Brangus ir mylimas, Tėveli, Nutieski man likimo kelią, Sušildyk patarimais ir glėbiu Aš Tavo amžina dukrelė, Todėl tikrai man širdį gelia, Kai pasiilgusi Tavęs, verkiu
Linkiu, kad vėjas neužpūstų Tikėjimo ir laimės būsto, Kur tu priglausi nuoširdžiai mane Lai niekad pūgos neužpusto Namų, kur su aušra nubustų Geroji Tėviška širdies valia.
Rugsėjo 1-ai ieškau ko nors gražaus apie bites-eilėraščių, pasakėlių. keletą radau, pasidalinu, bet ką nors dar praleidau
BITĖ Gale kaimo, už daržų, Dūzgia bitė: "Žū, žū, žū!" Mato - geltona gėlytė. Nutūpė ant žiedo bitė.
O gėlytė vargana Tyli, linkčioja liauna. - Ką gi, plūke, tu galvoji, Ko tylėdama svyruoji?
Dirbai tu, perdien vargai, Tiek medaus jau pririnkai! O ką aš galiu tau duoti? Tik pasupti, palinguoti..
/grigorė vijerus/
Bitė Kas ten skraido visą dieną, Pailsėt negali. Su dryžuotu sijonėliu Ir plonais sparneliais.
Kas ten šnabžda raudingalviui Dobilui į ausį? Kas ten saulės spindulėliais Sau burnelę prausia? Tai bitutė triūsia, pluša Tarp margų gėlelių Su dryžuotu sijonėliu Ir plonais sparneliais. Bitė renka saldų medų Po geltoną laša. O kokiam gi ąsotėly Bitė medų meša?
/J.Degutytė/
Aviliai
Bitės Lietų girdi Bičių Aviliai - Kaip sodybų Širdys - Soduose Giliai. Jei matai - Tarp medžių Šviečia Aviliai - Suk sodybon: Svečią Čia sutiks mielai. /V.Kukulas/
BITUTĖ -Oi, bitute, oi raina, Ar medučio negana? Beskraidydama ilgai Tu tikriausiai pavargai. Man atsakė darbininkė: -Greit pavargsta tie, kas tingi. Pailsėsiu avily, Kai ateis žiema gili. (Z. Gaižauskaitė)
Bitės bitės, Neškit medų, Kol nėra ant žemės ledo. Bitės dūzgia avily Suskaičiuot jų negali, Iš landos lyg pro vartus Neša medų. Jis gardus. Bitės keliasi su saule, Greit supranta jos apgulę. Bitės čia ir ten toli Prisiartint negali. Kai medaus pilni koriai Būna budrios lyg kariai. Iš landos lyg pro vartus Šen bei ten kelis kartus. /Z.Sadauskaitė/
Obelėlė kai pražysta, Žiedą išskleidžia gėlytė. Tai suūžia, tai sudūzgia Avily darbštuolė bitė.
Bitė, bitė , bitė, bitė Nuo žiedelio prie žiedelio, Renka, renka medų bitė. Medumi dosniai vaišina
Zum zum zum darbštuolė bitė. Eikš, ragausim kiek tik nori, Piršteliu laižysim korį. /E.Tolvaišienė/
DARBYMETIS Bitė ritė medauninkė Pasiraičius tešlą minkė. Minkė tešlą, lipdė korį, Liepos erdvėje pakorė. Ir sušaukusi vaikus, Davė vaško puodukus, Liepė skrist į pievas, mišką, Kur gėlytės skaisčios tviska, Prasklaidyt žiedelių vilną Ir prinešti korį pilną Saldumėlio nuostabaus, Tyro, gelsvo ir gardaus. Tai darbuosis šeimynėlė Visą visą vasarėlę.
Geltoni medaus ąsotėliai Ant liepos šakų sukabinti. Užsnūdo po liepom šešėliai. Geltoni medaus ąsotėliai Lyg aukso verpeliai ir vėlei: - Bitutės, atlėkite! - dindi.
Geltoni medaus ąsotėliai, Ant liepos šakos sukabinti.