Įkraunama...
Įkraunama...

Padėkime Lietuvos vaikučiams

QUOTE(murzinyte @ 2011 09 23, 17:34)
Kreipiuosi i Dahlia su tokiu prasymu ir tokiom idejom :

Ar dar reikalingi zaisliukai jusu globojamiems ligoniukams ? Jei ne , gal galetumet sukontaktuoti su merginom "kuruojanciom" kitas ligonines, ar vaiku namus.
Ideja tokia - galvoju surinkti is airiukiu nebereikalingus zaisliukus ir atsiusti jums per kurjerius; gal ir drabuzeliai nepamaisytu ? O ten jau vietoje issidalintumet kam ko labiausiai reikia - gal zaisliuku ligoninems, rubeliu - vaiku namams ir pan.
Kaip manot ?

Ačiū, murzinyte, už šaunias idėjas, gerus norus ir didelę širdį, kuriai jokie atstumai ne kliūtis 4u.gif
O dabar surašysiu, ką per ne vienerius labdarystės metus pastebėjau ligoninėse. Žaisliukų ten niekada nebus per daug. Vaikų juk yra nemažai. Žaisti nori visi, žaisliukai naudojami. Žinom, kad net ir prižiūrint vaikus, kai jie žaidžia namuose, žaisliukai susidėvi. Ligoninėse dar sudėtingiau, nes žaidimo priemonės keliauja per palatas, dažnai sergantys vaikai jais žaidžia(bando išlaikyti ax.gif ) viena rankyte - nes kitoje įstatytas kateteris- ir taip jie susidėvi dar greičiau, nes gi visko pasitaiko ax.gif Taigi, jei būtų žaisliukų - valio 4u.gif - klinikų vaikų žaidimo kambariams (ne tik onkologinio poskyrio) jų reikia..
Kaip pavyzdį galiu pasakyti, kad Eglojos atsiųsti kūdikių/mažylių žaisliukai labai labai naudojami vaikučių 'pagal paskirtį' smile.gif AČIŪ 4u.gif

Kalbant apie drabužėlius, taip pat turiu pastebėjimų. Kartas nuo karto skyriuje tenka sutikti vaikučių vilkinčių ligoninės pižamas. Na tokias ne visai tinkančias jų ūgiui ax.gif , žinote kokios būna... Vadinasi, tas vaikutis į ligoninę pateko ne iš geriausių sąlygų, personalas jį nuprausė, aprengė tuo, ką turi ligoninė, o kai baigs gydymą ir išleis į namus unsure.gif nežinia ar bus kuo aprengti, nes dažnai tie "naminiai" drabužėliai būna palaikiai.. Va, tokiais atvejais labai reiktų turėti skyriuje kažkokių atsarginių, bent extra atvejams. Skyriaus vyr. slaugytoja tikrai tuo pasirūpintų..
Na, o aš galiu pasirūpinti ir pažadėti, kad kiekvienas paramai skirtas žaisliukas ar drabužėlis bus panaudotas tik paramai 4u.gif
Atsakyti
Labai smagu Dahlia smile.gif) kad padeti galime smile.gif

vadinasi pradesiu kaupti zaisliukus ir rubelius, kurie iki Kaledu atkeliaus pas jus bigsmile.gif
ar yra kokie reikalavimai rubeliams? tarkim dydziai ir pan.
Atsakyti
dahlia, gal galit ir man atsiust adresiuka kur galeciau siust rubelius ir zaisliukus. 4u.gif
Atsakyti
Dėl drabužėlių dydžių, vienareikšmiškai - kol kas tinka visi, nes nieko skyrius neturi. Tiesa, yra šiek tiek Eglojos atsiųstų naujagimiams smile.gif , tad iki 3-6 mėn. drabužiukų kol kas nereikia smile.gif
O skyriuje gydomi vaikai nuo gimimo iki 18 metų, tad ir dydžiai gali būti įvairiausi.

<emigrante>, parašysiu adresiuką į AŽ..

.... wub.gif net negaliu patikėti, kad šiemet taip anksti jūs pradedat galvoti apie vaikučius wub.gif Smagu, nes paprastai tik prieš Kalėdas jie daugiau dėmesio sulaukia. Ir tai praskaidrina jų skaudžią kasdienybę, jie tuo džiaugiasi ir vertina.
Ačiū visoms, kurios apie juos galvoja 4u.gif
Atsakyti
Dahlia, as labai tikiuosi kad tokios siuntos bus nuolat, ne tik Kaledoms 4u.gif
Atsakyti
Tai mes su Murzinyte parinksim tada zaisliuku ir rubeliu 4u.gif O pasiteiravot apie Murzinytes ideja susirasineti laiskais? Mano devynmete sake noretu susirasineti su viena mergaite ar berniuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2011 09 26, 14:36)

<emigrante>, parašysiu adresiuką į AŽ..

prashyciau ir man blush2.gif kasmet atiduodam daug i labdara cia 4u.gif bet labai noretumem padet ir vaikuciams, gyvenantiems Lietuvoje wub.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gitule @ 2011 09 26, 23:35)
Tai mes su Murzinyte parinksim tada zaisliuku ir rubeliu  4u.gif  O pasiteiravot apie Murzinytes ideja susirasineti laiskais? Mano devynmete sake noretu susirasineti su viena mergaite ar berniuku  smile.gif

Aha mano 9metis irgi prisijungtu, amzius nesvarbu
Atsakyti
ar galima iskept kokiu sausainiuku blush2.gif
gal kvailas klausimas, bet nezinau ar jiems viska galima valgyt blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(gitule @ 2011 09 26, 23:35)
Tai mes su Murzinyte parinksim tada zaisliuku ir rubeliu  4u.gif  O pasiteiravot apie Murzinytes ideja susirasineti laiskais? Mano devynmete sake noretu susirasineti su viena mergaite ar berniuku  smile.gif

Teiravausi, apie tai .. Tačiau tuo metu nebuvo pasiryžusių susirašinėjimui. Lyg norėtų, lyg kažko varžosi, nežino, ką rašyti.. Manau, kad jeigu gautų laiškelius su konkrečiais klausimais - rašytų atsakymą. Tiesiog nedrįsta..
Šiuo metu devynmečių skyriuje nėra, bet... situacija keičiasi kas savaitę verysad.gif , tad visko gali būti..

QUOTE(Rashkyte @ 2011 09 27, 06:53)
prashyciau ir man  blush2.gif kasmet atiduodam daug i labdara cia  4u.gif  bet labai noretumem padet ir vaikuciams, gyvenantiems Lietuvoje  wub.gif  aciu  4u.gif

Parašiau 4u.gif Ačiū, už gerus norus 4u.gif

QUOTE(rabelkyte @ 2011 09 27, 23:38)
ar galima iskept kokiu sausainiuku  blush2.gif
gal kvailas klausimas, bet nezinau ar jiems viska galima valgyt  blush2.gif ?

Galima ir sausainiukų, ir visa kita kaip ir visiems vaikams smile.gif Ten daugelis vaikučių 'nevalgiukai', tad mamos džiaugiasi nors ką įsiūliusios..
Atsakyti
Ne LT, bet vis tik : reikia ir pagalbos ir idėjų ir palaikymo.
Atsakyti
Atejau pasidziaugti smile.gif

Paskelbus apie organizuojama Kaledine paramos akcija Lietuvos vaikuciams, sulaukem begalinio susidomejimo ! Esu maloniai nustebusi smile.gif Prie paramos jungiasi ne tik forumo (ir ne tik sio) mamytes, bet ir ju darbovietes, draugai lietuviai ir airiai. Sulaukiu daug skambuciu kur kada ir kaip.
Tiesiog be galo dziaugiuosi, kad musu ideja pasirode tokia reikalinga 4u.gif
Atsakyti