Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

QUOTE(Violeta* @ 2011 05 10, 20:05)
Straipsnis tau jau toks....manau, kad temos 1 psl daugiau info. o kad paprasta tai taip, bet tik su paprasčiausiom rūšimis. Pabandykite kokias margalapes paaugint , tai ir visai nepaprasta gali pasirodyt... mirksiukas.gif

O margalapės tai taip. Aš jau prieš 3 metus atsisakiau ju. Nu gražu, bet vieni kaprizai joms, nebesusitvarkiau, tai anytai atydaviau pas ja menesiuką pagyveno, ir išnyko blink.gif Taip pirmame puslapyje, tikrai yra labai daug vertingos informacijos, net nelyko jokių klausimų dėl pelargonijų man. Dėkojų Violetai už toki pirma puslapy, apie viska aprašyta viskas labai tvarkinga ir gražu. Labai pagyrtinas dalykas kai žmonės netingi, ir vis kekvienoje Pelargonijų dalyje papildoma kažkuo naujo, o ne tas pats per tapati kopijuojama. thumbup.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintare0704: 10 gegužės 2011 - 20:13
Ta proga perskaiciau vel pirma puslapi ax.gif Vienas malonumas 4u.gif Aciu thumbup.gif .Pagalvojau,gal rudeniop kas pades isitaisyti grazesniu gelyciu,kai ateis laikas atsisveikint su jom bigsmile.gif Kas parveztu-susiorganizuosiu smile.gif Gudrute,ar ne bigsmile.gif
Atsakyti
Labas smile.gif
Auginu pelargonijas is seklu, sejau vasario men. Patarkit kaip jas greiciau prazydint, gal ka ne taip darau, kad jos net nekrauna ziedu... Ziuriu Violeta neseniai pasejo ir jau birzeli tikisi ziedu, niekaip nesuprantu kaip taip pavyksta. Gal reikia daznai tresti? Tiesa, susodintos mano i 10 cm skersmens vazonelius.
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2011 05 11, 23:56)
Labas smile.gif
Auginu pelargonijas is seklu, sejau vasario men. Patarkit kaip jas greiciau prazydint, gal ka ne taip darau, kad jos net nekrauna ziedu... Ziuriu Violeta neseniai pasejo ir jau birzeli tikisi ziedu, niekaip nesuprantu kaip taip pavyksta. Gal reikia daznai tresti? Tiesa, susodintos mano i 10 cm skersmens vazonelius.

manau, kad sužydės ir taip- aš pernai auginau iš sėklų, tokiu metu buvo tik daug lapų, o žiedynų nei vieno schmoll.gif
o šiemet auginu iš įdaigintų šakelių- tai tos jau žydi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2011 05 11, 22:56)
Labas smile.gif
Auginu pelargonijas is seklu, sejau vasario men. Patarkit kaip jas greiciau prazydint, gal ka ne taip darau, kad jos net nekrauna ziedu... Tiesa, susodintos mano i 10 cm skersmens vazonelius.

pati ir atsakėt į savo kls...sėt pelargonijas reik gan tankiai, laukt netikrų lapelių, tada tikrų, kai ims kaltis antri treti tikrieji, tada persodinti į mažesnius puodukus...kai išauga maždaug per kelias savaites juos, tada sodinam į didesnius...arba jau tiesiai į lovelius - esmė - pelargonijos mėgsta būt susodintos tankiau, ir nežydi kol vazone daug vietos, jų šaknys turi būt kiek apspaustos, aišku, neperlenkiant lazdos...kiek tankėliau susodintos ima žydėt anksčiau, rečiau susodintos kiek vėliau. Arba galima dėl tik kelias pelargonijas, ir kažką šalia sodinti kaip "kaimyną" - bakopą, šlamutį...Pažiūrėkit, juk kur pardavinėjamas jau suaugusios žydinčios, tie puodeliai būna maks 10 cm. Suaugusiai visiškai reikia 10 - 12 cm puodelio...Mano pirktiniai daigai jau beveik visi krauna žiedukus, keli tuoj normaliai žydės...Pilno žydėjimo dar teks palaukt kelias savaites...

o daigų obelžiedžių bus 5 - 7 - tie greituoliai jau ima leist pirmus netikrus lapelius, o tik rytoj bus savaitė kai pasėti...o kitos sėklos supuvo arba nebesivysto - lyginat su tom tai jau atsilikę beviltiškai...Šiaip ar taip...užteks pasižiūrėjimui smile.gif
Atsakyti
žiekit, rodau, kaip man vienu metu ir sekasi ir nesiseka auginti:

tuo pačiu metu pirkt, vienodos veislės, vienodi daigeliai:
user posted image
user posted image

tuo pačiu metu į galutinius vazoniukus išsodinti vienodi daigeliai:
user posted image
user posted image

beje, visi visi jie pirkti vienu metu biggrin.gif tai pvz pirma nuotrauka nuo ketvirtos (ten du daigai įsodinti) skiriasi kaip luzerio ir pirmūno augalai. o yra vieno ir to paties sodininko - mano doh.gif lotuliukas.gif
laistyti visi vienodai, apiplikyti trąšom irgi vienodai irnesakyk.gif

komentuokit 4u.gif
Atsakyti
Violeta* - o kaip auga darželyje susodintos? mastau.gif juk irgi žydi. žinoma, ten žemaūgės.
vat dabar mąstau - antrametes pelargonijas susodinau į tuos pačius vazonus, tik papildžiau nauja žeme, nepasakyčiau kad labai krautų žiedus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 12 gegužės 2011 - 10:23
Tai nesakau, kad nežydės...Kiek teko šiom dienom matytų į atvirą gruntą pasodintų, tai ten pasodinti jau žydintys augalai...o kai pasodini jau žydintį, tai nelabai skirtumas yra, tik tiek kad rizika nubarstyt/nudžiovint žiedus.

Partizane, taviškes apdegintos aiškiai...manau, saulėj apdegė, ant kai kurių lapų labai jau charakteringos žymės...beje, ir aš turiu apdegusių...Vieną ryt pamiršau balkono langus atstumdyt...Nes ten žiauriai karšta...na ir vienąkart grįžtu nmo, o gėlės visų lapai susisukę doh.gif , apdegę, termometras - 48 C... rolleyes.gif doh.gif Staigiai liet, purkšt, ir pan. atsagavo, bet keli lapai likę išdžiūvę tokie...tai labai panašu į tavo...

Nuotraukose ir žemė šlapia atrodo..gal tik foto efektas, bet atrodo tikrai šlapiai, o ne sausai drėgnai..Tai irgi ne tik neaugimo priežastis gali būt ir bet apskritai...Pelargonijas reik laikyt posausiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 12 gegužės 2011 - 11:13
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 12, 11:11)

Nuotraukose ir žemė šlapia atrodo..gal tik foto efektas, bet atrodo tikrai šlapiai, o ne sausai drėgnai..Tai irgi ne tik neaugimo priežastis gali būt ir bet apskritai...Pelargonijas reik laikyt posausiai.

pamiršau prirašyt, kad išvakarėse gausiai priliejau, nes artėjo charakiri nuo išdžiūvimo, buvo parakas, ne žemė. labai išdžiūvo. jos kiauria dieną ant saulės svilinasi,tai taip perdžiūvo... ir šis prilaistymas bus porai dienų.

patarkit, ar tokio tipo augalus (na kaip tas didesnis) jau laikas į lovius apgyvendint ar dar ne?
Atsakyti
Galima drąsiai...Tik centimetrus skaičiuok, kad paaugusios vieną kitos nestelbtų.

o tai čia lauke taip saulėj nusvyla? mano tai balkone po stiklu kepa, tai vis stengiuos langus išstumdyt ir palikt atvirą..nes jei saulė spigina, o dar nėr oro apykaitos, tai arti 50 C - nu tai čia net ir pelargonijom nepakeliama, gal tik kaktusams kai kuriems...Vienas kad suvešėjo taip svilinamas, kad oho..
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 12, 12:19)
pamiršau prirašyt, kad išvakarėse gausiai priliejau, nes artėjo charakiri nuo išdžiūvimo, buvo parakas, ne žemė. labai išdžiūvo. jos kiauria dieną ant saulės svilinasi,tai taip perdžiūvo... ir šis prilaistymas bus porai dienų.

nu aš kai paskutinį kartą taip žmoniškai paliejau visai išdžiūvusias, tai dabar turbūt antra savaitė lapelius pageltusius skabau doh.gif džiovinu dabar, tikiuosi dar nebus koks puvinys įsimetęs unsure.gif nors žemė paviršiuj visai sausa, biri tokia, bet giliai dar drėgna, tai lauksiu kol visai išdžius g.gif galvoju gal prigręžiot daugiau skylių loveliuose, nes dabar tik po dvi ar tris yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2011 05 12, 12:37)
nu aš kai paskutinį kartą taip žmoniškai paliejau visai išdžiūvusias, tai dabar turbūt antra savaitė lapelius pageltusius skabau  doh.gif džiovinu dabar, tikiuosi dar nebus koks puvinys įsimetęs unsure.gif nors žemė paviršiuj visai sausa, biri tokia, bet giliai dar drėgna, tai lauksiu kol visai išdžius g.gif galvoju gal prigręžiot daugiau skylių loveliuose, nes dabar tik po dvi ar tris yra g.gif

nu žinai, man į jas buvo priliję prieš tris savaites, tai paskui nešiau į vidų ir irgi neliejau dvi savaites. bet tai viduje ir nesant saulės (čia kai buvo didysis atšalimas). dabar jos stovi kepinamos nuo ryto iki vakaro, manau trims keturioms dienoms bus to vandens. orai gi giedri ir saulėti pranešami. jos dar ir įkaista nuo juodų indelių ir pačių plytelių, net lapai, kurie liečiasi su vazono krašteliu ar plytelėm apdega.

aš galvoju padelst su persodinimu, kad daugiau lapijos priaugtų esant suspaustoms šaknims, kaip manot? nes indeliuose ten per akis dar vietos. kita vertus, norisi aišku ir kuo greičiau viską susikabint ir nesukt galvos.
Atsakyti