Sveikos tvirtavales , as irgi turesiu pirmaji vizita pas E.Gaveliene balandzio 2d, laukiu nesulaukiu nusibodo imtis visokiu dietu, kurias nutraukus, viskas gryzta su kaupu, o paskutiniu metu net ir valios uzsiimti bereiksmem dietom ir organizmo alinimu jau neber.... ilgai cia skaitinejaus,ir zinau kad kiekvienam individauliai viskas padaroma, kaikurios net pyrago ar kokio kito skanesto paragaut gali bet pries susidurdama su svorio metimu, subalansuotos mitybos budu man iskilo dar keletas klausimeliu :
1.maisto ruosimo budai ivairus? kepimas, virimas ir t.t.?
2. grieztas maitinimosi laikas, jokiu uzkandziavimu?
3. o kaip su prieskoniais? druska?
ir apskritai neskaitant vien jau to kad svoris krenta, ar pasijuto kad savijauta geresne sveikatos prasme?
QUOTE(Vaisine @ 2012 03 20, 14:32)
Sveikos tvirtavales , as irgi turesiu pirmaji vizita pas E.Gaveliene balandzio 2d, laukiu nesulaukiu nusibodo imtis visokiu dietu, kurias nutraukus, viskas gryzta su kaupu, o paskutiniu metu net ir valios uzsiimti bereiksmem dietom ir organizmo alinimu jau neber.... ilgai cia skaitinejaus,ir zinau kad kiekvienam individauliai viskas padaroma, kaikurios net pyrago ar kokio kito skanesto paragaut gali bet pries susidurdama su svorio metimu, subalansuotos mitybos budu man iskilo dar keletas klausimeliu :
ir apskritai neskaitant vien jau to kad svoris krenta, ar pasijuto kad savijauta geresne sveikatos prasme?
1. galima ir kept ir virt ir troskint, yra visokiu variantu
2. na yra 3 pagr valgymai ir 3 uzkandziai
3. prieskoniu galima, druska juoduota.
O siaip naturalu kad kai svoris sveikai mazeja tai ir savijauta gereja ir nuotaika. Po apsilankymo butinai parasyk savo nuomone kaip sekes ir pan.
Po vizito pas dietologe butinai pasidalinsiu ispudziais
QUOTE(Vaisine @ 2012 03 20, 13:32)
Laba,
Aš atsakysiu iš savo patirties, nuo rugsėjo mėnesio jau laikausi kitos dietologės sudaryto plano, bet principas pas visas panašus.
1. Mėsą, vištieną rekomenduojama kepti tik orkaitėje arba virti. Yra pas mane patiekalų kuriuos gamindama naudoju kepimą keptuvėje, bet su minimaliu kiekiu aliejaus. Pvz.: daržovės keptos.
2. Užkandžiai yra pagal poreikį jei nemėgstate ar neturite laiko užkandžiauti galima ir su vienu užkandžiu išsiversti ir trimis pagrindiniais, o dažniausiai parašo 3 pagrindinius ir 2 užkandžius. Dėl laiko pas mane yra parašytas daug maž kokiu laiku maitintis - darbo dienomis taip ir išeina, bet savaitgaliais nelabai. Jeigu negalite tuo pačiu laiku maitintis, pasakykite dietologei. Esu buvusi pas Gavelienę radau jos laišką su aprašymu dėl maitinimosi valandų, čia kopijuota: - Valgiaraštyje-trys pagrindiniai (I,III,V) valgymai. Pirmojo valgymo racioną reiktų suvalgyti per pirmas tris valandas nuo atsibudimo, kitus pagrindinius valgymus isdelioti 5-6 val intervalais. Likus trims valandoms iki miego nieko nevalgoma. Uzkandziai valgomi bet kada jauciant alki (galima ir po vakarienes), bet nuo pagrindinio valgymo iki uzkandzio turi praeiti >2 val. III-o ir V-o valgymo racionus galite sukeisti vietomis. O dabar einu pas kitą dietologę tai pas ją laikas surašytas. Aišku laikui einant pati pajusite ar tik griežtai laikantis tikslios valandos kada [avalgyti krenta gerai svoris, ar galite šiek tiek ir varijuoti
3. Dėl prieskonių galima naudoti įvairiausius, bet pamatysite nebesinorės, bet kokių berti, bent jau aš naudoju tik visokias žoleles ir durską su pipirais
Kai gausite meniu linkiu, kad pavyktų sėkmingai jo laikytis
Laba, as laikausii Jasmontienes sudaryto valgerascio, esu labai patenkinta, tos normos kurias reikia suvalgyti man net per dideles, as nesuvalgau tiek .Sekasi gan gerai laikytis, per nepilnas tris savaites pameciau 3kg, ir nesijauciu alkana, nuotaika pasitaise, o plius dar auginant du maziukus leliukus atsirado jegu ir ant treniruoklio uzlipti. Tikiuosi taip ir toliau seksis sekmingai ir sveikai lieseti. Po sesiu savaiciu teks prisiduoti gydytojai, tikiuosi iki to laiko dar bent 3kg pamesti
Sveikutės,
migliukas17, puikūs rezultatai, šaunuolė O kiek kcal yra tavo dienos norma?
Eileteja, kodėl darai lankaisi pas kitą dietologę, nepavyko anksčiau laikytis Gavelienės valgiaraščio? Patys valgiaraščiai labai skirtingi? Ir kokie dabar Tavo pasiekimai? Na, aš laikiausi Gavelienės valgiaraščio, dienos norma 1100-1200 kcal, jausdavau alkį, dabar supratau ką ne taip dariau, dabar šiek tiek pasikoregavus pati vėl pradėjau laikytis.
Vaisine, linkiu vidinio užsispyrimo ir sėkmės Jei kcal dienos normos bus mažokas ir kamuos alkis, visuomet gali daugiau suvalgyti daržovių (tiesiog savo mėgiamų daržovių kaloringumą pasižiūrėk ir pati išsirinksi) nei nurodyta, gerti daugiau vandens (gali išgerti stiklinę vandens prieš valgį), o įtariu, kad valgiaraštį gausi tik po šv.Velykų, tai siūlau jau dabar vakarais valgyti mažiau ir rinktis mažiau kaloringus produktus kad palaipsniui organizmas priprastų
Dowiliukxe, šaunuolė Kokia kcal tavo dienos norma?
migliukas17, puikūs rezultatai, šaunuolė O kiek kcal yra tavo dienos norma?
Eileteja, kodėl darai lankaisi pas kitą dietologę, nepavyko anksčiau laikytis Gavelienės valgiaraščio? Patys valgiaraščiai labai skirtingi? Ir kokie dabar Tavo pasiekimai? Na, aš laikiausi Gavelienės valgiaraščio, dienos norma 1100-1200 kcal, jausdavau alkį, dabar supratau ką ne taip dariau, dabar šiek tiek pasikoregavus pati vėl pradėjau laikytis.
Vaisine, linkiu vidinio užsispyrimo ir sėkmės Jei kcal dienos normos bus mažokas ir kamuos alkis, visuomet gali daugiau suvalgyti daržovių (tiesiog savo mėgiamų daržovių kaloringumą pasižiūrėk ir pati išsirinksi) nei nurodyta, gerti daugiau vandens (gali išgerti stiklinę vandens prieš valgį), o įtariu, kad valgiaraštį gausi tik po šv.Velykų, tai siūlau jau dabar vakarais valgyti mažiau ir rinktis mažiau kaloringus produktus kad palaipsniui organizmas priprastų
Dowiliukxe, šaunuolė Kokia kcal tavo dienos norma?
QUOTE(grmarti @ 2012 03 21, 12:39)
turiu viena 1400 ir kita 1300 , taigi alkio nejauciu o svoris krenta, mat tikrai yra nuo kur jam krist
QUOTE(grmarti @ 2012 03 21, 11:39)
Sveikutės,
Sveiki,
Na man nelabai patiko jos pasiūlyti pateikalai, buvo nemažai produktų, kurių nemėgstu nors ir užsirašė, kad nemėgstu, pvz., sakiau, kad saldžiai nelabai mėgstu ir prašiau, kad nebūtų saldžių patiekalų, tai visi pusryčiai beveik saldūs buvo ir dar plius saldainių vieną dieną man geriau sumuštiniai aišku galėjau parašyti ir paprašyti, kad pakeistų, bet man nesinorėjo, manau mūsų biolaukai nesutapo, o ir konsultacija pirmoji 20min buvo, paklausė ko nemėgstu, pasvėrė ir viso gero, o ieškojau tokios dietologes su kuria galėčiau pakalbėti atvirai ir radau pas dabartinę ir meniu idealus man iš karto, kai tik atsiuntė pirmąjį valgiaraštį viskas patiko ir tiko. Buvo daug įvairiausių salotų parašyta, kurias magėjo išbandyti, ko pasekoje ir valgiaraščio laikiausi, nes buvo įdomu, nors ir sunku, pripažinsiu seni įpročiai dar dabar kartais išlenda, bet aš juos greitai suvaldau O pasiekimai mano: 17kg numesta, bet judu ir toliau, buvo du mėnesiai kai numečiau tik 2kg, buvau užsnūdusi ant laurų, bet dabar vėl viskas tvarkoje krenta į savaitę po 1kg O jūsų kalorijų kiekis itin mažas aš negalėčiau tokio išsilaikyt, net kai savo laikiausi pirmas tris savaites buvo labai sunku, o pas mane dienos norma 1400-1500kcal.
O Jūs jau kiek numetėte?
QUOTE(Eileiteja @ 2012 03 21, 12:48)
Sveiki,
Na man nelabai patiko jos pasiūlyti pateikalai, buvo nemažai produktų, kurių nemėgstu nors ir užsirašė, kad nemėgstu, pvz., sakiau, kad saldžiai nelabai mėgstu ir prašiau, kad nebūtų saldžių patiekalų, tai visi pusryčiai beveik saldūs buvo ir dar plius saldainių vieną dieną man geriau sumuštiniai aišku galėjau parašyti ir paprašyti, kad pakeistų, bet man nesinorėjo, manau mūsų biolaukai nesutapo, o ir konsultacija pirmoji 20min buvo, paklausė ko nemėgstu, pasvėrė ir viso gero, o ieškojau tokios dietologes su kuria galėčiau pakalbėti atvirai ir radau pas dabartinę ir meniu idealus man iš karto, kai tik atsiuntė pirmąjį valgiaraštį viskas patiko ir tiko. Buvo daug įvairiausių salotų parašyta, kurias magėjo išbandyti, ko pasekoje ir valgiaraščio laikiausi, nes buvo įdomu, nors ir sunku, pripažinsiu seni įpročiai dar dabar kartais išlenda, bet aš juos greitai suvaldau O pasiekimai mano: 17kg numesta, bet judu ir toliau, buvo du mėnesiai kai numečiau tik 2kg, buvau užsnūdusi ant laurų, bet dabar vėl viskas tvarkoje krenta į savaitę po 1kg O jūsų kalorijų kiekis itin mažas aš negalėčiau tokio išsilaikyt, net kai savo laikiausi pirmas tris savaites buvo labai sunku, o pas mane dienos norma 1400-1500kcal.
O Jūs jau kiek numetėte?
O Jūs jau kiek numetėte?
Gan normali pas Jus dienos norma, kai manoji buvo 1100-1200, tai visą laiką beveik jausdavau alkį, tuomet ir sukosi mintys tik apie maistą, o vakare po darbo dar sunkiau buvo. Laikiausi aš apie 3 savaites-mėnesį, kažkaip pritrūko motyvacijos, nes tai buvo savęs prievartavimas, supratau, kad šitaip visą gyvenimą negyvensi. Numečiau gal kokių 1,5 kg ir tie sugrįžo. Tai buvo pernai, o šįmet vėl žadu susiimti, turiu tikslą numesti 10 kg, šiuo metu tiesiog rašausi valgymo dienoraštį, skaičiuoju kalorijas, jau pradedu atsirinkti ką valgyti, o ko ne, vis galvoju pasilaikyti valgiaraščio, tik jį pakoregavus. Mano valgiaraštis irgi nelabai patiko, rytais daug košių, kurių nemėgstu ir rytais nespėju jų išsivirti (rytais sunku man keltis), parašyta mėgiama sriuba, bet sriubos labai yra įvairios pagal sudėtį ir kaloringumą... Na man irgi neatsakė į keletą klausimų: ką daryti kai norisi labai valgyti (dabar žinau, kad reikia tiesiog gerti daug vandens, gerai išgerti vandens stiklinę prieš valgį - taip greičiau pasisotinama, daug valgyti daržovių salotų su šaukšteliu aliejaus ar su šaukštu jogurtine grietine, vėliau pripratus stengtis atsisakyti riebalų), ką valgyti esant pilvo pūtimui ir sunkumo jausmui ir t.t., tikėjausi išsamesnio pokalbio.
O pas ką Jūs dabar lankotės? Na nemažai Jūs numetėt, rezultatai manau akivaizdūs, tikra šaunuolė esate Kur semiatės valios ir motyvacijos? Dar norėjau paklausti ar sportuojate? Teko girdėti tokią nuomonę, kad kol nenukrito nors keletas kilogramų, sportuoti nevalia Mąstau ar pradėti sportuoti ar palaukti
Mano sitacija buvo tokia, kad jau nebegalejau i save ziureti, nebetilpau i jokius rubus, reikejo vis didesnius ir didesniu pirkti. Kai truko kantrybe isejau i sporto sale. Pasirinkau sporta+trenerio duodama maista. Rezultatas , per pirmus 3 menesius -10 kg. O dabar jau ir visi 15 isbarstyti. As be sporto nebuciau vien maistu to pasiekusi
QUOTE(Herukas @ 2012 03 21, 14:36)
Mano sitacija buvo tokia, kad jau nebegalejau i save ziureti, nebetilpau i jokius rubus, reikejo vis didesnius ir didesniu pirkti. Kai truko kantrybe isejau i sporto sale. Pasirinkau sporta+trenerio duodama maista. Rezultatas , per pirmus 3 menesius -10 kg. O dabar jau ir visi 15 isbarstyti. As be sporto nebuciau vien maistu to pasiekusi
o koks yra tas trenerio duodamas maistas? Apskritai ka valgyti? Kai dauguma tik sako ko negalima valgyti..
QUOTE(Mazgelis @ 2012 03 21, 15:10)
o koks yra tas trenerio duodamas maistas? Apskritai ka valgyti? Kai dauguma tik sako ko negalima valgyti..
oi as valgaudaug ir ivairu maista. Pradzia buvo sunkesne, kol pripratau prie pakeistos mitybos. Pvz siandien Pusryciai: 3 kiausinio baltymai, su cesnaku, mocarelos 50 g ir arbatiniu sauksteliu majonezo. Uzkandis: kivis. Pietus krutinele kepta su mocarela. Uzkandis: kivis. Pavakariai: kepta zuvis su mocarela. Vakarienei pasukos.
Negaliu pasakyt, kad mes visai nieko nevalgome. Bet bandeles, batonus, miltinius patiekalus teko pamirst man. Nors buna dienu, kad suvalgau ka noriu. Bet po tokio nusizengimo turiu greitai grizti i vezias