Mjo, matyt..., bet specialiai nepirkčiau, geriau tada stalinę lempą pastatyt su kaitrine lempute
ačiū Violeta už atsakymus. galvoju, gal aš savo pirktinius daigus pertręšiau? nors liejau tik Verdetos augimo stimuliatoriumi, kuris gi nu ir taip toks slabnas reikalas. nu dar kartą laisčiau orchidėjų trąšom. nors iš tiesų tai bėda buvo aišku saulės trūkume. tiesiog šiemet yra mažoji ropoklė, todėl pietinėj pusėj negalėjau augalų visai laikyt.
nusipirkau dabar schultzo universalių trąšu su kiek didesniu N, tai paliesiu, kad ūgteltų, nes persodint kai kuriuos dar anksti. stiebelis plikas ir du lapai. kai kurie aisku super, išbujoję gražiai. va ir žinok kad nori
nusipirkau dabar schultzo universalių trąšu su kiek didesniu N, tai paliesiu, kad ūgteltų, nes persodint kai kuriuos dar anksti. stiebelis plikas ir du lapai. kai kurie aisku super, išbujoję gražiai. va ir žinok kad nori
Siūlyčiau neliet trąšom, jei jau tiek gavo visko
ir tik du lapai yra per menkas augalas tręšimui, nes šaknytės tokių tai juk menkos labai gal Siūlyčiau vis tiek kažkiek saulės organizuot - nors valandomis, gal eina ropoklę kaip nors padabot? Nes be saulės tai ne kas - labai styps, bus menki augalai, lengvai pasiduodantys visokiom bėdom.
beje kokias orchių trąšas naudoji pati? Aš ant feleonpsių pasinešiau kažkaip, šiandien 3 parvilkau namo parašiau orchių priežiūros temoj plačiau
ir tik du lapai yra per menkas augalas tręšimui, nes šaknytės tokių tai juk menkos labai gal Siūlyčiau vis tiek kažkiek saulės organizuot - nors valandomis, gal eina ropoklę kaip nors padabot? Nes be saulės tai ne kas - labai styps, bus menki augalai, lengvai pasiduodantys visokiom bėdom.
beje kokias orchių trąšas naudoji pati? Aš ant feleonpsių pasinešiau kažkaip, šiandien 3 parvilkau namo parašiau orchių priežiūros temoj plačiau
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 08, 20:00)
Sergate nauja "liga"
...Tiesą sakant, ja sirgau kai orches Lt mažai dar kas augino...bet kai prasidėjo ta manija visur, tada pradėjau domėtis juvelyrinėm, kurios ir dabar dar nelabai žinomos...o ta senoji patirtis nekokia - kai visai nebuvo jokios info 8 - 10 m atgal, tada saviškes per vargus parbogintas iš užsienių sukišau į labai gerą juodžemį ir stebėjaus, ko neauga...
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 08, 18:00)
Siūlyčiau neliet trąšom, jei jau tiek gavo visko
išnešiau į lauką, dabar mėgausis saule nuo patekėjimo iki laidos. nėra didelės bėdos žinoma, keletas nusmurgusių, kiti visai padorūs, yra keletas net parodinių. saulės gaudavo vakare porą valandų, bet tai ne tas pats žinoma, kas visą dieną.
aš naudoju, o ir orchidėjistės rekomenduoda, schultz trąšas. tik jos sako berti mažiau, nei parašyta.
o liga labai užkrečianti...
O aš šiandien dar dvi pelargonijas parsinešiau užvažiavom pas žmones, kur daigais prekiauja, galvojau pasiimsiu porą daigelių vienam vazonėliui. Nusivedė į didelį šiltnamį, kur beveik vien tik pelargonijos Išsirinkau spalvą, paprašiau dviejų, atnešė tokias dideles, gražias, tai ir pajamiau. Dabar vienu vazonu per daug, nu visiškai nėr kur kabint, kabo ant skalbinių virvės prie sienos bet vis tiek gražu reikės kažkokį laikiklį dar sumąstyt
Išnešiau jau saviškes į balkoną, pagal prognozes naktim jau šalnų nežada, apie +8C, gal nesušals, bent saulutės gaus truputį, nes dabar ant grindų stovėjo ir tikiuosi pradžius. Stengsiuos retai laistyt, ačiū už patarimus
Išnešiau jau saviškes į balkoną, pagal prognozes naktim jau šalnų nežada, apie +8C, gal nesušals, bent saulutės gaus truputį, nes dabar ant grindų stovėjo ir tikiuosi pradžius. Stengsiuos retai laistyt, ačiū už patarimus
As savo jau irgi i lovius susodinau. Diena buvo lauke, bet vakaras vesus, tai namo sunesiau.
Papildyta:
O savo pirmaja orchideja as irgi i orchideju "zemes" persodinusi buvau. Jau 4 metus gaivinu, dar nezydi
Papildyta:
O savo pirmaja orchideja as irgi i orchideju "zemes" persodinusi buvau. Jau 4 metus gaivinu, dar nezydi
Bandykite pašaldyti, t.y. vėsiai palaikyti, eskremaliom sąlygom, ant skersvėjų ir pan.. Žinau, kad kartais labai gerai suveikia...o mano viena papuvėlė visgi iš pasineštų..Tikiuos, kad ne visos tokios bus, kai patikrinsiu.
Tai dabar jau auginti moku, turiu net 13, o ta irgi jau saknu prisiauginusi, tai tikiuosi kartu su visomis pasitemps, nes visos zydi
Tik niekam nesakykit Vakar viena isverciau,nes pazaliaves vazonelis buvo,saknu kaip ir nera,nupjoviau,nukrito,dabar guli ant laiptu,grunto neturiu,mesti lauk Pavasari supyko del praverto lango,kaip ir nusalo,bet sirdele buvo gyvibinga ...AS cia apie ta,kur ne i tema...