QUOTE(Jorina @ 2011 09 28, 15:25)
Sveikos, mamos,
maniškis pradėjo lankyti "Riešutėlį", pusę "daržo" remontuoja, pakliuvo iškarto į sujungtą grupę, t. y. vienoj patalpoj 2 grupės, vaikų "kūčia", galiu pridėti dar, kad eina galvom, po to karto mano vaikas net į tą pusę nenori žiūrėti... Rodo pirštu, kad į tą pusę neinam
Snargiai vaikam iki smakro, niekas nevalo, na tiesą sakant pakraupau (visko nevardinsiu, ką dar mačiau)...
Aišku, to reikėjo klausti dar prieš pradedant lankyti šį darželį, bet kad kas galėjo žinoti, kad taip bus, kiek ėjo pažįstamų vaikai (turiu galvoj kitus darželius), niekas labai nesiskundė...
Ar labai išpučiu reikalą
? Kiti gi eina ir jokių problemų.
LAUKIU IŠ JŪSŲ ŽINIŲ APIE "RIEŠUTĖLĮ".
(juokinga, nes tuo metu kai rašiau, mamoms buvo aktualiau, kad darželis renovuotas, o ne kokia tvarka jame ir vat PAGALIAU, kažkam parūpo kas to darželio viduje. BEJE parašysiu apie mūsų patirtį VIENOJE grupių, o ne apskritai apie viso darželio grupes. Tik tiek, kad niekaip nesuprantu, kodėl tokios auklėtojos iš vis dirba, tad kaltinu ir patį darželį, kad nemoka pasirinkti darbuotojų.)
Aš rašiau prieš kelis metus apie "Riešutėlį", kad teko iš jo bėgt, nes vaikas sakė daugiau neis. Protingas vaikas 4 metukų jau buvo. Auklėtojų požiūris šokiravo, nes nei "Labas" neateidavo pasakyt, nei "Viso gero", tiesiog sėdėdavo ir kavutę gerdavo arba su kuo nors plepėdavo. Tiesa, prieidavo pasakyt, kad mano vaikas lovą prisisiojo (kai mano vaikinas nuo metukų net naktį be pamperso miegodavo). Tai kokį stresą įvarę buvo, kad nemiegodamas apsisiodavo, bijojo keltis dieną????
Arba ateinu ryte, vaikai vieni, šliaužioja pilvais ir grindis, kojas laižo liežuviu. Aš savo kojas patraukiau, o mano vaikas gintis ėmėsi. Kaži tų vaikų mamos bent žinojo, kad darželyje savo atžalas palikdavo vietoj grindų skuduro???
Atvedusi sėdėdavau ir laukdavau, kol ateis auklėtojos, nes bijojau be priežiūros palikt būryje keturmečių. NESISKUNDŽIAU, nes galvojau, kad gal čia aš kaprizinga, nepatenkinta, kad man vienai viskas netinka, nes turiu susikūrusi savo galvoje ne tokią darželio viziją. Perėjom į "Rugelį". Nuo tos dienos sužinojau, kad mano vizija buvo reali ir kaip auklėtojos bendrauja su vaikais, tėvais, kokia tvarka... yra net daugiau, nei tikėjausi. Visada pasitinka, visada išlydi, visada paklausia kaip ir kas, niekada nešliaužioja vaikai pilvais, nelaižo nei grindų, nei batų; niekad nebuvo, kad ateičiau, o auklėtojos nėra. Jei nėra, tai bus paprašyta šeimininkė, muzikos vadovė ar kas nors, kad pažiūrėtų tas kelias minutes vaikus.
P.S. yra ir daugiau SM narių nusvilusių nuo netinkamo auklėtojų elgesio "Rugelyje". Gal išdrįs, parašys, juolab, kad žinau jog jos irgi persivedė savo vaikus į kitus darželius ir nesvarbu, kad toliau namų.