QUOTE(grmarti @ 2012 03 21, 14:29)
Gan normali pas Jus dienos norma, kai manoji buvo 1100-1200, tai visą laiką beveik jausdavau alkį, tuomet ir sukosi mintys tik apie maistą, o vakare po darbo dar sunkiau buvo. Laikiausi aš apie 3 savaites-mėnesį, kažkaip pritrūko motyvacijos, nes tai buvo savęs prievartavimas, supratau, kad šitaip visą gyvenimą negyvensi. Numečiau gal kokių 1,5 kg
ir tie sugrįžo. Tai buvo pernai, o šįmet vėl žadu susiimti, turiu tikslą numesti 10 kg, šiuo metu tiesiog rašausi valgymo dienoraštį, skaičiuoju kalorijas, jau pradedu atsirinkti ką valgyti, o ko ne, vis galvoju pasilaikyti valgiaraščio, tik jį pakoregavus. Mano valgiaraštis irgi nelabai patiko, rytais daug košių, kurių nemėgstu ir rytais nespėju jų išsivirti (rytais sunku man keltis), parašyta mėgiama sriuba, bet sriubos labai yra įvairios pagal sudėtį ir kaloringumą... Na man irgi neatsakė į keletą klausimų: ką daryti kai norisi labai valgyti (dabar žinau, kad reikia tiesiog gerti daug vandens, gerai išgerti vandens stiklinę prieš valgį - taip greičiau pasisotinama, daug valgyti daržovių salotų su šaukšteliu aliejaus ar su šaukštu jogurtine grietine, vėliau pripratus stengtis atsisakyti riebalų), ką valgyti esant pilvo pūtimui ir sunkumo jausmui ir t.t., tikėjausi išsamesnio pokalbio.
O pas ką Jūs dabar lankotės? Na nemažai Jūs numetėt, rezultatai manau akivaizdūs, tikra šaunuolė esate
Kur semiatės valios ir motyvacijos?
Dar norėjau paklausti ar sportuojate? Teko girdėti tokią nuomonę, kad kol nenukrito nors keletas kilogramų, sportuoti nevalia
Mąstau ar pradėti sportuoti ar palaukti
Aš ir neišsilaikyčiau su tokiu kalorijų kiekiu, jau vos ne badas:D aš kol prie savo pripratau kalorijų kiekio reikėjo 3 savaičių, dabar jau kartais ir per daug būna
tik įdomu kodėl tiek mažai Jums buvo nukritę, gal organizmas taupymo rėžimą buvo įjungęs
teisingai darote, kad save analizuojate, man irgi dietologe rekomendavo vesti dienoraštį ir rašyti kas vyksta kai suvalgai tam tikrą produktą, kaip jautiesi tą dieną, kada jauti alkį ir t.t. bet aš niekaip neprisiruošiu jaučiu ir nevesiu niekada, ne man tokie dienoraščiai, pamirštu aš
manau po truputį ir atsikratysite savo 10 kg, nepastebėsit kaip nukris, va aš dabar sėdžiu ir nesijaučia kad tiek numečiau ir, kad tiek laiko jau laikausi, tik drabužiai visi pakeisti
Dabar aš lankausi pas Eglę Kliukaitę, Vilniaus dietologijos centre, o tas centras sanatorijoje Pušyno kelias
dar mačiau Sugiharoje dirba. O mtoyvacija dabar paprasta, kaip ir pas daugumą metančių, manau, tiesiog pagalvojau, kad jau vasara ne už kalnų ir noriu nors kartą gyvenime gražiai su maudymosi kostiumėliu atrodyti, o, kad taip būtų reikia dar bent 10 kg numesti, tai vat ir stengiuosi
Valios tai dabar nebereikia, tokia mityba jau beveik įprotis, o ir soti jaučiuosi, bet jeigu kažko labai užsinoriu tai ir suvalgau, nekankinu aš savęs
dėl sporto, nesportavau aš pradžioje todėl, kad ir taip apetitas buvo, laukiau kol priprasiu prie tokio maisto kiekio, tada pradėsiu sportuot, tai kažkur po trijų mėnn mitybos plano laikymosi prisiverčiau mėnesį pasportuot, nutraukiau, mėnesį buvo štilis, o dabar jau antras mėnuo eina kaip šokius lankau, patinka, tai tikiuosi atradusi sau tinkamą sporto šaką, kad ir nelabai intensyvią
na bet planuose ir daugiau judėjimo yra tikiuosi įgyvendinsiu tuos planus
Tai vat iš savo pusės rekomenduočiau palaukti kol priprasit prie pakitusio kalorijų kiekio, o tada su naujom jėgom pradėkit sportuoti