QUOTE(Cinside @ 2011 05 29, 19:28)
Aš planuoju su agentūra važiuot ir vis galvoju dėl tų vakarienių. Nevalgau mėsos, žuvies, kažin ar pagamins ten man ką pagal poreikius. Nes jei tik garnyru maitintis, neverta mokėt pinigų. Tai gal kavinės - geresnis pasirinkimas.
Gal kas turit patirties?
Tai kaip ir Lietuvoje. Ir lietuviai valgo mėsą ar žuvį, bet dar yra makaronai, salotos bei kt. patiekalai. Šiaip Kroatija yra žuvies, jūros gėrybių ir geros mėsos oazė, todėl ten galima valgyti viską, jei nenukenčia įsitikinimai.
Dar dėl to maisto "brangumo". Tai gi reikia suprasti, kad yra (kaip ir visur) skirtingo lygio restoranai, užeigos. Vieno ir to paties patiekalo kaina gali skirtis trečdaliu, viskas priklauso nuo lygio, vietos ir kt. veiksnių. Mes pvz. niekada restoranuose žuvies nevalgome, nes mums skaniausia namie kepta, pasirenkame žuvies turguje kokią norime. Tačiau ir kaina jos restorane yra nereali. O visi kiti patiekalai yra kaip ir Lietuvoj, kažkas brangu, kažkas pigu, o vyno kainos kartais nuteikia maloniai keistai. Kai jis kainuoja ženkliai pigiau, dvigubai ar trigubai pigiau, nei mokame už sultis vaikams. Yra ko namie nepasigaminsi, tas taip pat yra patraukliau. Iš viso kai kalba eina apie poilsį, o ne apie gyvenimą ten emigravus, tai kalbam apie poilsį. Ar kam rūpi, kiek kainuoja dėžutė kiaušinių ar dešrelių pakelis, kai kone kasdien šviečia saulė, švari šilta jūra ir tikras turiningas poilsis, o ne vilnoniai megztiniai ir šilti batai, kaip LT pajūryje, kur oras neprognozuojamas. Kroatijoje taip pat ne visi milijonieriai