. Tai va, Dietos sistema jau ir Kaune smile.gif

http://dietos.lt/wor...ltuojame-kaune/

Kiek žinau, Kaune konsultuoja Pipiraitė ir Gavelienė smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2013 03 10, 12:29)
O kiek varškės antru atveju per dieną galima suvalgyti?
---

Man gyd. E.Gavelienė apie iškrovos dienas buvo surašiusi tokias rekomendacijas:

"Iškrovos diena turi būti užimta, netinka savaitgalis, netinka menstruacijų dienos. Iškrovos dienos metu valgomas tik šiai dienai skirtas maistas. Pvz. jei nusprendėte, kad tokią dieną valgysite tik daržoves, tai tik daržovių ir viskas. Daržoves galima skaninti prieskoniais, citrina, sojų padažu ir pan., negalimi aliejiniai ar kt. riebūs užpilai. Iškrovos dieną reikia stengtis nesaldintų skysčių išgerti apie 1,5l.

Iškrovos dienos variantai:
1. Įvairių daržovių (agurkai, cikorija, kopūstinės daržovės). Kiekis neribojamas.
2. Įvairūs vaisiai arba uogos (slyvos, ananasas, persikai, kivis, bananai). Gali būti įvairūs vaisiai arba vienos rūšies. Kiekis neribojamas.
3. Virti rudieji ryžiai, imama 150g sausų kruopų dienai, galima skaninti ryžių prieskoniais arba sojos padažu."

Dėkui už tokią išsamią info. Man tik klausimas, o kiek Jūs paprastai vaisių ar daržovių suvalgot? Aktualiau gal vaisiai, nes jie kaloringesni g.gif
Ir dar man toks klausimas, ar galima sportuoti per iškrovos dieną? Vyras sako, kad nelabai sveika, bet kažin kaip iš tikro. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 03 13, 18:49)
Dėkui už tokią išsamią info. Man tik klausimas, o kiek Jūs paprastai vaisių ar daržovių suvalgot? Aktualiau gal vaisiai, nes jie kaloringesni  g.gif
---
Ir dar man toks klausimas, ar galima sportuoti per iškrovos dieną? Vyras sako, kad nelabai sveika, bet kažin kaip iš tikro.  rolleyes.gif

Viskas labai priklauso nuo žmogaus, kas kiek ko gali suvalgyti, kas ką kaip mėgsta ir pan. smile.gif Esu dariusi iškrovos dieną su arbūzais ir kitą kartą su bananais, tai arbūzo suvalgiau bele kiek biggrin.gif o bananus gal kokius 5 per visą dieną. Bet Gavelienė man sakė, kad per iškrovos dieną galima valgyti kiek nori vaisių ar daržovių, skaičiuoti ir riboti nereikia smile.gif
---
Nelabai patartina.
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2013 03 15, 17:03)
Viskas labai priklauso nuo žmogaus, kas kiek ko gali suvalgyti, kas ką kaip mėgsta ir pan. smile.gif Esu dariusi iškrovos dieną su arbūzais ir kitą kartą su bananais, tai arbūzo suvalgiau bele kiek biggrin.gif o bananus gal kokius 5 per visą dieną. Bet Gavelienė man sakė, kad per iškrovos dieną galima valgyti kiek nori vaisių ar daržovių, skaičiuoti ir riboti nereikia smile.gif
---
Nelabai patartina.

Dekui drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal kuri norėtų apsikeisti valgiaraščiais? Bet tik normalių dietologių, t.y. tikrų gydytojų, o ne kokių apsišaukėlių, valgiaraščiais biggrin.gif Norisi paįvairinimo, nes tuoj pavasaris, planuoju vėl imtis šitos teisingos mitybos plano smile.gif Tik vis pažiūriu į savo tuos pačius lapus- norisi kažko naujo smile.gif Jei kuri norėtų, parašykit į a.ž., pasimainysim 4u.gif Mano mitybos dienos planas yra apie 1450kcal.
Atsakyti
Kaip sekasi besiruošiant bikinių sezonui? bigsmile.gif

Kažkaip keistai aprimusi tema prieš vasarą g.gif
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 04 09, 09:49)
Kaip sekasi besiruošiant bikinių sezonui?  bigsmile.gif

Kažkaip keistai aprimusi tema prieš vasarą  g.gif

Niekas netiki,kad sniegas ištirps jau.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

ilgą laiką šiame forume buvau tik stebėtoja, tačiau ir aš nusprendžiau pasidalinti savo patirtimi smile.gif
Savarankiškai sportuojant ir skaičiuojant kalorijas buvau numetusi 10kg, bet dar lygiai tiek buvo likę iki siekiamo svorio. Tačiau kokį pusmetį svarstyklės stovėjo vietoje ir motyvacija po truputį mažėjo, tad nusprendžiau apsilankyti pas dietologę. Perskaičiau visą šitą temą ir nusprendžiau užsirašyti pas gyd. Gavelienę. Pirmojo vizito teko pralaukti beveik du mėnesius. Pirmą kartą apsilankius pasvėrė, išmatavo riebalų kiekį ir t.t. Nors šiaip KMI rodė, kad svoris normalus, riebalų procentas parodė, kad yra pirmo laipsnio nutukimas verysad.gif
Dabar jau galiu pasigirti pirmaisiais rezultatais. Per penkias savates nukrito 5kg riebalų ir priaugo 1kg raumenų (laikantis valgiaraščio 5 kartus per savaitę sportavau).
Nebeliko pirmo laipsnio nutukimo smile.gif Dėl sveikatos, kaip pati gydytoja pasakė, svorio mesti nebereikia, bet dėl grožio žadu atsikratyti dar kokiais 5kg ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovika @ 2013 04 10, 14:59)
Sveikos  4u.gif

ilgą laiką šiame forume buvau tik stebėtoja, tačiau ir aš nusprendžiau pasidalinti savo patirtimi smile.gif
Savarankiškai sportuojant ir skaičiuojant kalorijas buvau numetusi 10kg, bet dar lygiai tiek buvo likę iki siekiamo svorio. Tačiau kokį pusmetį svarstyklės stovėjo vietoje ir motyvacija po truputį mažėjo, tad nusprendžiau apsilankyti pas dietologę. Perskaičiau visą šitą temą ir nusprendžiau užsirašyti pas gyd. Gavelienę. Pirmojo vizito teko pralaukti beveik du mėnesius. Pirmą kartą apsilankius pasvėrė, išmatavo riebalų kiekį ir t.t. Nors šiaip KMI rodė, kad svoris normalus, riebalų procentas parodė, kad yra pirmo laipsnio nutukimas  verysad.gif
Dabar jau galiu pasigirti pirmaisiais rezultatais. Per penkias savates nukrito 5kg riebalų ir priaugo 1kg raumenų (laikantis valgiaraščio 5 kartus per savaitę sportavau).
Nebeliko pirmo laipsnio nutukimo smile.gif Dėl sveikatos, kaip pati gydytoja pasakė, svorio mesti nebereikia, bet dėl grožio žadu atsikratyti dar kokiais 5kg  ax.gif

Šaunuolė thumbup.gif o ką sportuojat?

Papildyta:
QUOTE(jolantamed @ 2013 04 09, 19:35)
Niekas netiki,kad sniegas ištirps jau.

Jo jo, aš ir taip jau galvoju. Siaubingas pavasaris šiemet. Norėtusi į gamtą nosį iškišt, su dviračiu palakstyt....o čia dar sninga šiandieną. Greičiau atšiltų, daugiau motyvacijos mesti svorį būtų.
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 04 10, 16:44)
Šaunuolė  thumbup.gif  o ką sportuojat?

Sportavau pagal Jillian Michaels 30 day shred programą smile.gif Treniruotės trumpos, bet efektyvios ir rezultatais likau labai patenkinta. Žodžiu rekomenduoju metančioms svorį ir norinčioms sutvirtinti raumenukus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovika @ 2013 04 10, 21:25)
Sportavau pagal Jillian Michaels 30 day shred programą smile.gif Treniruotės trumpos, bet efektyvios ir rezultatais likau labai patenkinta. Žodžiu rekomenduoju metančioms svorį ir norinčioms sutvirtinti raumenukus  mirksiukas.gif

Kažkas naujo, bent jau man negirdėto. smile.gif aš tai lankau kalanetiką - mano mylimiausias sportas. Kai vaikščiojau penkis kartus per savaitę - rezultatus visi pastebėjo, klausė ką darau. Dabar žadu vėl nuo gegužės mėnesio intensyviai laikyti.

Mano pastebėjimas, kad kai sportuoji, tai žymiai efektyviau svoris krenta, nei laikantis tik dietos. Nes po sporto atsiranda daugiau motyvacijos nevalgyti, ypatingai po sunkios treniruotės biggrin.gif
Atsakyti