Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija, VI dalis

QUOTE(Arturas15 @ 2011 04 07, 16:27)
O mes tai suplanavom taip: Pervažiuojam didįjį Alpių kelią Austrijoje, po to pro Lienz leidžiamės iki Venecijos, pramiegam viešbutyje (jau užsisakiau  biggrin.gif  dvi nakvynes) Mestrė (žemyninėje Venecijos dalyje). Po to visą dieną skiriame Venecijai, permiegam viešbutyje ir kitą rytą traukiam į Kroatijos pietus ilsėtis ax.gif Tikiuosi, viską pavyks įgyvendinti g.gif

Niekada išanksto neverta sudėti taškus kaip kas ir kada, man pernai buvo pamoka. Gyvenom jau ant lagaminų irrrr stop- liga, susirgo mama ir atia kelionei verysad.gif . Optimizmas reikalingas, jis varomoji gyvenimo jėga.
Šiais metais bus daug rusų, jiems vizų nebereikia. vacation4.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roosas: 07 balandžio 2011 - 20:57
QUOTE(Smilla @ 2011 04 07, 19:57)
O kas nors buve Medjugorje, kokie ispudziai? Kaip ten nuvaziuoti, ar keblu? kokia butu pastebejimai ir patarimai? Gal ikalbinsiu MB, kad ten nuvyktume ax.gif

Man tai šiaip sau... g.gif Na,užlipi į tą kalną,pažiūri Marijos skulptūrą ir viskas.Antrą kartą tikrai nebenorėčiau.Kai važiavom pro šalį,tai tiek to,bet specialiai,tai schmoll.gif Žymiai labiau patiko Mostaras.Dar ir tas,kad nenuvažiuosit,jei turit tik tapatybės kortelę,būtinai reikalingas pasas,mat bosniai nepripažįsta kortelių doh.gif
Atsakyti
O į Kroatiją reikia pasų kaip suprantu? Ir vaikams?
Ir dar sveikatos draudimo?
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 04 08, 16:17)
O į Kroatiją reikia pasų kaip suprantu? Ir vaikams?
Ir dar sveikatos draudimo?

Reikia ir vaikams pasu, o kt. tinka ir korteles. Tik jei i Dubrovnika vaziuosit, tai per Bostnija, o ten jau tik pasai smile.gif sveikatos draudimas jusu asmeninis reikalas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zasa: 08 balandžio 2011 - 15:03
QUOTE(Laplandija @ 2011 04 08, 13:01)
Man tai šiaip sau... g.gif Na,užlipi į tą kalną,pažiūri Marijos skulptūrą ir viskas.Antrą kartą tikrai nebenorėčiau.Kai važiavom pro šalį,tai tiek to,bet specialiai,tai schmoll.gif Žymiai labiau patiko Mostaras.Dar ir tas,kad nenuvažiuosit,jei turit tik tapatybės kortelę,būtinai reikalingas pasas,mat bosniai nepripažįsta kortelių doh.gif

Aisku. O kas tame Mostare? ax.gif
Atsakyti
O mes pries du metus i Dubrovnika vaziavom turedami tik tapatybes korteles(vaikai turejo pasus) bet niekas musu netikrino
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2011 04 08, 17:12)
Aisku. O kas tame Mostare?  ax.gif

Mostaras irgi Bosnijoj,toks senovinis miestas su tiltu,nuo kurio šokinėja vietiniai,rinkdami turistų pinigus.Ir į pilį įdomu užkilti,kurioje neseniai buvusio karo eksponatai.Plius labai gražus kelias,jei važiuosit iš pietų Kroatijos rolleyes.gif
Dėl pasų,tai mus visus iškratė,tiek įvažiuojant į Bosniją,tiek išvažiuojant doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2011 04 07, 17:57)
O kas nors buve Medjugorje, kokie ispudziai? Kaip ten nuvaziuoti, ar keblu? kokia butu pastebejimai ir patarimai? Gal ikalbinsiu MB, kad ten nuvyktume ax.gif

Man asmeniškai nepadarė įspūdžio. Grynas kičas - žiebtuvėliai su Marijos atvaizdu, degtukų dėžutės su Jėzaus... Na iki tokio lygio visoks šlamštas pardavinėjamas. na teka ten tas vandenėlis iš Kristaus kojos, bet čia jau reikia tikėti. tai vienintelė vieta, kur norėjosi greičiau sėsti į auto ir lėkti į Mostarą. Ten mane sužavėjo (mečetės, Neretvos upė, turkų namas - muziejus ir pan.)

O šiaip pats kelias į Bosniją vertas dėmesio.
Atsakyti
QUOTE(roosas @ 2011 04 07, 21:54)
Niekada išanksto neverta sudėti taškus kaip kas ir kada, man pernai buvo pamoka. Gyvenom jau ant lagaminų irrrr stop- liga, susirgo mama ir atia kelionei  verysad.gif . Optimizmas reikalingas, jis varomoji gyvenimo jėga.
Šiais metais bus daug rusų, jiems vizų nebereikia. vacation4.gif

Kiekvienas planuoja kelionę savaip. man pavyzdžiui patinka suplanuoti pakankamai tiksliai (nukrypimų kelionėje tikrai bus - jie neišvengiami bigsmile.gif )

Žinoma, sutinku su tavimi, kad planai gali radikaliai pasikeisti. Neveltui sakoma: žmogus planuoja, dievas juokiasi. Bet visame planavime matau bent du teigiamus dalykus (net jei kelionė dėl kažkokių labai svarbių priežasčių neįvyktų): 1. Sužinai labai daug apie planuojamas aplankyti vietas (tai iš pernykščios kelionės planavimo patirties - plačiau aprašyta mano fotoreportaže adresu http://www.supermama...howtopic=629158 ). 2. Taip "užsivedi" kelionei, kad nelabai svarbios priežastys jos nebegali sutrukdyti biggrin.gif
O viešbučius užsisakiau tokius, kurių galėčiau su minimaliais nuostoliais atsisakyti (tfu- tfu-tfu per kairį petį...)
Atsakyti
Dar sugriztu prie igaliojimo temos. Vis tik galvojame, kad pasidarysime igaliojima ne savo auto vairavimui.
Patvirtinus pas notara, kazin, i kokia kalba versti??? I anglu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(toza01 @ 2011 04 07, 11:40)
Mes visada vezames eurus ir kortele,dazniausei stengiames kortele atsiskaityti.
Vietiniai uz nakvynes viska eurais skaicuoja.

Aš irgi stengiuos ir grynųjų turėt ir kortelę. Maža kas gali atsitikt tongue.gif
Atsakyti
Kreipiuosi į tuos, kurie ilsėjosi Tučepi miestelyje. Beveik apsisprendžiau, kad apsistosim 4-5 nakvynėm šiame miestelyje. Interneto tinklapyje www.tucepi.net yra daug siūlomų apartamentų. Bet visų pirma tik retas nurodo kainas - kaip suprantu, reikia susisiekti su apartamentų savininkais ir suderėti kainą, ar ne taip? g.gif

Antras dalykas - gal kas galit parekomenduoti neblogus apartamentus? Nuotraukose jie visi gražūs biggrin.gif , o kaip vietoje atrodo? g.gif Čia po pernykštės kelionės patirties - buvom vienai nakvynei apsistoję pensione prie Brno, grįžęs žiūrėjau jo tinklapį - nuotraukos tikrai gražios, o iš tikrųjų - kambarys ir čiužiniai supeliję, patalynė nešvari, musės zvimbia apie ausis. Aišku, vieną naktį prakentėjome, bet nesinorėtų "užsirauti" ant kažko panašaus 4-5 nakvynėm blush2.gif .
Taigi, gal kas parekomenduotumėt 4 asmenų šeimai apartamentus Tučepi?
Atsakyti