QUOTE(mmanre @ 2012 05 23, 14:49)
noretusi placiau
cia butent beda toje grupeje ar darzelyje
ir siaip,ar vyksta ten su vaikais uzsiemimai, spektakliukai, sventes kokios
ar cia suprasti,kad vaikai nieko nemokinami taip ir baigia darzeli,nes taip turi buti
*i koki darzeli perejot?kur geriau?esu uzrasiusi savaji i si darzeli,bet vis neapsisprendziu
vis dar saukiuos apie
Sigutes darzeli atsiliepimu
Normalus tas darželis, nebijokit. Šventės vyksta, spektakliukų būna, auklėtojos nėra prastos.
Didesnė problema buvo kitoje grupėje, kai šeimininkė maniškį pagavo sisiojantį atsistojus (pasirodo neleido), o jis pamiršo
tai paskui eidavo paskui jį žiūrėt kaip sisios, o jis tiek sustresavo, kad temperatūra užkilo ir kol aš jo išklausiau
Sako, jei neprisipažinsiu, kad taip sisiojau duos miltelių ir reiks šveist.... neužteko man tada ,,šustrumo" direktorei pasakyt tikras priežastis kodėl pervedžiau į tą grupę, apie kurią dabar kalbėjom. Tik šeimininkei pasakiau, tai jos argumentas-berniukai atpaško kraštus, o man valyt
,,Konkorėžiuko" grupėj šeimininkė laaabai gera. Auklėtoja Inesa-gera, bet, mano nuomone, labiau prie tėvų. Pernai kita auklėtoja buvo kita ir gan prastoka. Šįmet, jei Sigutė, tai ją žinau iš senos grupės, tai ji puiki, jautri.
Šios grupės minusas-jokio lankstumo ir nežmoniškai ilgas miegojimo laikas 6 metų vaikams. Maniškis tada 5,5 buvo, bernas didžiulis, nuo 3 pietų nemiegantis, o ten 12,30 jau visi suguldyti, kelia 16,00, kai vakarienė ant stalo. Man atrodo per ilgai. Kaip nemiegantį vaiką šitiek išlaikyt gulintį??? Aišku, kad jie ir kalbasi ir keliasi ir į tualetą vaikšto. Auklėtojos pyksta ir liepia gulėt užsimerkus. Žinau, kad problema visose grupėse ir norinčių nemigdyt būtų daugiau, bet nei šios auklėtojos, nei administracija nesutiko pažiūrėt į tai lanksčiai-galbūt gali salėj pabūti, ar pakelti anksčiau nemiegančius ir leist tyliai grupėj piešti. Nematė galimybių (nors aš noro nemačiuau).
Prašiau leisti kokią mašinytę pasiimti į lovą-nesutiko, nes norės visi.
Prašiau neguldyt, kad 13,15 pasiimtų seneliai-nesutiko, max. 10min. gali palaukti kitus suguldę.
Šįmet kiek žinau prieš pogulį gal 7 vaikus pasiima vien iš tos grupės dėl šitos priežasties. Auklėtojom, aišku, patogu
tėvams-ne. Rinkomės kitą darželį vien dėl šios priežasties-aš pasiimti taip anksti neturiu galimybių, o traumuoti priešmokyklinuką laikant jį lovoj po 4val. nebenorėjau. Perėjom į Piniavą, kur priešmokyklinukai visai nemiega (nebent patys nori), o visi kiti nuo 13,00 iki 15,00. Ir kitam vaikui išsisprendė problemos dėl naktinio miego, nes kai dieną atmiegodavo po 4val. nakčiai vos užmigdydavau. Be to, lyginant Piniavoj daug geriau vaikam. Nes ten viskas vaikams ir šeimai-visais vaikais tikima, nei vienas nenurašomas, labai daug vaikai daro darbelių, visi šoka ir dainuoja. Senam daržely-dažnai už vaikus dainuodavo magnetofonas, o darbeliai pagrinde piešiniai laisva tema. Ir vėl-ne visose grupėse, nes mažylio grupėje buvo kiek kitaip.
Darykit išvadas patys ir tik pabandę. Daugeliui tame darželyje gerai.