Rodau sėjinukes obelžiedes, sėtos 05 06, taigi čia 11 dienų po pasėjimo, kalasi pirmi tikrieji lapeliai...Taigi, kai išsikala pirma tikrųjų lapelių pora, bus aktyvaus augimo fazė..
Statistika - sėta 15, yra 7 daigeliai, iš kurių galima tikėtis sveikų stiprių augalų, žydėsiančių, tikiuos, dar birželį, 6 sėklos rodo gyvybės požymius, bet tik tiek...su tokiais tempais nieko nebus ..Šitoms pasilikau geriausius sodinimo indus - tokius keraminius vazonus didelius..Matyt į vazoną pilsiu akmenukų, o tarp jų slėpsiu vazonėlius su keliom obelžiedėm, kad vazonų diametrą užpildytų savais lapais ir žinoma, žiedais. Va tokie planai, kai šitos mažės paūgės labiau.
Balkoninės tolygiai krauna žiedynus, matyt, kartu pražydės visi..
Va taip ir matau tokį vaizdą akyse
Nors maniškės sėtos dienele anksčiau, bet dar tik pradeda matytis mažytis tikrasis lapelis. O dygumas toks, kad iš 6 sėklų turiu tik 2 daigelius. Kitos nedaigios,nes ištraukiau sėklą tai tik tokia košė išlindo paspaudus
QUOTE(Bozena83 @ 2011 05 17, 10:41)
Kitos nedaigios,nes ištraukiau sėklą tai tik tokia košė išlindo paspaudus
jos gal ir daigios buvo, bet jei košė išeina, reiškiasi supūdei
QUOTE(mocha @ 2011 05 17, 09:59)
Bet tai kaip greitai sudygo viskas, kaip sparčiai auga! Oho
na tai matot visos netolygiai auga...15 sėtų, 7 daigai spartūs, 6 sėklos užsimarinavusios - sudygo ir vsio...Mąsto, ar augt toliau Na, man kiek reikia realiai tų daigų suaugusių pakaks, bet va tik tiek, kad iš sėtų 50 proc daigų galima tikėtis. Tai jei tos 6 sėklos irgi augs, tai bus neprastas sudygimas..
Jediara, o tu pasėjai jau?
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 17, 10:51)
jos gal ir daigios buvo, bet jei košė išeina, reiškiasi supūdei
gal? bet augintos tam pačiam indelyje, tai jei būtų supuvusios tai visos
Man iš 15 2 supuvo...Normalu tai...tiesiog sėklos skirtingos savo kokybe..Mano gi matot sąlygos vienodos visoms...o augumas labai skirtingas.
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 17, 11:23)
na tai matot visos netolygiai auga...15 sėtų, 7 daigai spartūs, 6 sėklos užsimarinavusios - sudygo ir vsio...Mąsto, ar augt toliau Na, man kiek reikia realiai tų daigų suaugusių pakaks, bet va tik tiek, kad iš sėtų 50 proc daigų galima tikėtis. Tai jei tos 6 sėklos irgi augs, tai bus neprastas sudygimas..
na, bet reik tikėtis, kad viskas sudygs tvarkingai ir nudžiugins fantastiškais žiedukais
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 17, 11:30)
Man iš 15 2 supuvo...Normalu tai...tiesiog sėklos skirtingos savo kokybe..Mano gi matot sąlygos vienodos visoms...o augumas labai skirtingas.
Džiaugiuosi bent jau tuo,kad nors tiek išdygo Taip, sėkla jau toks dalykas,kad negali žinoti ar išdygs kas ar ne
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 17, 12:23)
Dar nesėjau, nes oras atvėso - bijau supūdyti