Va istorija tokia
koks požiūris tokia ir situacija, jei jau reikia dirbti tai nereaikšia kad belekaip. Būtų normali valždia būtų visaikitas reikalas. Blemt kitose šalyse su mažais vaikais dvi auklėtojos dirba. O pas mus jungimo metu, ne tik kad vaikai sujungit, bet dar ir viena aulėtojo be šeiminkutės buvo, tai kaip vaikai, kai eina valgyt atneįt vieni lieka? O jei tada kas atsitiks? Man čia viršūnė.. Oj ilga istorija..Senokai aš čia su jais pradėjau, bet jau nurimę buvo iki kol užvakar nepasiėmiau vaiko iį darželio su sutinusiais pirštukais, nes nuverti buvo.. Pasiėmiau aišku vakare. Man niekas nepaskambino neperspėjo, būtų niekas net nepasakę, kol nepamačiau pati. Situacija tokia, kad susinervinau, bt nusprendėm palaukti, jei jau buvo ramus, sakom gal nieko tokio, ryte atsikėlėm, o rankytės pirštukai labiau patinę.. Nuvarėm į priimamąjį.. Nu ką peršviečia o gi lūžęs pirštas.. Uždėjo langetę.. Aišku aš susinervinau ir nuvariau į darželį paklausti kodėl man niekas nieko nesakė, kai vaikas prisivėrė. Ką jūs galvojat pirmiausia išgirdau pastabas, kad iš vis vaiko nereiktų vesti vasarą į darželį, nes vasarinės auklėjos yra vasarinės, ( tai palaukit, o nuo kada vasarinis darželis (šiemet dirba mūsų darželis, eilė jam) ir tipo nėr ko norėt, tai palaukt o tai ką samdo direktorė.. Juk ji prisiima visą atsakomybę už auklėtojas, juk jos turi prižiūrėti lygiai taip pat vaikus ir net labiau. Kai paprašiau auklėtojos telefono numerio, man pasakė, kad neturim, sakau kaip taip.. Juk jūsų darbuotoja, kaip jūs su ja susiekiat, sako kokia čia darbuotoja, čia tik vasarinė auklėtoja, kuri atėjo tik keliom savaitė. ??????? Viršūnė ką? Tai kaip jūs samdot žmones dirbti su vaikais? Kur atsakomybė? O lieku kalčiausia aš nes vasarą turiu dirbti, kaip visi normalūs žmonės, neturiu kas man pažiūrės vaiko.. ir vedu į darželį į vaikišką švietimo įstaigą, kur dirba tam paruošti žmonės ar ne? galiausiai, kai jau susikirtau lengvai.. Paskambina auklėtoja, atsiprašo kad taip atsitiko ir pasako, kad ji turi mažai patirties su vaikais.. gal todėl ir įvyko nelaimė.. tai palaukit, auklėtoja pagyvenusi, dirba su mažais vaikais, kurių daug ir reikia didelio dėmesio ir dar ji mat mažai patirties turi.. tai ką galvoja valdžia? baigėsi tuo, kad buvo praneštą švietimo skyriui apie vadžios požiūrį į darbuotojus požiūrį ir į patį įvykį. Tai man kai paskambino Ukvedė, atseit mane išsikvietė ant kilimėlio, kad parašyčiau pasiaiškinimą, aš sakau galiu parašyti nebent skundą
O ji su manim taip pašnekėjo kad net žodžių neturiu.. einat šiandien pas ukvedę, girdžiu moterys diskutuoja, cituoju " įdomu ko ji siekia, matyt nori būt žvaigžde - išgarsėti, buhalterė sako: na bet ji man visai negraži, nors vakar ir gražiai atrodė, direktorė: jo jo, ko ji siekia nesuprantu ir dar šio bei to jos ten pašnekėjo, kai supratau, kad apie mane įžengiau į kabinetą ir sakau: malonu, kad tiek diskusijų kyla mano dėka . Rašant prašymą, mane nudėjo tokia motina, kad aš nesirūpinu vaiku, nes jo neišvežiau iškart į ligoninę.. Tai nu žodžiu
o galiausiai kai atėjo pati auklėtoja, prie kurios viskas įvyko, ji atsiprašė, mes pašnekėjom, pasakiau, kad viso šito nebūtų buvę, jei ji būtų paskambinus, nes pasirodo jis prisivėrė su lauko durim, kurios nerealiai sunkios, tai dar pasisekė, kad pirštukų nesutraiškė.. Sakau paskambinti tėvams nėra per mažos nelaimės.. Ji įsivaizduokit ką man pasakė, kad dabar viena mergytė vemia, ji paskambino mamai, o mama pasakė, kad jei nusivėmė vieną kart gal nebevems, kad stebėkit. Ir auklėtoja nei sesutę kvietė, nieko vėl nedaro.. O jei tai mergaitei roto virusas? Ji sako aš ne gydytoja, tai ką man daryti.. Sakau kvieskit gydytoja ir viskas aišku bus.. Tai mama teikėsi atvažiuoti vaiko pasiimti kai nusivėmė ne vieną kartą.. Nu neina sau. Suprantu daug vaikų, didelė įstaiga, bet normalios direktorės vadovaujamam darželį tokių dalykų nebūtų.