Įkraunama...
Įkraunama...

Panevėžio darželiai

QUOTE(Karusia @ 2011 06 02, 15:19)
tai vat tegul ir veda taip, kad vaikai neatsidurtų gatvėje.

nu gal musu ir dideliu miestu pajegumai kitokie - nzn, nesisuku toje virtuveje. Esme ta, kad nera pinigu ir jei vasara papildomai keli darzeliai dirbs - ziema vel bus balaganai su grupiu jungimais, aukletoju nemokamom ir kitokiais absurdais doh.gif , As asmeniskai uz tai - kad tuos 2 men kazkaip pratempt blush2.gif Be to yra rajonu ir ne vienas - kur vasara isvis darzeliai nedirba - ir jie nekelia kipisu rolleyes.gif
aisku tevam turetu buti kazkokia alternatyva - kad ir patiems pilnai padengti vaiko islaidas istaigoje tais menesiais, kurie skirti atostogoms, idomu kiek tokiom salygom butu norinciu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 02, 14:34)
, As asmeniskai uz tai - kad tuos 2 men kazkaip pratempt  blush2.gif 

kai nepaliečia asmeniškai - tai turbūt... bet kai paskaičiuoji, kad auklė 500 lt mėnesiui - minimaliai, paauglė, tai turbūt nenorėtumėt, pvz. žiemos laikotarpiu tiek susimokėti?
p.s. tada visus apmokestinam vasarą papildomai. kodėl diskriminacija tai vienai grupei?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 06 02, 16:26)
kai nepaliečia asmeniškai - tai turbūt... bet kai paskaičiuoji, kad auklė 500 lt mėnesiui - minimaliai, paauglė, tai turbūt nenorėtumėt, pvz. žiemos laikotarpiu tiek susimokėti?
p.s. tada visus apmokestinam vasarą papildomai. kodėl diskriminacija tai vienai grupei?

Tik LT darzeliai nemokami (nu tik uz maitinima) - kitur uz juos nemokamai skiria tik kelias val per diena - kiek butina vaiko socializacijai - uz kita buvimo laika - reikia arba primoketi, arba rupintis kur vaika palikti saugiai... o kiek pas mus tokiu - kurios gauna motinystes pasalpa, o vaika visai dienai palieka darzely (nors pagal psichologus - vaikui socializacija darosi reikalinga apie 3 metus), nors nedirba?
as irgi uz visu vaiku buvima per vasara apmokestinima - nes vaikams irgi reikia atostogu, o kurie jau nesudaro tokiu salygu - bent jau tegu susimoka blush2.gif Diskriminacija tikrai negerai - nes tas vaikas realiai nuo kito, kuris turi teise lankyti skirias vos keliais men -jei galeciau - atiduociau jums savo vieta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 02, 16:46)
as irgi uz visu vaiku buvima per vasara apmokestinima - nes vaikams irgi reikia atostogu, o kurie jau nesudaro tokiu salygu - bent jau tegu susimoka blush2.gif 

jo, jei tėvai neišgali išeiti atostogų nemokamų, arba yra tik vienas iš tėvų - lai susimoka, kad tik vienas.... dar lai susimoka, jei įmonės specifika leidžia atostogauti tik žiemą...

apie visa kita galima ginčytis iki užkimimo - apie valstybės ekonominę sanklodą ir mokesčių ypatybes, apie senos santvarkos palikimą ir naujos kartos brendimą tame, apie miestelėnų ekonomines galias ir pragyvenimo lygį. tik jau baisus off topic gaunasi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 02 birželio 2011 - 17:16
QUOTE(Karusia @ 2011 06 02, 18:14)
jo, jei tėvai neišgali išeiti atostogų nemokamų, arba yra tik vienas iš tėvų - lai susimoka, kad tik vienas.... dar lai susimoka, jei įmonės specifika leidžia atostogauti tik žiemą...

nu o mokamu gi priklauso ir dauguma eina ir tikrai zinau ne viena - kai tevai atostogauja - o vaikus i darza priduota - nes taip ramiau blush2.gif
socialiai remtini - yra kita kategorija - jie ir taip nemoka uz darzeli mirksiukas.gif
Atsakyti
nu va pagaliau ir mes uzsirasem i darzeli. pagal anoje temoje susidaryta nuomone, visgi uzrasiau i Diemedi, ir kolkas kiek teko pabendrauti su direktore ir kitu personalu likau patenkinta..aisku tos peripetijos, kad santykiai tevu su aukletojom ir pan gali iskelti konflikta kitas reikalas, bet nesu konfliktiska ir smulkmenos man esmes nesudaro, tai viliuos ten mano vaikas jausis puikiai.
dabar gaudau visgi dar info apie si darzeli, tiesiog smalsumas.
tik pradesim eiti i darzeli ne rugseji, o kovo menesi, kas visgi gal ir pliusas, kaip mum ivardijo, tikiuosi taip ir bus.
jei kas ka turi dar apie ji papasakoti, man butu idomu:)
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2011 06 02, 18:34)
nu va pagaliau ir mes uzsirasem i darzeli. pagal anoje temoje susidaryta nuomone, visgi uzrasiau i Diemedi, ir kolkas kiek teko pabendrauti su direktore ir kitu personalu likau patenkinta..aisku tos peripetijos, kad santykiai tevu su aukletojom ir pan gali iskelti konflikta kitas reikalas, bet nesu konfliktiska ir smulkmenos man esmes nesudaro, tai viliuos ten mano vaikas jausis puikiai.
dabar gaudau visgi dar info apie si darzeli, tiesiog smalsumas.
tik pradesim eiti i darzeli ne rugseji, o kovo menesi, kas visgi gal ir pliusas, kaip mum ivardijo, tikiuosi taip ir bus.
jei kas ka turi dar apie ji papasakoti, man butu idomu:)

mes pradejom lankyt geguze - ir tikrai i nauda - nes uztenka rugseji praeit pro maziuku langus - kiek ten asareliu doh.gif , ir dazniausiai vienas rekia, kiti prideda, nors jiems visai neliudna, o rugseji nevedem, kad nesigraudentu, bent pirmas dvi savaites rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 02, 17:37)
mes pradejom lankyt geguze - ir tikrai i nauda - nes uztenka rugseji praeit pro maziuku langus - kiek ten asareliu doh.gif , ir dazniausiai vienas rekia, kiti prideda, nors jiems visai neliudna, o rugseji nevedem, kad nesigraudentu, bent pirmas dvi savaites rolleyes.gif

tai vat , aukletoja ir sako, ateina rugseji visi, neapkabinsi visu, nepaguosi, va pradeda visi choru verkti..o kai vienas ateina tai ir ramu, sako ji lengviau ivesti i kompanija, priglausti, kai bloga pasidaro:))
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2011 06 02, 18:42)
tai vat , aukletoja ir sako, ateina rugseji visi, neapkabinsi visu, nepaguosi, va pradeda visi choru verkti..o kai vienas ateina tai ir ramu, sako ji lengviau ivesti i kompanija, priglausti, kai bloga pasidaro:))

taip - jos ta moka, net kas ir nuo pradzios metu pradeda vesti - direktore visad praso nevest nuo pirmos dienos - o kas dvi sav kad butu - gi ir vaikuciui lengviau paciam, kai aplink visi ramus, nestresuoja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumza @ 2011 05 13, 13:52)
MAN DIREKTORE PASAKE,KAD ZADA DARYTI DAR 2 PAPILDOMAS GUPES,IR JEI VISKAS TVARKOJ SU TOM GRUPEM TAI IR PRIIMS.UZSIRASIAU NESENEI BALANDZIO MENESI.O GAL PRASO  KO NORS TIK AS NESUPRATAU? g.gif

man irgi ta sake. klausiau is kur zinoti ar tikrai tilpsim, ar nereikia kitur uzsirasyti. sake nesukti galvos, tilpsit. na rezerve esam uzrasyti kitame darzelyje toleliau, pas pazytamus, bet cia ekstra atveju.

Kriiste - nu vat tas dziugina. aplamai man patiko ten vyraujanti nuotaika, aplinka. esu ne vienam buvus, sitas labiausiai istrigo. o ir atsiliepimu nemazai teigiamu.
dar idomu pasidare. mes keistai rpadesim eiti i darzeli, na nevisai laiku. mum bus tik 2 sueje, tai iseina, kad paskui nuo rugsejo vel lopselyje, bet automatiskai papuolam pas kita aukletoja, nes senoji iseina i darzeline grupe su vaikuciais?

ir ar kurios vaikas buvo vienas jauniausiu grupeje? man tai atrodo pliusas, maniskis aplamai tik uz save su protingesniais, na vyresniais bendrauja, galvoju jam butu kaip pavyzdys kiti, greiciau daug ka ismoktu, nes jam mano rodymas mazai ka reiskia, va kiti vaikai jam daro itaka jau dabar ir is ju stengias mokytis , kartoti.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 05 31, 13:23)
i 10 blush2.gif - gal grupiokes busim blush2.gif

nežinau grupės numerio tongue.gif bet randasi pirmam a. Smalsučių lyg g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2011 06 02, 18:58)
Kriiste - nu vat tas dziugina. aplamai man patiko ten vyraujanti nuotaika, aplinka. esu ne vienam buvus, sitas labiausiai istrigo. o ir atsiliepimu nemazai teigiamu.
dar idomu pasidare. mes keistai rpadesim eiti i darzeli, na nevisai laiku. mum bus tik 2 sueje, tai iseina, kad paskui nuo rugsejo vel lopselyje, bet automatiskai papuolam pas kita aukletoja, nes senoji iseina i darzeline grupe su vaikuciais?

ir ar kurios vaikas buvo vienas jauniausiu grupeje? man tai atrodo pliusas, maniskis aplamai tik uz save su protingesniais, na vyresniais bendrauja, galvoju jam butu kaip pavyzdys kiti, greiciau daug ka ismoktu, nes jam mano rodymas mazai ka reiskia, va kiti vaikai jam daro itaka jau dabar ir is ju stengias mokytis , kartoti.

tai lopsy vaikuciai yra 1,5 - 3 metu amziaus grupes, ir jie renkami taip, kad butu pusiau mazesniu ir pusiau didesniu - ir aukletojoms lengviau ir vaikams - nes vyresni jau uzsiima patys, mazius reik daugiau ganyt, be to jie naujokeliai, nori mamu. Tada vyresnius atskiria, o maziams duoda nauju - kaip ten su aukletojom buna - nzn - nes keicias - yra kas tik lopsi turi, o yra kas auginasi iki priesmokyklinio (musu buvo tos aukletojos, kurios issivede musu vaikus i kita grupe ir augina toliau). Bet nepergyvenkit - maziukai nera tam jautrus - be to jie pazysta visas aukletojas ir nebus streso, o ir lieka toje pat grupeje mirksiukas.gif
del to, kad spec leist pas vyresnius - nesamone - nes ateis laikas, kai visa grupe bus keliama i priesmokykline - nejau leisit i mokykla anksciau? o palikdami - vaikui bus sunku - gi jau didelis, draugai iseina, o jis lieka ir turi eit i visai nauja kolektyva... blush2.gif o pavyzdi jie visad randa is ko imt lotuliukas.gif

QUOTE(PUka @ 2011 06 02, 19:53)
nežinau grupės numerio  tongue.gif  bet randasi pirmam a. Smalsučių lyg  g.gif

tada ne - internete ziurejau ju svetaineje - kad mes lyg vabalu grupeje busim blush2.gif
Atsakyti