Įkraunama...
Įkraunama...

**Graikiją ir jos vyrus mylinčios lietuvės**

QUOTE(Sikalaki @ 2012 03 14, 17:05)
Aha ir Taline ir Helsinkyje buvau VIENA  cool.gif a kas man tongue.gif laisva ir nepriklausoma. Nieks nezyzė ir neprieštaravo.

Taigi numigus posmą kitą pabudau. Mano rūbai-batai spėjo išdžiūti taigi kuprinę ant pečių ir toliau į vakarėjantį Taliną. Dar kartą apsukau ratą po senamiestį - dabar jau ėjau žiūrėti lauktuvių ir vakarienės vietos. Nu ką - taip, AlfaOmega, Taline zymiai brangiau nei Vilniuje: kavos gėrimas (kitip nepavadinsi) apie 1,2-1,5 e, sumuštinis (sandwich) nuo 3,5 e, benzas 95 - 1,2 e, transporto bilietas - 1 e.
Suvenyru pasiuloje vyrauja megzti dalykai, mediniai šaukšytai, padėklai, LINAS (beje mačiau tip top tokių pačių kaip Pilies g. Vilniuje parduodama prekių). Tik vienoje pardėje mačiau gintaro dirbinių. Ir aišku visokie magnetukai, pakabukai ir t. t.
Taline aptikau 2 graikiškas tavernas. 4u.gif
Žmonių senamiestyje buvo daug vakare. ir visokio plauko. Va dar Talino gyventojai savo geliu loveliuose (prie langų, įėjimų, laiptų) augina..... pušis, kadagius.....ir dar jie nemato reikalo nuimti kalėdinių girliandų biggrin.gif ne tik gatvėse, bet ir kai kur languose dar pastebėjau.
Vaikštau skaitinėju restoranų meniu prie įėjimų ir suprantu, kad vakarienė man kainuos kaip 2 žmonėm Vilniuje. Nu bet skrandis nepasiduoda įkalbamas, kad geriau iš RIMI prekybcentrio kokią vištos šlaunį. Taigi apėjus apžiūrėjus "gimtąjį" RIMI ir mintyse paskaičiavus prekybcentrio LT ir EST kainas - beveik tas pats, nusipirkau tik kitos dienos kelionei vaisiu ir riešutų mišinio ir mineralinio in keliony kai saka  cool.gif o kojos nunešė link jau praeito ir pastebėto "Alaus sodo". čia pabudo manyje lietuvė moteris (nes kažkodėl vyrai numarinę tą faktą, kad senovėje alus buvo MOTERŲ GĖRIMAS  drinks_cheers.gif ) ir aš atvėriau jojo vartus..... o ten ant sienų manęs jau laukė chebrytė (matėte gal nuotrauką?) pasėdėjau malonioj draugijoje: appetizer+"lietuviškas karbonadas"+2 alaus man kainavo 17 e. Ale sočiai sočiai....  rolleyes.gif juk mini atostogos....  blush2.gif o ir vaikščiojau daug... ir kitą dieną vaikščiot planavau.... ax.gif Pakilau viešbučio link. Netoli tereikėjo paeiti, bet spėjau pamatyti vaizdų - girto jaunimėlio. A kur jo nėr? Šiaip visur yra iškabinti įspėjantys apie vagystes ženklai. Ar nebuvo man baisu VIENAI? Na kažkaip nelabai. Ryte viena juk praktiškai po senamiestį vaikščiojau. ai vienas jau pavakre vaikštant bandė prisikabinti, bet aš pasitraukiau į šoną - o jis liko kažką savo kalba marmaliuodamas biggrin.gif  lotuliukas.gif Beje, Taline puikiai gali išsiversti mokėdamas tik rusų k.
Taigi pamaigiusi TV pultelį ir nieko suprantamo neradus, pasitikrinau dar kartą laiką kada reiks keltis bei susikrovus mantą lapnoti į uostą, ir išėjau sapnuot.........

Malacius tu biggrin.gif na ir drasi! negalvojau,kad tu ten viena vaziavai bigsmile.gif na svarbu nauji ispudziai... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif aciu visoms uz pagiriamuosius zodzius 4u.gif
Atsikeliau ryta dar anksciau nei zadintuvas suskambo. Galiu pagirti lova viesbutyje - labai patogi. Zvilgsnis i langa - o saule. Geras zenklas. bigsmile.gif susiruosiau ir nuejau pusryciauti. "Karstas bufetas" buvo geras. 8/10 balu wink.gif tai visa patenkinta ir gera nuotaika issiregistravau ir patraukiau i uosta. prisiskaiciau, kad reikia pries 1,5 val. atvykt, o juk dar tiksliai nezinau kiek eisiu. Nors uostas cia pat. Einu vel per apledejusius saligatvius, fotkinu, bet man gi neidomu eiti tiesiai - einu lankais biggrin.gif taip daugiau pamatau. Terminalas atrodo kaip fotkese (kai planavau kelione domejausi). Drasiai einu i vidu. Skaiciau kad yra self check-in automatai. Ir kad nereik prie kasu stovet eilese. doh.gif Kadangi man eiles varo stresa... tiesiai prie automato. o ten tooooks paprastumas. viska susitvarkiau. paziurejau - eiliu nebuvo beveik, keli zmogeliai. Padariau isvada, kad ne sezonas gal. Tiesa viena moteruke priejo ir paprase padeti su tuo automatu - ner ka cool.gif tai ji labai dekojo ir savo dieduli is eiles pasikviete. Ka gi einu tyrineti terminalo, nes laiko marios. O tyrineti pasirodo nebuvo ko. jokiu atrakcijo - 2 alkoholio pardes ir 1 suvenyru su pasakiskom kainom. kazkaip prastumiau laika iki laipinimo. ogogo kiek zmoniu prisirinko. netiketa. sulipom. 9 deniai, ejau ejau ratais nes cekava apziuret viska..... kontingentas keleiviu - 80% vyrai. ir tokie "darbininku klase" kuriu didzioji dalis jau isgere blink.gif ir per visa kelione dar gere ir zaide losimo automatais. Esu girdejusi, kad Suomijoje alkoholis kokius 8 kartus brangesnis - todel nelabai stebino vaizdas parduotuveje kelte. Kalnai alkoholio maxi pakais. o vyrai juos perka ir tempia po 6-8 pakus....... ir cigaretes panasiai. Ai man ne tas rupi - juk atvira jura, plaukiam. paskambinu porai draugiu pranest kur esu. klausaus muzikos ir ziuriu pro langa. O ten... kazkas baltuoja ilgas...priplaukiam arciau - o ten dideliausi ledo lyciu laukai. Man vaizdas buvo uzburiantis. Visa laika kol per ji plaukem - as buvau prilipus prie stiklo kaip varle lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kelte laikas neprailgo. Kainos (lyginant su zeme): mineralinio buteliukas pardeje 0,70 e, kelte 2 e
Jau matau zeme - Suomija, Helsinkis. Reik islist i deni ir pafotkinti. Ieskau isejimo, einu paskui diedus. Va - laukas. O jau veeeeejaaaaaaaaas. Prisirisau visus kadaluojancius rubus biggrin.gif salta net laikyti fotoaparata. Mdaaa bus cia man. Keli kadrai. rolleyes.gif Reik nusigauti iki laivo priekio - paziuret kaip svartuosimes ir pafotkinti Helsinki is laivo bigsmile.gif pirmyn!!!! (sioje vietoje tureciau pasakyti, kad labai atsakingai ruosiausi kelionei, rinkau informacija, ziurejau nuotraukas, nagrinejau zemelapius, tvarkarascius. tagi tas 3,5 val. Helsinkyje buvau suplanavusi nuo A iki Z. zinojau kur atplauksim, ka ten pamatyt is karto, kokiu tramvajum kiek stoteliu vaziuoti, kaip viska apeiti ir dar i kokia parde uzeiti wink.gif Zodziu viskas suplanuota)
Iseinu i pirmgali kelto - ir mano akys pasidaro apvalios kaip kamuoliai......... blink.gif blink.gif jazau maryte - kur as? ne i ta kelta negalejau isest - kontrole gi perejau tikrino bilieta. O kodel vaizdas VISAI ne tas? O kur soboras? kokie cia kranai ir pramoninis rajonas????? ei aliooo??? kvepuojam kvepuojam ir judam link isejimo. mintyse sukasi vaizdai ka turiu pamatyti butinai truks plys. dar karta paskaiciuojamas laikas. iseinu i terminala ir dairausi kokio turizmo info centro. Suds ner. tik o laime - stendas su pridetais lankstinukais ir zemelapiais. Imu ir ieskau, kazkodel is karto ziuriu ta terminala i kuri ISIVAIZDAVAU atplauksianti. ziurineju aplink - jokio panasumo. Ieskau dar terminalu zemelapyje, apverciu ji - yra. vajezau - priesingoje puseje "iskysulio". Ka gi - einu lauk ir ieskau gatves lenteles. Kad susiorientuociau zemelapyje ir nuspresciau kaip ir kur eiti, kad bent jau ka nors idomaus pamatyciau. Helsinkyje gatves irgi "nesvarios" is po ziemos. Nulapnojau ilga gatve kol prie transporto ziedo radau nama su gatves pavadinimu! valio. dabar tereikia susirast zemelapyje SAVE biggrin.gif
Atsakyti
Sikalaki tai tu angliskai gerai kalbi?. ...bet tai Talline sakai galima rusiskai susikalbeti...as kiek girdejus ,tai jie nenori kalbet rusiskai...bet tai turbut tik mitas...
Atsakyti
QUOTE(sopfi @ 2012 03 16, 23:52)
Sikalaki tai tu angliskai gerai kalbi?. ...bet tai Talline sakai galima rusiskai susikalbeti...as kiek girdejus ,tai jie  nenori kalbet rusiskai...bet tai turbut tik mitas...

Na tiek kad paklausciau kelio ir panasios informacijos - tai sukalbu angliskai blush2.gif ir dzin kiek teisingai gramatiskai - juk ir jiems ne gimtoji kalba biggrin.gif del rusu - nu zinok kai savo amziaus ir vyresnius kalbindavau visi atsakydavo. normaliai.
Atsakyti
QUOTE(Sikalaki @ 2012 03 16, 23:08)
Na tiek kad paklausciau kelio ir panasios informacijos - tai sukalbu angliskai  blush2.gif ir dzin kiek teisingai gramatiskai - juk ir jiems ne gimtoji kalba biggrin.gif del rusu - nu zinok kai savo amziaus ir vyresnius kalbindavau visi atsakydavo. normaliai.

biggrin.gif bet tu malacius biggrin.gif drasi esi thumbup.gif viena sau apkeliavo... thumbup.gif
Atsakyti
Kai susikaupsiu, papasakosiu apie Helsinki mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sikalaki @ 2012 03 16, 23:20)
Kai susikaupsiu, papasakosiu apie Helsinki  mirksiukas.gif

Laukiam mirksiukas.gif
Papildyta:
A jus nepatikesit,,,bet Auriukaseva man laineri atvairavo sestadieni doh.gif aisku po balaius mano juoda zirga parvairavo Jorgos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif o tas laineris taip ir liko lagoje... ax.gif o kita diena nuvaziavus as jo jau neberadauuuuuuuuuuuuu.... swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(sopfi @ 2012 03 20, 17:02)
A jus nepatikesit,,,bet Auriukaseva man laineri atvairavo sestadieni  doh.gif aisku po balaius mano juoda zirga parvairavo Jorgos  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif o tas laineris taip ir liko lagoje... ax.gif o kita diena nuvaziavus as jo jau neberadauuuuuuuuuuuuu.... swoon.gif

kas čia per monai? blink.gif arba man zodziu prasyciau papasakoti kas ir kaip g.gif , arba vaizdine iliustracija pateikti lens.gif
Atsakyti
QUOTE(Sikalaki @ 2012 03 20, 16:53)
kas čia per monai?  blink.gif arba man zodziu prasyciau papasakoti kas ir kaip  g.gif , arba vaizdine iliustracija pateikti  lens.gif

Rimtai...tik ,kad nutraukos tai neturiu...ir ,kad dingo tai faktas.... hihihi.gif nu neranduuuuuu....
Atsakyti
Taigi ieskau Helsinkio zemelapyje saves. Pakeliu akis - atvaro is priekio vyras visas issiviepes. Nu kas cia dabar bus? O jis man "vietine anglu" (nu tokia ir as suprantu) sako: matau, su zemelapiu - tai gal zinote, kur toks ir toks adresas? As tik sypt vypt - nu kai save cia susirasiu ir jums padesiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai jis nusijuoke ir nuejo geros dienos palinkejes. Nu ir nereik jei nenori mano pagalbos tongue.gif O as supratau, kad esu visai netoli mano suplanuoto "tolimojo lankytino objekto". reikejo tik paeiti tiesiai viena gatve koki 500 m. Pirmyn cool.gif taip pakeliui pafotkindama nuejau iki Tempeliauko baznycios uoloje. Geras ispudis, idomi akustika viduje. zmoniu nedaug. Atsizymejau. mirksiukas.gif Dar labai reikia pamatyti Helsinkyje pagrindine Senato aikste su visais aplink esanciais zymiais objektais. Kaip cia ten nueit GREITAI, nes keltas bludinejancios Si nelauks rolleyes.gif Kelios minutes zemelapio studijos, apsidairiau ir nusprendziau eit. Taip praejau ir pagrindine gelezinkelio stoti, kelis muziejus, daug visokiu GERU parduotuviu - ir visa laika matau priekyje boluojant katedros kupolus. Sunerimau kad kazkaip vis nenueinu susitabdau nenupasakojamo amziaus vietine, kuri i mano klausima ar kalbate angliskai. atsake ZINOMA. ir zinokite nupasakojo man visa likusi kelia pametriui, kur eit, kur pasukt, jei noriu kokiu tramvajum ir kiek vaziuot.. nu super moteris THANK YOU 4u.gif nupedinau shopping street'u iki pat tos trokstos aikstes. ech gaila, kad laikas spaude ir negalejau pasizvalgyti po parduotuves. (teks grizti mirksiukas.gif ) Aikste didele, apifotkinau, zmoniu nedaug. tai va - "ismesta ne i ta uosta" sekmingai pamaciau ka planavau. pamaciau ant kampo turizmo infocentra - reik eit paklaust kaip greiciau i uosta grizti. nu gal yra kokiu variantu. tai darbuotoja pirmiausia pasiule taxi. sakau na ne aciu, o kitas variantas? sako eikite iki gelezinkelio stoties ir autikas nuves iki terminalo. g.gif schmoll.gif ne nenoriu sitaip - as gi jau pro ten atejau. jau maciau viska pakeliui tongue.gif... noriu NAUJO. isejau is i lauka zemelapi i ranka ir pasukau link uosto SAVO marsrutu. tepu lepu, pykst pokst fotoaparatu per 30 minuciu parejau. taigi sutaupiau, pamaciau ir dar pakeliui uzejau i kavinuke bandukiu nusipirkau ir kakavos issinesimui. Na Helsinkio uosto terminalas irgi nedidckas, atrakciju visaaaai nera. Paciam kelte jau zinojau ko tiketis. vel tie patys rusai girti doh.gif pasivaiksciojau, apziurejau kelta (nes kitas buvo). Nupedinau i parde, keli siuvenyrai krepsiukan ir saldeku (nes taline busiu jau kai pardes nebedirbs suvenyru). Ir matyt pakilo gal bangavimas, nes pardej vaikstan pajutau siubavima ir skrandis mano pasake UPS. tai tik greitai susimokejau ir palipau 3 deniais auksciau, kad nebutu nemaloniu surprizu blush2.gif susiradau ramesne vieta atsisedau ir klausiau ausinuke muzikikes. taip iki Talino. Islipus i kranta jau buvo tamsu, bet kadangi Talina jau zinojau kaip savo miesta wink.gif tai nupedinau pasidiaryt po Rotermanni kvartala. toks senas industrinis kvartalas perdarytas i siuolaikini. labai idomiai apsvietimas ir mazoji architektura. bludineju nes turiu dar 3 val. iki autobuso i Vilniu....prisesdama pailseti stotelese nupedinau leeeeetai iki autobusu stoties. vel prisedau - pasedesiu atsipusiu ir dar nueisiu va ten - ten yra prekybcentris, ko nors kelionei. Atsikeliau eit, da pasiklausiu kelio. Kiek? 15 min i kalna va ten pakilus????? ne aciu. nebenoriu daug eiti. NEISIU. NE. (cia mano kojos jau kalbejo blink.gif ) nuslinkau iki stoties, kioske nusipirkau SUDOKU knygute, atsisedau....... ir net nepastebejau, kaip prabego 2 val. ir atvaziavo autobusa. Isedau, isitaisiau ir po posmeli luzinedama parriedejau i Vilniu smile.gif. Grizau namo, numigau dar 3 val. ir nuejau i darba cool.gif Stai tiek. Atsibodau jau ane? blush2.gif

Atsakyti
Nieku gyvu neatsibodo smile.gif o kaip darbe ,nenuluzai prie stalo sededama .... g.gif
Atsakyti
QUOTE(sopfi @ 2012 03 20, 23:16)
Nieku gyvu neatsibodo  smile.gif o kaip darbe ,nenuluzai prie stalo sededama .... g.gif

Nea smile.gif jauciausi puikiai. Va kita nakti tai smigau kaip meska miegot biggrin.gif
Atsakyti