Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

QUOTE(Partizanė @ 2011 05 12, 20:19)
pas tave ten šilta manau, šilčiau nei Lietuvoj, tai gal ir lauke tinka, bet žinoma kad pietinė saulė joms labiau patiks, gal greičiau augs ir bujos  g.gif
nu dabar paskutinę savaitę kiek atvėso, apie 25, naktį vėsiau, nu bet jau nenešiu jų į vidų tikrai, visur aplinkui jau geras mėnuo lauke auga..

QUOTE(Violeta* @ 2011 05 12, 20:47)
Balkone atvirai rytų pusėj su saule iki pietų pats geriausias variantas pelargonijos apskritai...Nors jos kenčia saulę gerai, bet ...jau įsitikinau, kad šutinanti saulė kiaurą dieną yra ne taip gerai, kaip dalis dienos su rytine saule. Ant pietines palangės saulė per stiklą yra daug kaitresnė ir gali gerai apdegint augaliukus.

tai va pabijojau kad jom nebūt karšta, tai gal reiks pamainom, kai labai karšta nunešt lauke, ir tik kai vėsiau ant palangės.

Ačiū!
Atsakyti
O kas tas vėsiau?...jei nėr mažiau 10 - 12 C, pelargonijos apskritai gali būt auginamos lauke...

dėl liejimo - aš lieju kartą į savaitę "gerai" ir viskas. Ne dažniau, na su išimtimis - ypatingais atvejais, kai net žmogui kvėpuot karšta. O papurškinėju tai dažnokai. bet purkšti irgi reikia taip...ne saulei šviečiant - arba ryte anksti kol saulės nėr, kas nerealu, arba kai ji jau nusisukus, kitaip maži lašeliai spinginant saulei bus kaip maži lazeriukai...visi lapai nudegs..Aš purškiu taip vakarėjant, kai saulė nebekepina.

Apdegusius mesti lauk nereikia, atsigaus tikrai. Tik reikia vėlgi papurškaliot,paliet..neperliet...

Aš nesuprantu -ar jums apdega lauke išneštos? man tai apdegė balkone kai langai buvo uždaryti...tai lapai tiesiog išsigarino, nes buvo apie 45 C..bet pas mums eina langus ištumdyt, padaryt atvirą balkoną...tai pusę langų esu sustumdžius ir viskas ok. bet jei apdega nuo įkaitusiusių paviršių...tai...reik galvot kaip izoliuot gal..
Atsakyti
nu mano lauke stovėjo. bet aš manau kad apdegė ne nuo saulės, o nuo trąšų. tiesiog tokius pakenčiamus lapelius ne išskyniau, o dar palikau. visai jau baisius tai išskyniau.
o ten kur liečiasi su žeme keletas lapelių ir apdega - ką padarysi, laikinai čia vistiek, kažkada keliaus į lovius ir viskas bus ok.

ateina lietus... parai...
Atsakyti
mano apdege lauke..gyvename name savo..isnesiau i lauka ant palanges sudejau atokaitoje blush2.gif nu jos gi megsta karsti..visi tik trimituoja nelepios sausras kaitras pernesa..pasirodo ne labai as jas nudziuginau blush2.gif
salia tamsus klinkeris..nzn..matyt per karsta jom buvo..lapasi apsvile..dabar jau raudfonuoja g.gif velniava su jom gavos..o buvo grazios ax.gif
Atsakyti
gali augti pelargonijos visiškoj saulėkaitoj ir auga jos taip. Atkreipkit dėmesį į miestų želdinimą. Tik yra vienas niuansas, reikia augalus pripratinti prie lauko. Prie saulėkaitos taip pat wink.gif

Tiesa, visur vadovėliuose ir patarimuose rašoma vienodai, daigai sodinami vakare arba apsiniaukusią dieną. Bet kokiam augalėliui reikia adaptuotis 4u.gif
Atsakyti
o situacija dar valdoma jei lapai apsvilo ..isdege vietom..ir raudonuoja g.gif ar jau i komposta jas blush2.gif
Atsakyti
Apgenėkite, perneškite į kitą vietą, atsprogs ir augs jos vėl , gajos jos tikrai. O į kompostą ką kitą išmeskite user posted image
Atsakyti
nematant augalų sunku ką ir pasakyt.
Jei lapai tikrai išdegė, juos tiesiog galima išskint, o lapų raudonavimas taip pat reakcija į saulę, bet tai tikrai nemirtinas dalykas. Kaikurių pelargonijų lapai daugiau mažiau paraudonuoja, sudaro gražų raštą wink.gif
Atsakyti
Stai tamsiom violetinem nepatiko saule aktyvi. Kitamet pasaugosiu.....Is dvieju nepilnaviduriu viena klestejo,kita apdege,nes buvo silpnesne ir nesenai apsilapojusi...Bet jai patiko gryzti i siltnami stiklini g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 13 gegužės 2011 - 09:51
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 13, 07:47)
O kas tas vėsiau?...jei nėr mažiau 10 - 12 C, pelargonijos apskritai gali būt auginamos lauke...

nėra smile.gif
išnešiau dabar į balkoną,tegu mėgaujas natūralia saule, nes iš ties per langą baisiai kepina.
nors ten salotos ėjo iš proto, o galvojau kad nuleips..kaip ir kitos gėlės (petunijos, nasturtos, kas dar ten pas mane augo.... tik tiek, kad liet kasdien reikėjo).

na bet čia laikinai, mėnuo laiko,daugiau jau bus kitur, nepamenu į kurią pusę langai terasos bus kitam bute, bet saulės gaus smile.gif

skaičiau temą nuo pradžių, tai ten tos rožinės pelargonijos swoon.gif kažkas nerealaus!deja negaliu sau to leist, tai teks pasitenkint nuotraukom ir savom paprastom spalvotom smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 13 gegužės 2011 - 10:50
tai kad nera ka geneti blush2.gif lotuliukas.gif jos pirmametes..setas sausi is seklu blush2.gif ot ozka..padariau joms cia islikimo show doh.gif doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 05 13, 13:52)
tai kad nera ka geneti blush2.gif  lotuliukas.gif  jos pirmametes..setas sausi is seklu blush2.gif  ot ozka..padariau joms cia islikimo show doh.gif  doh.gif  blush2.gif

Nereikia pergyventi, atsigaus. Isnestos i lauka daznai taip sureaguoja, dabar atveso, gal kiek nustos augusios, bet po to tikrai atsigaus smile.gif
Atsakyti