labai reikia grazaus eileascio seneliui gimtadienio proga. Tik irgi netinka jokie su sidabriniais plaukais ir pan., reiktu trumpo grazaus. Musu senelis i seneli dar visai nepanasus!
labai reikia grazaus eileascio seneliui gimtadienio proga. Tik irgi netinka jokie su sidabriniais plaukais ir pan., reiktu trumpo grazaus. Musu senelis i seneli dar visai nepanasus!
Rengiu Rudenėlio šventei scenarijų apie daržoves. Turiu V. Palčinskaitės rinktinę "Namai namučiai", tai ten šis tas apie daržoves yra, bet per mažai... Gal kas galėtų primint, kas rašė apie daržoves, kokioj knygoj dar būtų galima paieškot? Ypač reikia eilėraštuko apie MOLIŪGĄ. Būčiau labai dėkinga..
Scenoje pusračiu stovi berniukai ir mergaitės su uogų, vaisių ir daržovių drabužėliais ir kaukėmis. Centre - Dėdė Derlius.
Dėdė Derlius
Dėdė Derlius aš esu, Turtingiausias iš visų: Štai kiek mano palydovų - Uogų, vaisių ir daržovių!
Prašome susipažinti, Ką aš moku išauginti. Deklamuoja du berniukai, Obuoliukai rubuiliukai.
I obuoliukas
Mes dvynukai Obuoliukai, Atriedėję nuo šakų. Mūs veidukai Rubuiliukai Raudonuoja kaip vaikų.
II obuoliukas
Meiliai kviečiam į svečius Mes mažuosius vaikučius. Pavaišinsim jus dailiais Mūsų sodo obuoliais.
Dėdė Derlius
Deklamuoja dvi sesytės, Raudonskruostės žemuogytės.
I žemuogytė
Aš mažytė Žemuogytė Su raudona suknele. Prašom prašom Aplankyti Mus kas vakarą šile.
II žemuogytė
Mes, paraudę nuo saulytės, Saldžios, gardžios žemuogytės. Tik nevalgykit žalių, Nes susirgsit pilveliu.
Dėdė Derlius
Deklamuoja dvi roputės, Lepios, plepios lyg bobutės.
I roputė
Ir ne lepios Mes roputės, Ir ne plepios Lyg bobutės... Aplankykit mus darže - Ropių dvylikta ežia!
II roputė
Vienas - ropės neišrovė, Dviese - ropės nepargriovė... Jeigu šimtas vyrų rautų, Gal tą ropę ir pargriautų? Apkabinkit rankom drūčiai Ir išraukit ją, vyručiai!
Dėdė Derlius
Deklamuoja ir didikas Baravykų baravykas.
Baravykas
Aš bajoras Baravykas, Storas storas Kaip ridikas! Kviesčiau jus į vardines, Bet nerasite manęs. Aš, į samanų duknas Įsikasęs per dienas, Po žaliuoju paparčiu Laukiu girioje svečių.
Dėdė Derlius
Deklamuoja šalimais Riešutėliai su šalmais.
I riešutukas
Kybur vybur riešutukai Pro šakas, pro šakas... Mūs dantukai Kaip kaltukai Neįkąs, neįkąs.
II riešutukas
Jūs, vaikučiai, be spaustukų Negvildenkit riešutukų: Kai dantukai Jums sopės, Riešutukai Nerūpės... Jei ateisit su spaustukais, Pavaišinsim riešutukais.
Dėdė Derlius
Prašom prašom gelsvą kriaušę, Ir saldžiausią, ir gardžiausią!
Kriaušė
Aš esu saldžioji kriaušė. Širšė šoną man pagraužė... Jei apginsite nuo širšių, Aš jūs niekad nepamiršiu.
Aš kviečiu visus į sodą. Ten po kriauše, po kerota. Jūs susėsite ratu Ir vaišinsitės kartu.
Dėdė Derlius
Deklamuoja ir morka, Tik truputį nesveika...
Morka
Aš esu morka raudona. Kiškis man pagriaužė šoną, Ir to kiškio aš bijausi... Kas pagaus tą ilgaausį, Tam aš duosiu dvi sveikas, Neapgraužtas jo morkas. Pavaišinsiu tą vaikutį, Kur greitesnis už kiškutį.
Dėdė Derlius
Baigias mūsų karnavalas. Laukia vaisių pilnas stalas, Laukia mano palydovės - Saldžios uogos ir daržovės. Kviečiam, kviečiam į svečius Mes mažuosius vaikučius!
Labai labai dėkui ir už eilėraščius, ir už tai, kad išmokėt ieškoti informacijos. Anksčiau skaitydavau visus 50 puslapių, kol rasdavau, ko reikia, o pasirodo, viskas taip paprasta... Labai ačiū