Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

'reanimuokit" - vat čia bus mano nauji mokslai gėlių auginime rolleyes.gif Pikta kaip negaliu, taip atidžiai rinkaus, ale žalia naujokė ir yra žalia naujokė..
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 08, 21:25)
Pikta kaip negaliu, taip atidžiai rinkaus, ale žalia naujokė ir yra žalia naujokė..

apie ką čia? unsure.gif Dažnai užsiimu reanimacijom, kitų prašymais. Bet jei pačiai koks augalas nepatinka ir vidinis kirminas graužia, marinu, rodos, specialiai, bet nemiršta bjaurybės cool.gif

Dantiste, fainuolės gėlytės bigsmile.gif

Na, o dėl 'daigų pašaldymo' turiu tik vieną mintį: įsivėlė spausdinimo klaida. Sudygus ir atsiradus pirmiesiems lapeliams, daigai patalpinami vėsiau ( ~15C) tam, kad sustotų antžeminės dalies augimas, t.y. daigai neištystų, tačiau pakankama temperatūra šaknų vystymuisi. Daugiau išmąstyt kompetencijos trūksta.
Tiesa, dabartinė lauko temperatūra ( iki liepos pradžios) pati ta - dienomis šilta, naktimis vėsu. Kaip tik ta temperatūra tiek šaknims vystytis, tiek antžeminei daliai wink.gif
Atsakyti
Amarrile, nepergyven, nemesk. Jei centras gyvybingas gyvens. O be substrato gali kelias dienas gyventi, nieko jai neatsitiks.
Violeta, as viena irgi ilgai rinkausi, bet nelabai buvo is ko, o labai ziedai patiko. Issirinkau be centro, bet metus zydejo, o paskui palikuoni isaugino, pati nei gyva, nei mirusi, bet palikuonis uzaugs, jau su 3 lapeliais. Pas mane joms patinka, kol kas dar nei vienos neismeciau. Tik vasara ant pietines palanges per karsta, lapai labai nukencia, o kitur neturiu kur laikyti tiek daug, tai kelias tenka aukoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 08, 19:56)
Bandykite pašaldyti, t.y. vėsiai palaikyti, eskremaliom sąlygom, ant skersvėjų ir pan.. Žinau, kad kartais labai gerai suveikia...o mano viena papuvėlė visgi iš pasineštų..Tikiuos, kad ne visos tokios bus, kai patikrinsiu.

jei kalba apie orchidėją, tai dienos nakties temperatūrų skirtumas skatina žydėjimą. ideliai tinka pastatyt naktį prie praverto lango, na žinoma ne minusinio. pas mane nežydinčios ištremiamos į šiaurinį kambarį vaikuotis biggrin.gif
violeta, biškį tau atrašiau orch.priež. temoje.

aš ryt pafotkinsiu savo pelargonijas ir duosiu jums visoms nuspręst, ar laikas joms į lovius, ar tegu auga indely suspaustai, kad labiau paaugtų.
Atsakyti
Sveikos merginos,
padariau, o tik paskui kilo mintis... Juk jos žydi, kai pakankamai šaknų prisiaugina...
Pasodinau pelargonijas tiesiai į gruntą ir svyrančias, ir šalia kompaktines. O gal reikėjo su vazonėliais įkasti? Patarkit. Dar galiu persodinti.
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 08, 20:25)
'reanimuokit" - vat čia bus mano nauji mokslai gėlių auginime  rolleyes.gif Pikta kaip negaliu, taip atidžiai rinkaus, ale žalia naujokė ir yra žalia naujokė..

o tu kartais neiškarpei pas aną baltos spalvos kietų šaknų per vidurį? biggrin.gif nes jei jos baltos ir kietos, jos irgi geros biggrin.gif aš pradžioj manydavau kadblogos, jei ne žalios biggrin.gif
nesiparink, sveika pakankamai ta tavo gėlė, tuoj atsigaus.

QUOTE(marene @ 2011 05 09, 09:44)
Sveikos merginos,
padariau, o tik paskui kilo mintis... Juk jos žydi, kai pakankamai šaknų prisiaugina...
Pasodinau pelargonijas tiesiai į gruntą ir svyrančias, ir šalia kompaktines. O gal reikėjo su vazonėliais įkasti? Patarkit. Dar galiu persodinti.
Aciu.

nu komponuoja žmonės svyrančias su kompaktinėm kartu, aš pernai tiap dariau.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 07, 18:57)
bigsmile.gif  smile.gif  ax.gif Kas nors ką nors įžiūri? Vakar pasėjau apie 15 val. ;šiandien  iš 15 sėtų 8 appleblossom jau sydyyygooooo yess.gif Žinokit apsdžiaugiau labai netgi nes: 1) sėklos visgi daigios ir pusantro šimto litų neišmečiau; 2) greit užaugs tokiais tempais ..

jei neįžiūrit - teisinuos tada...Šaknelės yra apie vos kelis mm, čia reikia mokėt nufotkint iš taip arti nesuliejant vaizdo...
Božena83, kaip pas tave sėja? Tu juk para anksčiau sėjai? ...Lapukai turėtų lįsti jau..Vienžo, nerealios gėlės savais tempais.

Labas rytas 4u.gif neskaičiau temos šiom dienom, tad atsakymas vėluoja ax.gif

Raportuoju, šiai dienai iš 6 sėklų sudygo tiktai 2, laukiam toliau biggrin.gif
Atsakyti
mano obelžiedžių sėjos reziume: iš 15 sėtų daigų yra 5 maždaug 1,5 cm su dviem lapeliais netikraisiais..3 sėklos supuvo; visos likusios gyvos , labai lėtai dygsta lyginant su tom 5 spartuolėm, ale panašu, kad kokie 2 - 3 daigai bus kaput, vadinasi, galbūt turėsiu tas 5, o maks 9 vnt iš 15 sėtų. Nežinau kodėl tom pačiom sąlygom vienos auga labai gerai, o kiti menki ir gelsta? Šilta, šviesu, ne saulės kepinimas, ne šlapia, na ir patirties lyg yra ir t.t. g.gif Matyt, sėkla jau tokia pati iš savęs, ne veltui ant pakelio buvo parašyta kad 2- 3 per plant...o kai sudygo galvojau, va, sudygo visu 100 proc. rolleyes.gif

dabar galvoju, galvoju ir nesugalvoju - gal tas kur geri daigeliai verta kur perkelt, kaip manot, atskirai augti? bijau kad ir toms kas nepasidarytų g.gif Niekad tokių šposų neturėjus, kai sėdavau paprastas pelargonijas..susėji pakelį, visada kažkiek pertekliaus būdavo, kaimynes, giminaites apdalindavau daigas..o šios kai suskaičiuotos, tai net gaila kiekvieno prapuolusio daigo...nu va toks maždaug vaizdelis, ko manot, ko neužtenka tiem kitiems nugeltėliams?

user posted image

P.S. suprantu, kad jei tik tokios problemos būtų, gyvent būtų labai lengva smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 10 gegužės 2011 - 07:23
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 10, 08:21)
dabar galvoju, galvoju ir nesugalvoju - gal tas kur geri daigeliai verta kur perkelt, kaip manot, atskirai augti? bijau kad ir toms kas nepasidarytų g.gif Niekad tokių šposų neturėjus, kai sėdavau paprastas pelargonijas..susėji pakelį, visada kažkiek pertekliaus būdavo, kaimynes, giminaites apdalindavau daigas..o šios kai suskaičiuotos, tai net gaila  kiekvieno prapuolusio daigo...nu va toks maždaug vaizdelis, ko manot, ko neužtenka tiem kitiems nugeltėliams?

Violeta, man atrodo, kad nepakankamai kompetentinga esu Jums patarinėti, bet aš dar nekelčiau atskirai tokių mažų daigelių, bijočiau numarinti- juk jiems nieko ten netrūksta, draugijoje linksmiau bigsmile.gif

Mano švedės smile.gif atrodo apsiprato, pradeda naujus lapelius skleisti wub.gif

O visos vietinės jau iškraustytos į balkoną- tiesiog sudėjau su vazonėliais į lovelius kol kas ir pastačiau balkone ant grindų, už savaitės manau jau sodinsiu į nuolatinę augimo vietą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 10, 08:21)
ko neužtenka tiem kitiems nugeltėliams?

šviesos, daugiau prasikals ir dings problema.

Pasisėjau tik šiandien. Pasėjau ir palikau šiltnamy cool.gif Pabando tik mandravot, namie būčiau užkankinus pati biggrin.gif
Atsakyti
Gal kam pravers smile.gif Trupitis informacijos apie pelargonijas:
http://www.sodospalv...ambariniu_geliu.

Aš šian gėles labai mėgstu. Su jomis – paprasta. smile.gif
Atsakyti
Straipsnis tau jau toks....manau, kad temos 1 psl daugiau info. o kad paprasta tai taip, bet tik su paprasčiausiom rūšimis. Pabandykite kokias margalapes paaugint , tai ir visai nepaprasta gali pasirodyt... mirksiukas.gif
Atsakyti